Förslag på Fb på naturliga antibiotika

https://www.newsner.com/5-kraftfulla-naturliga-antibiotika-som-inte-kraver-ett-recept/om/smarta-knep

Samt kolloidalt silver förstås. LCHF-kost, D-vitamin, C-vitamin…
Fler förslag?

 

Comments

 1. 1

  En sån bra sajt…tack!!

 2. 2

  Ingefära, Gurkmeja.

 3. 3

  D Omega 3

 4. 4
  Nisse Hult säger

  Rödbetor/rödbetsjuice/spenat

 5. 5

  Sprit, saltvatten, citron, solbadande. 🙂

 6. 6
  Ann-Charlotte säger

  Hemkokt hönsbuljong med vitlök och örter, ett riktigt långkok. Lenar även i öm hals.

 7. 7

  Lilly Johansson, hälsoprofeten, som tex botade diabetes medan det var förbjudet lärde mig under en föreläsning i Jönköping ett osvikligt knep runt 80-90-talet.

  Värm 2-3 liter vatten i kastrull till högst 50 grader. Riv ca 3 cm ekologisk pepparrot i vattnet, blanda i 1 – 3 msk äkta honung och rör om. År pepparroten mycket färsk är den stark och det märker man redan vid rivningen, då tåras ögonen och man kan och bör minska mängden pepparrot. För stark smak av roten gör drycken odrickbar och rejält med honung är ju inte bara för att mildra dramatiken och hjälpa kroppen acceptera den något ”beska medicinen”. Houngens medicinska egenskaper skäms inte för sig i sammanhanget heller.

  Låt dra under lock 30 minuter. Sila och häll på flaska och drick rejäla klunkar över dagen. Efter några timmar sätter kroppens igång processen, sitt eget immunförsvar och man börjar svettas. Jag har hävt influensaangrepp, med muskelvärk och annat mildare angrepp på några dagar och flera omgångar av blandningen.

  Har alltså fungerat i decennier och jag är en sedan snart 30 år skamligt usel sponsor av sjukvården.. 🙂

 8. 8

  Salvia är utmärkt vid tandköttsinflammationer, svullnader.

  Hetta upp ett glas vatten, låt 1 msk Salvia dra under lock. De eteriska oljorna ska inte ut i luften. Låt dra 20-30 minuter, sila och blöt en bommulstuss som sedan får sitta ett par timmar som en snus mot det svullna i tandköttet. Måste väl stå mörkt och helst i kylen för att inte förstöras för fort men kan ju kännas besvärlig om det är väldigt kallt. Annars får man gå ner till ett halvt glas som förnyas varje dag.

  Bomullstussen byts och förnyas efter behov och under flera dagar..

  Hade nyligen en svullnad ända ner i käken med en rejäl kula, som nu är borta efter dagar av ihärdigt ”snusande”..

  Kan lindra ilande tandhalsar också.. Tydligen hör Salvians hemma i munhålan om principen kan förstås som att den agerar över ett brett spektrum i munhålans åkommor..

  Låter ju logiskt ur ett stort imponerande perspektiv. En doktorshatt av rejäla mått vill säga.

 9. 9

  Senast idag hörde jag de där exemplen som är så dumma. Där människor äter olika kurer i förebyggande syfte och det är nog säkert att det är ingen bra idé att tjuvstarta immunsystemet i onödan…
  ………………

  Inget slår äkta äppelcidervinäger ifråga om hudbehandling vid infektioner, klåda, insektsbett, fästingar, eksem osv. Rejält bakteriedödande och slår alsolspriten och lösningen med hästlängder. Drygt eftersom det kan spädas med 50% vatten.

  Även här är tussen bomull indränkt i utspädd äppelcidervinäger som får sitta på plats med plåster, bandage+ eventuell fetvadd om huden blivit rejält irriterad/infekterad på djupet.

  All plåster på sårskador, självsprickor får ett par droppar äppelcidervinäger innan applicering.

  Självsprickor försvinner om man äter grönkål, som tillagas som soppa, avnjutes med kokta ägghalvor med en mild favoritbuljong som grund.

 10. 10
  Anders J säger

  Så, sponsrad av Anders Sultan, ser jag… Det får inte marknadsföras som något annat än vattenrengöring, så varför gör du reklam för det? Att länka till en enskild produkt är reklam.

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  10 Anders J
  Det finns möjligen inte så många randomiserade jämförande studier på kolloidalt silver mot infektioner, men det finns rikligt med anekdotisk evidens. Etablissemangsforskarna är förmodligen rädda om sin position och vågar inte.
  Jag säger inte att folk ska avstå från konventionell antibiotika vid allvarlig infektion, utan det går utmärkt att kombinera.

 12. 12

  Olivolja. Traditionellt använt vid sår-vård runt medelhavet. Man kan dricka sakta låta det verka i strupen, smörja inne i näsan och dra in i bihålorna.

  Mjölksyrabakterier. Bryt en eller flera kapslar probiotika i fingervarmt vatten. Man kan tex gurgla, eller fylla en nässprays flaska och spraya näsan, eller tvätta sår.

  Sprit 😉

 13. 13

  Råkade komma in på en sajt om CBD-olja…verkar ovanligt lovande!?

 14. 14

  Kryddnejlika… Också bra att tugga på om man har ont i halsen…!

 15. 15

  Bikarbonat, Maskros

 16. 16

  Jag gör levande Kefir på mjölk eller kokosmjölk. I den blandar jag när jag ska äta den; gurkmeja kokt med svartpeppar, i den dekokten blandar jag malda kryddnejlikor, cayennepeppar, kryddpeppar, ceylonkanel, ingefära, ibland citron, olivolja, äppelcidervinäger eller lite från min hemmagjorda Kombucha. Jag rör ihop det till en pasta och löser upp det i min Kefir”kopp” portionsvis (rågad tesked).

  Jag tycker det är smaskigt gott samtidigt som det är bra för mina tarmar.

 17. 17

  Ooh!!! Fattas Kardemumman i receptet ovan.

 18. 18

  Jag skulle också kunna räkna upp ett tiotal saker som dödar bakterier. Och det är just det som är problemet, alla är experter på att döda bakterier! När egentligen VÅR största fråga är hur jag får en bra bakteriestam i mina tarmar? Speciellt efter en pennicillinkur. Speciellt eftersom jag läste någonstans att många människor dör några månader efter en pennicillinkur.

  Låtsas att det är för hundra år sedan och inga pengar. Var finns de goda bakterierna? (Förutom i ett hett sexliv (; )

 19. 19

  Hej Georg!

  Min dekokt ska inte döda bakterier, de ska stärka de goda bakterierna.

  Men det bästa är väl en transplantation av någons bakterier, de måste ju komma från någon som är frisk i tarmarna. Vi har ju mer bakterier i tarmarna än vi har celler i kroppen, eller hur det nu är?

  Sex måste väl vara bra om det är med någon som har goda bakterier, fniss!

 20. 20

  Hej Savoi, det värsta är att kvinnor genomskådat mig, att jag bara är ute efter deras bakterier (:

  Annars ser det ut att vara en stimulerande blandning du äter och jag står nog ganska nära den kryddanvändningen själv. Däremot har jag alltid känt mig skeptisk till dessa konstiga ryska svampar, kombucha, som alla försöker få i mig. Nu fick jag reda på att kombucha göder Candida, som jag har/hade problem med. Mjölksyrat och kombucha är förbjudet för människor med ett sockersug inne i huvudet.

 21. 21

  @Georg

  Det sista visste jag inte. Jag är ju jättesugen på socker.

  Det är en riktig plåga för mig att gå och handla tex. Jag går förbi kakor, choklad och annat, och när jag klarat mig förbi alltihop och kommit ut ur affären, vill jag nästan börja gråta av lättnad. Jag fixade det idag också i alla fall.

  Man kan ju ta min dekokt med vatten. Jag ska prova skippa både Kefir och Kombucha.

  Det var bra att du skrev detta, jag ska prova som sagt… det är kanske där jag gör fel. :p

 22. 22

  Savoi, min metod att kontrollera kolhydratsuget är att plocka tallskott nu när våren kommer och koka té. Det ska vara sött, så candidan söker den. Vet inte hur bra min metod är. Jag börjar seriös forskning nu, när jag står på noll. Jag ska dricka det varje kväll hädanefter. Jag har fryst tallskott. Tallskott är impregnerade med svampskydd.

  Hypotesen är att jag ska slippa en hjärna som vill ha socker. En känsla som jag nu har efter några års prövningar. Mitt sockersug är bortblåst efter en antibiotikakur. Det är så konstigt och symbiosen med min 9-årige sockerknarkare är bruten. Han kan inte heller få mig att köpa belöningar längre. Candidans makt över ett psyke är totalt och då ligger man illa till tror jag. Candida går inte att utrota men den måste hållas svag. Det gör man genom att inte äta kolhydrater och mjölksyrade livsmedel.

 23. 23

  Alternatv medicin har länge haft Rubicon som finns i tablettform. Inget upphetsande men restaurerar tarmfloran och häver en rejäl omgång magsjuka.

  Drabbades av campylobacter och Rubicon stabiliserande snart ett mycket akut läge.

 24. 24
  foie gras säger

  missa inte den urgamla antibiotikan sen antikens dagar: honung. Bäst fungerar timjanhonung som ska komma från enskilda biodlare med kvalitetsgaranti (obs mycket viktigt). I Sverige kanske inte detta är möjligt. Men i Frankrike finns många butiker som säljer endast honung som numera även har kvalitén från bikuporna i Paris som står på snart sagt alla offentliga byggnaders tak inklusive Stora Operan och där bin är lyckliga då Paris förbjöd bekämpningsmedel i växtligheten år 2006.
  Honung läker sår också mycket djupa, inklusive liggsår och operationssår som man alltså inte behöver sy allt läker perfekt med bestrykning enligt visst schema kan även utföras lätt hemma, verksamt vid köldskador och förfrysning. Metoden används och forskas på vid universitetssjukhuset i Limoges i Frankrike där den modige chefsöverläkaren kämpat hårt för att återupprätta honungen inom vården vilket förstås ogillas av läkemedelsetablissemanget. I Sverige pågår försök (!) vid vårdcentral i Blekinge, när jag kontaktade ansvariga blev dom nervösa fast jag upplyste om de stora framgångarna i Limoges. Honung är som bekant ett mycket starkt naturligt antibioticum. Egentligen borde man borsta tänderna med det som den modige professorn upplyste mig dock utan att göra det själv.

 25. 25
  Annika Dahlqvist säger

  24 foie gras
  Jag tror att honung kan ha sin plats inom sårvård, men intaget via munnen är jag skeptisk till, inkl tandvård. Honung är socker, och innehåller hög halt av fruktos, vilket är (bland) det mest toxiska vi kan äta.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa