Nu ska dioxinhalten i ekologiska ägg minskas

Svenska ägg’s hemsida.

Nu ska de minska på det dioxininnehållande fiskmjölet till de ekologiska hönorna.

 

Comments

 1. 1
  Viggo Blokhus säger

  Trodde inte ekologiska höns behövde äta fiskmjöl. Vad är det som gör ekologiska ägg ekologiska?

 2. 2
  Konsument i Sverige säger

  nr 1 Viggo
  Vi har haft det uppe tidigare här på bloggen.
  https://annikadahlqvist.com/2016/10/12/pcb-och-dioxin-i-ekologiska-agg/

 3. 3
  ByPass x2 säger

  Tack för varningen!
  Här har man slösat bort en mindre förmögenhet på eco-ägg i tron att de arma hönsen gick ute i Tors och Odens flora och fauna och sprätte omkring bland maskar, växter och insekter…

  Äter minst 5 ägg om dagen eftersom ett ägg är en liten ”byggsats” för ett komplett liv och alltså måste innehålla enbart ”bra saker”. Och så förstör de fördömda livsmedelproducenterna alltihop genom att mata hönsen med gift! Helt otroligt — man tar sig för pannan…
  Får försöka leta upp ngn hönsägare som har riktiga sprätthöns…

  Finns det ngn sådan i mellersta Bohuslän — ngn som vet?

 4. 4
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Jag antar att det trots allt är bättre att satsa på ekologiska varor än ”standard”!

 5. 5

  Nej, sedan äggsäljarna kom på att kunderna ville att hönsen skulle få ekologiskt foder och inte rötslamsgödslad, ordinär pullfor. Så har varenda lantäggsproducent slutat. Från 5-6 stycken producenter, säljer ingen ägg numera i min by.

  De som tillverkar foder borde varit medvetna om att man inte kan konsumera Östersjöfisk, någonstans i näringskedjan. Äggproducenterna borde ha vetat var fisken kom ifrån. Men de är lurade de också, hoppas jag. Har slutat äta ägg, tills jag får mina egna pullor. Konsumenten får snabbt nyheter, som någon listig människa hittat. Var det Livsmedelsverket som kom med nyheten?

  Själv skulle jag ta ett sabbatsår innan jag började med bonneriet. Men i förrgår råkade jag köpa 10 tackor åsenfår, en ursprunglig svensk lantras, som ingår i genpoolen och deras 20 lamm. Så gick det med den mjukstarten.

 6. 6

  Jag har egna höns. Det är bland de lättaste djuren att ha. Det krävs för de flesta lite förarbete med att fixa hönsgård och ett ställe där de kan bo på vintern. Men några hönor fungerar alldeles utmärkt att ha även i en liten villaträdgård. Kolla bara med kommunen om ni skaffar tupp inom planlagt område för då kan det finnas regler. Har du inte möjligt att ha egna men vill köpa hemägg så kolla via Facebook om det finns några säljgrupper för närproducerad mat. Själv brukar jag liksom många andra aldrig annonsera eftersom äggen mer eller mindre säljer sig självt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa