Behandling av långvarig smärta

Netdoktor.se.

Samhället har problem med långvarig/kronisk smärta, och forskarna ska försöka hitta bättre botemedel mot den.

Många har rapporterat förbättring av kronisk smärta sedan de övergick till LCHF. Det är som om själva kosten är inflammationsdämpande och smärtlindrande.
Själv hade jag tidigare, tilltagande under hela mitt vuxna liv, problem med inflammationer och smärtor, på många ställen i min kropp. Sedan jag övergick till LCHF 2004 har jag inte haft några problem med smärtor. Ibland kan jag känna en aning av smärta i nacken eller axeln, och då tänker jag att smärtorna har kommit tillbaka – men nästa dag är de borta igen.

Mittströmsforskarna har nog ingen intention att testa LCHF mot smärta, det vore alldeles för provokativt.

 

Comments

 1. 1

  När det gäller just smärta så är svensk sjukvård om möjligt ännu mer tafatt än vanligt. Slaskdiagnosen ”psykosomatiska besvär” som läkare gärna tar till när de inte har tillräckliga kunskaper i ämnet är en allt för vanligt förekommande upplevelse som smärtpatienter får vara med om.

  Det var väl Aktuellt som för några veckor sedan hade ett inslags om detta. En ug kille som haft kraftiga smärtor i nacken under 10(?) års tid som inte togs på allvar hos svensk sjukvård. Man hade slentrianmässigt röntgat honom och ”inte hittat något”.
  Hans mamma hittade dock en expert i USA som mycket riktigt hittade skador på de unge mannens nacke som inte syns när läkare som inte har kunskapen inte vet vad de ska titta efter.

  Angående LCHF så håller jag med Annika. Vi är nog många vid det här laget som märkt att infektioner/inflammationer i kroppen dämpas kraftigt och/eller försvinner helt efter en tid på LCHF eller strikt ketogen kost.

 2. 2
  Nisse Hult säger

  Har skrivit en kommentar på Netdoktor.se

  Hoppas dom låter bli att censurera nu bara 🙂

  ” Uteslut socker/stärkelse, gluten/mjöl och alla former av margarinblandningar så långt det bara går och öka på det naturliga fettet så kommer besvär att lindras/försvinna.
  En strikt LCHF kost räcker oftast för att hålla smärta stången.”

 3. 3

  Jag har knäartros och kan känna av det ibland vid framför allt väderomslag. Det kan någon enstaka gång känna som knäet är helt trasigt. Men nästa dag är det försvunnet. Kan också känna av viss smärta i höftleden som också försvinner efter någon dag. Tror att LCHF-kosten är en viktig förklaring men också så gott som daglig morgongymnastik med specialrörelser. Jag är trots allt nyfyllda 77 och får räkna med lite krämpor. Men när det blåsr över så fort är det helt uthärdligt och några operationer behövs inte.

 4. 4
  Erik Larsson säger
 5. 5

  Enligt amerikanska källa är ca.70% av alla smärtor ”myofascial” dvs. från muskler senor y ligament. Dieten kan säkert lätta något men det finns behandling som även kurerar.
  Min bok ”How to Cure Myofascial Pain” (Amazon)
  Travell@Simons bok Triggerpoint manual.

 6. 6

  Hur är det med läckande tarm vid vandrande smärtor i kroppen, men också obehagliga känslor som kan upplevas som ångest, alltså bero på något psykiskt?

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  6 Ulf H
  Jag vet inte vilket samband läckande tarm har med multisymtomatologi. Det är intressant. Vet någon om det är någon som har gjort bra forskning på det?

 8. 8

  Eftersom läkare skriver ut Zoloft och annat antidepressivt ångestdämpande vid dessa diagnoser. Så finns det nog ingen riktig bra strategi för detta. Min privatspaning och min teori är: att äter man inte minst 4000 ie D3-vitamin. Så är nivåerna så låga i februari, att många människor i jobbiga livssituationer nu i denna månad överväger att ta sitt liv. Efter ett par dagar med intag av relativt höga doser D-vitamin så häver jag en depression eller psykisk ångest. En seriös rekommendation till alla som är ledsna.

  Idiopatiska smärtor kan också bero på en inte tillfredsställande livssituation. Jag får sådana smärtor när jag vantrivs.

  Men frågan är om det finns ett sockersug/kolhydratsug med i bilden? Då kan det vara en högaktiv och stark Kandida, som producerar gifter som ger ångest i tarmarna, om svampen inte får det socker den vill ha. Det är tveeggat eftersom socker då minskar ångesten men ökar inflammationerna. Bästa sättet att minska styrkan på kandida tror jag nog är kolloidalt silver.

  Min egen hembrygd av tallskottsté har visat sig vara väldigt surt och det har gjort att jag börjat tvivla på min metod, för att minska kandidans styrka. Är det kandida och sockersug måste konsumtioner av kolhydrater och fermenterade livsmedel upphöra helt. Annars får man cancer till slut.

  Läcker tarmen så är det ketogen specialdiet som gäller, tror jag.

 9. 9

  Kandida, inflammationer och cancer utvecklas i en sur kroppsmiljö, om jag förstått det rätt. Därför är det viktigt att dricka bikarbonat. Eftersom det sänker (höjer? reds anmärkn) ph-värdet.

 10. 10

  @ 4 Erik Larsson.
  Tack för trevlig information.

 11. 11

  Citat från Georg W:
  ”Är det kandida och sockersug måste konsumtioner av kolhydrater och fermenterade livsmedel upphöra helt. Annars får man cancer till slut.”

  Jag trodde att just fermenterade grönsaker tex surkål har en positiv inverkan i kroppen!?

 12. 12

  Jäsningsprocessen göder kandidasvampen! Annars är mjölksyrat ett bra sätt att få i sig näring från grönsaker.

  Vi är alla förstörda av decenniers konsumtion av livsmedelsindustrins felaktiga och falska kostråd. Ska vi bli friska krävs det, en för tillfället, okänd behandling mot kandida. För att minska styrkan i svampens nedbrytningsprocess av vår kropp.

  Pennicillin visade sig vara en riktig kandidakiller. Jag undrar varför inte alla har det här problemet?

  Liksom varför inte alla har borrelia? När det är 50% chans för varje fästing som biter sig fast. Alla får väl fästingar då och då?

  Det här är riktigt populära samtalsämnen bland folk (:

 13. 13
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Erik Larsson #4

  Tack för intressanta länkar.

  Jag kände inte till detta avancerade sökverktyg, Google Trend.

  Det var mycket talande världskartor över det växande intresset för vår LCHF-kultur visavi lågfettskost. När folk ser att LCHF fungerar i praktiken verkar budskapet tydligen sprida sig som en löpeld.

  Man kan förstå att myndigheterna och Big Pharma/Big Agro blir väldigt nervösa när de ser dessa grafer som klart visar på det starkt ökande intresset för vår högfettskost och samtidigt det nästan obefintliga intresset för den officiella lågfettsvarianten och detta trots den ständiga propagandan och attackerna på LCHF i MSM.

 14. 14
 15. 15

  @11 12

  Som jag förstått så är det syran som gör att candida trivs, så även vinäger och liknande ställer till det, men bara för dom som har candida.

  Georg W, jag har haft två fästingar på 40 år och vistas mycket i naturen, andra får visst bara dom går utanför dörren? Märkligt, likaså min katt får heller inte fästingar. Läste att min blodgrupp 0+ har bättre skydd mot malaria..

 16. 16

  Om pennicillin var en kandidakiller så borde kolloidalt silver vara lämpligt att använda.

 17. 17

  Tack för länkar och info!

 18. 18
  ByPass x2 säger

  @-11+12+15

  Har själv funderat över samma ”dilemma” rörande fästingar….

  Uppväxt på bondgård under tidigt 50- och 60-tal, vistats och vistas mkt i skog och öppen terräng, solat hundratals timmar i lågt/mellan/högt gräs — men har under alla dessa år ALDRIG haft en enda fästing. Däremot har mina hundar fått åtskilliga fästingar vid dessa tillfällen…. Och även personer som varit med….

  Är det mina ärftligt höga kolesterolvärden (FH: familjär hyperkolesterolemi) som skrämmer de små liven?
  Eller är det den ovanliga blodgruppen B-RH-negativ?

  Är absolut inte avundsjuk och jag saknar verkligen inte de små blodsugarna… ☺
  Men visst är det märkligt….

 19. 19

  @ 18

  Andra insekter då? Mygg o knott t ex?

 20. 20
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Apropå smärta, fästingar och Borrelia var jag nästan ”invalidiserad” i höger axel för ett antal år sedan tills min hustru tvingade mig att testa för Borrelia i sjukvården. Jodå! Testet gav utslag och jag fick då att par omgångar antibiotika som minskade smärtnivån till hälften men jag ville bli av med all min smärta trots att sjukvården ”hade gett upp” och talat om för mig att det inte fanns något som kan kallas ”kronisk Borrelia”. Vilken arrogant uppgivenhet inför människor lidande!

  Är man forskare så är man, så på samma sätt som jag gjorde med min hjärtsjukdom tog jag tag i mitt problem själv och insåg att det var mer troligt att kronisk Borrelia verkligen existerar. Mitt eget avancerade mätinstrument – min egen kropp – berättade det för mig.

  Via en amerikansk läkargrupp som var specialiserad på just Borrelia och som jag besökte fick jag ett mycket långvarigt recept på en annan typ av antibiotika och efter ett år hade all smärta i axeln försvunnit och axeln är nu sedan snart 10 år hur frisk som helst. Med andra ord tror jag på antibiotika när den behövs men i dagens samhälle verkar det nästan vara tvärtom. Den mesta antibiotikan går till djuruppfödning och där antibiotikan inte behövs om djuruppfödning bara sköts på rätt sätt.

  Min egen Borreliahistoria ökade knappast mitt förtroende för den ”kaxiga” sjukvården i Sverige.

  Det verkar som det inte spelar någon roll inom vilket medicinskt område, sockersjuka, hjärtsjukdom, cancer eller som i detta fall Borreila, som jag har börjar forska resultat blir det samma. Jag kommer som Professor Peter Götzsche hela tiden fram till att det råder ett omfattande officiellt och väldigt sofistikerat kriminellt kvacksalveri som går under namnet ”evidensbaserad medicin” och helt i händerna på en korrupt sjukvårdsindustri och med läkemedelsindustrin i spetsen.

 21. 21
  ByPass x2 säger

  @ 19

  Tyvärr, där upphör ”skyddsnätet”!

  Mygg & Knott är dessvärre väldigt förtjusta i mig…. ☺

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa