Vad orsakar cancer?

Lars Bern skriver om det.

 

Comments

 1. 1

  Ännu en lysande artikel av Lars Bern. Han har liksom jag förstått att ett starkt immunförsvar är nyckeln till att slippa cancer.

  Vid ca 45 års ålder så har immunförvaret försvagats rejält jämfört när vi var unga. Det bäddar för autoimmuna sjukdomar samt cancer.

  Det effektivaste sättet att stärka immunförsvaret är att fasta 3 dygn då och då. Jag själv fastar 3 dygn en gång i månaden för säkerhets skull. Det gör även att min insulinkänslighet håller sig på topp.

 2. 2
  Axel Westin säger

  @Pingo.
  När du fastar dina 3 dagar/månad, tycker du att en kan dricka köttbuljong och kaffe, eller ska jag bara hålla mig till vatten?
  Jag äter LCHF sedan mars 2012 och periodisk fasta (8:16) sedan april 2014.

 3. 3
  Christer O säger

  Otto Warburg skrev ”The prevention of cancer” och höll 1966 ett Nobel laurat tal:

  Most experts agree that nearly 80% of cancers could be prevented, if all contact with the known exogenous carcinogens could be avoided. But how can the remaining 20%, the endogenous or so-called spontaneous cancers, be prevented?

  To prevent cancer it is therefore proposed first to keep the speed of the blood stream so high that the venous blood still contains sufficient oxygen; second, to keep high the concentration of hemoglobin in the blood; third to add always to the food, even of healthy people, the active groups of the respiratory enzymes; and to increase the doses of these groups, if a precancerous state3 has already developed. If at the same time exogenous carcinogens are excluded rigorously, then most cancers may be prevented today.

  These proposals are in no way utopian. On the contrary, they may be realized by everybody, everywhere, at any hour. Unlike the prevention of many other diseases the prevention of cancer requires no government help, and no extra money.

  Wiesenhof, August 1966 OTTO WARBURG – Director, Max Planck-Institute for Cell Physiology, Berlin-Dahlem.

  https://www.whale.to/a/warburg.html

 4. 4

  Pingo !
  Samma här. Började fasta för att få ned insulinresistens som tidigare manifesterats i morgonsocker över 6, fasteinsulin runt 8 och för bred midja…
  Allt sjönk precis som Jason Fung beskriver på sin IDM blogg!
  Just hur nyttigt intermittent fasta är för autofagin tog det lite längre för mig att fatta. Lars Berns beskrivning av hur cancer börjar med ”trasiga proteiner” är en utmärkt startpunkt. Om skador är från bestrålning, kemiska eller mekaniska, ålder eller t.o.m dåliga gener spelar ingen roll, så länge autofagin tillåts tid ser jag det som att åtminstone blivande cancerceller ej kan skydda sig från att bli nedbrutna i beståndsdelar, konsumerade eller återvunna i form av fungerande aminosyror även när deras apoptosis satts ur spel. Alla ”ansamlingar” av tveksamma proteiner återvinns på samma sätt så att metastas/”förnyelse” av cancer både nära och långt bort från en växande cancercell bör försvåras avsevärt. Definitivt något att tänka på för alla, speciellt för de som behandlats och blivit förklarade ”fria” från cancer. Jag tänker naturligtvis på att förhindra ny cancer i de celler som skadats av nuvarande ”bästa behandling”, bestrålning eller/och cellgifter…

  Så om det inte blir tid till 3 dars fasta för mig en månad så får det bli 5 dar nästa! Beträffande utrensnig i blodådror och ventiler tänker jag även på rapporter att svältdödade Europeer efter WWII vid obduktion ofta visade sig ha blodådror som nyfödda trots att de dött i medelåldern! Intermittent fasta högst 5 dar i stöten tror jag räcker i mitt fall.
  Beträffande Alzheimer’s rekommenderas bl.a som behandling att ”förlänga nattfastan” genom att inte äta 3 timmar före sängdags. En minimal rekommendation tycker jag, men det är säkert mycket svårt för de som äter 3 mål med flera mellanmål och nattmacka att ens tänka sig en sådan restriktion. Att de dåliga vanorna baseras på HCLF-mat kan vara svårt att inse när man står i träsket och fortfarande litar på SLV.

 5. 5

  Cancer är den nya ättestupan! För att hantera skenande pensionsutbetalningar. Dessutom så tror man att USA numera avlivar presidenter och sanningssägare med cancer. Ex. Hugo Chaves

 6. 6

  Hur gör de då? Bestrålar maten i smyg? Kemikalier? Bjuder på tårta?

 7. 7

  @ 6,

  Chem trails;
  Absolut enklast, billigast och svårast att upptäcka;-)
  Till skillnad för att istället förgifta dricksvattnet och/eller vanlig mat, grönsaker osv…

 8. 8

  Stefan, #7 !
  Jaha, förgiftning genom chemtrails t.ex. Det betyder att periodisk vattenfasta även kan skydda mot sådana avlivningsförsök: Autofagi gobblar då från början upp skadade celler innan de hinner utvecklas till cancer, samtidigt som fastan även gör att cancercellerna förlorar en del av sitt ”odödlighetsskydd” vilket bara är effektivt i ”normal” välmatad miljö. ”..In contrast to the protected state entered by normal cells during fasting, cancer cells are unable to adapt, a phenomenon called differential stress sensitization” Studiedetaljer

  Mycket intressant! En del skulle nog ta i och säga ”..the holy grail”, men det kommer nog upp mer nytt än detta! Beträffande vår automatiska autofagi bör nämnas att den främst syftar till att återvinna skadade proteiner eftersom vi inte lagrar dessa som t.ex fett. Det betyder att strikt periodisk proteinfasta med mycket fett kan passa utmärkt för underviktiga cancerpatienter.

 9. 9
  Håkan Dahlquist säger

  Med Lars Berns artikel som utgångspunkt så går det att lyfta fram en tänkbar grundorsak till cancer. Denna är att cancer ofta uppstår på grund av långvarig syrebrist runt ett antal celler. Cellandningen fungerar då ej och cellerna börjar att mutera för att överleva. Några lyckas och glykos har då ersatt syre som energikälla. Cancerceller har bildats och delar sig vidare. Syrebristen kan ha många orsaker ex. dålig blodtillförsel p.g.a. lokal inflammation eller brännskador från solen. Syre upptas ju inte bara från blodet utan också direkt från luft och vätskor. Det senare gäller också vår dryck och mat. Det fria syret är ofta borttaget i köpt mat och dryck idag då det ger en nedbrytning och påverkar lagringen. Fritt syre finns dock i kranvatten och det är då tänkbart att kranvatten kan minska risken för cancer i tarmar och urinblåsa. Det går även att läsa om försök med förhöjd syrenivå för att stoppa redan uppkommen cancer men att gå tillbaks från jäsning till cellandning går kanske ej.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa