LCHF minskar migränbesvär

I Illustrerad vetenskap. Nu har forskare alltså upptäckt det som vi upptäckte för minst 10 år sen. Att LCHF ofta hjälper mot migrän. Men bättre sent än aldrig.

 

Comments

 1. 1

  Glutenfri LCHF har hjälpt mot min migrän.
  Haft anfall sen jag var 13 år, de försvann för 7 år sen 🙂

 2. 2
  Lars Henrik säger

  Förbaskat bra att just Illustrerad Vetenskap skrev om det! Den tidningen läses av många och sätter lchf åter på kartan.

 3. 3
  malamatina säger

  Bra att detta kommer från ett annat håll än från oss i LCHF-rörelsen! Det var ett tips från debattforumet på Migränförbundets hemsida, som ledde mig in på LCHF för nio år sedan. Jag fick ett nytt liv, vilket jag är oändligt tacksam för. Innan hade jag anfall i stort sett varje vecka – nu kanske ett par gånger om året om jag slarvat och fått i mig för stor mängd kolhydrater.

 4. 4
  Gabriel Kullberg säger

  Väldigt märkligt att bara kalla det VLCKD, har aldrig stött på den benämningen. Har aldrig sett annat än LCHF eller ketogen kost.

 5. 5
  Annika Dahlqvist säger

  @ 4 Gabriel Kullberg:
  Jag har en känsla av att det råder begreppsförvirring här. Ibland har jag uppfattat att VLCKD uttolkas Very Low Carbohydrate Ketogenic Diet, och ibland Very Low Calori Ketogenic Diet.
  I en artikel https://www.orsmondclinics.com/index.php?/programmes/detail/very-low-carbohydrate-ketogenic-diet-vlckd står det Low Carbohydrate, men i texten står det att den innehåller 830-960 kcal per day. Så då kan det bli både lowcarb och lowcal?

 6. 6

  Migrän kan hänga samman med brist på magnesium också.

 7. 7

  … och ytterligare orsaker att ta det lugnt med potatis. USAs jordbruksdepartement godkänner två sorters GMO-potatis. FDA ska också godkänna dem men eftersom FDA och GMO-företagen är kommunicerande kärl så går det snabbt. https://www.ecowatch.com/gmo-potatoes-2075786727.html

 8. 8
  sten bjorsell säger

  @ tipp:
  Då är det kanske dags att putsa av Pusztais forskning. Vad jag förstår den enda oberoende forskningen om GMOpotatis som gjorts. Är det verkligen så illa ?

  Problemet angår LCHF p.g.a. att mycket om inte allt icke ekologiskt kött är delvis uppfött på GMO, även i Sverige.

  Såg ni den franska filmen om GMO i Danmark, Argentina och EU ?
  Visste ni att GMO förgiftar landsbygden, men inte att det accelererar avfolkningen av landsbygden så snabbt som i Argentina.
  Googla Transgenic wars youtube
  1 timme 13 minuter

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa