Coca Cola stäms för mörkade hälsorisker

I SvD. Coca-Cola stäms för att medvetet ha vilselett allmänheten om farorna med läsk. Tillsammans med The American Beverage Association har CC förvanskat forskning och tonat ner sambandet mellan fetmaepidemin och högt intag av sockersötad dryck, enligt Praxis Project, som står bakom stämningen.  CC har spenderat 120 milj dollar mellan 2010 och 2015 på forskning och projekt som har till syfte att tona ner riskerna mellan socker och ohälsa och övervikt. Man framställer fysisk aktivitet som tillräckligt för att väga upp hälsoriskerna med att dricka den sötade läsken.
Enligt stämningen har forskare, läkare och dietister ha fått betalt för att tona ner hälsoriskerna med sockrad läsk, och i vissa fall även antytt att läsken kan vara nyttig.

SVT skriver även om detta.

 

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa