Antalet hjärtinfarkter minskar i Sverige

Sverigesradio.se.

Det är typiskt – när de skriver om något som är bra så tar de åt sig äran, som att ’blodfettsnivåerna har sjunkit’, men när något är dåligt så skyller de på LCHF.

 

Comments

 1. 1
  Hans Ekdahl säger

  Fick en hjärtinfarkt för fem år sen när jag var 65 år….och nu hade jag läst år 2013 Annika Dahlqvists bok om LCHF så jag hade lagt om kosten från kolhydratkost till smör, ost och ägg mm….

 2. 2
  jan öberg säger

  Hej! jag är en 58-årig man som haft lite problem med kärlkramp, jag väger 97 kg till en längd av 1.80 cm. Jag har på eget bevåg tagit bort statinerna och undrar nu om det finns ngn chans att ta bort övrig medicin, (imdur 30 mg, metoprolol 50 mg, samt trombyl 75 mg) med en sund livsföring såsom träning uppdelat på styrketräning och promenader/simning. Jag varken dricker eller röker och har börjat med en strikt lchf-kost.
  Med vänlig hälsning janne

 3. 3
  Annika Dahlqvist säger

  @ 2 jan öberg:
  Du kan på egen hand trappa ner medicinerna, och se hur det går med symtom, blodtryck och puls.
  Det är inget som hindrar att du resonerar med din läkare om takten i nedtrappningen, förutsatt att hen är samarbetsbar.

 4. 4

  @ jan öberg:
  Ersätta trombylen med en vitlöksklyfta/dag är ett gott råd.

  Inget vidare förslag att ta upp det med en läkare, de har ju bara att följa en överhet och guidelines så det är inget att gå på. Be farbrorn läsa ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet”. Dessutom en onödig belastning/kostnad på en redan ansträngd vård. Däremot vid särskilda behov givetvis göra ett besök där kan ju vara lämpligt men utgångspunkten är att undvika syntetiska droger. S.K. kärlkramp är väl ett gammalt uttryck för helt enkelt förträngda blodkärl.

  Så länge som vi har en sådan här korrumperad värld så kommer det inte vara brottsligt förskriva statiner.

 5. 5

  Norrlandslänen ligger sämre till i statistiken, förstod jag. Svenskarna röker allt mindre, men snusar allt mer – särskilt norr om Dalälven, tror jag. Kanske snus också ger dålig kärlhälsa???

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa