Lägre blodsocker för t1-diabetiker

Netdoktor.se.

Genom kontinuerlig blodsockermätning.
Många av de diabetiker som har kontinuerlig blodsockermätning är alerta avseende hur saker fungerar, och de har förstått att kolhydratintag höjer blodsockret. Kontinuerlig blodsockermätning ger stora möjligheter att avläsa kolhydratintagets effekt på blodsockret. Många t1d har därför förstått att kolhydratrestriktion är bra för blodsockret.

Det är kanske därför kontinuerlig blodsockermätning har visat sig bra för blodsockerkontrollen för t1d. Om man fortsätter att äta högt kolhydratintag blir blodsockret naturligtvis inget bättre av att mäta det kontinuerligt.

Det nämns dock inget i artikeln om effekten på kosten av blodsockermätningen.

 

Comments

 1. 1

  Smarta Diabetiker har mycket nära 6500 medlemmar, de allra flesta t1, LCHF-tillämpare och tävlar nästan i raka bs-kurvor. Att Netdoktor inte nämner kostens inverkan måste bero på blindhet, fysisk eller mental!

 2. 2

  Dessutom pratar doktorn bara om faran med högt bs och nämner inget om insulinresistens, medförande onormalt höga insulinnivåer, som bergsäkert ger kärlskador. Blindstyret i Smartas facebookgrupp vet vad detta innebär!

 3. 3
  Lena Karlsson säger

  Jag är t 1 d och har ätit lchf till och från under några år. Varför det varit från beror på att det är svårt ibland. Däremot har jag även i ”från” perioderna tänkt mig för… utom på kalas och fest.
  Nu har jag en period ”skött” mig och har dessutom fått en ”knapp” som mäter bls kontinuerligt.
  Suveränt!!! Värdena kan bli ännu bättre då det bara gått en månad… men mitt hba1c var nu 52 mot 61 i november. Även om jag varit diabetiker sedan 1967 och de senaste 10-15 åren testat flitigt dagligen så är det först nu jag ser hur jag reagerar på allt. Det är inte bara kolhydrater som ställer till det. Stress är en stor bov och ger högre bls som inte alltid är så lätt att mota. Får jag en insulinkänning är det lätt att det blir berg och dalbana ett dygn innan det jämnar ut sig. Sitter inte nålen till pumpen på ett ultimat ställe så blir bls högre.
  Som diabetiker får man alltid räkna och beräkna. Lösa problem och tänka sig för… dygnets alla vakna timmar.
  Jag tror visst att t1d förstått detta med kolhydrater, men det är inte alltid så lätt.
  /Lena

 4. 4
  Thomas Jansson säger

  Tror att minskningen av blodsockret ligger på 10 – 15% i snitt då kontinuerlig mätning används. Många T1 som äter LCHF använder bara 1/3 till 1/5 av insulinet som behövdes innan de började med LCHF.

 5. 5
  Rolf Löfgren säger

  En vän T1, fick denna moderna mätare nyligen. Han fick en tankeställare när han såg hur maten spelade in på glukosen. Han har börjat gå mot LCHF, men gör det lite försiktigt. Jag är glad för hans skull.

 6. 6
  Mats Lindberg säger

  Tyvärr är denna teknik fortfarande riktigt dyr och delas i mitt landsting (Östergötland) endast ut till så kallat svårreglerade T1-diabetiker.

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  6 Mats Lindberg
  Svårreglerade Dt1 är ju också de mest ömmande. De har en kraftig överrisk för diabeteskomplikationer. Sen kan de dra med sig andra på LCHF-tåget.

 8. 8

  Finns det alternativ till denna ? https://www.freestylelibre.se/products.html

 9. 9
  Mats Lindberg säger
 10. 10

  En gratis e-bok för privat bruk om hur man bäst kontrollerar sin diabetes typ 1 (skriven av en av våra främsta diabetesläkare) … https://www.kostdemokrati.se/wp-content/uploads/Diabetes-typ-1.pdf

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa