Fredrik Nyström bra på Kropp o själ idag

Kropp o själ idag om klimat och mat.

En massa trams. Den enda sunda motvikten var Fredrik Nyström, ca 20 min in i programmet.

 

Comments

 1. 1
  foie gras säger

  Fredrik N var jättebra !! Och så nervös programledaren blev inför hans kunskaper forskningsorientering och orädda klarspråk. Han vände upp och ned på allt svamlande och hölls alltså i strama tyglar.

 2. 2

  Lyssnade och kunde konstatera att flera av personerna som intervjuades var mycket känslomässigt engagerade. Man var osakliga och verkade drivas av någon sorts moraliska tankar om mat och huruvida man ska äta kött överhuvudtaget. Man kunde inte hänvisa till några källor eller definiera varför grönsaker ska rädda klotet! Det verkade som flera personer trodde att denna inställning var helt SANN (religiöst troende)
  Veganismen tex uppfattas nog av väldigt många som en sekt – det finns inga belägg för deras påståenden
  Det är en vid det här laget vedertagen sanning att orsaken till miljöobalansen är människornas uttag av fossila bränslen och inte vad vi äter – grönsaker eller kött – kött och grönt har ätits av djur o mäniskor i många 1000-tals år. Människorna förbrukar det bundna kolet – det ger obalans.
  Fredrik N hade ett lysande inlägg, tyvärr blev journalisten ganska orolig när F. hänvisade till vetenskap o betydelsefulla studier. – Jag tror att journalistens synopsis byggde på att kött = dåligt för miljö och hälsa och grönsaker = bra för miljö och hälsa. – Att F. kom och ifrågasatte dessa ideer hade kanske ”själpt” hennes program och det kunde förstås inte få ske.
  Människor har så många märkliga ideer och ”hang-ups” som hindrar dem från att med öppet sinne ta in seriös kunskap – som skulle kullkasta deras egen ”världsbild”.
  Att klimatet förändras i negativ riktning är skrämmande för människor.
  Jag tror att många människor känner sig mer trygga om det är så deras vegetariska matvanor kan minska miljöhotet – därför väljer de att att TRO detta – de får sinnesfrid eftersom de gör det RÄTTA.

 3. 3

  Nu är det så att klimatet förändras i positiv riktning. Det hette klimatförbättring när jag växte upp. Det är ingenting konstigt med det. När det har varit kallt (lilla istiden) så blir det varmare. I någon mikrosekund, mätt med jordens klocka. Sen blir det kallare igen. Det enda vi säkert vet om framtiden är att en ny istid väntar.

 4. 4
  LCHF-Bengt säger

  keelisabet
  Håller helt med om din analys av programmet.

 5. 5
  Lena i Umeå säger

  Jag orkade inte lyssna på hela programmet, utan letade fram Fredrik Nyströms insats. Mycket bra. Om inte han hade medverkat hade det nästan varit läge för en anmälan av programmet för partiskhet tänker jag.

  Sen är det ju tragiskt hur vissa argumenterar, tror det var Daniel Öhman som försökte säga emot Fredriks avväpnande kommentar om arbetet med granskning som gjorts för SBU. ”Men i resten av världen råder ju konsensus”. Man kan ta hur många exempel som helst på ”sanningar” under historiens lopp där det rått konsensus, men där man till slut fått ompröva denna sanning. Bara för att ”alla” bygger sina argument på samma dåliga källa betyder det inte att ”alla” har rätt.

  Sen märks det ju också (ofta i radioprogram) att kunskapen om olika typer av forskningsmetoder är i det närmaste obefintlig. Fredrik försökte klargöra detta, men programledarens nervositet ledde till att hon avbröt, så risken att det budskapet skymdes är nog ganska stor.

 6. 6
  Elisabeth G säger

  # 3 Sten Sture Skaldeman

  Hej Sten Sture, kul att se dig här! Jag blev både bestört och sorgsen när jag i går läste i LCHF-magasinet att du slutar som permanent medarbetare. Samtidigt förstår jag dig, eftersom jag delar din uppfattning. Det har börjat svaja betänkligt bland dem som borde stå upp för LCHF som det en gång var. Det är uppenbarligen viktigare för vissa att tjäna pengar än att sjuka människor får de bästa kostråden. Jag har bestämt mig för att ge LCHF-magasinet ytterligare ett år men fortsätter det så här avstår jag nog sedan. Vi får se. Hoppas att du och Annika, som ju också hoppat av som permanent medarbetare, kan göra något bra tillsammans här på bloggen. Det vore riktigt roligt! Och nödvändigt, för som jag nu ser det finns det inte längre någon riktigt bra LCHF-blogg. Den här bloggen är bra men aktiviteten är för låg (vilket är helt förståeligt, en enda människa kan inte orka hur mycket som helst).

  Hälsningar från Elisabeth G (f.d. Kattmoster)

 7. 7

  ”Det är uppenbarligen viktigare för vissa att tjäna pengar än att sjuka människor får de bästa kostråden.”

  Elisabeth, törs du tala klarspråk?

 8. 8
  Elisabeth G säger

  # 7 Melker

  Det får var och en tolka som den vill. För oss som varit med sedan LCHF startade är det nog inte så svårt.

 9. 9

  Utan Fredrik hade programmet varit katastrof. Han var verkligen i toppform och sopade golvet med hela bunten. Så nu är det nog ett jävla springande i korridoren för att fixa till ”skademinimering” i klimatångestens namn.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa