Gojibär innehåller mycket bekämpningsmedel

I Råd och Rön.

Gojibär anses av många vara mycket nyttiga. Men de innehåller stora mängder bekämpningsmedel. De odlas mest i Kina, där odlarna använder mycket bekämpningsmedel.

 

Comments

 1. 1
  Thomas Langborg säger

  Alla olika typer av ”superbär” som marknadförs och som sägs ha egenskaper som att de stärker immunsystemet och vitaliserar människokroppen ned på cellnivå är inte bättre än svenska blåbär, lingon, krusbär, vindruvor och hallon etc. Bäst är att odla eller plocka dem själv så får man även bra motion.
  Att några bär enbart finns bakom någon vulkankrater eller djupt in i en djungel på någon annan kontinent ger dem inte några extra egenskaper som är livsnödvändiga . Enbart marknadsföringstrick som är dyrbara för kunderna typ dyrt kvacksalveri.

 2. 2

  Det finns massor med vilda svenska bär att plocka eller att köpa på hösten som man fryser in.
  Man behöver inte bär från främmande kontinenter. Svarta vinbär odlade i Sverige har höga nivåer av nyttigt innehåll, ligger i absoluta toppen.

 3. 3

  Köpte nyss ett lass torkade Svenska äkta blåbär. I utlandet finns ”blueberries” men dom har transparent kött och betydligt mindre antioxidanter mm. Blåbär på Engelska är billberries, men sällsynta, då Norden verkar bäst lämpade för dessa att växa.
  Men, strort men, ät med GRÄDDE (eller fett) , annars går det mesta av de ögon- och annat förstärkande goda rakt igenom och blir dyr urin! Ursinnigt gott om man ”marinerar” bären en halvtimme eller lite till i grädde och sedan serverar med vispgrädde!

  Länk till hur låg- och högfett påverkar hälsoeffekter av ”frukt och grönt”:
  https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=6eba52c58d&view=att&th=1508b0e2dc5e2c02&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&sadnir=1&saddbat=ANGjdJ8UEq2QAeMKhjKOV-y1iYg6sikihVMRGfN0fd4qMcEhubn0ZfxRDqc5EWFcJJ7dJsKWXOo6knlOdt9_X4nIwh4P3KLP-kwcEj52af646gX1C-6rKNbqU-W1epPeiISSsxTCkm77h4L-OoS4DDf7Q7Hdm-1PV0_CY6AtVHcRRRerkwwfXs-6fwEA9O9S53NpBKrfn2qT8c5eYGUvdg3H-WX5kXV-EWtGJOqnT2tiM3KOdExjzJGPqDuv2bVmpukFAZ8x_UqKEUpyDX28wj7CiD94pIhl8faq-tYi3IDQ9laGwJb_euMVleQuJX_KgFA-eKh95VQAUKRrcMSQovR4za2ony7pqt8EFtjx2hwazNK2heTN6jR3MLntuWHxilS2zNp8GZbvYWEenbHRnlPC9iO4pSFuutjo1TvKZnNLU6iX-5IEC2CzOjFSL9iGoF_pn7RT10_kJRiJQZje5kTB_X4t2S0Pv5gzsDuxlM00v-FxaLRVAzbjwd6Q2Ycz-5u1EjHdocZhFkIStE3bWr6pNGdcp12avVFoz3_K3G0NxZ6Wm5F3ZFSpgSo9KaIjEt4OW0yPhLfDUa1qJljnDHJZpJajVdh6DTRPrEcAAOQcd6YifplRNQylUI19CxUaiva9zBvobtAMF03o73-23lfdnWvPoIQlPCq3bJhMbQ

 4. 4

  Gojibär ska vara hög halt av litium i, vilket annat bär i Sverige är rikt på det? Nypon? Glasört?

 5. 5

  OBS! ”De fyra ekomärkta produkterna från Sellton, Urte­kram, The Raw Chocolate Co och Kung Markatta var tillsammans med Coops konventionellt odlade bär helt fria från bekämpningsmedel.”

 6. 6
  foie gras säger

  Med påfund som rötslam förgiftas obesvärat själva jorden i Sverige – även på andra håll är kvaliteten på jordarna en allt obehagligare skrift på väggen. Och hur är det med haven, dör inte valar av plastpåsar i magen?

 7. 7
  Lena i Umeå säger

  Jag försökte hitta information om näringsinnehåll i gojibär, typ matkalkyl. Tyvärr fanns inte information på matkalkyl. Men på flera sidor stod det att gojibär innehåller 500 gånger så mycket C-vitamin som apelsiner, medan på en annan sida stod det att C-vitaminet uppgår till 59% av RDI per 100 gram. Man undrar ju hur man kan vara så extremt långt ifrån varandra i rapporteringen.

  Enligt matkalkyl innehåller 100 gram apelsin 66% av RDI för C-vitamin. Paprika innehåller ca 250% av RDI för C-vitamin.

 8. 8

  Glöm inte rönnbär som är så rikt på C vitamin. Man plockar dem efter något dygns frost för då har oxalsyran brutits ned och de går att äta. Det gäller att vara före småfåglarna som annars kalasar på rönnbären. Man kan plocka dem lite före och sätta dem i frysen så blir man av med oxalsyran.
  Det behövs inte många rönnbär för att täcka upp behovet av C vitamin.

  Andra frukter som små prydnadsäpplen som är otroligt sura blir riktigt smakfulla efter något dygns frost.

 9. 9
  I Like Neil Young säger

  #6
  Rötslam på åkern är ju ett systemfel. Det är fruktansvärt hur det kan få fortgå. Att inte folk ställer sig upp och vrålar rakt ut?

 10. 10

  #9
  Troligen har så få förstått ! Eller väljer aktivt att inte vilja förstå. (bryr mig inte, gäller inte mig)

  Hur nå ut till de yngre ?

  Samma problem med fisk, kranvattnet…… Phu.. jag orkar inte.

 11. 11

  Så har vi ju hjortron ”myrbära” som är rika på C vitamin.

 12. 12
  Konsument i Sverige säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa