VDN-deklarerade läkare

Inlägg av Lars Bern.

 

Comments

 1. 1

  Förmodligen OT, men jag tycker det är viktig information från Riksrevisonen.
  https://www.riksrevisionen.se/PageFiles/24525/RiR_2016_9_LAKEM_ANPASSAD.pdf

 2. 2

  För några månader sedan hamnade jag akut på sjukhus för ett njurstensanfall. De flesta patienterna som låg på avdelningen var prostatacancerpatienter. Samtliga hade GLUKOSDROPP.

 3. 3

  Som en skänk från en ovan aviseras att priset på smör måste gå upp. Var är smörberget när vi så väl för hälsans skulle kunde komma upp i smöret! Har Arla härsknat? Är det ett surt sa räven som fettlöst producerat allt snålt till ingen nytta. Faller aktien, faller Arla i den lätta gropen de grävt åt oss andra…

 4. 4

  Som vanligt så skriver Lars en massa sanningar.

 5. 5

  Den som gräver en grop åt andra faller ofta själv däri.

 6. 6

  2. Jag åkte själv också dit för njursten för en tid sedan. Vid det tillfället hade jag under en tid kört enligt Lchf men också höjt saltmängden. Jag kan tänka mig att det spelar en roll här.

 7. 7

  Utmärkt förslag av Lars Bern….men läkarna är väl inte ensamma om att ha ansvaret för en bättre folkhälsa….måste vi inte inbegripa även dietister och dietologer, vars roll borde vara mer åt den preventiva sidan än den läkande?? Där vore det, enligt min åsikt, också önskvärt med en utvidgad och mer up-to-date utbildning…plus en regelbunden uppföljning..
  Men någon ändring måste det bli!

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  6 Dennis
  Jag är ingen njurstensspecialist, men det låter vettigt att inte tillskotta med extra salt om man har njurstensbildningstendens. Man ska väl också se till att få i sig tillräckligt med vatten, så att urinen inte blir så koncentrerad.
  Man kan också prata med sin läkare och höra om det går att analysera stenen (om man har lyckats få tag i den – genom att sila urinen) för att se vilket ämne man ska vara restriktiv med.

 9. 9
  Nisse Hult säger
 10. 10

  I botten för njurstensproblematiken ligger väl magnesiumbrist? Vilken utgör grunden till att njurarna inte kan bryta ner vissa ämnen och därmed bildar sten.

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  Dennis och Castoropollux
  Man kan söka på njursten på Google. Tex en träff
  https://njursten.se/vad-ar-njursten/
  Under rubriken förebyggande där läser jag att man inte ska äta C-vitamintillskott (för att det surgör urinen?), men att man ska äta frukt och grönt (vetenskap bakom det?). Man ska äta basisk kost. Det borde då vara bra att ta en påse Samarin ibland?
  Om magnesium står det här: https://www.vitaminer.nu/pub_docs/documents/VN10.htm

 12. 12

  Tack Annika för länken & korrekturen. Är lycklig ägare av Tolonens bok som jag av en vink från ovan sprang på i det förmörkade 80-talet.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa