Tandläkare varnar för fluorfritt

DN.se.

Tandläkare har sett att de som slutar med fluortandkräm pga fluorets möjliga farliga effekter i kroppen, får en sämre tandhälsa.
Jag tror nog också att risken för karies ökar om man inte belägger tänderna med fluor – om man fortsätter med kolhydrater.

Men de som minimerar kolhydraterna kan utan vidare sluta med den farliga fluoren.

Min anekdot: På den gamla tiden, med lågfett-högkolhydrat, och fluortandkräm, hade jag alltsom oftast kariesangrepp, dessutom inflammerat, lättblödande tandkött, och tandköttsfickor. Nu under 10 års LCHF, utan fluor, har jag inte haft någon karies, och mitt tandkött är friskt.

 

Comments

 1. 1
  I Like Neil Young säger

  LCHF + Fluorfritt + en dusch med KS efter tandborstning.

  Det ger en utomordentlig grund att stå på – får du dessutom i dig ordentligt med vitaminer och mineraler så kan tänderna, så som jag förstår det, återmineraliseras på ett bättre sätt och därmed bättra på tandhälsan + den allmänna hälsan ännu mer.

  Personligen känner jag att fluor är nåt man aldrig borde använda överhuvudtaget.

 2. 2
  foie gras säger

  Fluor är ett gift som genom fiffligt manipulerande gjort somliga till miljardärer. En av dem som tjänat enorma summor på fluorkonceptet är en svensk tandläkare.
  De väldiga vinster som gjorts på produkten har skapat en stark maffia som genast slår ned på allt ifrågasättande.

  Ett giftfritt billigt sätt finns ju för oslagbar tandhälsa: att från tidigaste ålder borsta tänderna med benmjöl. Urgammal metod. Men den speciella sorts renade benmjöl som en gång fanns i handeln för detta miljövänliga hälsosamma ändamål är nu borttaget – inte svårt misstänka fluorintressenas inflytande på sortimentet.

  Benmjöl ges nu endast i djuruppfödning – innebärande att djuren får vad människan behöver mer av i förhållande till det av fluormagnaterna kolporterade giftet..

 3. 3

  Som de flesta hade jag inte en aning om vad fluor kan ställa till med, men så upptäckte jag två böcker och de öppnade mina ögon – The Fluoride Deception – och The Devil`s Poison.
  Böckerna är ganska olika – men kompletterar varandra.

  Fluorföreningar ingår också i vissa mediciner (källa: The Devil´s Poison) för att de skall ”tränga in bättre”. En del av medicinerna har dragits in på grund av allvarliga biverkningar.

  Gå gärna in på nedanstående länkar.

  https://fluoridealert.org/fan-tv/bryson/
  (Finns bl.a. en intressant intervju med Christopher Bryson – författare till The Fluoride Deception).

  https://www.adlibris.com/se/bok/the-fluoride-deception-9781583227008

  https://www.westonaprice.org/book-reviews/the-devils-poison-by-dean-murphy/

 4. 4
  Lars Pekkala säger

  Därför undviker jag fluor: https://kurera.se/ny-studie-fluor-misstanks-kunna-ge-skoldkortelsjukdom/

  Borstar mina tänder med kokosfett och salt.

 5. 5

  Googla – ”Fluor – en uppenbar fara”

  Nu vill jag tipsa om en utmärkt artikel/recension på svenska. Den handlar om Christopher Brysons bok. Jag citerar några rader ur den.

  ” Har Du läst vad som står finstilt på Din fluortandkräm när det gäller barn och fluortandkräm?

  Jag har läst en bok som heter ”The Fluoride Deception” av Christoffer Bryson. Christoffer Bryson är en undersökande reporter och TV- producent. Han har gjort flera uppmärksammade och prisbelönta reportage. Boken utkom 2004 och representerar 7 års research. Den är på 374 sidor med 685 fylliga fotnoter. Han redovisar namn på 77 personer som han intervjuat. Arvid Carlsson (nobelpristagare 2000) har skrivit ett efterord till boken.”

 6. 6

  Värdefulla slutsatser !

  Men konstigt att man inte också varnar för att man absolut inte får svälja tandkräm med fluor i.
  Men i så fall klargör man ju att faror existerar, speciellt för barn som inte förstår allvaret av att inte svälja.
  Alltså blir mindre godis och mindre kolhydrater viktigare för barn så att dom kan undvika fluortandkräm helt och hållet.

  I sammanhanget bör nämnas en studie jag läste för flera år sedan.
  Man mätte mun-pH efter sockerintag och fann stora individuella variationer. En del återhämtade PH snabbt utan angrepp på emalj, medans hos flera andra det tog mycket längre tid med kraftiga angrepp efter exakt samma sockerdos. Emaljen förstörs inte av sockret direkt utan av den syra som sockerätande bakterier utlöser.
  Man kunde sedan korrelera snabb återhämtning med högre halter av acetat i saliven.
  Gissar att en föda baserad på snabba kolhydrater skapar mindre butyrat, propionate och acetat i tjocktarmen än en med mindre, långsammare eller mer resistent stärkelse.

  En annan vinkling är att bakterierna liksom oss själva inte klarar att bada i gift och helt enkelt dödas av fluor i tandkräm.
  Fluor är ju ett av de aggresivaste gifter vi känner till….
  Oups!

 7. 7

  Hur är det med fluortillsatsen i dricksvattnet? Det sväljer man ju i stora mängder och att koka vattnet hjälper ju inte, fluoret avdunstar inte!

 8. 8
  Lena Nyberg Johansson säger

  Min tandläkare är jättenöjd med mina förbättringar av tänderna och tandfickorna, lchf och fluorfritt gör susen

 9. 9
  Lars Henrik säger

  Ewa Skrev:

  Hur är det med fluortillsatsen i dricksvattnet? Det sväljer man ju i stora mängder och att koka vattnet hjälper ju inte, fluoret avdunstar inte!

  I Sverige är det mycket ovanligt med tillsatt fluor i dricksvatten. Vi tillsätter bara klor i det kommunala vattnet. Möjligen kan insatser i plast i ledningsrör bidra med lite fluor.

  Det kan däremot finnas naturligt fluor i vattnet beroende på varifrån det tas. Många enskilda brunnar kan ha detta problem.

  I USA vill jag minnas att det tillsätts fluor på sina håll. Kanske även i andra länder?

 10. 10
  Docent Göran säger

  Själv undviker jag fluor av försiktighetsprincip. Salt + bikarbonat är min tandkräm!

  Mercola är en av mina favoriter och om det är någon som är taggad när det gäller fluor så är det Mercola.

  https://search.mercola.com/results.aspx?q=flouride

 11. 11

  Har inte använt fluortandkräm på många år. Trodde jag mådde dåligt p.g.a. pepparmints-oljan – men kanske det varit bådadera …

  Jag sköljer munnen med (filtrerat) vatten efter varje måltid, borstar tänderna med bikarbonat och gör olje-pulling med ekologisk kokosolja. Dessutom huttar jag KS morgon och kväll – och passar på att svischa runt ordentligt. Det är så skönt att slippa tandkötts-problem och (lupus)sår i munnen – har nästan glömt hur besvärligt det var och hur ont det kunde göra. Så tack och lov för allt nätverkande med information – tack vare internet.

  Tack för flera länkar – som jag sparar för att dela med mig av. 🙂

 12. 12
  ByPass x2 säger

  Ja, inget är nytt under solen….
  Varje normalbegåvad individ måste med automatik ana ugglor i mossen varje gång landets ”objektiva” ful-media slår på stora trumman! Som nu, när ALLA – radio, press och tv – gemensamt går ut och fördömer ”falska rykten” på internet om att fluor i tandkräm är farligt/giftigt/skadligt!
  Det är nog ingen högoddsare att anta att aktuellt scenario med alla ”Forskare har visat…”, ”Erfarenhet visar…”, ”Vetenskapliga bevis finns…” för fluorets ”positiva egenskaper” i dentala sammanhang är lika trovärdigt som allt vi hitintills blivit hjärntvättade med.
  Som t.ex. om hur ”förträffligt/nyttigt/bra” det är med statiner, vacciner, lågfettsdiet etc!
  För att inte tala om så ”farligt/skadligt” det är — enligt ful-media — med LCHF-kost, kolloidalt silver, rött kött, destillerat vatten etc!!

  Etablissemangets råd och anvisningar är ett bra rättesnöre, men bara på ett villkor:
  • Man ska alltid göra/agera TVÄRTOM – då först blir det rätt!!

  Har själv hittat en fluorfri tandkräm med bikarbonat (Kingsfisher) som huvudsaklig beståndsdel vilken jag är mkt nöjd med — 1 cm tandkräm med lite MSM och munsköljning med silvervatten har hållit mina tänder kariesfria och tandköttet friskt de senaste åren.

 13. 13
  I Like Neil Young säger

  @ Lars Henrik:
  Tillsätter Sverige fluor i kommunalt Vatten? What? Sen när och vilka kommuner?

 14. 14
  Lars Henrik säger

  I Like Neil Young Skrev:

  @ Lars Henrik:
  Tillsätter Sverige fluor i kommunalt Vatten? What? Sen när och vilka kommuner?

  Inte fluor men klor. Jag skrev ”ovanligt” i inlägget ovan eftersom jag inte var säker på om det tillsattes i någon kommun någonstans i Sverige. Jag tror dock inte att det tillsätts någonstans.

 15. 15

  Det är väl förbjudet att tillsätta fluor i dricksvattnet i Sverige.

  COOP PROPAGERAR MOT KÖTT!

  Borde de inte propagera mot SOCKER, Om de är intresserade av folkhälsa?!

 16. 16

  ”Det är väl förbjudet att tillsätta fluor i dricksvattnet i Sverige”

  Jo det skall det visst vara. Men det hindrar tydligen inte dem från att experimentera
  med att tillsätta fluor till småländska skolbarns mjölk. Vilket man sysslade med
  för ett eller ett par år sedan.

 17. 17

  @ Bosse J:

  Har du någon länk på det?

  Det fanns ett förslag i Malmö om att fluoridera dricksvattnet i Rosengård. Det försvann blixtsnabbt när någon visade att Hitler använde fluorexperiment för att passivisera politiskt motstånd.

  Fluor gör människor till imbecilla jasägare och offer. Det är därför det är så annorlunda med ett liv utan fluor. Tandläkare är i allmänhet intelligensbefriade och okunniga.

  Alla utom vi här är fluorförgiftade!

 18. 18
 19. 19

  @ Bosse J:

  Fruktansvärt. Jag undrar hur många av dessa pojkar som får benmärgscancer? Blanda med mjölken, sinnessjukt! Det visar hur långt vi kommit från att fluor en gång blev godkänt. För att allt i alla fall skulle spottas ut. till att barnen idag ska fluoridera sin mage och tarmar.

  Det verkar saknas grundläggande försiktighetsprinciper här. Helt ovetenskapligt sjukt, på hög akademisk nivå!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa