LCHF-Hjältar, Uffe Ravnskov

Krönika av Göran Sjöberg  Professor Göran Sjöberg

 LCHF-hjältar

En hjälte är en person som i första hand inte tänker på sitt eget välbefinnande utan osjälviskt kämpar för något han eller hon tror på för att vi alla ska få det bättre. Det handlar helt enkelt om samhällsmoral i högsta potens och detta gäller i alla kulturer. Hjältestatusen blir högre ju lägre oddsen var från början att personen verkligen skulle lyckas men till slut ändå gör det.

Då etablissemanget, efter hjältens mångåriga kämpande inom den aktuella kulturen, till slut erkänner både hans kamp och seger vill alla komma fram i ljuset och sola sig. Kampen som Nelson Mandela förde mot rasismen och förtrycket i Sydafrika är ett exempel och att Bob Dylans och hans protestsånger för femtio år sedan idag fått den ”hjältestatus” de förtjänade redan från början är ett annat och mer aktuellt exempel.

LCHF har inte nått så långt idag men vi tror på att vetenskapen alltid kommer att vinna i det långa loppet, även inom medicinen, så det finns ingen anledning att tvivla på vår slutgiltiga seger. Det hela är en tidsfråga.

Med mitt nuvarande seriösa intresse för filosofi, vilket på allvar föddes då jag för sju år sedan insåg hur vi har blivit grundlurade av det medicinska etablissemanget, har jag under ett par års tid nu studerat en av våra mest inflytelserika filosofer genom tiderna, Platon, som levde för 2500 år sedan. Platon var som slavägare en dogmatisk försvarare av den bestående ordningen och därmed överklassens absoluta makt vilket också förklarar Platons popularitet hos samma överklass genom tiderna och inte minst hos religiösa förespråkare av olika schatteringar i Europa. Hjälten som Platon beundrade mest hette Sokrates vilket kanske kan tyckas underligt med tanke på att Sokrates stod för den direkta motsatsen till den dogmatism Platon själv representerade, dvs. en ifrågasättande skeptisk attityd.

Kärnan i LCHF-kampen är hur vi ska kunna segra över det medicinska etablissemanget som har demoniserat det mättade fettet och kolesterolet under mer än 60 år. Men framför allt handlar det om att segra över den rent skamlöst, kriminella profiteringen som läkemedelsbolagen står för genom de kolesterolsänkande preparaten, framför allt statinerna.

Konsekvenserna av denna demonisering är idag ohyggliga för vår hälsa. Vi har en fetma- och diabetesepidemi idag som saknar alla proportioner och en epidemi som direkt kan kopplas till dogmen om att fettet i maten skulle vara farligt och att kolhydraterna skulle vara någonting nyttigt. Statinerna som är de mest lönsamma farmakologiska preparaten genom tiderna kom ut på marknaden genom ett rent kriminellt forskningsfusk. Nyttan med dessa statiner är ytterst minimala och dessutom begränsade till en liten begränsad grupp av hjärtsjuka och även detta kan ifrågasättas. De kortsiktiga, men framför allt de långsiktiga, skadeverkningarna blundar man för i denna kriminella värld. Här kan man verkligen tala om att förvandla svart till vitt och det är därför lätt att förlora tron på mänskligheten när man insett detta.

För de som ordentligt satt sig in i denna fråga kan det knappast råda någon tvekan om vem som är den största av våra ”hjältar”, dvs. den fristående forskaren docent Uffe Ravnskov, som under många långa år fört en vetenskaplig kamp mot det dravel som genomsyrar medicinen i denna fråga. Han har också via vårt fortfarande öppna internet lyckats samla en grupp likasinnade forskare i ett nätverk som går under namnet ”THINCS – The International Network of Cholesterol Skeptics”.

Nu har en bok kommit ut som är en direkt hyllning till Uffe Ravnskov och som det står i försättsbladet:

”A Tribute to Uffe Ravnskov, MD, PhD and his Establishment of THINCS”

I denna bok, ”Fat and Cholesterol Don’t Cause Heart Attacks” (Columbus publishing), som har Paul J. Rosch som editör, finns sjutton kapitel av olika författare och som alla belyser hur vi har blivit så grundlurade.
Boken finns också på Amazon.

 

 

 

Comments

 1. 1
  sten bjorsell säger

  Försökte köpa boken. Använder ej paypal sedan dessa bojkottade bidrag till Wikileaks grundare, den beundransvärda Julian Assange.
  Dessvärre gavs här ingen möjlighet att använda kreditkort.

 2. 2
  Docent Göran säger

  @ sten bjorsell:

  Jag ser att den går att köpa på Amazon också.

  https://www.amazon.co.uk/Cholesterol-Cause-Attacks-Statins-Solution/dp/190779753X

 3. 3
  sten bjorsell säger

  @ Docent Göran:
  Det gick bättre och blev även betydligt billigare !
  5.99 GBP som kindle istf ca 20.- som pappersbok…
  Nu har den ”landat”.
  Tack för hjälpen!
  Sten

 4. 4

  Jaa, det finns absolut de som arbetar utan ersättning för att vi ska må bättre. Har hittat Dr. Eric Berg på YouTube som också är en sådan osjälvisk beundransvärd sakkunnig eldsjäl.

 5. 5

  Peter C. Götzsche
  är en av mina hjältar – en person som först och främst står på vårdtagarnas och deras närståendes sida. Just nu sänder Sveriges Radio (P1) programmet Kropp & Själv. De intervjuar bl.a. Peter Götzsche. Programmet går i repris, men man kan även gå in på nätet (se nedan)

  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/800449?programid=3632

  Katinka Blackford Newman
  Jag tycker också att de vårdtagare som går ut och berättar sina historier är hjältar. En av de är den engelska journalisten/dokumentärfilmaren Katinka Blackford Newman som skrivit boken – The Pill That Steals lives – (One woman`s terrifying journey to discover the truth about antidepressants). Boken finns på svensk nätbokhandel för under 100 kronor.
  Borde absolut översättas.
  .

 6. 6
  I Like Neil Young säger

  Intressant krönika. Droppen kommer att urholka stenen till slut. Så länge informationen är fri så kommer folk att hitta fram till korrekta svar på frågeställningen om varför man blir, trött, sjuk, fet och deprimerad – faktiskt helt onödan i de flesta fall. Det handlar om födan eller rättare sagt brist på korrekt sådan.

  Och när frågan ställs – så kommer den också att besvaras i många fall på ett korrekt sätt och det korrekta svaret kommer till slut att bli en sanning i allmänna folklager. Därtill en sanning som kan verifieras genom egen erfarenhet. Alltså ingen abstrakt sanning eller tom idealitet. Den sanningen är nåt man kan ta på och som ger faktiska resultat. Att försöka sig på att uppnå god kroppslig vigör och mental hälsa i längden genom att t.ex banta med hallonbåtar är en charlatansk bluffmanöver d.v.s inget du kan verifiera genom egen erfarenhet och blir därigenom null and void och fraudulent. Oavsett hur många potentater som påstår motsatsen.

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  LCHF Hjältar har vi ju ett antal av – Kostdoktorn har t.ex ett otroligt intressant inlägg om blodsocker och insulin här:

  https://www.kostdoktorn.se/darfor-ar-hogt-blodsocker-inte-det-storsta-problemet

  Och bara för att inte glömma det – Antihjältarna och mörkerkrafterna är än så länge starkare men förhoppningsvis vänder det lite sakta.

  Har har vi en som kaxigt viftar med sina korrupta forskningsanslag.

  https://ki.se/forskning/mai-lis-hellenius-fett-saker-pa-den-ratta-livsstilen

  Möjligt att det har några år på nacken men så länge Karolinska låter möget ligga uppe förtjänar det att uppmärksammas.

 8. 8
  Rolf Lofgren säger

  Statiner i kombination med blodtryckssänkare kan ge allvarlig muskelnedbrytning inkl hjärtat, Rabdomyolys. Det går snabbt och ger mycket allvarliga skador. Har sett detta på mycket nära håll i familjen. På 2 månader från hyggligt frisk till totalt invalidiserad.

  Pelle i artikeln är utsatt för samma sak.
  https://nwt.se/karlstad/2015/09/29/pelles-liv-forstordes-av-mediciner?refresh=true

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa