Bayer köper Monsanto

Sveriges Radio.se.

Så då blir det Bayer som ska härska över GMO-verksamheten i hela världen?

 

Comments

 1. 1

  Möjligen då för ett lättare införande i Europa……. eller……??

 2. 2

  Det kan kanske tänkas vara bra för Bayers image på lång sikt att helt skrota de omoraliska bitar som Monsanto står för? Kanske kan Bayer då bli riktiga hjältar och långsiktigt tjäna mer än om de enbart fokuserar på nästa kvartalsrapport? Tyskar är ibland riktigt intelligenta, men inte alltid…

 3. 3

  Läste Vegomyten för ett bra tag sen. Där skrivs lite grann om allt korsägande av storföretag världen över. Kommer inte ihåg så mycket av det, men jag häpnade över hur lite man känner till om det här. Att Bayer köper Monsanto är nog bara en droppe i havet i sammanhanget, trots den enorma köpesumman.

 4. 4

  @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:
  Eftersom Bayer redan gör och säljer bi-dödande ”Neonicotinoids” och lobbar hårt för att dessa är ”ofarliga” och även håller på med lobbying för godkännande av ”nästa generation” gifter i EU tror jag att det här långsiktigt kommer att sänka Bayer. Dom kommer starxt få överta titeln ”The most damaging corporation in the world” från Monsanto, eftersom de nu äger Monsanto.
  ”Aphides” eller baldlössangrepp som man skyddar från med hjälp av besprutning dödar inte bara bin utan även naturliga fiender till lössen så att man gradvis behöver använda mer gifter, alltså har man här en exponentiell försäljningsökningsmekanism!
  Men med hjälp av bätttre balans i grödorna behövs får vi samtidigt en exponentiell minskning av behovet av dessa gifter. Som exempel skyddas organiskt vin numera med hjälp av blommor :
  I ändarna av varje rad vinrankor och kanske även här och där planterar man vackra färgranna helst fleråriga blommor och buskar. De attraherar naturliga fiender till de bladlöss mm som suger sav ur växterna. Det finns massor av blommor som uppfinningsrika organiska odlare har katalogiserat.
  Blommornas nektar är vad som attraherar t.ex bromsar vars avkommor behöver det för att växa till. Sedan kalasar deras små under bladen på rosor t.ex för att växa starkare. En naturlig mardröm för Bayer som kommer se kollaps i sin försäljning om dessa insikter sprids till större farmare!
  Härnedan några användbara länkar till blommor som växtskydd:

  https://www.motherearthnews.com/organic-gardening/pest-control/plants-to-attract-beneficial-insects-zl0z1005zvau.aspx
  https://permaculturenews.org/2014/10/04/plants-attract-beneficial-insects/
  https://www.growveg.co.uk/guides/growing-plants-to-attract-beneficial-insects/
  Här länk till hur Bayers produkter dödar bin:
  https://www.hiveandhoneyapiary.com/Honeybeesandpesticides.html

  Gissar att Bayer gör som sockerindustrin, luras med hjälp av köpta professorer som deklarerar hur
  nödvändiga växtgifter äro för att kunna mata världen, trots att man endast bryr sig om den egna vinsten. Sådana professorer använder aldrig uttrycket växtgift. Man kallar alla kemiska gifter inklusive glyfosat för ”växtskydd”. Fungerande propaganda eftersom även många bönder idag ”talar samma språk”. EFtersom Bayer m.fl sprider sin information i ”lantbrukartidningar” gissar jag att artiklar om de för farmare potentiellt mycket lönsamma naturliga metoder beskrivna ovan knappast tas in i dessa tidskifter eftersom de står i klar kontrast till stora annonsörers och därmed tidningarnas ekonomiska intresse.
  När jag först läste om ”blommetoderna” förstod jag bättre vilken fin naturlig balans det finns i ekosystemet och hur vi kan bättra på den eller förstöra den beroende på vilka metoder vi använder.
  Alltså om man 100-dubblar antalet plantor som attraherar bladlöss genom monokultur krävs även också en ökning av plantor som lever på dessa, så att vi slipper äta mat med växtgiftsrester.

  Läste även om att man i Danmark hyser paner på att göra hela landet organiskt !
  Alltså likt Sikkim i norra Indien som blev 100% organiskt i Januari i år.
  Eftersom vi i Sverige tycker att ”forskning måste vara lönsamt”, blir våra professor tvugna att hyra ut sig som reklampelare både till goda och dåliga syften, bestämda av lönsamhet. Att Peter Goetsche innehar en professur i Danskt universitet pekar på att man har ett betydligt mer vaket synsätt i Danmark än här och ordentlig eller åtminstone bättre statlig finansiering av forskning så att deras professorer slipper prostituera sig i samma höga grad som i Sverige.

 5. 5

  Det pågår en global centralisering kring sädesfrön och bekämpningsmedel. DuPont planerar gå ihop med Dow Chemicals, och China National Chemical Corporation tänker köpa schweiziska Syngenta.

  https://www.rt.com/business/359275-bayer-buys-monsanto/

  Nånting säger mig att dessa affärer inte handlar om hälsa.

 6. 6
  Helene Wallin säger

  @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:
  Vi kan ju hoppas på det!

 7. 7
  Helene Wallin säger

  Säger bara en sak. Back to basic. Vi behöver bara ta fram den gamla kunskapen vi haft i generationer tillbaka. Och leva i ett med naturen. Sprida kunskap och vikten av naturens krafter. Vi har redan allt

 8. 8

  Hög konsolideringstakt i en industri tyder på olönsamhet. Man kan ju hoppas.

 9. 9

  Ska Monsanto fortsätta att verka på Jorden, måste de släppa sitt namn. Som miljarder människor släpat i smuts, däribland jag. De förstår att de inte kan vara en måltavla, samtidigt som deras hemliga avsikter inte får förhindras. Nu har vi inget företag att hålla koll på. De är en anonym del av ett ”respektabelt” företag. Kapitalet omgrupperar och vi står åter på ruta ett. Det här är ondskan manifesterad på vår planet. Varför vill de skada mänskligheten och naturen? Pengar är inget svar eftersom de har hur mycket som helst.

 10. 10
  S.Samuelsson säger

  @ Georg W:
  Kan det då vara att de tycker vi är för många här på jorden
  500000 miljoner vill dem ha ner oss till..
  Läste jag om i någon bok. Kommer nu inte ihåg vilken bok det var, du
  kanske vet.

 11. 11

  @ S.Samuelsson:
  Det måste i så fall vara människor med förkrymta hjärnor!

  Motsatsen ses i årets skörd av ”cropcirkels”. En intelligens större än vår och en historisk kunskap som verkar total? Jag undrar om jag är den ende i världen som förstår vad de vill säga? eller är det någon mer här som konstaterat vad dessa formationer betyder.

  Det aliens försöker kommunicera till oss människor 2016 är: Sluta att odla i industriproducerade monokulturer! Det är vår undergång! De ser oss som pacmans! Huvuden som hela tiden stoppar i sig bröd.

  Tusentals forskare och spirituella medier söker tillsammans svaret på vad dessa otroliga och fantastiska bilder försöker säga oss.

  Våra hjärnor och våra medvetanden här i LCHF-rörelsen verkar vara de enda som är synkroniserade med dessa oförklarliga fenomen. Sluta dyrka den förlåtande Guden och dyrka istället moder Jord.

  Förlåt mig allihop. Bäraren av budskapet är en idiot! De som inte kollar upp det här grundligt är en ännu större idiot än mig!

  https://www.youtube.com/watch?v=JWCLnDDLrnA

  https://www.youtube.com/watch?v=zQZk5GiK37k

  https://www.youtube.com/watch?v=e_R9SCbakcY

 12. 12
  I Like Neil Young säger

  Så djävulen byter namn från Monsanto till Bayer? Det blir nog bara business as usual,,

 13. 13
  I Like Neil Young säger

  @ Georg W:
  Ja jag måste nog personligen tillstå att Cropcircles är ett riktigt tvättäkta mysterium. Faktiskt.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa