Ketogen kost bättre än konventionell vid T2-diabetes

Från KostdoktornShort-term safety, tolerability and efficacy of a very low-calorie-ketogenic diet…

Återigen är det visat att LCHF är effektivare  kostbehandling för t2-diabetiker än konventionell fettsnål kost.
När ska diabetesbehandlarna ta till sig det – eller har många redan gjort det?

 

Comments

 1. 1

  Studien visar bl.a att Jason Fung har rätt i att både fetma och diabetes-2 handlar om insulinresistens. Något som försämras t.ex. med viktökande insulindosering, men som klart och tydligt förbättras med både kalorirestriktion och LCHF, bl.a. enligt denna studie.
  Från studien tabell 3 HOMA Index. efter 4 månader.
  6.9 (4.4) 3.5 (1.9) <0.0001 ketogruppen minskning ca 50%
  5.8 (2.9) 4.6 (2.5)† 0.0010 lågkalorigruppen minskning ca 21%

  Intressant att se hur kombination med intermittent fasta i början för att få ned insulinet tidigt skulle förbättra resultaten, t.o.m i bägge grupperna. Synd att kroppstemperatur och/eller metabolism inte mättes, eftersom minskad metabolism, lägre kroppstemperatur, av fler nu anses vara huvudanledningen till varför kalorireduktion med standarddiet misslyckas för de flesta.
  Dessutom borde vikt mm följas upp efter 6 och 12 månader och mer för att se vilken intervention som får långtidsverkan.
  När det igen visar sig att det är så lätt och säkert att tappa onödiga kilon och samtidigt förbättra alla konventionella hälsomarkörer undrar man verkligen hur professorer som Claude Marcus tillåts fortsätta sina misslyckanden.

  Med tanke på hur tätt sammankopplade samma markörer är med kärlhälsa undrar man även hur ofta vett och ansvar kan försvinna med professorstitlar. Vi är uppfostrade till "naturlig respekt" för professorer, inte ifrågasätta eftersom dessa "måste" veta bättre. Liknande flockdjur som t.ex vargar som är tvungna att krypa för "alfa males", för att undvika att bli ordentligt åthutade/tilltyglade av dessa eller deras lydiga mellanhänder.
  När man "köper" dessa ledare får man alltså nästan hela flocken på köpet. Billigt alltså.
  Men långsamt byggs istället en ny hälsosam underström upp, med berättigad tveksamhet mot titlar.
  Dom allra flesta av oss har fortfande massor att lära från HC Andersons "Kesjarens Nya Kläder", men föredrar precis som de vuxna i sagan att vara politiskt korrekt, utav respekt.

 2. 2

  Angående dietister från kostdoktorns forum.
  https://forum.kostdoktorn.se/topic/8581-min-nya-idol/
  Ketogen kost och cancer.

  Från fet hälsa kommer följande video
  https://www.youtube.com/watch?v=Q9socQcwPIs

  https://fethalsa.wordpress.com/2016/09/30/christina-bloggar-pa-fet-halsa/
  Här nämns även kolloidalt silver som något hälsobringande.

 3. 3
  Docent Göran säger

  Här i Lappland lever vi nog i ett ketogent tillstånd. Renblodplättarna vi hade till lunch stekte vi rentalg och med mycket smör. De nyplockade lingonen vi garnerade med kanske störde det hela.

  Intressant är att det är väldigt svårt att få tag i renkött direkt från samerna. Uppköparna verkar vara helt ”vilda” när det gäller att överbjuda varandra enligt en same jag diskuterade frågan med så alla slaktade renar verkar gå direkt till stora uppköparna.

  Orsaken tror jag är att LCHF växer och vi är väldigt medvetna om att få tag i naturligt kött så efterfrågan växer rimligen och priserna med den. Samen som jag talade med kunde inte riktigt förstå varför detta har skett nu och jag fick då tillfälle att berätta om LCHF.

  Idag hittar jag inte heller min vildfångade och certifierade Pink Lax från Alaska i frysdiskarna vilket tyder på samma sak.

  När man kan köpa fläskkotletter för 50 kr/kg men är tvungen att punga ut med 175 kr/kg för fruset soppkött från ren är valet enkelt om man bara tänker på plånboken. Det är ungefär samma pris jag betalar för mitt gräsbetade nötkött. Då förstår man att LCHF kan ses som en klassfråga med tanke på att priset för ett kg vetemjöl är löjligt lågt i jämförelse.

  Med andra ord börjar det bli rent ”omoraliskt” att försöka hålla sig frisk med LCHF.

  Jag tycker att hela vårt samhälle idag håller på att bli alltmer sofistikerat kriminellt.

  Jag har en bekant som har cancer i långt framskridet stadium och som litar full och fast på den medicinska ”maffian”. Jag hörde att han förutom kraftiga cytostatika nu också får lådor med söta näringsdrycker direkt hem till dörren. Att få gödningsmedel till cancersvulsten hemkört är faktiskt rent perverst.

 4. 4
  I Like Neil Young säger

  Docent Göran Skrev:

  Att få gödningsmedel till cancersvulsten hemkört är faktiskt rent perverst.

  Perverst – ja det är nog bara förnamnet det! Om det kördes hem burkar med Cocosfett, flaskor med Kolloidalt Silver och förpackningar med Gurkmeja till din olycksdrabbade bekant – så hade nog utsikterna sett ljusare ut.

  Kanske i ett annat, välfungerande Universum……

 5. 5

  Klart att man ska äta ketogent, inte bara när man trillat dit utan i förebyggande syfte. Just det långa tysta förloppet med tilltagande insulinresistens är försåtligt. Bryt naturalförloppet i inledningsskedet och Du må länge leva i ditt land!

  Jag hakade emellertid upp mig på illustrationsbilden hos Kostdoktorn – inte mycket fett där inte! Ser mest ut som High Protein för mitt öga. Kunde de inte lagt dit en smörklick åtminstone!

 6. 6
  I Like Neil Young säger

  Kostdoktorn har ett helt fantastiskt inlägg idag

  https://www.kostdoktorn.se/bakom-kulisserna-pa-lakarutbildningen

  Läs och Gråt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa