Forskare och läkare uppmanar till ”Fetmaupprop”

I Läkartidningen.

Finns det någon som kan tala om för dessa läkare och forskare att LCHF hjälper bättre än motion och lågkalorikost mot fetma?
Som bonus minskar man även risken för diabetes typ2 och hjärtkärlsjukdom, samt alla andra sjukdomar som är associerade till metabola syndromet.
Läkarna och forskarna är mycket faktaresistenta i denna fråga, så man måste tala om det för dem på ett kraftfullt sätt. Eller hur man nu ska lösa det problemet…

Skatt på läsk och ev framtida sockerskatt är i alla fall ett steg på vägen, men inte tillräckligt för de som är sjuka.  De måste även minska på  stärkelsen, och ersätta den uteblivna energin med naturligt fett.

 

Comments

 1. 1

  Skatt på läsk och framöver en mer generell sockerskatt är i alla fall steg i rätt riktning.

 2. 2
  Annika Dahlqvist säger

  1 Melker
  Ja jag kompletterar det i inlägget.

 3. 3
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Jag försöker få följande kommentar i Läkartidningen – den kanske är lite för magstark – ibland har det lyckats.

  ”2008 godkände socialstyrelsen att en kost med lite kolhydrater och ökad andel fett kan vara ett effektivt sätt att hjälpa feta personer, som är fångade i det metabola syndromet, att förbättra sin hälsa. Det finns också en omfattande hälsorörelse i vårt samhälle och även internationellt, LCHF, som förespråkar denna kost och en rörelse som omfattas av läkare som t.ex. Andreas Eenfeldt och Annika Dahlqvist. Eftersom detta verkar fungera alldeles utmärkt vore det tacksamt om detta ”Fetmauppror” kunde inkludera detta framgångsrecept”

  Göran Sjöberg

  Docent, Chalmers

 4. 4

  Är SÅ trött på att det alltid är den enskilda människan som ska ’äta mindre och springa mer’ – när det är tillverkarna av den syntetiska skräpmaten som myndigheterna borde intressera sig för!
  Att ’motion och lågkalorikost’ skulle kunna hjälpa mot fetma om man fortsätter med en kost som innehåller syntetiska ämnen och dessutom är besprutad med giftiga kemikalier är en omöjlighet. Det är ju dessa som orsakar obalans i bl.a. kroppens körtelsystem ..suck..
  Att varken myndigheter eller läkare (som ju har lärt sig allt om hur människokroppen fungerar!) kan räkna ut att ekologisk(!) LCHF-kost fungerar är ett mysterium … minst sagt.

  Såvida de inte är fullständigt medvetna om detta ..men har ’bakbundna händer’. NÄR ska vi få se ’korten på bordet?!!

 5. 5

  Finns det någon som kan svara på vad som har högst prioritet för en läkare att följa:

  Läkareden eller Socialstyrelsens råd ?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa