TTIP-förhandlingarna har havererat

Det påstår Tysklands vice förbundskansler Sigmar Gabriel.

Kan det vara möjligt?

 

Comments

 1. 1

  Underbara nyheter. Nu får vi hoppas att det är sant.

 2. 2
  Lars Henrik säger

  Vi får hoppas att detta blir ett faktum! Men som Piltson också framhållit kan avtalet ligga kvar som ett spöke. Möjligen måste det till en definitiv ”avveckling” i någon form för att faran ska vara helt över.

  Hursomhelst kan Amerikanska företag eventuellt sälja sin oönskade mat och annat till oss via Kanadensiska dotterbolag genom CETA-avtalet. Detta är fortfarande en aktuell och påtaglig, för att inte säga akut, fara som vi måste parera på något sätt. I detta avtal ingår även det oreformerade förhatliga ISDS!

 3. 3

  Det er vel USA selv som har havarert dem. Jeg tror dem har innsett vi må reddes fra oss selv.

 4. 4

  Den bästa för att slippa TTIP är att rösta på ett parti över 4% som vill ta oss ut ur EU och ut ur frihandel och som skapar ett skyddat protektionistiskt Sverige. Tyvärr innebär det en röst på Vänsterpartiet som MÄRKLIGT NOG inte skyddar landet från annat fascistiskt skit…

 5. 5

  @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:
  När Du ändå tänker vidare är det väl dags att bygga en mur runt Sverige..

 6. 6
  Konsument i Sverige säger

  Enligt Ann Linde (S), Sveriges EU-minister, har förhandlingarna inte alls havererat!
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/linde-ttip-forhandlingarna-har-inte-havererat

  ”Förhandlingarna om ett frihandelsavtal (TTIP) mellan EU och USA har inte havererat, anser EU- och handelsministern Ann Linde (S).”…

 7. 7
  Konsument i Sverige säger

  TV – Kunskapskanalen, Dokument Utifrån – Frihandelns pris (ikväll 21:10)
  https://www.svt.se/dokument-utifran/

 8. 8

  Ann Linde: ”Det finns också starka strömningar både i Tyskland och i Frankrike mot frihandel.”

  Nej, mot frihandel finns inga strömningar. Men det finns starka strömningar mot maktövergrepp vid ”regleringssamarbete” och mot rättslöshet i ISDS, där utländska företag kan stämme staten, men staten inte kan stämma i andra riktningen.

  DET ÄR DET SOM TTIP HANDLAR OM. LÅT INTE ÄVEN DENNA DAM KOMMA UNDAN MED MENINGSLÖSA FRASER.

 9. 9

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/malmstrom-trump-kommer-lagga-ttip-pa-is

  ”USA:s blivande president verkar helt ointresserad av Europa och frihandelsavtalet TTIP kommer förmodligen läggas på is, tror Cecilia Malmström, Sveriges EU-kommissionär med ansvar för handelsfrågor.”…

 10. 10

  Trump har energiskt klargjort att han inte vill ha några ”frihandelsavtal”. Han har ju helt rätt i att eländet i USA delvis beror på NAFTA, och något liknande med Europa vore inte önskvärt. TTIP kommer alltså inte att läggas på is utan avlivas helt, och vad Malmström ”tror” är inte särskilt intressant.

  Däremot har vi anledning att ängslas över vad han i övrigt kan ta sig till. Hans brutala sätt att sända in s.k. gorillor för att lyfta ut hyresgäster i hus han ville röja undan får mig att fundera över hur han kommer att uppträda i internationell diplomati, framför allt umgänget med Kina.

 11. 11

  Piltson – håller med dig om den oron.

 12. 12

  TTIP – r.i.p.

 13. 13
  foie gras säger

  Vid sidan av amerikanskt nej till TTIP är det hög tid för granskning av förhandlaren Cecilia Malmström. Nyligen – och inte för första gången – åsidosattes hon helt den här gången av EU-kommissionens chef Jean-Claude Juncker som med smidig lyhördhet gentemot musen som röt i Wallonien åstadkom en uppgörelse om CETA. Lägg till det att den orädda rösten – Paul Mangette – helt nonchalerats i svenska medier som en besvärlighet.
  Det hjälps inte att denne statsvetarprofessor och ministerpresident har på fötterna genom sina mångåriga forskningar om EU:s institutioner.
  I en lång intervju i franska webbtidningen Mediapart belyser Mangette – socialdemokrat dessutom – förhandlingstekniken. Malmström väljer hot och ultimatum bland tillgängliga tekniker. Tala om fyrkantighet. Mangette påminner om att hans krav haft stöd av flera andra länder.

 14. 14

  ”Malmström väljer hot och ultimatum bland tillgängliga tekniker.”

  Når EU faller isär kanske hon kan få jobb hos Donald Trump. Igår hörde vi att han under sin bana som affärsman varit föremål för fyratusen stämningar, varav ett femtiotal ännu ej är avslutade. Torde bli en distraherin i Vita Huset.

 15. 15
  foie gras säger

  Svenska medier anser det sannolikt som opatriotisk handling att uppmärksamma Malmströms skick och bruk med sin allvarliga oförmåga att lyssna så att Juncker själv måste ta itu för att möjliggöra enighet för undertecknandet av CETA sen Mangette fått igenom sina krav. Han hade som sagt på fötterna som stöd i sin oräddhet.
  Malmström är naturligtvis ett redskap för starka lobbyintressen som i sin tur manipuleras av än starkare dolda makthavare. Sådan är världen.

 16. 16
  I Like Neil Young säger

  Är världen en trygg och ”balanserad” plats just nu? Hur ser det ut i Sverige i stort idag? Vilka är det som fått oss hithän? Är det alternativbloggar, som den du läser just nu, och alternativpolitiker kanske?

  Jag skulle vilja ge Malmström och hela det Svenska Etablissemanget enkelbiljett till Mars. Om det nu inte vore så att jag råkade vara kraftigt emot kontaminering av Naturen – som väl Mars får anses vara en del av.

 17. 17

  McDonalds tar den italienska staden Florens inför rätta med påståenden om förlorade inkomster i storleksordningen $ 18 miljoner, då stadsledningen inte ville ha en outlet i historiska distriktet. Intressant både ur TTIP- och lågkolhydratsperspektiv, är det måhända nån som eftersöker ett prejudikatsfall ?

  https://www.csmonitor.com/World/2016/1109/Why-is-McDonald-s-suing-Florence-Italy

 18. 18

  Dear friend,
  With over 370,000 signatures, the new Europe-wide campaign against ISDS has had a very successful start! ISDS is an obscure parallel justice system that large corporations can use to attack rules and claim millions in compensation for supposed profit losses.
  In just four days, the European Parliament could vote to expand the scope of this parallel justice system and hand over huge power to international corporations. But plenty of Members of the European Parliament (MEPs) have already raised doubts. Let’s strengthen these voices and demand: No expansion of ISDS! It’s time to end this unjust system once and for all!

  Sign the petition now!

  On 12 February, the European Parliament will vote on two agreements on trade and investment between the EU and Singapore. Never heard of this deal? You’re not alone! It contains some of the worst bits that we’ve already criticised in TTIP but with Singapore instead of the United States. Like TTIP, the EU-Singapore deal is not primarily about trade. It is effectively a charter of corporate rights – handing multinationals huge power and influence over political processes.

  Like TTIP, the EU-Singapore deal contains a form of investor-state dispute settlement (ISDS). Corporations have used ISDS to attack policies they didn’t agree with like blank cigarette packaging, workers rights, refusal to hike water rates and curbs on pollution. Now the EU and member state governments plan to scale-up ISDS by creating a permanent global court where corporations will sue states. They want to do this by inserting this court into new agreements.

  The EU-Singapore agreement is the first in line. It’s supposed to be a model for future agreements – with China, Mexico and other big economies around the world. That’s why it’s so significant. If this deal gets approved, it’s a victory for ISDS and an expansion of the system. But if it is rejected, it will be a major blow and probably the beginning of the end of ISDS in the long term. Let’s seize this opportunity and tell our MEPs to reject the EU-Singapore deal:

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa