Vad hände år 1980?

Artikel av Lars Bern.

 

 

Comments

 1. 1

  Titta på Rapport 19:30 6/1- 2017. Start tid 3.56 min

  Ett reportage om Moa Andersson som vägde 123 kg före magsäcksoperation, gastric bypass.
  ”Moa har fått hjälp både av dietister och motion” – som om dietister och motion skulle lösa problemet!
  ”Magsäcksoperation med goda resultat på tonåringar s.k. gastric bypass. Kontrollgrupp 13- och 18- åringar” – man förstör livet för dessa ungdomar dessutom innan de själva kan ta ett beslut som myndiga och ta könsoperationerna också.
  ”Metoden ändrar på de grundläggande signalerna på hunger och mättnad”, det borde bli tvärtom eftersom kroppen lider brist på näringsämnen, men man medicinerar väl bort detta!
  Vad man menar för signaler är ju naturligtvis det framkallade signalerna som sockret men framförallt fruktosen ger och som är den signal som industriproducerade livsmedlen orsakar och ger denna gigantiska fetmaproblematik.
  Claude Marcus Prof. Karolinska Institutet – (det omoraliska institutet). ”Det är så bra att vi tycker att det bör integreras i behandlingen av ungdomar med svårt fetma i Sverige nu”.
  Inte ett ord om biverkningarna mer än lite på ytan, men inget om depression, självmord, alkoholism, medicinskt beroende livet ut, konstant brist på vitamin och mineralupptag m.m.
  Jag rekommenderar boken Forskning till Salu. En granskning av Karolinska Institutets dolda agenda av Johan Thyberg.
  Rekommenderad läsning, Inte bara spioner av Birgitta Almgren.

 2. 2

  Som sagt, det råa sockret, oraffinerat är inte alls så kroppsfientligt som sin raffinerade tjuv av hälsa. Det raffinerade saltet är bara ett ohyggligt syskon till samma släkte. En inte så avlägsen släkting är det vita mjölet, det siktade rågmjölet som alla saknar den grodd och näring det ursprungligen kom levererat i. Den som tror sig kunna leva på svampbröd har en överraskning i kommande och vardande. Konsekvenserna av det avhåller jag mig från att beskriva..

  I tidningarna läser vi att vitaminer o mineraler kan vara farligt.. Tro det den som kan och på burkarna är dagligdoserna enligt lag angivna för friska personer.. Tänk över det. Det är farligt att dricka för mycket vatten också..

  Raffinerat socker som intas måste kroppen själv tillföra av sina resurser av vitaminer o mineraler för att kunna omsätta. När de resurserna fortare sinar kan kanske sjukdomstillstånden fortare skyndar till än om kroppen med konsumtionen hela tiden fått sitt. Därmed inte alls sagt att hög konsumtion av socker ändå skulle vara nyttigt. Det är det inte.. å andra sidan ses sockerrörsskördare som äter direkt inte alls ha sådan tandskador som befolkningar i västvärlden.. Kanske något att tänka på..

  Att mellanhänder, industri sätter sin prägel på varorna kanske inte alls motsvarar deras omsorg om konsumenterna ska kanske ses som ett tecken, inte i skyn, utan mitt ibland oss. Hos barn, unga, jämngamla, äldre… Hos många grupper se vi hur man håller undernäringen vid liv på vår hälsas bekostnad.

  och är det inte en överraskning att det fungerar på sinnet också https://www.youtube.com/watch?v=3dqXHHCc5lA

 3. 3

  Såg just att Pia Hellertz gjort en alldeles utmärkt sammanfattning på boken Forskning till Salu av Johan Thyberg för er som vill få en god sammanfattning i ämnet.

  Länkar:
  https://www.piahellertz.com/Forskning_till_salu.pdf
  https://newsvoice.se/2011/11/18/osher-centrum-granskas-av-professor-johan-thyberg-ki/
  https://forskningtillsalu.se/index.html

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa