Blodsockret viktigt för komplikationsrisken vid överviktsoperation

På Netdoktor.se.

Man har följt 2500 överviktsopererade och deras komplikationer, och funnit att blodsockret och operationstekniken spelar roll för komplikationsrisken.

Min kommentar: Man kan ju instruera patienterna att minska kolhydratintaget i förväg, så minskar man risken för operationskomplikation.
Då kanske de går ner i vikt innan så att de inte behöver opereras alls…

 

Comments

 1. 1

  Oh, hemska tanke…vilken förlust för sjukvården…

 2. 2

  Den som nu har övervikt och blir godkänd för magoperation har ju också krav på sig att gå ner i vikt innan operation – visst är det väl så? Därför vore det ju bra att rekommendera kolhydratfritt ett antal veckor istf att äta/dricka typ Nutrilett, som jag känner till rekommenderas. Det är ju varken roligt eller gott att äta/dricka sådant. Det innehåller ju dessutom en hel del socker.

  T ex 2 veckor Chocolate…
  https://www.nutrilett.se/product/2-veckor-chocolate-shake/

  ”Ingredienser

  Sojaprotein, fruktos , sojafiber, kakaopulver (kakao, kaliumkarbonat), emulgeringsmedel (sojalecitin), sojafettpulver (sojaolja, glukossirap, mjölkprotein, pentanatriumtrifosfat, trikalciumfosfat, naturliga aromer), mineraler (trinatriumcitrat, kaliumklorid, trimagnesiumcitrat, trikalciumcitrat, trikalciumfosfat, natriumklorid, järnfumarat, zinksulfat, kopparglukonat, mangansulfat, natriummolybdat, kaliumjodid, kromklorid, natriumselenit), torkad glukossirap, aromer (choklad, banan, koffein), stabiliseringsmedel (guargummi, xantangummi), vitaminer (L-askorbinsyra, nikotinamid, DL-alfa-tokoferylacetat, kalcium-D-pantotenat, pyridoxinhydroklorid, riboflavin, tiaminhydroklorid, retinylacetat, pteroylmonoglutaminsyra, D-biotin, fyllokinon, kolekalciferol, cyanokobalamin), sötningsmedel (aspartam, acesulfam K), maltodextrin, dextrin, glycerol, färgämne (sockerkulör), stabiliseringsmedel (gummi arabicum).

  Innehåller socker och sötningsmedel. Innehåller en fenylalaninkälla.”

 3. 3

  Vad mer…? explodera!

  https://www.nutrilett.se/product/2-veckor-chocolate-shake/

  ”Tillredning

  Hur du tillreder?
  1. Tillsätt 2 dl kallt vatten.
  2. Häll i påsens innehåll.
  3. Rör om eller skaka i 10-15 sekunder till dess att pulvret lösts upp.

  OBS! Shaker ska inte tillredas med varmt vatten, då kan den explodera.”

 4. 4

  Eftersom blodsocker och insulin för en typisk diabetiker-2 normaliseras, inte pga fetmaoperationen i sig utan pga den obligatoriska 5-dars fastan runt fetmaoperationen, gissar jag att att det räcker med 1-2 dar extra fasta innan operationen för att även de med alldeles för högt blodsocker ska få ned det till normalt under och straxt efter operationen.

  Men som Annika tycker naturligtvis också jag att operationen blir helt onödig eftersom det är 5-dars fastan som normaliserar blodsockret och gör (de flesta) diabetiker insulinfria DIREKT efter de 5 fastedagarna! Att de potentiella patienterna inte informeras om detta innan fetmaoperationen är naturligt ”för affärerna”, eftersom vakna potentiella fetmaopkunder då kunde inse det uppenbara alternativet och istället beställa samma sjukhushjälp för att fasta i fem dar…, för att bli kvitt DB-2!

  Sedan ger man patienterna råd att dra ned på kolhydraterna EFTER operationen!
  Alternativet är uppenbart för de som vill göra snabbanpassning till LCHF!

  Mindre kolhydrater bra för patienterna, men också viktigt för långtidsstatistiken för metoden.
  Trots att fastan gör grundjobbet och den nu LCHF närmade dieten gör det viktiga uppföljningsjobbet så att varken kunder eller sjukhus kan beskyllas för totalmisslyckande, som hände med professor Taylors intensivbantning för att bota DB-2.

  Alltså om man är riktigt överviktig innan och avsiktligt även minskar kalorierna efter ”induktionen”, alltså efter 5-dars fastan, för att bli av med diabetes-2, kan man säkert med kalorireducerad ketogen kost slå dom flesta nuvarande viktminskningsrekorden. Eftersom metabolismen inte minskar alls när insulinet dragits ned först genom 5-dars fastan. Ordentlig draghjälp alltså.

 5. 5
  Nisse Hult säger

  Hej Annika
  Snacka om att vi lever i en sjuk värld när en magoperation snart jämförs med att spola bort en vaxpropp i öronen. Vilken kass vård som inte fattar bättre. Tänk en bilverkstad med samma tänkande.
  Varför är inte kost och livsstilsändring prio inom vården. Nä fram med kniven och förstör livet för människan är steg ett.

 6. 6
  Lasse P säger

  Stympa en frisk magsäck är lika smart som att operera bort en lunga för att hjälpa rökare att sluta röka.

 7. 7

  En mycket träffande analogi…!!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa