Den gemensamma valutan

Jason fung har skrivit en blogpost om Den gemensamma valutan.

Den gemensamma valutan för viktuppgång eller -nedgång är insulin, inte kalorier.

 

Comments

 1. 1

  Oh kan man inte gå med i Jason Fungs fanclub.

  Jag har just för tredje gången försökt att köra 16:8. Första gången med fasta på eftermiddagen. Gick inget vidare att hålla. Så försökte jag skippa frukosten andra gången. Frukosten som jag älskar. Blev så hungrig att jag höll på att svimma. Men på det igen och den här gången har jag hållit på hela augusti med ”frukostfasta”. Det gick lysande. Måtten hade minskat lite grand. Men den stora vinsten var att min hunger totalt minskade.

  Tack Jason för hjälpen..

 2. 2

  Marianne, du kan gå in på https://www.facebook.com/IDMProgram/ som är hans sida. Man kan också betala en slant så kan man få mer personliga råd genom hans grupper med deltagare runt om i världen.

 3. 3
  Thomas Jansson säger

  Jason skenar iväg ibland, det är grovt uttryckt en funktion som består av I * K som bestämmer om något skall laddas in i våra,”fettbatterier”.
  Är insulinnivån eller antalet kalorier lika med noll sker ingen lagring alls.
  Jason hävdar oxå att motion i stort sett saknar betydelse för viktminskning. Han har i stort sett rätt med undantag av de som ligger på en något förhöjd insulinnivå, för dessa kan motionen ha mycket stor betydelse,,,

 4. 4

  @ Thomas Jansson:
  vet du om man kan få svekket insulinpåvirkningen ved LCHF: Ifølge et program om et par legetvillinger fra England….(program på tv) kan det bli sånn.

 5. 5

  @ Thomas Jansson:
  Det viktiga för oss med insulinresistens är snarare urladdning av levern, som sker vid lågt insulin och medför bl.a förhöjt morgonsocker. Bästa triggning är nog att skippa middagen. Lägger du sedan till träning kan du slippa metformin ganska snabbt, annars tar det ett par dar till.
  Levern måste tömmas, först på glykogen, sedan på fett…
  Resultatet börjar med blir förhöjt morgonsocker, men det går över eftersom leverns storlek är ändlig. Glöm s.k. ”fysiologisk” insulin resistens. Den existerar inte längre för oss LCHFare som tagit oss igenom med hjälp av Fungs recept. Bara ett hjärnspöke! Morgonsocker 4.7,5.0, 4.4 utan metformin eller nattmacka är vad jag landar på nu. Ganska normalt eller?
  Jason Fung är en stjärna, skenar knappast, som jag ser det.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa