LCHF skulle kunna minska behovet av dialys

LCHF could replace dialysis.
Inte hos alla diabetiker men hos vissa. Och framför allt skulle LCHF kunna förebygga njursvikt som leder till dialys för diabetiker.

Fast det stod konstiga saker i artikeln, som  If the findings can be replicated in humans, Mobbs said the diet shouldn’t be consumed for long periods of time. Rather, one month of the diet could be sufficient in reversing the kidney damage, he said. 

Diabetikerna skulle alltså sluta med LCHF efter en månad. Varför i hela friden?

 

Comments

 1. 1

  Dr Jason Fung är njurspecialist och använder LCHF i kombination med olika former av fasta för att behandla sina patienter med bra resultat.

  Dr Fung har verkligen koll på njurarna och i en intervju jag lyssnade på för några veckor sedan så berättade han att njurfunktionen endast gradvis bir lite bättre med kostbehandlingen. Han lät tyvärr besviken.

  Då njurarna försämras så har de svårt att behålla magnesium som liksom rinner ut. Det är då mycket väsentligt att regelbundet ta tillskott av magnesium för det behövs för att tillverka Insulin. Dessutom krävs magnesium för att cellernas produktion av energi verkligen kan användas.

 2. 2
  Neil Putilov Young säger

  Möss är möss och människor är människor.

 3. 3

  Även om nu njursvikten har gått så långt som till en terminal dialys och antagligen inte går att reversera…även om, som någon av forskarna sa, att en av hypoteserna kunde vara att stamcellerna stimuleras till en eventuell nygeneration av njur-celler med hjälp av den ketogeniska dieten….så förstår man inte varför i all världen sjukvården måste vänta på att njurarna blir så illa tilltygade att det behövs dialys?? Om man vet att diabetes är en av de vanligaste orsakerna till njursvikt med efterföljande behov av dialys, varför då inte sätta in en ketogenisk diet ögonaböj, vid sjukdomens början, som redan är prövad och godkänd som terapibehandling och som otaliga anekdoter vet hjälper!? Vad väntar sjukvården på?? Och tänk på de övriga otäcka följdsjukdomarna? Var det inte en tråd för nån tid sen, här på bloggen, om en stackars journalist, som hade blivit tvungen att få sitt högra ben avsågat…pga av sin dåligt skötta diabetes..eller förstod jag fel?? Eller Patrick från Smarta Diabetiker, som blivit blind…hur mycket lidande måste vi utstå innan det går upp ett ljus för vår officiella sjukvård?? Om jag vore en av dom skadade, skulle jag anmäla dom som gett mej alla dåliga kostråd….och skrivit ut insulin… Nånstans går det väl en gräns??
  Man frågar sej, vad är en professor?? Vad får dom lära sej under sin utbildning? Och vad gör egentligen Vetenskapsakademien…det finns ju en sån?? Den sysslar kanske med andra viktigare saker…?? Den är ju förstås kunglig också…
  Enligt IDF finns det i världen 400 miljoner diabetiker…och inte nog med det, antalet bara fortsätter att öka…är helt enkelt skrämmande!!

 4. 4

  Kanske kan man rentav dra slutsatsen att den ketogeniska dieten vore optimal redan långt innan olika så kallade kroniska och degenerativa sjukdomar uppkommer?

 5. 5
  Britta Andersson säger

  Har en kompis som är diabetiker och tyvärr vägrar dra ner på socker och bröd. Till min förvåning har dietisten rått honom att ta bort filen och osten till frukost, med motivering att kärlen förkalkas. Hon gjorde reklam för Oatleys havreprodukter, som han naturligtvis inte äter. Mer smörgåsar och pannkakor blev det. Vad är detta? Är det så att mjölkprodukter förkalkar kärlen? Förr sa man inte åderförfettad utan åderförkalkad. Ang. min kompis fick han naturligtvis kalkbrist och ordineras kalktabletter. Är det amerikansk livsmedelsindustri som utbildar våra dietister?

 6. 6

  Ketogen kost till diabetiker hade man kunskap om tidigt, i kristider med matransonering har alltid diabetiker fått extra fett i sin ranson.

 7. 7

  #5 Britta — Smarta Diabetiker har info som inte sjukvården tillhandahåller — Tipsa din vän.

 8. 8
  Annika Dahlqvist säger

  5 Britta Andersson
  Det finns inga bevis för att mjölkprodukter förkalkar kärlen, men det finns många myter om att de gör det. Det är mytbildning och sannolikt Big Food som är roten till mytbildningen. Men självklart bör man inte dricka laktoshaltig mjölk, det blir för mycket socker. Smör däremot är en ovärderlig ingrediens i maten. Ost kan man ta måttligt av. Många tror att mjölkproteinet inte är bra. Man vet inte om det är sant eller ej.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa