HOBS: Utse en nationell samordnare för fetmavården

HOBS (Hälsa OBeroende av Storlek, en förening anknuten till Överviktigas Riksförbund, ÖR) skriver här en debattartikel i Dagens Medicin, om att en nationell samordnare för fetmavård bör utses.
Det vore kanske inte fel, för då kunde vi informera denne om att LCHF är en effektiv och ofarlig metod mot fetma. LCHF är dessutom en av Socialstyrelsen godkänd behandlingsmetod mot övervikt och diabetes.

 

Comments

 1. 1
  Thomas Langborg säger

  Nationell Samordnare?? Det borde vara tillräckligt att de som har problem med fetmarelaterade kroniska sjukdomar prenumererade på Kostdoktorn..där finns allt som man behöver lära sig om näringsintag för att normalisera sin fettprocent och vikt..om man till detta tränar regelbundet fysiskt så hjälper man även hjärnan att fungera bättre och minskar stressen samt klarar av att hantera den oundvikliga stress som vi alla människor har som del av livet.

  Att operera människor för att de skall kunna gå ned i vikt anser jag vara inte ens plan B.

 2. 2
  LCHF-Bengt säger

  Tråkigt att kommentarerna är dolda.

 3. 3
  Elisabeth G säger

  Tråkigt nog är hon helt fixerad vid övervikt och inser inte att övervikten är ett symtom, inte en orsak till alla övriga metabola problem. Sjukvården har inget att erbjuda, antyds det, om man inte får en viktoperation… Ja, ja, det har vi hört förut och vi vet att det är fel. Så tråkigt att en organisation som borde kunna ge stöd inte verkar ha förmågan att göra det. Det gör att Lars Berns initiativ till förening känns ännu mera angeläget. Själv har jag ingen möjlighet att arbeta aktivt men skulle gärna vara med som stödmedlem.

 4. 4

  Om man överlåter åt regeringen att utse en samordnare så kommer de att konsultera de vanliga, inklusive välkända pillertrillare och det slutar att man samordnar det med dessa för att det blir billigast. Det vore bättre att i Lars Berns anda bilda en lobby-enhet så att man får fram det man vill ha fram.

 5. 5
  Siv Wetterberg säger

  Jättebra, siv

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa