Levnadsvanor i fokus för nya riktlinjer

I Lakartidningen.se.

Mättat fett, salt, socker, energi ska begränsas i maten. Lagstiftning föreslås.

 

Comments

 1. 1

  Begränsa mätttat fett. När USAs kostråd tagit bort den övre gränsen för mättat fett. Den moderna vetenskapen visar att det inte finns något samband mellan mättat fett och hjärt- och kärlsjukdom. Sedan vill de att man ska äta stärkelserikt fullkornsmjöl.

  Det där kan de följa själva, om de vill.

 2. 2

  Kände på mig att det skulle bli så här. Så här har man manövrerat framgångsrikt hela 1900-talet. På 60-talet blev det uppenbart att den tidens margariner och växtoljor (bl.a. Crisco) var ett akut gift. Det var orsaken till hjärtinfarktsepidemin på 60-talet. Inte rökningen (därmed inte sagt att rökning är hälsosamt). Så vad gjorde man? Jo man ändrade formeln så att margarinet tar död på dig på lite längre sikt. Sen hävdade man att transfett var orsaken och att det var lika farligt som mättat fett. Det fanns naturligtvis inga belägg, då som nu, för att mättat fett var farligt eller att växtoljor var hälsosamma, men bluffen gick hem och big food kunde fortsätta sälja sina hälsovådliga växtoljor. Och än idag tror ju de flesta att de gör ett bra hälsoval när dom väljer växtoljor framför smör och grädde. Sanningen är att processade växtoljor är ett gift som kommer ge dig övervikt, diabetes och cancer om det intas i för stora mängder. Lite växtoljor klarar kroppen av, men du ska alltid aktivt välja animaliska fetter framför vegetabiliska.

  Nu har man pekat ut socker som hälsoboven, och det finns såklart sanning i det, precis som med rökningen. Men vi som satt oss in i detta vet att ett för lågt intag av animaliska fetter och för högt intag av processade växtoljor är det största problemet. Men det dribblar man nu bort och pratar om att socker är lika farligt som mättat fett.

  De som satt sig in i den s.k. moderna medicinen har till sin förfäran upptäckt att råden och rekommendationerna som ges inte bara är verkningslösa, utan ofta står i direkt motsats till vad som är sant. Anledningen till detta är att medicinen kidnappades på början av 1900-talet av Rockefellers. Dessa framställs som filantroper, men är i själva verket något helt annat. Genom att kontrollera medier, medicinsk utbildning och forskning, livsmedels- och läkemedelsbranschen samt alla dess kontrollorgan har de skapat en situation där vi blir sjuka av det vi rekommenderas att äta, samt där vi betalar för medicin och behandlingar som ofta gör oss ännu sjukare. Det kan låta som paranoia men är tyvärr sant. Goebbels påpekade ju att de är de stora lögnerna som fungerar. Här kan ni få veta mer om Rockefellers och deras historia:

  https://youtu.be/xat9xSos_7g

  https://youtu.be/X6J_7PvWoMw

 3. 3
  Pre-diabetiker säger

  Hos Skavlan ikväll…
  ” 5:2-dietens fader, dr Michael Mosley talar om hur vi kan ta kontroll över vårt blodsocker.”

 4. 4

  Sammanfattningsvis: Saltfabrikanterna har inte lyckats så väl i sin lobbying som solros- och soyaodlarna med spanmålshandlarna i gott sällskap!

  Det förekommer hos en del människor en störning i hjärnfunktionerna, som omöjliggör byte av ståndpunkt oavsett vilka nya fakta som presenteras. Dessa människor har alltid rätt och allt nytt och motsägelsefullt förnekas, misstänkliggörs eller förträngs. En stor uppgift måste vara att ta reda på varför en så stor andel av dessa ansamlats bland dom som ska bestämma vad vi ska äta!

 5. 5
  Docent Göran säger

  Denna solskenshistoria från Trollhättan är kanske lite OT men det har just med våra levnadsvanor att göra.

  Efter nära kontakt med älgjägarna i Gällivare och med en ärvd älgstudsare besökte jag jaktbutiken som ligger lite utanför stan för att diskutera licensfrågor. Vi såg då att det låg en restaurang vid sidan av butiken och vi var hungriga men normalt blir vi alltid besvikna när vi satsar på någon lunchrestaurang. Vi frågade därför i jaktbutiken och eftersom de var entusiastiska så vi gick dit och blev glatt överraskade.

  Här fanns älgkalops på menyn och broccoli och blomkål och sallad och det smakade fantastiskt gott. Vi gratulerade ägarinnan som berättade att de lagade allt själva från grunden och att hon var väldigt medveten om detta med kolhydrater speciellt som hon hade en son som var typ 1 diabetiker.

  Rena rama LCHF-restaurangen!

  Den heter Brazil och Cafè och ligger i Överby.

 6. 6
  Lars Henrik säger

  Docent Göran Skrev:

  Rena rama LCHF-restaurangen!

  Den heter Brazil och Cafè och ligger i Överby.

  Tack för detta tips! Den restaurangen ska besökas.

 7. 7

  @ Docent Göran:
  Grattis till Trollhättan-Vänersborg regionen. Måste dessutom vara ett bättre alternativ än varm korv på IKEA!

 8. 8

  @ Docent Göran:
  Tänk på att alltid använda hörselskydd när Du fyrar av. Hörapparater är bra nu för tiden, men de ersätter inte en naturlig oskadad hörsel.

 9. 9

  Ytterligare ett uttalande av s k experter som får mig att överväga att bli matproducent själv så att man säkrar tillgången på riktig mat. Vore vettigt för både hälsa och miljö med fler naturbetesbönder i Sverige.

  En kost fattig på naturligt fett, salt och kalorier gör att man tappar fysisk och mental kapacitet, och får sämre hälsa. Se på naturfolk i Amazonas som lever med extremt lite salt, de har lågt blodtryck och lever hälften så länge som andra folk. Forskare lyfte fram dessa indianer som som förebild FÖR lågt saltintag….

 10. 10
  Pre-diabetiker säger

  Pre-diabetiker Skrev:

  Hos Skavlan ikväll…
  ” 5:2-dietens fader, dr Michael Mosley talar om hur vi kan ta kontroll över vårt blodsocker.”

  Snart börjar Skavlan med gäster – kontroll över vårt blodsocker…

  Har vi något att lära?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa