Antalet barn med långvarig smärta ökar

Netdoktor.se: Antalet barn med långvarig smärta ökar.

Vi är många som har märkt att våra olika smärtor har minskat betydligt, eller försvunnit, sedan vi övergick  till LCHF. Kanske värt att prova också för barnen: Mindre kolhydrater, framför allt bort med allt socker, mer naturligt fett, som smör, och bort med alla industrikemikalier. Då kanske smärtan minskar.

 

Comments

 1. 1
  Annika Dahlqvist säger

  Jag befinner mig för tillfället i Warszawa, på en konferens, kallad ’Summer Party’, arrangerad av ZyberDoktor.org, för att prata om LCHF. Jag har inte tagit ställning till om Cyberdoktor är av seriös natur (jag ska läsa på när jag har tid och kommer ihåg), men jag kan alltid prata om LCHF.

 2. 2

  Annika, mycket intressant att du befinner dig i detta sammanhang! – Jag har läst litet på länken, och finner att detta är vägen till det ”nya paradigmet” som behöver komma… Epigenetiken är ett mycket intressant område, och faktiskt inte helt nytt – men väldigt litet omtalat här i landet. – Under en längre tid har jag informerat mig rörande dessa sammanhang, och det är absolut helt i paritet med det nya förhållningssättet i vardande. – Ju mer man tränger in i kunskapen rörande kvantmekaniken, desto mer ”faller många delar på plats” – de delar som absolut har saknats i den ”gamla traditionella medicinens världsbild”. – Det nya är dessutom att ”vi individer” blir mer delaktiga i vårt läkande – vilket är väsensskilt från alla piller som prackas på oss från Big Pharma. – Omställningen kommer med all säkerhet att bli omtumlande, men detta är faktiskt vägen framåt. – Ja det kan jag säga eftersom jag faktiskt en tid har ägnat mig åt att utforska området!

  – Återigen är du Annika i fronten, och jag är ytterst stolt över att få vara en av dina medvandrare…

  – Äntligen är vi på väg mot ännu mer fascinerande områden att utforska tillsammans – alla vi som sedan en tid har insett att ”den mekanistiska maskinmodellen av människan” – totalt är urspårad, och föråldrad – och att något särdeles nytt är på G.

  – Alla vi människor bär symtomen på hur illa kulturen fungerar, och allra mest känsliga är dagens barn, som därför får diverse symtom, mer eller mindre orsakade av den illa fungerande kulturen (vilken omfattar mängder med absurda beslut, som vaccinationer och ADHD-behandling i stort antal etcetera… !!!)

  Till Alla:
  Läs länken – CyberDoktor.org – med ”totalt öppna sinnen” – och betänk att vi alla har en viss sträcka att vandra tills vi har ställt om oss till – EN NY PERCEPTION – av hur världen egentligen ser ut, och fungerar! – Den gamla världens tankar och förhållningssätt är på väg bort, och den processen kan vara ”svajig” – men det beror bara på att vi behöver ”förlora det fotfäste vi har – inför att någonting nytt skall kunna ta vid”. – Men tänk då på att det ju faktiskt är någonting nytt som vi har sett fram emot. – Nu är dessa nya revolutionerande tankar här, och vi behöver en aning tid på oss inför omställningen. – Tänk också på de stackare som ligger långt efter, och som benhårt håller fast i det gamla – ja de kommer sannolikt inte att våga beträda ”denna nya mark bestående av de unikt läkande principer som människan äntligen skall få leva utifrån”. – Vad som kommer att hända med dem? – Ja det återstår att se!

  – Nu skall vi ”ta ett steg i taget” – och se och upptäcka för var dag HUR VÅR PERCEPTION KAN FÖRÄNDRAS – någon dag mer stillsamt, andra dagar mer burdust, och återigen somliga dagar med en kraft som om vi äntligen har insett hur underbar världen kan vara – och faktiskt är 😉

  Annika, ett Hjärt-Innerligt Stort Tack för att du förmedlade denna länk just nu – en länk som är nästa steg vidare emot – Allas Vår Nya Framtid!

  ALLT GOTT,
  Hälsar Ingrid

 3. 3

  ”Behandlingen går bland annat ut på att förklara för barnet att smärtan är ofarlig och att lära barnen att leva med den”.
  Är det behandling? Jag ironiserar inte, jag är förundrad.
  .

 4. 4

  Kan knappast kallas för behandling, ett klart misslyckande och borde kallas för ” bullshit ”.

 5. 5

  Lycka till Annika – du är bäst!!

 6. 6

  @ Bustas:

  Citatet är alltså härifrån

  https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2016/08/17/allt-fler-barn-med-kronisk-smarta

  Det är ju ett bra sätt att mata i folk smärtmedicincocktails, om man övertygar dem om att smärtan inte kan behandlas (t.ex. med kost, motion, fysioterapi/m.m. alternativ)…Om man får vara lite cynisk.

 7. 7
  Katarina säger

  Kan detta också ha något att göra med att vi ger våra barn så mycket febernedsättande och smärtstillande piller från tidig ålder?

 8. 8

  Barn får lära sig att sitta still av bildskärmar och skola! De får äta socker och dricka läsk. Många barn växer upp med Billys pizza och hamburgare. Hela livsmedelsaffären är uppbyggd på att snabbt svänga ihop något till barnen som avslutas med någon sötsak för att blidka det dåliga samvetet och ändå få leende barn.

  Barnen är dem som vi offrar på livsmedelsindustrins altare. Vi bygger inte livsdugliga medborgare. Vår moderna civilisation är genomrutten. Vi måste hitta tillbaka till ett naturligt liv, annars är vi förlorade! Barnens ekologiska uppväxt måste vara ett 100%-ligt krav i vår upplysta tid. Men så är det inte. Barnen tvingas också underkasta sig, av myndigheterna legitimerade, hormonförändrande, bioackumulerande, persistenta miljögifter. I våra hem, livsmiljöer, kläder, teknisk utrustning, mat, matförpackningar och brandskum(?!?).

 9. 9

  Utan inflammationsdrivande socker, glutenmjöl och (tyvärr jag kommer svära i kyrkan) komjölksprodukter (pga det höga innehållet i svensk mjölk av A1 beta kasein) skulle barnen ha mindre ont. Tror jag. Det funkar på mig.

 10. 10

  Ja, med LCHF blir de väl långvarigt smärta i stället.

 11. 11
  Nisse Hult säger

  @ us:
  Hur menar du nu?

 12. 12

  Tippar att us menar smärta och slanka.

 13. 13
  Annika Dahlqvist säger

  @ 9 Erik 2:
  Det är helt ok för mig att prova komjölksfri mat till ett smärtsjukt barn om inte normal LCHF hjälper.

 14. 14
  Annika Dahlqvist säger

  @ 7 Katarina:
  Det är svårt att veta i det ensílda fallet, men jag brukar säga till föräldrar att feber är naturligt, men Alvedon är det inte.

 15. 15

  @ Erik 2:
  Jag håller fullkomligt med dig. Jag själv har gått över till ketogen paleo AIP för att läka tarmen och autoimmun sjukdom. Mår mycket bättre utan grädde, ost, creme fraiche. Använder dock fortfarande smör då det är mycket liten mängd kasein i smör.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa