Cyber Doktor och kvantmedicin

Jag kom igår hem från några dagar i Polen och Warszawa. Jag var inbjuden av Cyber Doktor för att prata om LCHF på en sommarkonferens. Det är Ingemar Svensson som driver verksamhet på en gård, Wola Golkowska, ett par mil från Warszawa. Konceptet innefattar (bl a) holistisk medicin, kvantmedicin, Remote medicine, och LCHF. Jag förstod väl inte allt vad det gick ut på, men mycket av det lät vettigt.
Ingemar har en apparat där han kan mäta tillstånden i kroppen, utan att penetrera huden. Jag fick göra en test och jag hade en hel del avvikelser. Jag ska beställa tid på vårdcentralen för att dubbelkolla det som går av fynden.

 

Comments

 1. 1
  Thomas Jansson säger

  Är nog inte fel att titta på alternativen till läkemedelstillverkarnas rävgift. De gillar LCHF och då är de nog ok men apparaten du blev testad med skulle jag gärna vilja veta mer om,,,,

 2. 2
  Docent Göran säger

  Om man som jag själv insett att sjukvårdsindustrin driver en mycket avancerad men rent kriminell kvacksalveriverksamhet i tyglarna på läkemedelsbolagen är alternativmedicin desto mer lockande.

  Vad som lockar mig mest är att alternativmedicinen i motsats till skolmedicinen inte tar livet av folk i massomfattning. Själv satsar jag helhjärtat på LCHF-kost och alternativ medicin i form av vitaminer av olika slag och detta verkar ju fungera bra för min egen del och jag mår bra och är på gott humör för det mesta nuförtiden.

  Man måste även vara ifrågasättande när det gäller alternativmedicinen och skaffa sig egen kunskap – helt enkelt använda sitt förnuft för folk vill trots allt tjäna pengar och överleva.

 3. 3

  Det är sällan ”kvant-” används på ett relevant sätt utanför ”atomkärnefysik”. All interaktion mellan atomer och molekyler, utom vad gäller högenergifysik, sker mellan elektroner i deras orbitaler (”banor”) runt atomkärnorna. Alla kemiska reaktioner och allt vi ser beror exklusivt av hur elektroner samverkar.

  När man ser ett rött föremål beror det på att det ljus som faller på det har ökat vissa elektroners energi något, de har exciterats till en orbital som ligger längre ut än tidigare. När det uppstår en ledig plats i den ursprungliga orbitalen så startar en liten eller stor lavin av elektroner som fyller ut tomrummet. Då avges fotoner, energikvanta, varav en del ligger inom det synliga området, i detta exempel rött.

  Värmestrålning är exempel på fotoner med mycket låg energi. Ökar man fotonernas energi hamnar man t.ex. inom UV-strålning som kan vara farligt. Ju högre energi fotonerna har desto kortare väg kan de penetrera in i huden. Så om ”kvantmedicin” innebär värmebehandling eller liknande så har jag inget att invända, men utöver detta vill jag ha goda skäl.

 4. 4

  Erik,
  Jag maaste saega att ditt inlaegg i debatten var naagot av det mest kloka och upplysande jag laest paa laenge av vad som avfattats paa det svenska spraaket kring temat kvantmedicin. Det du angav haer ovan aer bl.a. en av metoderna vi anvaender oss av. Dock har vi utvecklat tekniken att omfatta en komplett ”holistisk” anvaendning av maanga andra moejligheter som kvantfysiken har gett oss. Mycket av vad vi goer aer baserat paa NASA och andra rymdinstitutioners utveckling och erfarenheter de sista 20 aaren. Aer du intresserad att diskutera vidare, hoer av dig till oss!

 5. 5

  Ingemar Svensson Skrev:

  Mycket av vad vi goer aer baserat paa NASA och andra rymdinstitutioners utveckling och erfarenheter de sista 20 aaren.

  Tack Ingemar, ge några av de bästa exemplen, jag är idel öga.

 6. 6

  – Jag flyttar mitt inlägg från den andra tråden (om barn med smärta) – eftersom det är här det hör hemma – och rörande rubriken: Cyber Doktor och kvantmedicin.

  Annika, mycket intressant att du befinner dig i detta sammanhang! – Jag har läst litet på länken, och finner att detta är vägen till det ”nya paradigmet” som behöver komma… Epigenetiken är ett mycket intressant område, och faktiskt inte helt nytt – men väldigt litet omtalat här i landet. – Under en längre tid har jag informerat mig rörande dessa sammanhang, och det är absolut helt i paritet med det nya förhållningssättet i vardande. – Ju mer man tränger in i kunskapen rörande kvantmekaniken, desto mer ”faller många delar på plats” – de delar som absolut har saknats i den ”gamla traditionella medicinens världsbild”. – Det nya är dessutom att ”vi individer” blir mer delaktiga i vårt läkande – vilket är väsensskilt från alla piller som prackas på oss från Big Pharma. – Omställningen kommer med all säkerhet att bli omtumlande, men detta är faktiskt vägen framåt. – Ja det kan jag säga eftersom jag faktiskt en tid har ägnat mig åt att utforska området!

  – Återigen är du Annika i fronten, och jag är ytterst stolt över att få vara en av dina medvandrare…

  – Äntligen är vi på väg mot ännu mer fascinerande områden att utforska tillsammans – alla vi som sedan en tid har insett att ”den mekanistiska maskinmodellen av människan” – totalt är urspårad, och föråldrad – och att något särdeles nytt är på G.

  – Alla vi människor bär symtomen på hur illa kulturen fungerar, och allra mest känsliga är dagens barn, som därför får diverse symtom, mer eller mindre orsakade av den illa fungerande kulturen (vilken omfattar mängder med absurda beslut, som vaccinationer och ADHD-behandling i stort antal etcetera… !!!)

  Till Alla:
  Läs länken – CyberDoktor.org – med ”totalt öppna sinnen” – och betänk att vi alla har en viss sträcka att vandra tills vi har ställt om oss till – EN NY PERCEPTION – av hur världen egentligen ser ut, och fungerar! – Den gamla världens tankar och förhållningssätt är på väg bort, och den processen kan vara ”svajig” – men det beror bara på att vi behöver ”förlora det fotfäste vi har – inför att någonting nytt skall kunna ta vid”. – Men tänk då på att det ju faktiskt är någonting nytt som vi har sett fram emot. – Nu är dessa nya revolutionerande tankar här, och vi behöver en aning tid på oss inför omställningen. – Tänk också på de stackare som ligger långt efter, och som benhårt håller fast i det gamla – ja de kommer sannolikt inte att våga beträda ”denna nya mark bestående av de unikt läkande principer som människan äntligen skall få leva utifrån”. – Vad som kommer att hända med dem? – Ja det återstår att se!

  – Nu skall vi ”ta ett steg i taget” – och se och upptäcka för var dag HUR VÅR PERCEPTION KAN FÖRÄNDRAS – någon dag mer stillsamt, andra dagar mer burdust, och återigen somliga dagar med en kraft som om vi äntligen har insett hur underbar världen kan vara – och faktiskt är

  Annika, ett Hjärt-Innerligt Stort Tack för att du förmedlade denna länk just nu – en länk som är nästa steg vidare emot – Allas Vår Nya Framtid!

  ALLT GOTT,
  Hälsar Ingrid

 7. 7
  Maria Dahlin säger

  Ja apparater som har förmågan att ”läsa” kroppen är jag skeptisk till. Men det vår tro och då är vi inne på kvantfysik kan göra för vår hälsa är en helt annan sak både positivt och negativt. Ser fram emot att få höra vad din dubbelkoll gav för resultat

 8. 8

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Hej igen Erik,
  Jag har just nu lite svårt just nu att gå in djupare i ämnet eftersom jag kommer att vara på resande fot inom några minuter. Jag återkommer snarast möjligt med mera information

 9. 9

  @ Maria Dahlin:
  Hej Maria,
  ett klargörande innan jag reser vidare. Det är inte så att vi har en ”apparat” som ”undergörare” precis som i Star Trek filmerna. Kvant-fysik är en vidare-utveckling av människans vetande, precis som fastställandet att pga av begränsat vetande fastställdes ”vetenskapligt”, för hundratals år sedan, att Jorden är platt, därefter att Jorden är rund och att Solen kretsar runt Jorden, sedan sa Kopernikus tvärt om, Newton påstod att allt är gjort av material, etc.. Idag vet vi att allt detta, förutom Kopernikus, är helt fel. Kvant-fysiken vet idag att allt vi ser, känner, beräknar, etc. är enbart energi, inget annat. Vi kan nu ”mänskligt” beräkna 4-5 dimensioner av oändligt antal dimensioner baserat på vårt nuvarande sätt att förstå ordet ”vetenskap” (Cern acceleratorn i Schweiz har redan faställt att dimensionerna är oändliga, baserat på vår förmåga att tillgodogöra oss s.k. perception och leda detta i s. k. ”vetenskapliga” bevis). Vad vi (personerna som bildade CyberDoktor-portalen) gjort de sista 13 åren är att försöka utveckla 21a århundradets medicinska tekniska möjligheter baserade på basis av människans 5-10.000 års erfarenheter av att hantera sina kroppar så att vi undviker degraderingar av våra hälso-tillstånd. Vi är helt fria ifrån existerande finansiella realiteter att, t.ex., forskare är beroende att finansiella resurser ifrån politiskt beslutade budget-tillskott, finansiella sponsorer typ livsmedelsindustrier, läkemedelsindustrier, etc.. Som troligen alla förstår så finns det ju knappast några pengar att hämta i teknik och naturliga ämnen som inte kan patenteras. 13 års arbete är inte lätt att sammanfatta med några få ord, därför har vi börjat med seminarier, olika former av symposier och portal-verksamhet, för att kunna höras i media-bruset. Ännu så länge går troligen vår information fram som en tyst viskning, men i och med att all vår utveckling är s.k. open source, dvs öppen för alla certifierade och fullt legala hälsovårdsverksamheter att gratis kunna få licensiera vår teknik, så hoppas vi att mänskligheten ska kunna dra nytta av vårt nedlagda arbete att hålla sig friska samt, vid behov, lätt och bekvämt kunna kurera sig själva i hemmen med vår teknik. En sammanfattning av hur vår medicinska teknik fungerar, ska jag försöka sammanställa den närmaste tiden, när tiden så medger, enligt ovan lämnad kommentar till Erik.

 10. 10

  Se upp Annika! Det här luktar desinformationskampanj. Genom att associera dig och LCHF med flum misskrediteras ni. DN verkar också köra en desinformationskampanj nu. Man recenserar en bok om ”Kvantmedicin” där författarna hävdar att Cancer och Alzheimers inte finns…

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  @ 10 Patrik:
  Jag kan inte hålla på och sovra bland vilka jag ska föreläsa för. Om det är någon som vill höra om LCHF så åker jag dit och berättar om det.
  LCHF-antagonisterna vill förstås gärna få det till att jag beblandar mig med flummare, men jag tycker inte att vi ska låta oss styras av antagonisterna.

 12. 12

  Penetration är överskattat som en feministisk läkarstudent sa till mig en gång när förspelet var klart. :oD

 13. 13

  @ 11 Annika:
  Nej, du ska såklart föreläsa för vem du vill och skriva vad du vill på din blogg. Jag ville bara uppmärksamma dig på att jag tror en så här kampanj pågår. Organiserad brottslighet kallar ju Peter Götsche läkemedelsbolagen och han borde veta eftersom han arbetat för dem i många år. Och du märkte vad som hände när du kritiserade deras kassako vaccinationer för några år sedan. Då började pressen plötsligt skriva negativt om dig. Jag tycker det är uppenbart att tidningarnas agenda är till salu. Speciellt DN och det är BigPharma som köpt dom. Därför skrev DN skit om Riksrevisionen när dom släppt en kritisk rapport om läkemedelsindustrins kopplingar till läkermedelsverket (skjut budbärarn). Och dom har massa artiklar om hur fantastiskt vaccinationer är etc etc. Och nu ska dom alltså jollra bort sanningar kring cancer och demensjukdomar genom att associera det med pseudovetenskap som ”kvantmedcin”.

  Ville bara ge en ”heads up” i all välmening

 14. 14

  Patrik Skrev:

  DN … recenserar en bok om ”Kvantmedicin” där författarna hävdar att Cancer och Alzheimers inte finns…

  Finns detta att läsa på webben, länk?

 15. 15
 16. 16

  Aha, den. Såg att Malin ”Det oförklarliga” Berghagen var entusiastisk i någon reklam. Ibland sparar man tid och irritation genom att se vilka som gillar en viss bok. Tack Patrik

 17. 17

  Edit: I DNs artikel stod det att ”boken ligger högt på näthandlarnas försäljningslistor”. Kollade därför precis bokus, adlibris och akademibokhandeln. Den fanss inte på någon av deras topplistor…

 18. 18
  Lars Henrik säger

  @ Patrik:
  Jag tror som dig att det kan vara värt att se vad ”meningsmotståndarna” sysslar med och parera. De – inte minst DN – är väldigt duktiga på att fixa till lite ”guilt by association” och många köper det nog helt okritiskt.

 19. 19
  Lars Henrik säger

  Patrik Skrev:

  I DNs artikel stod det att ”boken ligger högt på näthandlarnas försäljningslistor”. Kollade därför precis bokus, adlibris och akademibokhandeln. Den fanss inte på någon av deras topplistor…

  Sedan tid tillbaka är ”de” också duktiga på att måla upp bilden av att det florerar en massa galna konspirationsteorier därför att för många läser för mycket på Internet. Kom ihåg nyordet ”faktaresistens”!

 20. 20

  @ Patrik:

  – Den boken du Patrik hänvisar till är en bok som är populärvetenskapligt skriven, och INTE en bok i KVANTMEDICIN. – Den råkar enbart ha ordet ”kvant” som associerande faktor att uppröras över. – Innehållet i den boken får stå för de författarna, och med ett innehåll som DN kanske denna gången har rätt att ifrågasätta. – Hur ofta händer det inte att böcker skrivs med en lockande titel?

  Här går det att läsa litet mer om boken:

  https://www.expressen.se/nyheter/professor-sagar-den-populara-boken/

  – DEN KVANTMEDICIN SOM OMTALAS I DENNA TRÅD ÄR NÅGONTING HELT ANNAT, OCH DESSUTOM EN SERIÖS VERKSAMHET!

  Läs mer på denna länk för att erhålla ytterligare information om det som denna tråd handlar om:

  https://cyberdoktor.org/en/

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:

  Tipsar även dig om att läsa mer på länken ovan!

  – Visst skall vi vara idogt kritiska, men det gäller också att ”ha kött på benen”… – Dessutom tror jag att Annika (numer) är kapabel att själv avgöra vad som känns rätt att vara involverad i.

 21. 21
  Lars Henrik säger

  @ Ingrid:
  Du har rätt Ingrid. Det är olika saker det handlar om. Jag har visst suttit med fingret på avtryckaren lite för länge, om ni kan ursäkta liknelsen 🙁

 22. 22

  Jag har tittat på ”cyberdoktorn” och i min mening är det EXAKT den typ av desinformation som tex
  Rockefeller
  https://www.klimatupplysningen.se/2016/05/06/rockefeller-controlling-game-del-1/
  Soros
  https://www.investors.com/politics/editorials/the-bizarre-media-blackout-of-hacked-george-soros-documents/
  och Wolodarski
  https://anthropocene.live/2016/08/05/dn-ger-voice-at-desinformation/

  ÄLSKAR att stödja/låta göra.

  Du tar nånting tokigt tex Aliens eller New Age medicin. Sen blandar du in det som du vill desinformera om i sammanhanget och deskrediterar på så sätt detta. ”Cyberdoktorn” länkar till Kostdoktorns engelska sida.

  @Lars Henrik: Ja det där med faktaresistens har jag själv gjort mig skyldig till i många år. Jag var tills nyligen resistent mot det faktum att flygfotogen omöjligen kan smälta stål och försätta tre stycken skyskrapor i fritt fall. Trots att jag är ingenjör i botten…

 23. 23

  Ingrid Skrev:

  https://cyberdoktor.org/en/
  Tipsar även dig om att läsa mer på länken ovan!

  Jag har varit där och tittat, men väntar på att Ingemar berättar vilka argument han håller för viktigast innan jag ger mig på ev. kritik.

 24. 24
  ulf pohl säger

  Kvantmedicin är nog framtiden. En spin off-effekt från rymdteknologin. Ursprungligen ryskt. Det handlar om jämförelse med en (uppenbarligen) frisk människas homeostas. Man tar reda på var det finns avvikelser och kan sedan fördjupa sig i dessa. Det kan då handla om avvikelser pga. specifika näringsbrister och då kan man åtgärda problemet med t.ex. någon örtmedicin. Jag har själv gjort den erfarenheten för något år sedan. Det upptäcktes ett lågt blodvärde på gränsen till anemi. Ett hacktornsbaserat piller löste problemet. Min gamla (lindriga) hjärtinfarkt från 1998 dök också upp trots att min kardiolog under 10 års tid (jag sade upp kontakten 2008) inte hade kunnat se något spår av denne och därför inte trodde på detta. Jag är opererad pga. svår angina pectoris. Jag hade inte upplyst om min sjukdomshistoria. Sådant imponerar. Jag hade sökt för arteriografi men apparaten behagade strejka då-så det blev en frekvensanalys istället. Arteriografin blev av en vecka senare med ett mycket glädjande resultat: Microcirkulationsvärdet Aix brachial = -46.8%. Inte dåligt för en då 79 åring eller hur? Pulsvågshastigheten var lätt förhöjd vilket nog hade att göra med mitt tillfälligt höga blodtryck pga. spänningen. Risken för någon mer hjärtinfarkt synes då rätt liten skulle jag tro. Så en LCHF kost med slagsida åt paleohållet tror jag obetingat på.

 25. 25

  Patrik Skrev:

  … flygfotogen omöjligen kan smälta stål…

  I de fall du beskriver är det inte behövligt att smälta stålet för att konstruktionen skulle förlora större delen av sin hållfasthet. Vill du böja stål räcker det med betydligt lägre temperaturer.

  När övre delen av tornen kommit i rörelse räckte deras kinetiska energi för att processen skulle fortsätta.

 26. 26
  Docent Göran säger

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:

  Delar helt denna uppfattning som tidigare professor inom materialteknik!

 27. 27

  ulf pohl Skrev:

  Kvantmedicin är nog framtiden.

  Vad innebär ”kvant” i kvantmedicin?

 28. 28

  Ingemar Svensson Skrev:

  Kvant-fysik är en vidare-utveckling av människans vetande, precis som fastställandet att pga av begränsat vetande fastställdes ”vetenskapligt”, för hundratals år sedan, att Jorden är platt, därefter att Jorden är rund och att Solen kretsar runt Jorden, sedan sa Kopernikus tvärt om, Newton påstod att allt är gjort av material, etc.. Idag vet vi att allt detta, förutom Kopernikus, är helt fel. Kvant-fysiken vet idag att allt vi ser, känner, beräknar, etc. är enbart energi, inget annat.

  Jo… – Ingemar – ALLT är immateriell Energi till mer än 99 % i volym sett enligt kvantfysiken – och det gäller även människans kropp – eller ?

  Apropå jorden Terra så är den åt hållet rund men ihålig – och om det har jag ett blogginlägg här.

 29. 29

  @ 25, 26
  2000 ingenjörer, arkitekter och piloter samt uppemot 30 procent av USAs befolkning delar inte er uppfattning
  https://www.ae911truth.org/
  https://pilotsfor911truth.org/

  Men som sagt det där med faktaresistens eller kognitiv dissonans är svårt. För om vi ska acceptera fysikens lagar så måste vi samtidigt acceptera att 9/11 var något helt annat än vi trott. Något som gör världen betydligt mörkare.

 30. 30
  Docent Göran säger

  Erik Edlund / MatFrisk Blogg Skrev:

  Vad innebär ”kvant” i kvantmedicin?

  Svammel enligt min uppfattning!

 31. 31
  Docent Göran säger

  Jag tror starkt på alternativmedicin som jag nämnde i mitt tidigare inlägg men är samtidigt en stenhård anhängare av sund klassisk naturvetenskap. Den största ogärning man därför kan göra alternativmedicinen är att börja svamla en massa obegripligt strunt om kvantfysik och som inte har det minsta med vår hälsa att göra.

  Och detta svammel kan endast Big Pharma tjäna på men det gör de mer än gärna!

 32. 32

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:

  Erik, jag återkommer till din fråga.

  I mellantiden har Maria varit frågande och tveksam till ordet ”apparat” när det gäller kvant-medicin. Jag ber dig läsa mitt svar i denna fråga här ovan, så har vi den biten uppklarad.

  Likaså tror jag att länken https://www.youtube.com/watch?v=O5wzYNMHwn8, som innehåller ett av Prof. Bruce Liptons föredrag, ger bakgrunden till hur vi jobbar och hur vi bl.a. teori-tekniskt samlar kvant-diagnosmaterial för att patienter ska kunna kurera sig själva.

  Begreppet kvant-medicin består ju av flera delar i en kvant-medicin baserad kureringsprocess. Först så analyserar vi patienten. Det kan ske över Internet via normala trådlösa GSM/LTE nätverk, varhelst i världen. Vi börjar alltid med att ta ca 400 ”blodprov” inne i cellerna genom att, på normalt sätt, avläsa matematiskt uträknade spin-kvanta. Metoderna att avläsa detta är många, t.ex. olika former av elektro-magnetisk eller laser bio-photon teknik avläsning som finns på marknaden i olika former sedan mer än 10-20 år tillbaka. I princip fungerar kroppens utskickade energi-signaler precis som vilken annan trådlös sändare-mottagare relation inom radio, TV och/eller trådlös telekommunikation. Även en gammaldags enkel form av aktiv input signal kvant-utrustning används inom traditionell medicin sedan 20 år tillbaka istället för röntgen, kallad MRI. Efter ”blodprovet” använder vi mera avancerade data-program att ingående analysera de problem som våra system automatiskt eller manuellt (normalt tre olika moln server-baserade system) identifierar ända ner till RNA/DNA nivå och dess aminosyrekedjor, och vi kan även reparera ”trasiga” RNA/DNA aminosyrekedjor, ehuru ganska arbetskrävande och vi undviker i, normalfall, att göra detta. Vi använder även olika kvant-terapi program som en del att bättre komma åt olika grundläggande problem och förstå dess styrka och omfattning. Vi tror inte på, att som många på nätet hävdar, att enbart kvantresonans-terapi är, i nuvarande läge, en framkomlig väg att kurera människor. Det fungerar i rymden, men förutsättningarna är helt annorlunda då man kan använda sig av kvantresonans-terapi ca 50% av astronauternas tid, vilket är orealistiskt för gemene man att uppnå. Vi håller på med olika laboratorietester, men det dröjer nog ytterligare ca 5 år innan det blir kliniskt acceptabelt.

  Genom att, i stort sett, alla patologiska processer uppkommer genom neurologiska skador/störningar, så blir därför vårt huvudmål nästan alltid att se till att få syre och annan energi framtransporterad till celler och att, i första hand, få in dessa element i hypothalamus och nervbanornas celler. Vår teknik klarar av att reparera det mesta, dock behöver vi olika tider för olika problem, t.ex neuroner tar i snitt ca 18 månader att byta ut i Cerebrum, Thalamus och Cerebellum, Cardiovascular/Cerebrovascular (ursäkta min engelska blandning, men allt hos oss sker på engelska) problem tar, i bästa fall, 6 månader, i sämsta fall 12 månader att reparera till normalskick, Prostata problem kan ta ca 6-24 månader, Cancer innan den transporteras ut och fastnar i noderna tar normalt max. 3 månader, om mera avancerad spridning kanske upp till 12 månader. Diabetes, i alla dess former, tar ca 6-24 månader att kurera. Störst problem har vi med Demens-sjukdomar där bromsmedicin har förstört delar av det undermedvetna sinnet. Det kan ta upp till 6 år att re-programmera det undermedvetna sinnet i svåra fall. Vanlig svår Demens, i alla dess former, som inte behandlats med syntestiska bromsmediciner tar mellan 6-24 månader att återställa till normala minnesfunktioner, dock förloras ibland vissa lagrade minnesbilder och beteenden.

  Här kommer din kvant-kommentar enligt ovan till nytta. Vi använder oss av ca 651 nm och ca 810 nm mobil lågenergi-laser terapi som flera gånger under dygnet appliceras på olika sätt för att energisera olika funktioner och element, t.ex. blodkroppar. Jämsides med dessa processer sker även medicinsk diagnos på traditionellt sätt via wireless Video, Stethoscope, Blood Pressure, Pulse, ECG, USG, Spirometer, Holter, Weight, Length, etc.. Våra CyberDoktor-certifierade läkare utfärdar sedan en exakt dietlista samt nödvändiga diet-supplement att komplettera födan med vid eventuella brister. Vi använder likså Beta 1,3 Glucan vid immunologiska problem. Våra läkare ordinerar även, i nödvändiga fall, receptbelagda läkemedel, t.ex. Waran, Beta Blockers, Heparin, Metformin, DHEA, Naturliga Hormoner mm., men oftast ställer de syntetiska läkemedlen till mera problem än nytta då dessa ger många oförutsedda negativa sido-effekter att ta hand om. En grundläggande ordination för alla patienter är alltid ett stadigvarande intag av minst 3-10 gram C vitamin, tillsammans med doser uppgående till ca 1/3 magnesium och ca 1/3 methylsulphurmethane av den totalt intagna dagliga C-vitamin dosen, jämnt fördelat under dagen. Varför denna grundläggande ordination? Ja, det blir en alltför lång kommentar att förklara. Tekniken är välkänd och jag ber dig Googla på Internet så får du uttömmande förklaringar. Om inte, kom tillbaka så försöker vi reda ut detta en annan dag.

 33. 33

  @26 Göran:

  Inget personligt, men jag måste säga att det är lite tragikomiskt hur du summariskt avfärdar något du gissningsvis inte satt dig in i och gärna lägger din professorstitel bakom. Vi häcklar ju gärna andra proffersorer som gör samma sak i dessa kretsar…

  Jag skulle vara tacksam om du svarade på dessa frågor och om du inte kan göra det sätter dig in i ämnet förslagvis här https://www.ae911truth.org/

  Hur många skyskrapor kollapsade i New York den 11e september 2001?
  Har någon (stål och betong) skyskrapa någonsin kollapsat pga av brand innan eller efter 3 stycken gjorde det på samma dag för 15 år sedan?
  Vad krävs för att en byggnad ska kunna kollapsa med ”fritt fall” hastighet, vilket alla tre byggnaderna gjorde 11e september?

  PS Tidigare professor? Professor är man väl alltid? Emeritus om man ej har proffesur.

 34. 34

  @ Josef Boberg:
  Tar du bort all energi, t.ex vår solenergi och kosmisk strålning så finns ingenting kvar av oss, hela jordklotet, inkl. det som vi förstår som hela Universum. då är allt på ett oförståeligt sätt borta, troligen kommer nästa kända och av oss förståeliga nya dimension kunna ge oss ytterligare en pussel-bit av svaret.

 35. 35

  Enligt den allmänt accepterade Relativitetsteorin som var ett steg ”halvägs” mellan Newtons Materia teori och den sedermera accepterade s.k. Kvant-Fysiken eller ibland kallat Kvant-Mekaniken så har vi, dvs hela mänskligheten, tvingats inse att en s.k. rak line inte är rak, att Euklides geometri inte är korrekt, dvs att det går inte att göra avancerad teknik idag utan att använda sig av kvant-fysikberäkningar. Varför ska vi då envisas med att människokroppen är konstruerad annorlunda, att Newtons teorier ska gälla för männskokroppen när allt annat som har med Newons teorier att göra är felaktiga?? Att kalla medicinska undersökningar och andra energi-baserade kvant-beräknande vertyg, datorer mm för svammel är, i så fall, ett bevis på okunnighet eller religös fanatism att hålla fast vid tro istället för att anamma bevisligen fungerande kvant-fysiksbaserade vetenskapliga tekniska lösningar. Hela vår moderna civilisation skulle sluta fungera om vi tog bort kvant-fysiken som teori-grund. Av alla orsaker till dödsfall i USA så dör ca 750.000 av syntetiska läkemedel, feldiagnoser och felaktig medicinsk behandling som är baserad på Newtons teorier, näst största orsaken är hjärtsjukdomar med ca 650.000 samt först därefter dör ca 550.000 av cancer.. Det är kanske på tiden att vi slutar envisas med att basera oss på Newtons teorier och slutar kalla kvant-fysiksbaserad hälsovårdsteknologi (förkortat till Quantum Medicine på engelska) för svammel!! @ Docent Göran:

 36. 36

  @ Ingemar Svensson:
  Jag håller med Göran. Du svamlar.

 37. 37
  Lars Henrik säger

  Håller med! Varningarna från igår är nog väl värda att upprepa trots allt 🙂 Kvantmedicin bör vi nog hålla ett visst avstånd till.

  Förtroende är A och O för att få folk att prova LCHF och detta kommer inte av sig själv.

 38. 38
  Docent Göran säger

  Jag har på nära håll, till och med på Chalmers, noterat det intellektuella förfallet på universiteten. Det är här strävan bort den experimentella naturvetenskapen då man verkligen försöker förstå hur vår materiella verklighet ser ut. Det är samma sak vi konstaterar då Big Pharma inte vill ägna någon forskning för att stödja alternativmedicin. Vilket företag vill satsa på ett effektivt naturläkemedel mot cancer som kan köpas var som helst för några kronor när man kan sälja bevisligen ineffektiva cellgifter för oerhörda pengar.

  Den ”cancer” som har drabbat universiteten allt värre idag är den filosofi som kallas postmodernism och inom denna obegripliga filosfi älskar man just att svänga sig med ”kvantfysik” och avancerad matematik som man bevisligen inte har en susning om. På folk som själv ingenting begriper om naturvetenskap kan detta möjligen imponera men knappast på mig

  Bara för att något är ett obegripligt är det knappast någon sund naturvetenskap och det här svamlet som vi nu får ta del av drar tyvärr den alternativmedicinen och hälsosamma LCHF-kost jag själv tror på i vanrykte vilket bara kan gynna Big Pharma och troligen på ett betydligt bättre sätt än morden nyligen på praktiserande seriösa alternativläkare i USA.

 39. 39

  Ingemar Svensson Skrev:

  Enligt den allmänt accepterade Relativitetsteorin som var ett steg ”halvvägs” mellan Newtons Materia teori och den sedermera accepterade s.k. Kvant-Fysiken eller ibland kallat Kvant-Mekaniken…

  För de flesta företeelser som ligger nära människan så duger Newtons fysik väl, först när vi befinner oss nära stora massor som t.ex. solen/stjärnor/svarta hål och/eller rör oss med ”överjordiska” hastigheter och uppåt ljusets så fallerar den. Där träder Einsteins förklaringar in och de har naturligtvis ifrågasatts men aldrig kunnat ersättas inom sitt gitighetsområde, från bråkdelar av mänsklig skala till hela universum.

  I den ytterst lilla skalan används de kvantfysiska förklaringarna. Alla tre är modeller för att försöka förklara observerade data, inte ”sanningar”. Newtons och Einsteins ger väldigt lika data för ”normala” gravitationsfält och hastigheter och Newtons kan där betraktas som mycket goda överslagsberäkningar.

  Nere på atomkärneskala tillkommer den svaga och starka kärnkraften såväl som ett antal partiklar och ”knepiga” egenskaper som t.ex. spin. Här fungerar vare sig Newton eller Einsteins modeller, den senare kanske för att både massor och hastigeter är ytterst små.

  Å andra sidan är det meningslöst att applicera kvantmekanikens modell vid och över molekylnivå då komplexiteten av beräkningar i kombination med statistiska sannolikheter (”slumpen”) blir oöverskådlig.

  Ett av fysikers många dilemman idag är att man inte på ett trovärdigt sätt klarar att jämka samman Newton/Einstein med kvantfysiken. Under åren har många försökt men hittills alltid fallerat på avgörande punkter. Att beskriva kvantmekaniken som en ”förbättrad” förklaringsmodell i förhållande till Newton/Einstein antyder därför ett påtagligt kunskapsunderskott i ämnet.

  Jag vill tillägga att ovanstående är ett försök att följa den berömde fysikern Feynmans rekommendation: Försök förklara utan att använda ”buzzwords”. Jag uppmanar alla som stöter på av er okända begrepp att följa hans taktik, stryk dem ur texten och se vad som återstår. Den nyfikne kan/ska naturligtvis studera det okända begreppet och se vad det faktiskt innebär.

  Börja gärna med ”kvant-”

 40. 40
  Docent Göran säger

  Erik Edlund / MatFrisk Blogg Skrev:

  Jag vill tillägga att ovanstående är ett försök att följa den berömde fysikern Feynmans rekommendation: Försök förklara utan att använda ”buzzwords”. Jag uppmanar alla som stöter på av er okända begrepp att följa hans taktik, stryk dem ur texten och se vad som återstår. Den nyfikne kan/ska naturligtvis studera det okända begreppet och se vad det faktiskt innebär.

  Börja gärna med ”kvant-”

  Jag skulle inte kunna formulera detta på ett bättre sätt och referensen till nobelpristagaren Feynman är i detta sammanhang rent suverän i mina ögon. Här kan vi tala om vetenskapsman i samma anda som Einstein.

 41. 41

  Ingemar Svensson Skrev:

  Tar du bort all energi, t.ex vår solenergi och kosmisk strålning så finns ingenting kvar av oss, hela jordklotet, inkl. det som vi förstår som hela Universum. då är allt på ett oförståeligt sätt borta…

  Med dagens förklaringsmodeller kan man inte ”ta bort all energi”, bara omvandla till andra former och/eller förflytta den. Spontan energiomvandling sker så att den ”späds ut”, tappar i densitet, blir av lägre ”kvalitet”. Ställ dig framför en tänd traditionell bilstrålkastare, känn värmen och se ljuset. De är resultaten av en omvandling av elens relativt högvärdiga energi till fotoner av diverse energinivåer.

  Förr eller senare kommer de flesta av dessa fotoner att hamna i ”rymden” och bidra till det som kallas bakgrundsstrålning. De började sin bana vid glödtrådens 3000K (cirka 2700C) och hamnar i den ”pool” som i genomsnitt har en strålningsenergi som vore det materia vid en temperatur av 2.7 grader över absoluta nollpunkten.

  Med dagens förklaringsmodeller expanderar universum och energidensiteten sjunker. Till slut blir den så låg att allt vi idag kan betrakta försvinner och/eller blir osynligt. Vi blir föga mer än en arbetarlön i slutet av månaden.

  Men med mänskliga tidsmått är det gott om tid kvar. Den försiktige kan ju undvika att rikta sin ficklampa rakt upp mot himlen för att hushålla med högvärdig energi.

 42. 42

  @ Docent Göran: Tack / Erik

 43. 43

  Ingemar Svensson Skrev:

  Vi börjar alltid med att ta ca 400 ”blodprov” inne i cellerna genom att, på normalt sätt, avläsa matematiskt uträknade spin-kvanta

  Jag antar att ”blodprov” i detta sammanhang ska förstås som en bild snarare än fakta. Men vad innebär ”avläsa matematiskt uträknade spin-kvanta”?

  Jag fokuserar på detaljer i dina ordrika förklaringar, men en kedja är aldrig starkare än sina länkar. Om du uppfattar det som att jag ifrågasätter oväsentligheter så varför inte utelämna sådana i fortsättningen?

 44. 44

  @ Docent Göran:
  Ja det verkar som man inte behöver belägga saker längre. Det räcker med att s.k. vetenskaplig konsensus råder för att man ska kunna hålla något för sant. Riktigt otäckt och det här mönstret upprepas nästan oavsett vad man gräver i.

  Vår gemensamt finansierade Folkhälsomyndighet hävdar exempelvis att zikavirus orsakar mikrocefali eftersom ”vetenskaplig konsensus” råder.
  https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2016/januari/fragor-och-svar-om-zikavirus/

  Att zikavirus aldrig tidigare under 60 år rapporterats orsaka mikrocefali verkar inte besvära. Ej heller att flera läkare slagit larm om att det är känt att de myggbekämpningsmedel man använt i områdena kan orsaka mikrocefali.
  https://www.techtimes.com/articles/133548/20160214/monsanto-larvicide-not-zika-virus-true-cause-of-brazils-microcephaly-outbreak-doctors.htm
  https://www.thelastamericanvagabond.com/health/brazil-ends-monsanto-linked-pesticide-use-fighting-zika-after-exposed-as-cause-of-birth-defects/
  https://thefreethoughtproject.com/doctors-groups-deny-microcephaly-zika-connection-blame-monsanto-linked-pesticide-birth-defects/#rMrPY2U4XHY57SLJ.16

 45. 45

  Ingemar Svensson Skrev:

  Först så analyserar vi patienten. Det kan ske över Internet via normala trådlösa GSM/LTE nätverk, varhelst i världen.

  Något som kännetecknar studier av kvantmekaniska händelser (Vid CERN t.ex.) är de gigantiska datamängder som genereras.

  De nätverk du hänvisar till är ökänt långsamma och duger knappast till mer än röstöverföring.

 46. 46

  Ingemar Svensson Skrev:

  Mycket av vad vi goer aer baserat paa NASA och andra rymdinstitutioners utveckling och erfarenheter de sista 20 aaren.

  Ge handfasta exempel på vad i er verksamhet som är spin-off från NASA. Eller bygger sambandet på att CyberDoktor har en adress i ett ”företagshotell” som i huvudsak inrymmer NASA-verksamheter?

 47. 47
  Docent Göran säger

  Jag måste säga att jag tycker det hela är mycket lärorikt.

  Det är slående att charlataneri/kvacksalveri inom medicinen ofta kännetecknas av tekniska detaljer som inte håller vid närmare synande. Det är därför jag själv betraktar den officiella sjukvården som ett väldigt avancerat kvacksalveri (kolesterolmätningar t.ex.) men det vi här nu får ta del av är på en klart lägre och en mer amatörmässig nivå; ett intryck som förstärks just av den flitiga användning av avancerade tekniska termer helt ryckta ur sitt sammanhang.

  Jag gick själv på dessa ”knep” vid ett tillfälle hos Malcolm Kendrick och trots att man inte gärna vill erkänna sin okunnighet och att man blivit lurad var jag tvungen att göra ”en pudel”.

  Vill man framhålla vetenskap måste man vara ärlig och framför allt mot sig själv.

 48. 48

  Hörrni Gubbar, för det tycks som om de flesta opponenterna till vad jag framfört härovan tycks komma ifrån personer i ”gubbåldern” och det verkar som ni själva inte riktigt vet vad ni vill med att osakligt bara svara svammel eller att vinkla diskussionen i annan riktning, Hade jag börjat som i Annikas inledning av sin blogg härovan (anpassat till våra realiteter):

  ”Hösten 2003 upptäckte jag hur lågkolhydratkost hjälpte mig både mot övervikt och ohälsa.
  Jag hade lidit av tarmkatarr (IBS), magkatarr och matstrupskatarr. Fibromyalgi, utmattningsdepression, sömnproblem, snarkning, irritabel blåsa var andra hälsoproblem jag hade lidit av. Alla dessa krämpor eller sjukdomar försvann ganska fort sedan jag minskat på kolhydraterna och ökat på naturligt fett samt följsamt och regulärt analyserat alla behov av näringstillskott och kompletterat mina brister enligt analysresultat.”

  Vad hade ni sagt då? Vore det också svammel? För det var nämligen något liknande hur vi började jobba med detta. Min Polske läkare-kollega (f.ö. föremål för utredning att rekommenderas av Polska Vetenskapsakademin som Nobelpris-kandidat) har redan haft påhälsning 4 gånger ifrån myndigheterna att stänga ner verksamheten efter s.k. anomyma (v.g. läs Big Pharma) anmälningar.

  Vad jag veterligen har sagt är, i princip, att vi utvecklat ett system som gör att LCHF, eller kalla det vad ni vill -diet, kan man effektivisera genom att ha stenkoll på hur vår kropps-metabolism reagerar och reparerar sig själv, vilket ni alla tycks prisa som den stora fördelen med LCHF. Till att börja med tog vi fram ca 50 olika fysiska blodprovsvärden varje gang (inkl. mycket dyra, exakta och manuellt laboratorie-hanterade blodprov avseende även INR, Fibrogen, D-dimer, Lipider, Cytomegalovirus, Mycoplasma, Ureaplasma, Klamydia, Lithium etc.) men väntetid och kostnader gör att detta förfarande inte är särskilt tillgängligt för gemene man. Eftersom, enligt min mening, en diagnos och efterföljande behandlingsråd alltid skall sammanfattas av en Leg. Läkare, då det annars är lätt att skapa, ibland livsfarliga, obalanser, så har vi haft hög seriositet under många års utveckling. Vad bråkar vi om? Vi sysslar med LCHF precis som ni, men vi har raffinerat uppföljningen och avsevärt förbättrat tillfrisknandet, tidsmässigt, kvalitativt och kvantitivt hos sjuka patienter. Att vi använder mycket kvant-fysik baserad utrustning och metoder är ju inte det huvudsakliga, det är väl resultaten som räknas? Tusentals kurerade och nöjda patienter är väl viktigare än teknik?

  Jag tycker vi slutar med att misstänkligöra varandra för svammel, humbug, mm. Vi kommer att få våra rön publicerade i Science och New England Medical Journal inom den närmaste framtiden. Idag gör vi inte anspråk på att vara bättre än någon annan, men vem vet……………??

 49. 49

  Ingemar Svensson Skrev:

  Vi kommer att få våra rön publicerade i Science och New England Medical Journal inom den närmaste framtiden. Idag gör vi inte anspråk på att vara bättre än någon annan, men vem vet……………??

  Håll oss underrättade när det sker.

 50. 50
  Docent Göran säger

  Om inte detta är svammel så vet inte jag vad som är svammel i medicinska sammanhang.

  Ingemar Svensson Skrev:

  Eftersom, enligt min mening, en diagnos och efterföljande behandlingsråd alltid skall sammanfattas av en Leg. Läkare, då det annars är lätt att skapa, ibland livsfarliga, obalanser, så har vi haft hög seriositet under många års utveckling.

  Och snacket om ”gubbar” är nog ändå lågvattenmärket!

 51. 51

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Erik, jag måste säga att diskussionen har spårat ur. Jag har inte sagt att vi är spin-off av NASA eller att vi skapar eller framhåller vetenskap. Vi använder teknologi som vi tycker fungerar bäst för oss. Vi råkar ha en del medarbetare som tidigare arbetade i det nedlagda rymdfärjeprojektet. Vi vet därför en hel del om rymdhälsovård, men jag tänker inte hänga ut dessa personer. Vi har likaså goda kontakter med motsvarande ryska och kinesiska vetenskapsmän och forskare kring rymdhälsovård. Det väsentliga jag försökte få fram är att vår använda s.k. kvant-teknik är inte en kontoret på fickan teknik. Det har spenderats miljarder att utveckla, vad som normalt kallas för Quantum Medicine på engelska. Qualcom och tre andra större amerikanska koncerner har nyligen, av federala myndigheter, fått i uppdrag att utveckla tekniken så att USAs Big pharma ska kunna ta över och marknadsföra ”kvantmedicin-produkter” som ersätter syntetisk medicin (jämför med parallellen American Recording Industry-Spotify streaming alliansen). Ingen i USAs politiska ledning tillåter att denna teknik sprids okontrollerat, om någon lyckas över förväntan, så väntar domstolsprocesser under rubriceringen ”MARKNADSSTÖRNINGAR”!! Detsamma gäller hela västvärlden, inkl. Sverige.

 52. 52

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Vi har självklart 64 bit, 2/4 core processing power inbyggt hos patienten samt tar över data-flöden som inte brådskar över Internet för vidarebehandling i moln-baserad server. Detta förhållningssätt är standard för liknande operationer.

 53. 53

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Du har ju själv talat om för mig igår hur kvant-tekniken kan beskrivas i vad gäller synliga nm. En korrekt beskrivning på engelska blir ungefär så här:

  Spin is like a vector quantity; it has a definite magnitude, and it has a ”direction” (but quantization makes this ”direction” different from the direction of an ordinary vector). All elementary particles of a given kind have the same magnitude of spin angular momentum, which is indicated by assigning the particle a spin quantum number.

  Om jag ska vetenskapligt beskriva allt i formella tekniska ordalag så behöver jag kanske 10-tals A4 sidor. Jag tog för givet att du visste vad du talade om. Jag hoppas att vi förstår varandra så pass mycket att du förstår att vi tar, i princip, snap shots inne i cellerna baserat på att ”all elementary particles of a given kind have the same magnitude of spin angular momentum, which is indicated by assigning the particle a spin quantum number.”
  Min svenska är kanske lite rostig ibland eftersom jag inte bott i Sverige sedan ca 50 år tillbaka.

 54. 54
  Docent Göran säger

  Att göra mängder av medicinska analyser utan att ha en susning om vad man sedan ska göra med alla resultat som kommer fram har knappast något med seriositet att göra även om kurvor, siffror och skinande teknisk utrustning ofta imponerar på godtrogna och okunniga klienter. För mig är detta själva kärnan i begreppet kvacksalveri.

  Det hela påminner mig om min inkompetenta kardiolog som beställde massa medicinska prover och sedan inte hade några kommentar kring dessa då vi träffades. Bara för att det är lätt att t,ex, mäta kolesterol betyder detta knappast att dessa mätningar säger någonting vettigt om patientens hälsa även om man imbillar sig detta i den religiösa dogmatik som genomsyrar sjukvården. ”Åh – högt kolestrol! Om du inte tar de här statinerna är du snart en död man!”

  Alternativmedicinen är intet betjänt av liknande omfattande kategoriska tekniska nonsens och allra minst genom någon hänvisning till kvantfysiken. Det senare är faktiskt som att skjuta sig själv i foten hur kaxigt man än uppträder innan man nu skjuter. Big Pharma älskar förstås att den här typen av svammel förekommer inom alternativmedicinen.

  De räcker faktiskt med att vi inom alternativmedicinen hjälper och stödjer patienterna så att de till att börja med slutar med den mat som förgiftat dem under lång tid och ersätter den med näringsriktig mat och komplettera med olika beprövade naturpreparat där det dessutom finns vetenskaplig uppbackning som t.ex. för gurkmeja, kokosolja, fiskolja och olika vitaminer i rejäla doser.

  Jag kan bara hänvisa till Weston Price och hans vetenskapliga inställning till kosten och hälsan och som min krönika tar upp.

 55. 55

  Ingemar Svensson Skrev:

  ”Hösten 2003 upptäckte jag hur lågkolhydratkost hjälpte mig både mot övervikt och ohälsa.
  Jag hade lidit av tarmkatarr (IBS), magkatarr och matstrupskatarr. Fibromyalgi, utmattningsdepression, sömnproblem, snarkning, irritabel blåsa var andra hälsoproblem jag hade lidit av. Alla dessa krämpor eller sjukdomar försvann ganska fort sedan jag minskat på kolhydraterna och ökat på naturligt fett samt följsamt och regulärt analyserat alla behov av näringstillskott och kompletterat mina brister enligt analysresultat.”

  Det tycker låter trovärdigt – för jag upplevde själv för ca sex år sedan att min då livshotande kärlkramp – som slog mig i backen som en klubbad oxe mer än en gång – på ca 20 månader med LCHF-kost var puts väck – och är så fortfarande. För närvarande består mitt kosthåll av ca 20 % kolhydrater, ca 30 % proteiner och ca 50 % mättat fett – som bl a ekologiskt kokosolja, ekologiskt smör och ekologisk vispgrädde – som det går åt ca 3 dl per dag av.

  Bebisar som ammar får ca 50 % av sin energi från det animaliska fettet i modersmjölken. Människan är m a o predestinerad för = gjord för att få en hög andel av sin energi från animaliskt fett i kosten.

  Jag har numera ej ont någonstans och äter inga mediciner – trots att jag är halvvägs 150 år LivsErfaren.

 56. 56

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Här har du också en instängd bild av vad som är förnimmelsebart, dvs din egen och kanske andra likatänkades perception. Jag är t.ex. uppväxt med att i skolan inpräntades ”sanningar” som, t.ex. Newtons lagar, DNA genetic, mm. Det är ju inga sanningar, det är ju indoktrinering att tro a la prästen i kyrkan. Vi vet ju idag att båda uppräknade fallen inte stämmer med människans nuvarande högre nivå att tillgodogöra sig förnimmelser via perception. Detsamma vet vi att paradiset med Adam och Eva med äpplet inte heller kan stämma. Däremot vet vi att det förnimmelsebara som vi kallar Universum är enbart energi enligt människans förståelse idag genom perception. Tar vi bort all energi i Universum så vet vi idag via tillgänglig perception att inget blir kvar. Däremot vet vi inte vad som händer istället, därför att detta är bortom vår förnimmelseförmåga, eller kalla det förmåga att tillgodogöra oss nödvändig perception.

 57. 57

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Du säger ju precis samma som jag sa men din svenska är naturligtvis mera elegant än min emigrant-svenska. Dock kan du inte få ur min skalle att jag ska utelämna det faktum att den utrustning vi använder just utför kvant-spin vinkel moment uträkningar delat med Plancks constant h:

  ”The SI unit of spin is the (N·m·s) or (kg·m2·s−1), just as with classical angular momentum. In practice, spin is given as a dimensionless spin quantum number by dividing the spin angular momentum by the reduced Planck constant ħ, which has the same units of angular momentum. Very often, the ”spin quantum number” is simply called ”spin” leaving its meaning as the unitless ”spin quantum number” to be inferred from context.”

  Avslutningsvis, du kan ju berätta för mig hur jag, till överkomligt pris, kan ta tillförlitliga blodprov åt gemene man inuti våra celler?? Det spelar faktiskt en ganska stor roll om du tar ”blodprover” inne i eller utanför våra celler.
  Om du frågar varför, så har jag inte mera tid att spendera på den här bloggen just nu för det tar ganska lång tid att förklara. Du, och andra intresserade, är välkomna till ett av våra seminarier under hösten, så kanske din förståelse för vad vi håller på med klarnar lite mera.

 58. 58

  @ Bosse:
  Därför att jag har varit verksam utomlands hela mitt vuxna liv och olika kontaktytor ger ibland slumpvisa lokaliseringar. Det viktiga är att det som vi kallar remote medicine har via EU directives en i särklass mycket bättre legal bas inom Europa än att bedriva samma verksamhet i, t.ex. USA. Vi har fastnat för Polen, här inom EU, därför att det behövs mycket duktiga IT programmerare, vilket Polen har och till lägre priser än i Sverige. Dessutom är läkarvården mera dogmatisk i Sverige och den hjärntvättning som har skett av dogmatiskt hälsovårdstänkande är djupare i Sverige. Men personer som Annika har ju börjat vända upp och ner på allt här nu, så, vem vet, kanske kan vi finna en bra bas i Sverige likaså.

 59. 59

  Ingemar Svensson Skrev:

  Avslutningsvis, du kan ju berätta för mig hur jag, till överkomligt pris, kan ta tillförlitliga blodprov åt gemene man inuti våra celler?? Det spelar faktiskt en ganska stor roll om du tar ”blodprover” inne i eller utanför våra celler.

  1) Finner du blod -inne- i celler?
  2) Om så är, hur skiljer sig detta från venöst/arteriellt blod?

 60. 60

  Ingemar Svensson Skrev:

  Däremot vet vi att det förnimmelsebara som vi kallar Universum är enbart energi enligt människans förståelse idag genom perception. Tar vi bort all energi i Universum så vet vi idag via tillgänglig perception att inget blir kvar.

  Med dagens förklaringsmodeller finns inte alternativet att ”ta bort all energi ur Universum”, läs gärna min kommentar #41.

  Perception innebär ungefär varseblivning, vi märker att en blyvikt tappad på foten ger ett tydligare intryck än samma massa i form av en dunkudde. Men vilken avgörande betydelse detta har på ”kvantmedicin” kontra traditionell eller folklig medicin alternativt självläkning förstår jag ej utan din hjälp.

 61. 61

  Ingemar Svensson Skrev:

  …människans nuvarande högre nivå att tillgodogöra sig förnimmelser via perception.

  Betyder det att människor idag har en ”högre nivå” än när du gick i skolan?

 62. 62

  @ Docent Göran:
  Då tycker jag Nils Bohr var ett snäppet smartare med:

  ”If quantum mechanics hasn’t profoundly shocked you, you haven’t understood it yet.”- Niels Bohr

  ”If anybody says he can think about quantum physics without getting giddy, that only shows he has not understood the first thing about them.”- Niels Bohr

  “The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth.”
  ― Niels Bohr

 63. 63

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Nu leker du med orden igen, v.v. citera hela meningen. Självklart är vårt vetande, dvs vår förnimmelseförmåga ett snäpp högre idag, genom att nya dimensioner har gjorts tillgängliga för oss att intaga genom perception.

 64. 64

  Ingemar Svensson Skrev:

  …vi tar, i princip, snap shots inne i cellerna baserat på att ”all elementary particles of a given kind have the same magnitude of spin angular momentum, which is indicated by assigning the particle a spin quantum number.”

  1) Betyder detta att du menar att varje atom av ett grundämne inne i en cell har samma ”spin angular momentum” som varje annan atom av samma grundämne?

  2) Hur mycket skiljer dessa värden typiskt mellan näraliggande respektive icke näraliggande celler?

  3) Hur många celler bör ingå i ett prov för att mätningen ska vara statistiskt säkerställd?

  4) Vad innebär dessa prov, är de en utvidgning av traditionella prov eller vad?

 65. 65

  Ingemar Svensson Skrev:

  Självklart är vårt vetande, dvs vår förnimmelseförmåga ett snäpp högre idag, genom att nya dimensioner har gjorts tillgängliga för oss att intaga genom perception.

  Ge konkreta exempel på dimensioner som du kan förnimma idag till skillnad från t.ex. din skoltid. Jag godkänner inte upplevelser som beror på narkotika, vare sig lagliga eller olagliga.

 66. 66

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Förklaringsmodeller är tro, inget annat. Det som du kallar varseblivning, är allt vi har att skapa olika visioner. Att tar du bort all energi så har du skapat en ny dimension, dvs en dimension av något som saknar energi. Definitivt är jag övertygad att en sådan dimension också finns, det bekräftar Cern-försöken. Nu blandar du bort det viktiga i kråksången, jag har aldrig sagt, däremot tvärtom, att kvant-terapi är INTE ännu en framkomlig universal-terapi väg att kurera levande varelser, däremot så är kvant-teknik behjälplig att diagnostisera, att göra ljusenergi-terapi, att terapeutiskt tillfälligt ta bort smärta, att tillfälligt öppna upp bio-photon förbindelser mellan hjärnan och celler, att tillfälligt tillföra serotonin i cerebrum, etc.,etc. Vi har mycket nytta av alla dessa möjligheter, men att praktiskt kurera människor idag enbart med den tekniken är alltför komplicerat och det blir dyra arbetskostnader att betala för patienten. Nogrannheten är chockerande god, jag kan hitta tumörer långt innan någon annan teknik gör det. Jag vet omgående varför en person håller på att få eller har fått t.ex. cancer. Jag kan, i detalj, styra terapin att bli av med cancern, oftast utan syntetiska preparat om det upptäcks tidigt. Jag kan se att LCHF är som ljuv music för kroppen och hur cellerna ”spinner” av förtjusning!! Det blir tradigt att rada upp alla fördelar. Kom till våra seminarier så kommer du närmare vår och Nils Bohr värld!!

 67. 67

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Nej, men väldigt exakta hälso-tillståndsvärden som jag kan, i detalj, med tre decimalers nogranhet jämföra med senare eller tidigare framtagna värden och som hjälper mig att luska ut varför kureringen inte går som planerat, eller kanske bättre än förväntat. Vi har också lagt ner mycket arbete på att göra det möjligt att på lika nivå kunna jämföra med traditionellt tagna blodvärden i blodplasman utanför cellerna, därför har vi inga problem att jämföra med och använda patienters tidigare tagna ”traditionella” blodprov. Vid professionell kurering är korrekt och detaljerad information mycket viktigt. Vi gissar aldrig, vi vet alltid innan diagnosen produceras, därav blir den rekommenderade behandlingen mycket exakt i vad gäller att korrekt kunna reparera de underliggande faktorerna till vederbörandes patologiska tillstånd. Som du känner till är ju den normala västerländska sjukvården bara inriktad på att sopa symptom under mattan. Vi använder den holistiska filosofin att kurera människor att bli helt fria ifrån patologiska degraderingar av sin hälsa.

 68. 68

  Ingemar Svensson Skrev:

  …bio-photon förbindelser mellan hjärnan och celler…

  Nu blir jag riktigt nyfiken, vad innebär ”bio-photon”?

 69. 69

  @ Docent Göran:
  Jag är van vid att en människa sager svammel, när han inte vet hur han ska bemöta olika påståenden. Jag förväntar mig konkreta frågor så jag kan göra klargöranden om mitt budskap inte riktigt gått fram. Jag gör inte anspråk på att vara ”vetenskaplig” i mina kommentarer, däremot anser jag mig veta vad jag talar om i de teman jag har vidrört.

  Kanske ska du med begrundan läsa några av Niels Bohrs berömda ord igen innan vi diskuterar vidare:

  ”If quantum mechanics hasn’t profoundly shocked you, you haven’t understood it yet.”- Niels Bohr

  ”If anybody says he can think about quantum physics without getting giddy, that only shows he has not understood the first thing about them.”- Niels Bohr

  “The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth.”
  ― Niels Bohr

 70. 70

  Så roligt Annika att du varit i Polen och pratat om LCHF! 🙂 Tack för att du berättar om detta.
  Tack också till Ingrid för trevlig kommentar – instämmer med en hel del där.
  Och, inte minst, varmt tack till Ingemar Svensson för att du försöker förklara vad det handlar om.

  Det hela låter naturligtvis osannolikt för den oinvigde och jag förstår skepticismen hos en del här – inte så konstigt med tanke på vilken omvälvande läke-metod detta är.
  Samtidigt tycker jag det är synd att ’kasta ut babyn med badvattnet’ med en mängd onödigt sarkastiska kommentarer. För egen del vill jag ’lyss o’ lär’ först – sedan komma med frågor och kommentarer.

  Det är lätt för mig att säga förstås, eftersom jag sett den här apparaten på nära håll (i UK) och även fått behandling av den (antar att det rör sig om den som jag kallar ’the Russian space-machine’) under de senaste ca två åren. Som jag förstår det, så sker diagnos och behandling på cellnivå och jag tycker det är helt fantastiskt att detta blir mer känt. Jag tror att detta är (om inte Läkemedels-jättarna eller Skeptiker-maffian sätter käppar i hjulet) en fantastisk läkemetod som fler människor behöver få veta mer om! Lycka till med fler kurser.

  Det där med svenskan när man bott länge utomlands känner jag igen, Ingemar – min syster har ibland sagt att ”nu får du nog ta och läsa en svensk bok..” – men det var innan jag började läsa på svenska bloggar .. 😀

  Jag ska faktiskt på bröllop i Polen i slutet av september – i södra delen av landet ..mitt i vildmarken säger bröllopsparet. Det ska bli spännande i dagarna tre – kan bara säga skål på polska ..men det räcker antagligen! 😉

 71. 71

  Det där med en ”svart låda” med mirakellösningar är inget nytt, scientologerna, grundad av si-fi författare L. Ron Hubbard, har sysslat med detta sedan lång tid tillbaka, dom kallar sin låda för e-meter.

 72. 72

  @annika, goran m.fl
  Var själv oerhört fascinerad av ämnet redan för mer än 15 år sedan. Efter mer än två års vändande på ord och fakta blev det tre artiklar: i https://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03nr2.htm

  I två används ordet frekvensmedicin, Den tredje handlar om Bill Nelsons QXCI . Bill Nelson jobbade tidigare för NASA, men viktigare är nog de ryska applikationerna som t.ex Scenar. Valde ordet frekvens istf ordet kvant eller ordet energi.

  De som förstår detta bäst är de som läser fordonsteknik. Där har man ett mätinstrument som man kopplar in i bilen. Instrumentet sänder in signaler och beroende på exvis kompressionsförhållande i cylindrarna kommer signalen tillbaka, lätt förändrad . Datorn räknar ut fel och brister eller ger klarsignal. Konstigare är det inte.

  Däremot när skolmedicinen etablerades med start 1910, så ville man enbart ha kemiska piller som kunde patenteras. Alla dessa moderna metoder som jag nämnt ovan sågs som farliga konkurrenter till Big Pharmas vinstindustri.

  Det nog så man ska se drevet mot Titti Nordieng och Mikael Säflund – vars bok inte riktigt handlar om ovanstående – men tangerar: Men viktigast att den ger mängder med tips hur man skall börja tänka självständigt – och det fruktar AB, DN , SvD som pesten.

  @ Ingemar Svensson, Vilka system nyttjar du på din klinik. Det har inte riktigt framgått.
  Ingemar Ljungqvist, chefred 2000-Talets Vetenskap, http://www.2000tv.se

 73. 73
  Docent Göran säger

  @ ingemar Ljungqvist:

  Min uppfattning är att människans hälsa är oändligt mycket mer komplicerad är bilars ”hälsa”.

  Om meningslösheter skickas in i en dator och den som programmerat inte vet vad han håller på med så betyder detta knappast att man kan lita vad som kommer ut ur datorn.

 74. 74

  Bosse Skrev:

  Tre saker vill jag veta:

  1. Vad konkret har utförts i undersökningsväg av patienterna?

  2. Vad har behandlingen bestått av?

  3. Hur lång tid tog tillfrisknandet?

  Jag skulle vilja tillfoga ytterligare en punkt; Hur länge har patienten förblivit frisk och har det konfirmerats av ”konventionell vård”?

 75. 75

  En väninna testade och tre dagar efteråt fick hon en hjärtattack! Undersökningen sa en massa, utom att hennes hjärta var på väg åt skogen. Kollar inte apparaten det?

  Hon som genomförde undersökningen och äger apparaten är mycket sjuklig. Hennes apparat kan inte hjälpa henne. För hon bor för nära elledningar (?).

  Jag vet ingenting, men det jag hittills sett verkar inte trovärdigt.

 76. 76
  Margareta Lundstrom säger

  Jag är väldigt förvånad över den hätskhet mot och avsaknad av nyfikenhet på det som Ingemar Svensson beskriver.
  Jag har varken förstånd eller utbildning för att i grunden förstå vad det handlar om. Jag kan därför inte heller säga att det är svammel bara för att jag inte förstår.
  Men jag blir väldigt nyfiken.
  Jag har barn och barnbarn som har fantastiska erfarenheter av att få hjälp av något som liknar det som Svensson beskriver och som jag nu skall försöka sätta mig in i.

  LCHF i all ära , men det finns mer under himmel och på jord min käre…….

  Läs om detta i 2000-talets Vetenskap 3/2016 juni sid 28.

 77. 77

  Sajter liknande CyberDoktor lever på att ”folk” sover sig igenom fysik-, kemi-, biologi- och NO-lektioner men okritiskt låter sig imponeras av ”vetenskapliga” ord.

  Så snart man finner ord som ”energier”, ”balansera”, ”vektorer”, ”elektromagnetiska fält”, ”kvant-”, ”kristall-”, ”spin” och liknande (listan kan bli mycket lång) så bör man tänka sig för (tänka sig för är inte samma som att omedelbart förkasta) innan man tar till sig innehållet. Det är inte så att orden saknar betydelse i andra sammanhang, men vad gäller människans hälsa används de vanligen på irrelevant sätt.

  Jag definitivt nyfiken, framför allt på hur man motiverar sina påståenden. Att acceptera tveksamma påståenden har inget med nyfikenhet att göra, snarare godtrogenhet.

 78. 78

  Tack alla ni som med stort intresse deltagit/foeljt med i de senaste tre dagarnas heta diskussioner kring CyberDoktor under Annikas blogg. Jag kan bara instaemma med Niels Bohr att ibland tycker t.o.m. vi sjaelva resultaten aer foer bra foer att vara sanna med denna nya teknik. Dock aer det saa att det fungerar som jag beskrivit. Foer att faa bort eventuella missfoerstand saa vill jag i sammanhanget framfoera att vi enbart arbetar med leg. laekarebaserad sjukvaard i enlighet med gaellande EU direktiv. Vi varken anvaender eller saeljer olika typer av quantum ”laador” som finns tillgaengliga paa marknaden. Vaara system aer konstruerade och uppbyggda av inhyrda IT utvecklare i USA, Polen och Kina och integrerade i ett stort molnbaserat server system baserat hos Microsoft. Det mesta av haardvaran aer byggd i Polen med vissa komponenter ifraan USA och Kina. Vi foersoeker att vara mycket effektiva genom att anvaenda ny teknik och erbjuda s.k. distans-sjukvaard.
  Jag har faatt flera fraagor om att visa bevis. Eftersom jag aer en av faa svensktalande hos oss och just nu aer paa resande fot och skriver till er paa en smartphone, vilket foersvaarar att foera en serioes diskussion kring dessa fraagor via blogg-kommentarer saa foereslaar jag att alla ni som aer intresserade och soeker konkreta svar kommer ner till Warszawa. Ni betalar sjaelva resan till Warszawa, med laagprisflyg kostar det t.o.r. ibland mindre aen en enkelresa med taaget mellan Stockholm-Arlanda. Vi staar foer mat & logi samt haemtning och avlaemning till resp. flygplats i Warszawa. Vi ger er full insyn i den verksamhet som CyberDoktor bedriver samt vi ser till att ni faar tillgaang till all den information kring de fraagor som beroerts haer ovan hos lokala CyberDoktor-licensierade sjukvaards-aktoerer i Warszawa med omnejd. Har ni en del personliga haelso-skavanker att fixa till under besoeket saa hjaelper vi gaerna till att gratis faa dessa behandlade.

  Jag foerstaar att det vi haaller paa med vaecker viss uppstaendelse I ett land som Sverige daer t.ex. Annika foerlorande jobbet foer att hon oeppet talade naagra sanningens ord kring LCHF och vaccinering. Mitt gamla faedernesland tycks ha foerbytts till ett hyckleriets land numera. Jag hoppas vi tillsammans kan aendra paa detta!!!
  PS. V.v. anmael intresse att besoeka oss paa email-adressen info@cyberdoktor.org.

 79. 79

  @ Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Kort svar. Kvantfysiken svarar bara paa fraagan du staeller i ett visst oegonblick utan krusiduller. Daefoer blir alla dina fraagor haer ovan irrelevanta. Jag ber dig laesa Niels Bohr och annan kvantfysik-lektyr innan du staeller fraagor, eftersom det aer ett helt annat taenk aen vad vi aer vana vid i den gamla Newton-vaerlden. Hoppas vi syns i Warszawa saa ska klara ut allt detta.
  Vael moett!!!

 80. 80

  @ Bosse:
  Gaerna faar du svaren naer vi syns i Warszawa. Som jag hoppas du foerstaar gaar det inte att serioest behandla saa pass serioesa och komplexa fraagor i en blogg-kommentar.

 81. 81

  @ ingemar Ljungqvist:
  Hej min namne Ingemar!! Mycket intressant laesning. Kanske kan vi traeffas nere hos oss? V.v. se mitt foerslag i en annan kommentar jag gjorde ikvaell.

 82. 82

  @ Mayne Sundewall Hopkins:
  Varfoer inte ta vaegen foerbi oss naer du aer I Polen??

 83. 83

  @ Bosse:
  Hej Bosse. Se mina kommentarer till oevriga deltagare. Kom och besoek oss saa reder vi ut alla detaljer.

 84. 84
  Mats Lindberg säger

  Den här tråden är bland det mest tragikomiska jag läst på länge! Det mest tragiska är att det finns personer som tror på dessa fabulister med sina makalösa manicker. Ju mer invecklade de beskrivs, desto fler verkar tro på dem i någon slags önskan om att ”det måste ligga någonting i det”. När charlatanen pressas så blir hen överlägsen. ”Ni förstår inte det här, detta är ny teknik” osv.
  I dagens mediasamhälle kan minsta koppling till sådana här stollar användas för att förstöra ryktet för seriösa aktörer genom ”guilt by association”. Och de dyker upp överallt i bloggosfären och sprider sina vansinnigheter om 9/11, chem trails mm. Ibland mycket underhållande, men ack så förödande för en seriös diskussion..

 85. 85
  ByPass x2 säger

  Margareta Lundstrom Skrev:

  Jag är väldigt förvånad över den hätskhet mot och avsaknad av nyfikenhet på det som Ingemar Svensson beskriver.

  Jag håller med…
  Finner det utomordentligt häpnadsväckande med denna tsunami av negativa och fördömande kommentarer – även från hitintills vanligtvis behärskade, korrekta och klarsynta skribenter. DET var verkligen oväntat i denna annars så omdömesgilla och objektiva blogg…

  Själv finner jag Ingemar Svenssons presentation enbart intressant och vill gärna – liksom flera andra redan påtalat – få validering i form av t.ex. personer med dokumenterad sjukdomsbild presenterade som symptomfria. Till dess avstår jag från att tycka ngt…

  Eller kan det vara så att samtliga skribenter plötsligt pausat med LCHF-linjen och helt gått över till mat från växtriket? DET skulle i så fall ställa kommentarerna i en annan dager… 😉

 86. 86

  Ingemar Svensson Skrev:

  Kvantfysiken svarar bara paa fraagan du staeller i ett visst oegonblick utan krusiduller. Daefoer blir alla dina fraagor haer ovan irrelevanta. Jag ber dig laesa Niels Bohr och annan kvantfysik-lektyr innan du staeller fraagor, eftersom det aer ett helt annat taenk aen vad vi aer vana vid i den gamla Newton-vaerlden.

  Här vidrör du en av kvantmekanikens knepigheter, att man inte med godtyckligt hög precision samtidigt kan bestämma en partikels läge och rörelsemängd, något som benämns Heisenbergs osäkerhetsrelation. Känt sedan 20-talet.

  För de som inte känner till vare sig kvantbegrepp eller Heisenberg vill jag ge följande bild: Du och andra kan inte se omgivningen (mörkt, blind, välj själv). Din enda metod att studera omgivningen är att du eller andra kastar fotbollar för att lokalisera dig, lite som hur fladdermöss orienterar sig i mörkret.

  I ”den gamla Newtonvärlden” som du nedlåtande uttrycker dig så motsvarar fotbollarna ljuskvanta. Ljuskvanta har måttlig inverkan på de föremål vi dagligdags iakttar, men i kvantskalan är det helt annorlunda. Synligt ljus är där ett väldigt grovt instrument, lite som att göra en gråstarroperation med boxarhandskar och spade. Ett annat exempel på hur oprecist ljus är gäller vanliga ljusmikroskop kontra elektronmikroskop. De senare kan jobba med frekvenser som långt överstiger ljusets och blir därmed exaktare. En konsekvens av detta är att man inte kan studera levande organismer.

  Åter till bilden, vi vill lokalisera ärtor i rummet. Så snart en fotboll träffar ärtan kommer -bådas- läge och rörelsemängd att påverkas, dock störst skillnad för ärtan. Se svårigheterna; man ska träffa ärtan -och- mäta skillnaden i fotbollens bana efter träffen. Det är därför CERN-s apparater är så gigantiska, även de datamängder man måste gräva igenom för att hitta de avvikande.

  Bohr i all ära, men kvantmekaniken har avancerat ytterligare. Gradvis inser man att i dess lilla skala spelar ”sannolikhetsmoln” en avgörande roll för enskilda händelser. Så snart vi lämnar kvantskalan blir de enskilda sannolikhetsmolnen förhållandevis oviktiga, de konvergerar mot en gemensam ”medelsannolikhet”. Exempel på detta är radioaktivt sönderfall vars aktivitet beskrivs med deras halveringstid. Om halveringstiden är kort innebär det att sannolikheterna för enskilda atomkärnors splittring, en ”kvanthändelse”, är hög. Om halveringstiden är lång är det låg sannolikhet att enskilda atomkärnor splittras även om de gör det i ett helt prov.

  Så länge våra kroppar inte innehåller radioaktivt material eller bestrålas med avsevärd energi med höga frekvenser påverkas vi måttligt av kvantmekaniska avvikelser. Att bestråla med laserfrekvenser runt 600 – 800 nanometer (inom det synliga ljusspektrat) för att skapa ”kvantmedicinska” effekter är meningslöst. Det blir som att kasta fotbollar på flygande ärtor.

  Ett skäl att inte förklara detta på en gång var att ge CyberDoktor/Ingemar Svensson svarsutrymme. Detta har han fyllt med ord, förmodligen från franchisegivares (i Pompano Beach, Florida?) vokabulär.

 87. 87
  Docent Göran säger

  @ Mats Lindberg:

  En alldeles utmärkt kommentar och jag håller fullständigt med dig!

  I alla tider har man känt till att det är bra med att värma upp sjuka delar av kroppen för att hjälpa den att tillfriskna. Detta kan man göra på många olika sätt där ett riktigt varmt bad i en badtunna eller ett bastubad är erkänt bra helhetsbehanlingar. Lokalt kan man göra det på olika sätt t.ex. genom varma omslag, sitta framför en varm vedeldad brasa som jag själv älskar att göra eller varför inte som min fru mer ”tekniskt” med en elektrisk värmefilt på sin onda mage och detta verkar fungera bra varje gång.

  Men om man nu skulle kalla dess beprövade typer av ”värmebehandlingar” för ”kvantmedicinska” eller ”kvantfysikaliska” skulle varje förnuftig människa förstå att man bara skojar eller försöker imponera med obegripliga tekniska termer för att det ”låter lärt”. Det sorgliga är som du säger att folk utan naturvetenskapliga kunskaper lätt blir lurade men få vill erkänna att de blivit lurade och speciellt när apparaten ser skinande blank ut och kanske till och med blinkar för när man insett att man blivit lurad av en avancerad teknisk jargong, och jag har själv blivit det, känner man tyvärr skam efteråt.

  Jag tror inte ens att en person som ”Ingemar Svensson”, om han inte heter ”Gunnar Svensson” eller något annat, skulle kunna tänka sig att kalla ett hett bad i en badtunna för en ”kvantmedicinsk” för kvantfysikalisk trots att han då inte direkt skulle ljuga eftersom allt i vår materiella värld är kvantfysilkaliskt. Kvacksalvare är trots allt för intelligenta att ta till sådana malplacerade ”trix” om beprövad enkla behandlingar inom” folkmedicinen”. Den elektriska värmefilten kanske skulle kunna var ett gränsfall. Vi kan nog vara ganska säkra på att kvacksalvare i elektricitetens barndom utnyttjade att mycket var okänt för vanliga människor. Nå – få tvivlar på att elektriska värmefiltar kan hjälpa kroppen att läkas även om de skulle ha sålts med hjälp kvacksalveriknep.

  Vi som nu råkar ha en gedigen naturvetenskaplig utbildning och dessutom omfattar den seriösa alternativmedicinen måste med kraft hjälpas åt att avslöja den här typen av mer eller mindre medvetet sabotage för det är ju detta som deras verksamhet går ut på och alldeles uppenbart i detta polska fall eftersom det tydligen är en verksamhet som går med stor ekonomisk förlust. Anledningen att jag själv helhjärtat stöder Annika är för att hon själv är både modig och seriös även om hon nu oskyldigt har blivit förknippad med en förslagen charlatan som tyvärr i detta fall verkar ha lyckats väl i sitt infama uppsåt.

  Jag undrar fortfarande varför den enda och anonyma kontaktadressen på CyberDoktor går till en adress i Florida i USA när verksamheten tydligen bedrivs i Polen. Googlar på gatuadressen dyker ett flott hus upp med en skylt som talar om att man håller på med något slag av ytbeläggning ”Coating”. Här ser man styrkan hos internet när det gäller att avslöja bluffverksamhet.

  Det mesta verkar vara anonymt med CyberDoktor och man får nog misstänka att de flesta mer eller mindre kända läkare som finns på den långa listan på websidan troligen inte har en susning om att de ens finns med på listan och påstås stödja verksamheten. Man kan till att börja med fråga Kostdoktorn om han gillar att vara nämnd där..

  Ja – de hela är för sorgligt

 88. 88

  Det mest tragikomiska är om dessa klienter kombinerar sin undersökning och utvecklar det med en ketogen diet, LCHF. Så blir de med största säkerhet friska och då kommer många att kunna vittna om att de blev friska, på det här ”spektakulära” sättet.

 89. 89

  ByPass x2 Skrev:

  Finner det utomordentligt häpnadsväckande med denna tsunami av negativa och fördömande kommentarer – även från hitintills vanligtvis behärskade, korrekta och klarsynta skribenter.

  Kan du överväga möjligheten att dessa ”…vanligtvis behärskade, korrekta och klarsynta skribenter.” fortfarande är just det trots att de naggar i din uppfattning?

  Ibland används argumentet att man ska ”närma sig med öppna sinnen”. I min världsbild innebär det inte att man för den skull ska frånsäga sig väl etablerade kunskaper.

  Jag har tidigare i denna tråd använt ordet ”godtrogen” men föredrar egentligen det engelska ordet ”gullible” som jag själv tolkar som ”lättledd men svårstyrd”. Andelen kommentatorer i denna blogg som är ”gullible” är inte mindre än i samhället i övrigt.

  De som råkar vara gullible lär inte vara medvetna om det.

 90. 90
  Lars Henrik säger

  Jag är mest orolig för att ju fler kontroversiella ämnen som LCHF förknippas med destå svårare kan det bli att få andra att närma sig kostkonceptet och testa det. Det tycks ha blivit väldigt lätt att klumpa ihop alla ytterligheter och avfärda dem med en enda mening i de mindre välvilliga delarna av media. Jag tycker inte vi ska bjussa på fler sådana passningar. Det spelar föga roll om det visar sig vara rätt fast först om tjugofem år. Förtroende skapas inte lättvindigt och LCHF är värd ett mycket bättre öde än att dö sotdöden tillsammans med chemtrails.

 91. 91
  Mats Lindberg säger

  Detta tips är en aning off topic, men ändå inte:
  Den som inte sett ”Konspiration 58” rekommenderas att se den på Youtube. (https://www.youtube.com/watch?v=r_bSX_H2I4c&list=PLDC4ECB91ACED3A46)
  Det är så lätt att bli manipulerad 🙂

 92. 92

  När man lägger ett humoristiskt/satiriskt lager ovanpå en faktisk händelse blir man ibland bortgjord som den tyske försvarsspelaren Schäfer av Kurre Hamrin i filmen.

  Men jag antar att ingen av denna bloggs läsare gick på den finten.

  Eller?

 93. 93

  Det fattar väl alla att ”Ingemar Svensson” är ett påhitt av VoF?…

  Skämt å sido, som mycket road (och i någon mån oroad) läsare av denna tråd instämmer jag till fullo med Mats Lindberg i inlägg #86 samt uttrycker min beundran och uppskattning av Erik Edlunds och Docent Görans kunniga och tålmodiga inlägg mot… förvillelsen!

  Gud bevare Annika Dahlqvist (för vissa ”supporters”)…

 94. 94
  Åke Einarsson säger

  Hej Annika!
  Det var trevligt att träffas, vilket vi gjorde i förra veckan på Cyberdoktorkonferensen i Warszawa. Av en plötslig ingivelse gick jag i går in på din blogg och fick mej till livs 95 mer eller mindre seriösa inlägg. Till skillnad från belackarna behandlas min fru och jag av Cyberdoktor-läkare för åkommor, som inte kan botas i Sverige, bl. a. Alzheimer och skador i det undermedvetna minnet. Vi är på god väg att lyckas, men ännu fordras något halvår av tålamod innan det undermedvetna och det allmänna uppförandet hos min fru har normaliserats.
  Nu hoppas jag innerligt att vi får tillfälle att hjälpa Cyderdoktor-konceptet att introducera verksamheten i Sverige, men jag är väl medveten om att det finns väldigt många från etablissemanget som kommer att göra allt för att misstänkliggöra verksamheten. Vanliga människors hälsa sätts i det fallet inte i första rummet. Som exempel kan jag nämna att Lars Tennberg, som för några år sedan tillhandahöll bioresonansterapi för allergiker, blev anmäld till konsumentverket med krav på böter på, om jag inte minns fel, 400 000:- för ”marknadsstörning”!

  Den information, som Ingemar Svensson lämnat i sina kommentarer och de invändningar som andra gjort, kan jag inte bedöma vad det vetenskapliga beträffar, men väl vitsorda att Cyberdoktor-konceptet hjälpt oss att åter se positivt på vårt hälsotillstånd och framtiden tillsammans. Alternativet hade med största sannolikhet varit att min fru redan i dag hade förvarats på något äldreboende för dementa.
  För övrigt rekommenderar jag, att ni som har möjlighet tar vara på Ingemar Svenssons erbjudande att ta emot er i Warszawa och liksom vi ta vara på den fantastiska diagnosteknik och kvantmedicin som numera erbjuds. Som ’grädde på moset’ kan ni med hjälp av rätt kost , supplement och hälsodiagnos rätta till och regenerera era kroppar för att leva friska ytterligare i 20-30 år utöver vad som annars skulle varit fallet.

 95. 95
  Annika Dahlqvist säger

  @ 96 Åke Einarsson:
  Tack för senast! Det är intressant att du uppfattar att ni har blivit bättre i hälsan av CyberDoktors behandling. Det skulle vara bra om du rapporterar till mig/min blogg framöver åren om hur det går med din hustrus Alzheimer. Skulle hon bli bättre av behandlingen där nere så är jag beredd att tro på kvantmedicinens undergörande behandlingseffekter.
  Likaså är jag intresserad av hälsoutvecklingen för mannen med avancerad Parkinsons sjukdom.

 96. 96

  Åke Einarsson Skrev:

  … ännu fordras något halvår av tålamod innan det undermedvetna och det allmänna uppförandet hos min fru har normaliserats.

  Hur länge har hon hittills behandlats och hur sker det? Är det på hemmaplan eller i Polen?

  Använder ni er av LCHF?

  Mvh / Erik Edlund

 97. 97

  @ 84 Ingemar Svensson
  Betr.: ”..Varfoer inte ta vaegen foerbi oss naer du aer I Polen??..”

  Hjärtligt tack för inbjudan Ingemar. Dock är vi så kort tid i Polen att det inte är möjligt att ’ta vägen förbi’ ..den här gången. Jag skulle vara mycket intresserad av att besöka kliniken (Dr Annika har min email adress), om möjlighet finns, vid ett senare tillfälle.

  Bästa hälsningar, Mayne

 98. 98

  @ Ingemar Svensson — Såg just din email adress längre upp i tråden – ska höra av mig. 🙂

 99. 99

  Ingemar Svensson Skrev:

  Tar du bort all energi, t.ex vår solenergi och kosmisk strålning så finns ingenting kvar av oss, hela jordklotet, inkl. det som vi förstår som hela Universum. då är allt på ett oförståeligt sätt borta, troligen kommer nästa kända och av oss förståeliga nya dimension kunna ge oss ytterligare en pussel-bit av svaret.

  Den dimensionen är väl detsamma som immateriell energi – eller ?

 100. 100
  catherine andersson säger

  Mycket intressant! Har gjort liknande tester och dom har prickat rätt: Bra att vara openminded, det kommer nya metoder, som kan vara mycket bättre än de ;gamla, man bör nog inte vara fastlåst.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa