Dålig effekt av årets influensavaccin

I Dagens Medicin.

Som vanligt är det dålig effekt av influensavaccinet denna säsong. Skadliga effekter av vaccinet registreras som vanligt inte.
Eller gör det?

Tamiflu rekommenderas i artikeln, men det preparatet har visats ha noll effekt på influensa, men kan förstås ha biverkningar.

 

Comments

 1. 1

  Vi som äter vitamin D3 har oftast ett mycket bättre skydd mot influensan och helt utan biverkningar från tillsatserna i vaccinet.

  Jag fastar dessutom 3 dygn en gång i månaden så mitt immunförsvar regenereras regelbundet och har inte ens varit förkyld på snart 4 år.

  LCHF har säkert en stor betydelse i sammanhanget.

 2. 2

  En avlägsen bekant har varit krasslig sedan förra årets säsongsvaccinering och tror det beror på just vaccinet. En släkting berättade detta för mig i samband med att hon nu känner sig krasslig sedan säsongsvaccinationen i slutet av 2016… trots att jag varnade henne på förhand och rådde henne till andra åtgärder istället, t ex se över d-vitamin och utesluta gluten. För några år sedan var en kollega helt utslagen i drygt en vecka av säsongsvaccinet – 2009 tror jag det var, då du Annika helt riktigt stod emot men blev straffad!

  Sällsynt låg (omvänd!) kvalitet, märkligt att denna skattesubventionerade affärsverksamhet får fortsätta i denna omfattning.
  Denna vaccination:
  – gör vissa direkt sjuka,
  – ger vissa biverkningar, ibland livslånga och allvarliga,
  – lurar folk att strunta i åtgärder/livsstil som verkligen gör skillnad,
  – tar pengar från åtgärder som verkligen gör skillnad,
  – slöseri med skattepengar och onödig miljöbelastning i allmänhet.

  Jag upplever själv starkt förbättrat immunförsvar i allmänhet, har t ex inte längre årligt återkommande bihåleinflammationer, sedan jag började med LCHF.

 3. 3
  Mats Lindberg säger

  Det skäl som vanligtvis anges för vaccinering i större skala är att minska smittspridning till ovaccinerade och svaga. Med så låg skyddseffekt som i detta fall håller inte det argumentet särskilt bra. Vaccinationen kommer ändå försvaras i media, då man antagligen statistiskt kan hävda färre döda i influensans följdverkningar. Vem kollar egentligen sådana påståenden?

 4. 4

  Funderar om det möjligtvis kan vara så att vaccin i längden fungerar lite som antibiotika så till vida att när de hittills kända virusstammarna inte längre kan få sig ett skrovmål på oss människor så har en ny stam uppstått som är resistent mot vaccin. Därav all nya kraftfulla och annorlunda virussjukdomar hos barn och andra som fått många vaccin genom åren. Låter det omöjligt?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa