Kommunikation med Livsmedelsverket

Jag brukar ibland maila till Livsmedelsverket (Livsmedelsverket@slv.se ) när jag har någon intressant länk att förmedla. Deras reaktion är intressant. När de har en kommentar brukar de skriva den, men när de inte har det så svarar de att de inte kan kommentera enskilda forskningsartiklar.  Som statlig myndighet har de skyldighet att svara nånting.

 

Comments

 1. 1

  Haha 😀
  Jag hade väl ingen dålig dag tidigare men när jag läste det här inlägget blev den bara bättre 🙂
  Heja Annika, du är bäst!

 2. 2

  ”…statlig myndighet har de skyldighet att svara nånting.” Hmm…” Svar: ”vi kan inte kommentera sådant” . Tycker du ska svara något i stil med ”Var i SLVs verksamhetsbeskrivning kan jag finna denna begränsning av verkets skyldigheter” och uttrycka besvikelse att SLV inte kunde gå till botten i det här viktiga avseendet…

 3. 3

  Det är ett helt ok svar från dem.
  Det är alltså inte något att fundera över, de har svarat att de inte har en kommentar om just den artikeln.
  Eller vill du att tjänstemannen skall ljuga?

 4. 4
  40-talist säger

  Nu har jag tittat på del 1 av ”Kvinnorna på fröken Frimans tid”:
  Jag kommer att tänka på en viss dr Annika Dahlqvist! På barrikaderna.

  https://www.svtplay.se/video/11610034/kvinnorna-pa-froken-frimans-tid/kvinnorna-pa-froken-frimans-tid-avsnitt-1

  Svensk dokumentärserie i två delar. Del 1 av 2. Dramaserien Fröken Frimans krig har blivit en kär jultradition i SVT. Nu är det dags att möta några av verklighetens kvinnor som stod på barrikaderna vid den här tiden: Anna Whitlock som grundade kvinnokooperationen Svenska Hem och ledde kampen för kvinnlig rösträtt, Sveriges första kvinnliga läkare Karolina Widerström som kämpade mot prostitution, Ann Margret Holmgren som reste land och rike runt för att tända eldar för rösträttskampen och Frigga Carlberg som drev barnhem för oäkta barn och bjöd in de fruktade suffragetterna till Göteborg. Programledaren Kattis Ahlström reser runt i kvinnornas fotspår, från Kiruna till Köping, för att träffa de som kan berätta om tiden och kvinnorna som ville vara med och påverka samhället på riktigt.

  Även i SVT1 28/12, SVT1 30/12 och SVT24 1/1

 5. 5
  40-talist säger

  Kunde inte låta bli att direkt se avsnitt 2 av ”Kvinnorna på fröken Frimans tid”
  I nutid är det väl ändå dr Annika Dahlqvist som först beträdde barrikaden om kost och hälsa, inte minst diabetes – sockersjukan.

  https://www.svtplay.se/video/11610038/kvinnorna-pa-froken-frimans-tid/kvinnorna-pa-froken-frimans-tid-avsnitt-2

  https://www.svtplay.se/kvinnorna-pa-froken-frimans-tid

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa