Globaliseringen skapar ett farligt sårbart samhälle

Inlägg av Lars Bern.

 

Comments

 1. 1

  Det har Lars Bern helt rätt i.

 2. 2

  Jag tror det är fel att skylla allt på globaliseringen. Jag tror det är fel att globaliseringen sker på ett sätt som bara gynnar de stora företagen. Det är tydligt i EU, att man ”glömt” de sociala och det ekologiska perspektivet
  .

 3. 3
  foie gras säger

  en färsk dokumentär i min franska tv visar följden av sanktionerna mot Ryssland med stopp för dyr livsmedelsimport. Den lokala produktionen blomstrar med lägre priser i de stora livsmedelskedjorna i St Petersburg. Inklusive produktion av fransk ost på lokala ryska gårdar. På en gård ser man varje enskild kossa och get uppmuntras med franska namn i tilltalet. Voilà!!

 4. 4

  Globalisering låter så bra, världen öppnas…gränser öppnas…alla människor lever i fred med varandra…..men så fattar man plötsligt att det här med matproduktion ska ske på bestämda platser i storskalig form. Vi ska äta massproducerat kött, spannmål och allt annat. I Sverige ska bara Skåne få producera mat enligt nya EU-direktiv. Resten av vårt land ska läggas i träda eller vadå? Växa igen?? Fyllas av vilddjur??

  Intressant med foie gras #3 inlägg ovan om den nya ryska matproduktionen…ja, jag tror ju mer på småskalig lokal sådan, rysk och svensk och fransk och dansk osv. Och då är jag alltså emot globalism, ja mycket EMOT hur liberal och trevlig den än försöker vara. Så är det med den saken.

 5. 5

  Vill gärna ha närodlat. Tror nog att det ökar i varje fall här i norra Sverige. Globalisering okej, men inte för livsmedel.

 6. 6
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Jag trodde själv tidigare på ”globaliseringen”, inte minst för att jag trodde att världen skulle bli ”fredligare”. Därför röstade jag också för EU men det var för några år sedan och det inser jag nu var ett misstag när jag som LCHF-are vill komma åt lokalt producerad giftfri mat.

  Världen har inte heller blivit fredligare och de rikaste av de rika har bara blivit rikare. Här kan vi tala om verkligt utanförskap i samhället!

 7. 7
 8. 8

  De största förlorarna i dagens ojämlika värld är inte de som utsatts för för mycket globalisering, det är de som stängts ute från globaliseringen. Det sades av Kofi Annan, FN:s gamla generalsekreterare. Och det har han rätt i. Det är enkelt att se på t ex Asien, de länder som anammat globaliseringen har blomstrat och välståndet ökar, medans de protektionistiska länderna är mycket fattigare.

 9. 9
  Konsument i Sverige säger

  Här är ett exempel på att det får konsekvenser att äta/köpa ”fjärrodlat”!
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/brittisk-krog-satter-stopp-for-avokado

  …”Anledningen är en färsk rapport från miljöorganisationen Danwatch. I den berättas hur floderna i Petorcaprovinsen har torkat ut på grund av de vattenslukande avokadoodlingarna, rapporterar Sydsvenskan.”…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa