En sevärd film – Michael Moore in Trumpland

Michael Moore in Trumpland

Om fenomenet hur en populist vinner över en kvinna.
Det helt besinningslösa hatet mot Hillary Clinton. Man såg det även på nätet i Sverige.

Och John Pavlovitz.

 

Comments

 1. 1

  Jag tycker det handlar om hur en nationalist vinner över en globalist

 2. 2

  Jag hade inte röstat på Hillary Clinton som president. Men jag håller med om att det var ett extremt hat mot Hillary Clinton med mycket fokus på att hon var kvinna.

  Tyckte vi såg samma hat mot Mona Sahlin tidigare här i Sverige efter ”tobleroneskandalen”. Jag tror många andra manliga politiker hade kommit undan lättare med det där.

 3. 3
  Elisabeth G säger

  Instämmer med dufva. Det här är ingen kvinnogrej. Hatet mot Trump var definitivt inte mindre, snarare värre utifrån det jag själv sett och läst. Att sedan Michael Moore ser det på ett annat sätt förvånar inte.

 4. 4

  Uppenbart vem/vilka som finansierat filmen att vifta bort 25M US$ bedrägerier i stiftelsen med vad gott man gjort är skrämmande.

  ’Hillary For Prison’ att tigga för utsatta och sedan använda medlen till lyxresande är avskyvärt politiker är de med de rymligaste samvetena blev en gång erbjuden att arbeta som politiker avböjde med orden ’Har inte lärt mig att ljuga och så kommer det att förbli’

 5. 5
  Dr. Göran Sjöberg säger

  Tack för länken!

  Mike Moore är verkligen en formidabel estradör och han andas äkta engagemang helt i min smak.

  Problemet som påpekas är det ekonomiska systemet som korrumperar deltagarna. Som Lars Bern ofta påpekar handlar det om den ekonomiska makten i händerna på en liten elit. Hillary Clinton verkar idag vara helt uppköpt av denna elit medan Trump hävdar sitt oberoende och det var detta han vann valet på. Moores analys här tycker jag är väldigt fin – hur länge kommer Trump hålla?

  Det är lätt att bli dystopisk!

 6. 6
  I Like Neil Young säger

  Trump kommer givetvis att malas ner och lakas ur av det rådande systemet relativt fort. Jag tvivlar på att han kan ”verka” inom systemet och göra reell skillnad. Han har ju en förmögenhet i pengar och real estate att bevaka – och i och med det är han i händerna på de verkligt rika. Dessutom hade han aldrig kommit så här långt om han varit ett äkta hot mot rådande tillstånd. Vad han däremot är – precis som SD i Sverige – är ju ett tecken på att folk i allmänhet vill ha riktig förändring i grunden. Men det låter sig inte göras med mindre än att folk ”på gatan” helt enkelt slutar ”spela spelet”. Jag antar att detta är en ytterst långdragen process.

  Kanske kände de som har den verkliga makten av att vinddraget börjar bli hårt nu – och släppte fram Trump. Vi får väl se vad han kan göra. För det kan väl inte vara så illa att Oligarkerna släppte fram honom för att öppna upp Ryssland genom en bakdörr s.a.s?

  Oligarkerna har ju inte bråttom , totalitarian tip-toe tassar på…..lite sakta.

 7. 7

  Nja … kvinna eller ej så är ju makarna Clinton ett av världens mest korrupta par, ALLA kategorier. OM man orkar leta efter deras skumraskaffärer, och VILL hitta. Det finns hur mycket som helst att läsa …

  Ni kan vara lugna, jag gillar inte Trump heller 😉 🙂

 8. 8

  En kvinna som tar emot dollarmiljoner från länder som Qatar, Saudiarabien, Marocko med världens mest kvinnoförtryckande regimer är inte mycket att lita på som kvinnosakskämpe. Clinton Foundation samlade också mängder av pengar till Haiti efter naturkatastrofen för tiotalet år sedan men bara droppar kom till Haiti. Pengarna stannade hos Clintons. Haiti tackade visst nej till amerikansk hjälp vid årets naturkatastrof.

 9. 9

  Donald Trumps segertal finns på Aftonbladet här
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/article23880473.ab

  Kom ihåg att ingen är där hen är av en tillfällighet – för ingenting i den Kosmiska Planen sker av en slump – eller ?

  Jag hoppas innerligt på att det går bättre för Donald Trump att komma åt de globala oligarkerna – som har styrt = vanstyrt världen ekonomiskt = politiskt sedan mer än 100 år tillbaka – än det gjorde för John F. Kennedy.

  Mer om ämnet ekonomi på min URL-länk.

 10. 10

  Svar till TIPP:
  Ett av Clintons (BC) större ”bidrag” till den tidigare Haitikatastrofen var att han med hjälp av sin status kunde se till att en tidigare ”god vän”, Irländska Denis O’Brien, fick en mycket lukrativ mobiltelefonlicens där (monopol?), så att hjälpstyrkorna kunde koordineras. Hur mycket pengar som bytte händer vet ingen utomstående säkert. Ser ut som om dom värsta myglarna alltid drar sig till katastrofer och välgörenhet, tydligen en lukrativ bransch och skattesäker eftersom gråtmilda givare sällan ber om kvitto.

  Kunde dessvärre inte se Moores Trumpfilm här. Men här länk till en annan kortis om Trump. En som oroas över om/när han blir ”whacked”, eller blir tvingad till ”cashing in his chips ”. https://www.youtube.com/watch?v=C1CcBNXMSxc
  Kennedy klarade sig ju i flera år. Det sista exemplet på president som valdes med hjälp av egen finansiering, alltså ingen handplockad och upputsad pudel som dom flesta andra.

  Om någon istället vill jämföra köpta Uppsalaprofessorer med hur det går till i USAs förnämsta universitet, Berkely, kan den här videon vara av intresse.
  https://www.youtube.com/watch?v=mP-6Gp5RbjQ

  A bit off topic at the end, men Trump kan nog se till att USAs universitet blir återfinansierade av USA-staten så att dagens stackars(?) professorer slipper fortsätta att lägstbjuda sig till hågade gen-, mat-, och farmaföretag, likt våra fattigaste som förr såldes på auktioner till lägstbjudande som vi även i vårt land hade när det mesta ägdes av ett litet fåtal. Ungefär som det såg ut att snart bli här igen, men med Trump kan det dröja lite längre, åtminstone.

  Blir nya komparering efter Hillarys fall ”korruption, absolut korrution, Clinton ” ?

 11. 11
 12. 12

  Tack för länkarna.

 13. 13

  När jag växte upp så hade vi en kvinnlig hövding i vår kommun. Hennes rykte var sämre än byhorans. Sedan kom valet med Mona S. och Maria W. och jag förstod att det finns ett grundmurat oresonligt hat mot offentliga kvinnor bland västerländska män (mjölkdrickarna). Jag försökte diskutera det sjuka i deras position, men de hävdade att vi hade med riktigt onda demoner att göra och kampanjen mot dem var berättigad. De skulle brännas på bål!

  Nu har jag hittat, en tyvärr, numera död svampätare från förra millenniet som förklarar saken. Han hette Terence Mackenna (avled -99)(Världens absolut farligaste människa) och han förklarar att det är en rest från när vi var apor och hade en ledande hanne som befruktar alla honor medan alla andra hannar bara får titta på. Detta är grunden till det sjukliga förhållandet de moderna män har, som inte får flickan, utan får stå bredvid i livet och titta på.

  Naturligtvis är det synd om dessa män som inte får avla sig och njuta kärlekens lycka med tuttar och vulvor och det är förståeligt att de är frustrerade över vad de inte kan få. Men om de förstod att det är just deras kvinnohat som hindrar dem från att få ett pök. Så borde det gå att hitta en lösning på problemet. Ni kvinnohatare får helt enkelt sluta att haka på manliga hatobjekt och försöka se det från en högre synvinkel. Att kvinnor oftare är mjukare i sin politiska diskussion och att ett lågvattenmärke som alfahannen Trump är en demokratisk katastrof för det amerikanska folket. Vi, under Amerika, lever numer i anarki och leds av en galen 666.

  Allt på grund av att för många pojkar inte får pöka.

 14. 14
  I Like Neil Young säger

  Svar till George W no13
  Intressant analys som jag måste ta som ett skämt…:)
  Jag kan inte hålla med – alla får ligga – om man vill. Man kanske inte får ligga med exakt den man tänkt sig men förr eller senare får de flesta till det.

  I mitt arbetsliv så har jag jobbat under ett antal kvinnor med klart psykopatiska drag. Mycket otäckare än sina manliga motsvarigheter av nån anledning. Stenhårda typer som kunde vända till gråtmilt på en femöring. Rent ut sagt grymma människor i ordets rätta bemärkelse. I min värld stämmer det också ganska väl med vad jag hittills lärt mig om Universum i stort. Universum består till allra största delen av ”kvinnlig” energi som är helt dominerande och det kan vara en anledning till männens omotiverade dominans hos just människan. Manlighet är dessutom bara en gren av kvinnlighet. Kvinnor som människor är oändligt mycket starkare rent energimässigt än män och måste så vara annars hade mänskligheten aldrig överlevt.

 15. 15

  Studera de män som deltar i hatkampanjer mot kvinnor. Vilken kvinna går i säng frivilligt med en sådan man? Vår kamp går hand i hand med dessa missnöjda män. Tillsammans har vi skapat Trump.

  Vi pratar inte om bitchen i vårt kvarter utan kvinnor som du och jag. Som försöker förändra världen till det bättre. Typ Annika, Mona och Maria och Näthatet på Internet i allmänhet. Och varför vi ständigt väljer fram en ny Hitler.

  Sexuell frustration med ett ursprung i chimpansen! Jag är helt säker! (;

 16. 16

  Det finns många duktiga kvinnor i USA och andra länder, inte minst vår egen dr. Dahlqvist.

  Hillary Clinton tillhör absolut inte ovan nämnda skara. Clintons har skrapat ihop över 2 miljarder dollar i privat förmögenhet under sina politiska förehavanden. Ondska och maktmissbruk i all sin prakt, rakt framför näsan på naiva och aningslösa väljare.

  Titta gärna på videon om Clintons vandel och handel,
  https://www.youtube.com/watch?v=2ayHf7qbZGA

  Våra kära yrkespolitiker kör med ungefär samma stil fast i betydligt mindre skala. Yrkespolitiker blir bara rikare och rikare medan vanligt hederligt folk blir sjukare och fattigare av alla ohämmade och idiotiska politikerbeslut som ingen kan ställas till ansvar för.

  Om politikerna var en smula hederligare så skulle landets ekonomiska resurser räcka hur långt som helst. Dessutom är det riktigt svårt att lura en hederlig människa. Känns som om våra politiker antingen är ovanligt korkade eller så saknar det all heder och moral och bryr sig inte om landets medborgare så länge miljonlönerna droppar in på kontot varje månad. Förmodligen båda sakerna i bästa demokratiska samförstånd.

  En person som Donald Trump har sagt en hel del dumheter. Man kan fråga sig vad är värst att sitta i TV och säga dumma saker eller att vara elitpolitiker och ohämmat berika sig själv, bedriva otukt och missbruka makt o det grövsta?

  .

 17. 17
  Per-Olof Persson säger

  Bill och Hillary Clinton lär ha sålt politiska beslut för åtminstone en miljard dollar. Det är också troligt att de låtit mörda 6 personer i sin närhet som känt till alla deras skumraskaffärer.

  Clinton ska inte ses som kvinna, utan ska ses som en maffialedare. Trump är en (manlig) buffel men han har inte sålt några politiska beslut.

 18. 18

  Det är bra att det dyker upp några som vågar säga sanningen om Clintons.

 19. 19

  Vi får aldrig glömma att vi inte kan lita på några tidningar och tv. Varken i Sverige eller någonstans överhuvudtaget. All medierapportering är styrd av ägaren. Det är därför vi alla vet att Putin är en dumming och fru Clinton är enda möjliga alternativet, till rasisten och galningen Trump.

  Om vi vänder oss till det öppna och fria nätet så har Anonymous nu drivit en kampanj för att smutskasta Fru Clinton genom hela valrörelsen. Jag är anonymous (!) och jag tror att de här ljuger och får betalt av Trump för att hitta på en oändlig massa lögner, i folkets namn. Ska vi alltså tro att Bill Clinton gör 14-åriga flickor narkotikaberoende för att få sex med dem? Om det är Clintons som säljer cocainet i USA, varför söker de då presidentjobbet? Går det ihop, är det logiskt? Nej! Om mediemogulerna säger åt er att hoppa, hoppar ni då?

  Ni kan inte lita på någon information. Den har en avsändare som vill förmedla ett budskap. Tänker man kritiskt så är kampanjen mot Hillary, som vanligt, helt sjuk och baserat på ensidighet.

  Har ni ingen distans till er egen hjärna och varseblivningsförmåga. Det är lågt av er, herrar, att vara så engagerade i skiten over there och ni manifesterar inga goda sidor som räddar världen. Men det kanske är skit samma i sammanhanget. Alltid lika skönt att sparka på en ond kvinna. Speciellt när en råbarkad antikrist just har tagit makten från henne. Så ser det ut när alla är lurade och puppetmaster drar i trådarna.

  Det finns en ganska enkel förklaring till att Världen går åt h-e. Vi baserar våra filosofier enligt de mallar som massmedia ger oss.
  Studera filmen igen (1timme o. 40 min, skämtar du med mig?) och utgå från att allt är lögner. Då tror jag man kommer närmare sanningen. Det är illa när ni manifesterar dessa lögner.

 20. 20

  Jodå, Georg W kan ha rätt,

  och diabetes T2 är en kronisk sjukdom som inte går att reversera och statiner är bra för hälsan och psykofarmaka är nödvändigt när livet känns hårt och ADHD-barnen måste få sitt amfetamin för att deras hjärnor uppvisar kemiska obalanser, osv.

  Och Monica Lewinsky-affären var bara ett massmedialt påhitt.

  Jag bara undrar hur man gör för att roffa åt sig 2 miljarder dollar som heltidspolitiker. Själv skulle jag nog klara mig med med 1 miljard ?

  Alla tips mottages tacksamt och ödmjukt !

 21. 21

  Jag tycker Michael Moores film var bra. Men jag tycker det är trist att så mycket intresse visas för USAs politik, och så lite åt den svenska politiken.
  Hur kan SLV och SNF ha så stort stöd bland svenska politiska partier, fastän de propagerar för en kost som skadar folk?
  Vårdkostnaderna för typ 2 diabetes och hjärt och kärlsjukdom kommer att stiga om vi inte får till stånd en ändring av politiken.

  Varför gör politikerna inget åt kostfrågorna? Varför får detta fortgå?

  Ett sådant ’ointresse’ för folkhäsa. Det är inte dyrt för politikerna att ändra kostråden.

  Men industrin skulle tvingas till en del omställningar, som vore bra för folkhälsan.

  Smörförsäljningen i Norrland har ökat med 65% de senaste tio åren. Det är bra men när skall politiken påverkas av den opinion som finns för bättre folkhälsa?

 22. 22

  @Nisse, Instämmer, politiken har för länge sedan tjänat ut sin roll, vi lever i upplysningens tidevarv. Jobbet som regeringschef ska sökas efter att utlysts.

  – – – – – –

  2TB data med uppgifter från Bills tid i Vita Huset har försvunnit från det amerikanska statsarkivet mest troligt stulet enl. initierade;

  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/north_america/2016-u-s-presidential-election/terabytes-of-clinton-documents-have-vanished-from-national-archive-presumed-stolen/

 23. 23

  Först en rad om Michael Moore och hans ”Folkliga-Hjälte-Framtoning” … Först stödde han Sanders och fördömde Clintons. Efter det stödde han Clintons och fördömde Trump. När sedan Trump vann ifrågasatte han valresultatet … Hade Mega-skurkarna Clintons vunnit valet under samma förhållanden hade han sagt, ”folket har talat” … he-he, snacka om kappvändare. Tyvärr går han i G. Soros ledband och skäller där han skall …

  https://www.youtube.com/watch?v=JNCGuuJ1uSY

  Efter Michael Moore en rad angående media och deras påstådda sanning av världen vi skall tro vara sann … detta klipp handlar just om medias osanningar. Dessa anti-Trump protester i Los Angeles är egentligen från … VENEZUELA … ha-ha … 😉

  https://investmentwatchblog.com/this-viral-video-claiming-to-show-anti-trump-protests-in-los-angeles-is-actually-from-venezuela/

  Det finns som sagt var hur mycket falsk information som helst där ute (självklart åt båda hållen), så man måste ha ”discernment of spirit ” för att veta vad som är vad, vilket inte är lätt i dagens förljugna samhälle.

  Tack för ordet 🙂

 24. 24

  Armstrong Economics , läs gärna vad de skriver i övrigt. Kan ge en fingervisning om trovärdigheten.

  Vad tror ni hänt om ”Monica Lewinsky-affären” ägt rum i Frankrike? Nu försvarar jag inte BCs beteende, olämpligt, men det var ingen våldtäkt om man säger så. Vad nu det, för övrigt, har med HCs kandidatur att göra?

 25. 25

  Anledningen till att HC inte är omtyckt bland många amerikaner är för att hon är en renodlad politruk utan övertygelse som säger det tror att hon folk vill höra. En produkt av etablissemanget i Washington som många väljare i USA är hjärtligt trötta på.

  Hon hade väldigt svårt att få resonans hos kvinnliga väljare och väljare ur minoritetsgrupperna för att hon inte har några idéer som gäller dem.

  Trump blev vald därför att han uppfattas som en anti-etablissemangsperson, rätt eller fel.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa