Tim Noakes: Bevis för LCHF

I BJSM (British Journal of Sports Medicine).

 

Comments

 1. 1

  Vilken tur att Hellénius har sin SvD där hon kan ljuga fritt. Och jag gissar att SvDs ”vetenskapsjournalist” inte orkar läsa allt det här.

 2. 2

  Bra Annika att du lyfter fram bra studier. Hellénius sa på TV4 idag att hon har 3 miljoner studier som stödjer hennes påståenden. Det konstiga är att jag inte har sett henne presentera en enda av dessa studier.

 3. 3

  Hellenius kanske menar att hon tjänar tre miljoner på sina påståenden? I så fall får vi hoppas hon går i pension mycket snart…

 4. 4
  Johan Vestlund säger

  Intressant. Det stod bland annat även att med LCHF följer att man kan bli mer sugen på salt pga högre avgång. Det förklarar den mekanismen. Jag trodde att det bara berodde på att man anpassar vad man tycker är gott med vad man äter, sötsuget försvinner och ersätts med annat när kosten förändras. Och på sätt och vis är det ju så, men det var alltså inte bara mentalt utan saltsuget kommer från ett fysiskt behov. Vilken tur att jag inte har följt kostrekommendationerna!

 5. 5

  Vilken bra artikel! Skulle vara intressant att höra MLH tala om vilka bevis hon har exakt för att hon avråder från mättat fett men rekommenderar fleromättat, vilka undersökningar som visar att det ena är skadligt o det andra är bra? Däremot är hon ju inte så himla fel om allt annat egentligen, hon håller ju med om att man ska minska på industriell mat med socker (det mesta), äta grönsaker o nötter, fisk, ägg osv o röra på sig mer. Vet inte om hon nånsin sagt något om Omega6, ibland ser jag att man rekommenderar ökat intag av Omega3 OCH Omega6 vilket verkar jättekonstigt för Omega6 (finns i vegetabiliska oljor tex och Becel!) får vi väl mer än nog utan ansträngning o lär ju vara inflammationsdrivande eller har jag missat något?

 6. 6

  Artikeln var utsökt bra…han är en sann förespråkare av den ketogena LCHF dieten, med dessutom egen personlig erfarenhet av de konventionella oeffektiva kostnormerna…..
  Det borde vara obbligatoriskt att läsa Tim Noakes under dietisters utbildningar…och skulle vara till stort gagn även för blivande läkare/professorer…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa