Helena Hesselmark har avlidit

Helena Hesselmark är en klassisk anekdot för LCHF. Hon reverserade sin diabetes-t2 år 2007. Hon uteslöt kolhydraterna i kosten och blev insulinfri på 3 dagar. Hon minskade i vikt 30 kg, och blev friskare och rörligare än på många år. Hon har inspirerat många till kostomläggning till LCHF, med stor framgång.

Jag fick nu telefon från maken Bo att hon opererades för lårbenshalsbrott för en dryg vecka sen. Operationen gick bra, men efter några dagar försämrades hennes tillstånd och hon avled den 26/11. Hon blev 76 år.
Dödsfallet ska förstås utredas.

Det är alltid chockartat när en frisk och aktiv människa dör så brådstörtat. Vi sörjer henne.

 

Comments

 1. 1

  Verkligen Annika jag önskar också att du tittar på Helenas dödsfall . Be Jeús ta emot henne i himlen Kramar

 2. 2
  40-talist säger

  Oj, det var tråkigt att höra. Så skört livet är.

 3. 3

  Ja, väldigt tråkigt att höra. Jag träffade henne vid ett tillfälle, och tyckte mycket om henne. Och läste förstås hennes historia, och inlägg på olika fora.

 4. 4
  B Hesselmark säger

  Annika, tack för de vackra orden.
  Bo

 5. 5
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Detta var verkligen för sorgligt att höra.

  Vad jag förstått hade Helena en stark tilltro till det medicinska etablissemanget frånsett själva synen på diabetes och då är detta som hänt henne dubbelt tragiskt.

 6. 6

  Usch vad tråkigt. ”Frisk människa dör efter lyckad operation”. Dessvärre inte ovanligt. Min morfar fick influensa för ca 25 år sedan och togs in på Danderyds sjukus för man inte ville ta några risker med en gammal man. Han blev återställd efter 2 dar. På 3dje dagen blev han plötsligt svårt sjuk och dog sedan dag 4. ”Sjukhussjuka” sa dom. I och för sig var han 96 , men pigg och frisk.
  Förhoppningsvis slipper vi sjukhus för influensa med 5000 iu vitamin d3 per dag, men annat kan ju hända som med Helena här.

 7. 7
  Pre-diabetiker säger

  Det känns hårt att det skulle sluta så illa. Stackars familjen. Själv hade jag sett fram emot att få lyssna till Helena på något LCHF-event nästa år. Jag har sett flera youtube med henne dock.

 8. 8

  Jag träffade henne på LCHF-eventet i Säffle häromåret. Hade aldrig gissat att den kvinnan var över 65 år. Den damen hade glöd <3 Tankar går till familjen.

 9. 9

  Oerhört tråkigt, gör riktigt ont i hjärtat att höra om Helena Hesselmarks hastiga bortgång !

  Nu vet jag inte omständigheterna i Helenas fall men rent generellt vet jag hur farligt det är för en LCHFare att bli inlagd på sjukhus. De flesta specialister och sjukhusläkare är kriminellt okunniga om hur farligt det är att koppla på glukosdropp på en patient som i åratal levt i ketos med ketogen kost.

  Även då patienten säger sig önska avstå från glukos i droppet så är yrkessabotörerna på våra sjukhus fruktansvärt motsträviga och sätter genast igång med olika typer av övertalningsförsök, maskningsförfaranden, oriktiga påståenden om det livsnödvändiga i att spruta in socker i blodbanan och annan svartkonst som snabbt leder till att patienten mot sin egentliga vilja får ett glukosdropp.

  Konsekvensen blir en hastig viktuppgång med 10-15 kg genom att kroppen samlar på sig stora mängder vätska. Hela kroppen sväller upp som en michelingubbe, blodtrycket faller ner i källren, patienten dör, och de professionella sabotörerna med sin välsmorda arrogans skyller hela förloppet på patientens osunda kostvanor.

  Har på nära håll och i realtid bevittnat detta skamligt okunniga handhavande av patienter, både av vanliga överläkare och professorer på universitetssjukhus.

  Idag när vi har hela världens kunskap i våra fingertoppar, på armlängds avstånd och rätt framför näsan, är det oförlåtligt att vandra omkring med manifesterad okunskap av detta slag.

  Jag vet inte riktigt varför, men varje gång jag ser en kolhydratkramares vilset flackande fanatiska blick börjar jag tänka på Monty Python ”dead parrot”, finns att beskåda på youtube https://www.youtube.com/watch?v=4vuW6tQ0218&t=59s

 10. 10

  Beklagar. Mina tankar går till hennes nära och kära.

 11. 11
  Bo Hesselmark säger

  Hur skall jag göra för att få en journalkopia av Helenas vistelse på Rehab i Ängelholm s
  Sjukhus ?

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  Du borde väl få journalkopior från både Ortopedkliniken där hon opererades och från Rehab i Ängelholm där hon eftervårdades.
  Ring till respektive kliniker och be om kopiorna.

 13. 13
  F d anhörig säger

  11 Bo
  Du ska be om en utskrift av hela journalen, inte bara ett epikris: https://sv.wikipedia.org/wiki/Epikris

  Hela journalen ska det vara, inte bara det vetenskapliga. Kanske finns det också röntgenbilder. Ev får man betala någon hundlapp för röntgenbilder.

  Ring den klinik hon vistades på.

  Lycka till – jag har gått igenom liknande med gamla föräldrar. Ta hjälp av någon anhörig eller någon bästis.

 14. 14

  Detta var verkligen för sorgligt att höra. En tröst är att hon hade ett långt och förmodligen bra liv.

 15. 15
  Bo Hesselmark säger

  Jag har nu fått journalkopior och skickar dem till Annika pr brev. De kommer inte in på bloggen för alla att läsa.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa