Kommer vi att kunna bota cancer?

Inlägg av Lars Bern.

 

Comments

 1. 1

  Back to basic, större krav än krav, permakultur är nog ett måste. Inte bota men livsstil måste ändras för att slippa drabbas.

 2. 2

  En mer relevant fråga: Kommer vi att kunna bota missuppfattningen om att cancer inte kan botas?

 3. 3

  Det finns redan bot mot cancer men forskarna mister sina höga löner om de avslöjar det.. Det är därför forskningen står på sparlåga …

 4. 4

  Det vi kan göra är att svälta cancercellerna samt boosta vårt immunförsvar. Vi ska inte drömma om att pillerindustrin kommer att hitta något som fungerar. Som Lars Bern skriver så gräver man på fel ställe. Det handlar bara om pengar.
  Tidig söndagsmorgon så tycker jag vi skall lyssna på lite trevlig musik.
  https://www.youtube.com/watch?v=cXd155v8Z5U

 5. 5
  Gunnar Lindgren säger

  Visst skall vi försöka bota cancer. Men lika viktigt är att hindra att cancer uppstår. Industrisamhällets människa har omgivit sig med ett stort antal ämnen som kan ge upphov till cancer. Många källor är ”komplett cancerframkallande” eller ”genotoxiska”. Det betyder att det inte finns någon säker nivå, utan all exponering kan orsaka cancer. Hög exponering ger stor risk medan liten exponering ger mindre risk. Men risken är inte borta förrän ämnet är borta. Observera att gränsvärden inte ger något skydd för denna typ av gifter. Gränsvärdet visar bara hur många cancerfall som samhället anser ”tolerabelt”.

  Jag anser att det är hög tid att eliminera alla cancerkällor. En sådan källa är spridningen av avloppsslam med en uppsjö av cancerframkallande ämnen i livsmedelsproduktionen. Slamspridningen måste upphöra omgående.

  Se sid 43 i följande rapport!

  https://www.lansstyrelsen.se/orebro/SiteCollectionDocuments/Sv/miljo-och-klimat/tillstandet-i-miljon/miljoovervakning/halsa-urban/Kemikalieseminarium/Effekter_riskbedomning_Magnus_Engwall.pdf

 6. 6

  Bikarbonat mot Cancer.
  https://www.google.se/search?q=bikarbonat+mot+cancer&oq=bikarbonat+mot+cancer&aqs=chrome..69i57.11085j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8
  Maskros mot Cancer.
  https://www.google.se/search?q=maskros+mot+cancer&oq=maskros+mot+cancer&aqs=chrome..69i57.16412j0j1&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 7. 7

  GT/Expressens krönikör Lina Baldenäs skriver om Bluffmetoderna som kan lura cancersjuka.
  https://www.expressen.se/gt/bluffmetoderna-som-kan-lura-cancersjuka/
  Tråkigt nog så finns inte Lina med oss längre.
  https://www.expressen.se/gt/gts-kronikor-lina-baldenas-har-avlidit/

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  Ja Lina dog i varmt förtroende för sin onkolog. Hon trodde inte på att socker göder cancer, eller att kolloidalt sliver kan motverka cancerväxten, eller någon annan alternativmedicinsk metod.

 9. 9
  Lars Henrik säger

  Man kan tycka att det är märkligt, när patienter (och läkare) inte ens kan tänka sig testa alternativ när läkarna gett upp eller när patienten själv borde inse att behandlingen inte hjälper och inget ytterligare vapen finns i skolmedicinens arsenal. När ingenting längre finns att förlora. Var finns det rationella i sådana val?

  Eller övertalas patienterna att ha hoppet in i det sista. Att det kan vända trots allt?

 10. 10

  Lina var mina barns kusin. Så fort jag fick reda på hennes tillstånd skrev jag ett långt brev och förklarade hur man kämpar mot cancer. Av hennes blogg att döma var mitt försök fullständigt misslyckat och förmodligen 5 år för tidigt för det allmänna medvetandet. Hon var småbarnsmamma och skämde bort sina barn med godsaker.

  Hon fick sann metabol information före någon annan patient, men tyvärr valde detta underbara barn att bortse från vad jag sa. Det värsta är nu att alla relaterade till henne skänker pengar till meningslös cancerforskning i fel höstack och jag visar min ondska så fort jag öppnar munnen.

 11. 11

  Kanske vi kan bota några typer av cancer så småningom.

  Där det finns enorma vinster att göra är dock inom området prevention. Här följs dessutom en stor del av cancersjukdomarna åt tillsammans med de metabola farsoterna. Båda grupperna av sjukdomar samvarierar med den västerländska så kallade vällevnaden. Varför inte söka både orsaker och avstyrande åtgärder där,

 12. 12

  Att bota något har minst två sidor: att ta bort själva manifestationen och att se till att den inte kommer tillbaka. En cancer, som beror på levnadsvanor kommer sannorlikt tillbaka om orsakerna inte åtgärdas. Statistiskt sett är en cancer botad om det inte kommer ett återfall inom en viss tidsrymd, vilket är strutsmentalitet.

 13. 13

  Precis som nr 1 och 5 här beskriver och antagligen som de flesta andra här på forumet är klara över så gäller det att förhindra uppkomst av cancer. Kolhydrater är nog inblandade här.

 14. 14
  I Like Neil Young säger

  #7 och 10
  George W och Jala – vilken fruktansvärt tragisk historia på mer än ett sätt.Det blir så mycket värre när man läser hennes krönika.

  Jag tror detta är ungdomens förbannelse – det är svårt att inse att mycket man lärt sig i skola och från andra samhälleliga institutioner är sanningar med mycket kraftiga modifikationer.Har man gått genom livet och tagit dom gängse ”sanningarna” för just sanning och om man dessutom ”vet hur det ligger till”. Jag då ska det mycket till för att kunna ändra sig i den ”svåra” 30-års åldern , speciellt om man är småbarnsmamma med jobb och allt – det finns nog inte på kartan.Och det är därför som samhället i princip borde in för nån form högre domstol.Tänk så många människor man lurar i allt möjligt.Det är fruktansvärt.

 15. 15

  Linas onkolog sa till henne att det är bra att äta nyttigt och att vi alla lever på socker, för det är den energi som får våra kroppar och hjärna att fungera. Hon kunde äta allt, huvudsaken var att hon åt. Den ketogena dieten förklarar onkologen som bullshit.

  Onkologen är en djupt okunnig person, som kommer att få ett evigt rykte som massmördare i framtiden!

 16. 16
  I Like Neil Young säger

  Ja det är hemskt – en person i min närhet som kämpar med cancer har av sin läkare fått rådet att UNDVIKA socker. Så det finns pålästa cancerläkare också. Hur kan man som läkare vara okunnig om Otto Warburgs forskning? Är man cancerläkare är det inget annat än djupt oetiskt och borde vara straffbart.

 17. 17

  Jag tittade på Lina Baldenäs blogg också och det var ju hemskt att läsa om chipssmulor och barnet som sa att mamman luktar som godis i dennes mun. Jag tänkte genast på diabetes och ur man luktar då, sockersjuka.

  Joo, att inte veta, herregud, så chanslösa människor är.

 18. 18
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Om man nu ska försöka hitta någonting positivt i samhället så ökar hela tiden medvetenheten om att vi äter för mycket socker och att det med andra ord inte är nyttigt. Men till att betrakta socker som ett ”gift” är dock vägen fortfarande väldigt lång.

  Med sorg i hjärtat noterar jag just nu det enorma sockersuget hos en nära cancersjuk anhörig och hur sjukvården förser henne med ”energidrycker” som innehåller 40 % socker.

  För att börja ifrågasätta vår sjukvård i grunden är vägen väldigt lång.

  Just nu läser jag Prof. Seyfrieds bok om cancer som en metabol sjukdom och inser ännu mer vilken uppförsbacke vi har framför oss.

 19. 19

  @Göran
  Vi är ju skapade av naturen och dit måste vi återvända för att hitta oss själva. Vi vill ju leva..det här är min favorit; https://www.youtube.com/watch?v=Is2m8M4YV7s

 20. 20

  Antagligen är dom även okunniga om den andra metaboliska cykeln för glukos (i vilken även det första enzymet upptäcktes av Warburg) som också föregår i cellernas citosol, precis som glycolysen, och där merparten av energin för biosyntes av viktiga cellkomponenter formas…den cykel som kallas för Pentos Phosphate Pathway (PPP) och ger upphov till NADPH och ger ”reducing power”….den används i uppbyggande syfte, där det inte räcker med ATP och den enklare molekylen NADH, som förser cellen med energi till underhåll. Dessutom behöver cellen alltså extra energi för syntes av t ex kolesterol, hormoner, DNA, RNA, ATP, fettsyror, etc etc.
  Man tycker att detta borde vara ytterligare en viktig orsak till att hålla sockerkonsumtionen kontrollerad!? Bullshit?? Pytt…
  Ok att celler är bra på att återanvända sina komponenter, men den här cykeln blir sällan tagen i betraktning och verkar vara okänd både inom vården och bland kostexperter, trots att den har en sån stor betydelse i många sjukdomar, från cancer till diabetes.

 21. 21

  Seyfrieds bok ”Cancer as a Metabolic Disease” är en oerhört ”tung” vetenskaplig skrift – och naturligtvis på engelska. Hans kvinnliga kollega Georgia Ede har försökt göra en mer populärvetenskaplig sammanfattning i fyra artiklar. För den som är intresserad har jag gjort en tolkning på svenska av hennes text. Finns i form av pdf-filer här: https://www.svaradoktorn.se/425408168

 22. 22

  Hej, har inte varit på den här web-sidan förut. Blev intresserad av LCHF, känner till Kolloidalt Silver (har det hemma), äter D-vitamin. Har inte cancer men KOL/astma/doftöverkänslig. – Min fråga: Kan jag ställa en fråga om andning-lungor någonstans på denna web? Dvs om KOL etc och om LCHF-Koll-silver-Dvitamin skulle kunna hjälpa?

 23. 23
  ByPass x2 säger

  Den gode Sven Erik Nordin har gjort en bra summering om alternativa och prövade sätt att bekämpa/besegra/bota cancer på sin utmärkta sajt:
  http://www.svaradoktorn.se/426070622
  ===================

  Att representanterna för skolmedicinen (läkare & dietister) ska växla om och försöka lära sig hur den komplicerade maskinen Människan verkligen fungerar, lär nog ingen av oss få uppleva.
  De har ju fortfarande inte ens begripit med vilket ”bränsle” man ska ”tanka” våra kroppar!

  Nej, slopa kolhydrater/socker så försvinner alla ”bokstavs-sjukdomar”, diabetes, övervikt, höga blodtryck… Kärlinflammationer med påföljande blodproppar upphör oavsett hur höga kolesterolvärdena är… Mag- och tarmåkommor lyser med sin frånvaro…
  Är själv övertygad om att den som äter det evolutionen har konstruerat oss för, slipper minst 95% av alla självförvållade ”sjukdomar” som idag håller på att ta livet av jordens befolkning.
  ===================

  Ett annat stort faromomentet för vår hälsa, vilket vi INTE kan råda över, är att det börjar bli prblm med att få RENT vatten ur kranarna. Orsaken till det är att allt fler ”nya” gifter som t.ex. antibiotika, monsanto-gmo-rester och annat otyg blandas ut i grundvattnet, vilket reningsverken inte ens letar efter då de gör sina stickprover. Att leta efter ALLA tänkbara gifter och skadliga ämnen är förmodligen alldeles för kostbart…

  Har själv monterat ett litet smidigt vattenfilter på kökskranen som — förutom att ytterligare rena vattnet — gör att det kommunala dricksvattnet plötsligt smakar som kommet från en porlande fjällbäck. ☺
  (www.microspiralfilter.com — finns i olika modeller/storlekar och säljs av många t.ex. http://www.vitaminer.nu/vattenrening/vattenrenare-kran-1. Priserna för den minsta modellen ”EURO” varierar mellan 600–900kr — jag gav 650kr . Rekommenderas!)
  ===================

  Men den kanske största faran för vårt ”biologiska maskineri” är nog det moln av mikrovågsstrålning vi tvingas leva i. Vi grillas dygnet runt av bluetooth, mobilsystemens 3-/4-/5-/6G-frekvenser, trådlösa nätverk på bussar, bibliotek, flygplatser, i hemmen, på arbetsplatser…. För ”alla måste ju vara uppkopplade hela tiden”….
  Och DET kan verkligen inte vara bra i längden — våra celler är definitivt inte konstruerade att fungera friktionsfritt i en sådan miljö.
  Misstänker att för mkt mikrostrålning i kombination med ”fel bränsle” även det kan trigga olika former av cancer och andra åkommor.

  Själv stänger jag av tjänstemobilen när jag är inne på kontoret — den som vill mig ngt får faktiskt bemöda sig med att maila. Det är MIN protest mot det skenande teknikvansinnet och det lågbegåvade kravet på att man måste vara nåbar varje ögonblick…. ☺
  Och min dator är givetvis kabelansluten — inget trådlöst nätverk i min bostad!!!

  Det har faktiskt blivit riktigt komplicerat att försöka leva ”friskt & sunt”….

 24. 24

  22
  ylvmat,
  jag föreslår en tesked askorbinsyra i ett glas vatten, blandat med nästan lika mycket bikarbonat. Askorbinsyran köpes på ICA och bikarbonaten i stor påse från Willys. Dessutom har jag dagligen ätit gurkmeja tidigare. Nu äter jag två tsk om dagen och 4000 ie D3-vitamin. Jag har botat mina kroniskt dåliga luftrör med det.

 25. 25

  Jag tänker mig; kolloidalt silver, stora doser C-vitamin, gurkmeja och skippa alla kolhydrater (så bra det nu går) ut i naturen och röra på sig samt det viktigaste av allt (för mig åtminstone), det som en gång kallades för ”Mozarteffekten” – musik. https://www.youtube.com/watch?v=m_R5jqw3bts

 26. 26

  Min syster drabbades av bröstcancer 2012 som under åren sakta spred sig till skelett, hjärna och och slutligen levern. Under hösten-16 blev hon snabbt sämre, och jag försökte få henne att lägga om kosten. Jag hänvisade till svaradoktorn.se och länkade även denna sida; https://www.dt.se/opinion/debatt/debatt-ar-cancerfondens-kostrad-vid-cancer-kontraproduktiva
  Hon blev topp tunnor rasande på mig och ifrågasatte om jag verkligen trodde på detta kvacksalveri!
  Hon litade helt och fullt på sin läkares ordination.
  Jag hade anhörigstöd under hennes sista tre veckor i livet. Jag matade henne med Coca-Cola- isbitar och söt nyponsoppa. För att hon ville ha det. För att hennes läkare sa att vad som helst som hon fick i sig var bara positivt. Men jag mådde dåligt. Den 5 december drog hon sitt sista andetag.
  Nu har min man drabbats av tonsillcancer, med metastaser i lungorna. För en månad sedan fick vi veta, den 26/5. Då lade han/vi om kosten helt och hållet. Inget socker, stärkelse, kolhydrater!
  Vi beställde hem kolloidalt silver, D-vitamin, gurkmeja, c- vitamin m.m. och han tar nu detta i höga doser. Och så fortsätter vi att dansa, som vi båda älskar!
  I morgon ska vi till Umeå. Läkarna vill operera och ge cellgifter. Men vi är osäkra. Jag är glad att min man är FÖR alternativ medicin. Jag tror på det. Vi kommer att klara detta.

 27. 27

  Bästa Monica ni gör helt rätt. Men glöm inte Bi Karbonaten. Cancer älskar kroppar med
  PH mot det sura hållet. Med Bi Karbonat kan ni Bas-göra din mans kropp. Köp på ICA
  köp teststickor på Apoteket. Kolla morgon-urinen se till att din mans kropp ligger över
  mot det basiska PH hållet. Naturligtvis mycket grönt, men Bi Karbonaten tror jag kommer
  att vara pricken över ”I”
  Lycka till

 28. 28

  Jag glömde skriva att han tar ca 1 msk riven ingefärarot med 1/2 citron i vatten varje morgon, och så kalkpulver i ljummet vatten för att hålla sig basisk. Räcker det, eller bör han ta bikarbonat ändå?

 29. 29
  Anne O säger
 30. 30
  Lekman säger

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa