DN ger voice åt desinformation

Inlägg av Lars Bern.

DN:s medicinreporter Amina Manzoor har skrivit en artikel, Nio medicinska myter som du inte ska gå på, som är ett rungande försvarstal för Big Pharmas vinstmaximeringsmetoder.

 

Comments

 1. 1
  Lars Bern säger

  Jag fick följande viktiga kommentar på min krönika:
  Att vacciner generellt är säkra och effektiva är faktisk ett korrekt påstående, om än lite luddigt. Den sista (senaste?) massvaccineringen var kanske ett misstag. Det är dock betydligt farligare att odla tanken att all vaccinering är värdelös och konspiratorisk. Gruppen människor som tror detta växer nämligen och de inser inte att ex mässling tar död på massor av barn varje år. Inte i väst för där har vi vaccin och inte deras barn eftersom alla andra har vaccinerat sig. Principen med vaccin är en av de få medicinska framstegen som skett genom historien. Viktigt att påpeka att upptäckten inte är patenterad eftersom den inte utfördes av ett företag utan en av en person av rent intresse.

  På detta svarade jag:
  Detta är givetvis ett riktigt konstaterande. Problemet är att tidigare goda erfarenheter av vaccinationer nu exploateras hänsynslöst av industrins affärsstrateger som blir allt slugare när det gäller att få våra okunniga politiker att sätta av miljardbelopp till helt meningslösa och farliga vaccinationskampanjer som t.ex. svininfluensakampanjen.

  Hysterin runt Zika viruset luktar lång väg något som liknar den för Big Pharma sanslöst lönsamma svininfluensa kampanjen.

 2. 2
  Lars Henrik säger

  Det är förståss på det viset att Amina Manzoor har gjort sig en karriär genom att försvara läkemedelsbolag! Hennes skicklighet i detta värv sågs kanske som en kvalité när hon nu fortsätter på samma väg hos DN.

 3. 3
  Helge Andersson säger

  Lars Bern #1
  Håller med om ditt svar. Dock är jag tveksam till om det finns ordentligt genomgånget att vaccinationsprogram totalt sett är bra eller inte. Tror inte det finns vetenskapliga studier som tagit hänsyn till helheten.

  Låt oss anta att vaccination fungerar bra för en viss sjukdom.

  Har t.ex frågan belysts om inte en del sjukdomar är nyttiga att ha genomgått? För att immunsystemet tränas och därmed motverkar andra sjukdomar? För att möta framtida mutationer av samma typ av Virus? För att utveckla en förståelse för hur det är att vara sjuk och därmed utveckla den empatiska förmågan? Mm, mm.

  Sen är jag i vilket fall helt övertygad om att vaccinationer aldrig ska hanteras i grupp, utan var och en för sig på egna meriter.

 4. 4
  Mats Lindberg säger

  Kolla denna föreläsning om vaccin och Zika: https://www.youtube.com/watch?v=YhB4_etq6_w
  Världen är alltmer galen och lättledd!

 5. 5

  Här finns info om en artikel om en studie som menar att mikrocefali inte beror på zikaviruset utan på kemikalier som används vid besprutning. Intressant information, mycket bekymmersamt hur man förstör vår och andra levande organismers livsmiljö.
  https://thefreethoughtproject.com/new-study-zika-microcephaly/#Yb1P0UJIwp7Xlv1V.99

 6. 6

  Tittar man runt på nätet så finns det en rad diagram som visar att många sjukdomar minskat kraftigt tack vare bättre sanitära förhållanden och bättre mat innan vaccinerna kom. Därefter har minskningen varit mera blygsam, vilket kanske beror på att vaccinerade verkligen får sjukdomen av medicinerna.
  Någon studie antyder att fem gånger så många vaccinerade får mentala biverkningar än icke vaccinerade.
  Om sen vacciner är säkra och effektiva så är det oförståeligt att läkemedelsindustrin inte är ekonomiskt ansvarig för skador. Vaccinindustrin var på väg att läggas ner på 1980-talet därför att den inte var lönsam på grund av alla skadersättningar. Då gick amerikanske presidenten (Clinton?) in och befriade industrin; amerikanska skattebetalare får ta smällen. Här är det i praktiken samma sak.
  En helt annan sak…hörde att benkapningar idag i Vietnam är vanligare än under värsta vietnamkriget. Det beror på diabetes.

 7. 7

  Dr Joseph Mercola skriver:
  As you may have noticed, there’s an ongoing campaign aimed at regulating supplements as drugs.1 This would allow the drug industry to eliminate the competition of the supplement industry, thereby increasing its own profits.

  The primary talking point is that supplements are not regulated as drugs, so they are therefore unsafe. Strangely, prescription drugs kill many more people than car accidents — making them one of the most dangerous products on the market.

  Yet, the pharmaceutical agents continue lobbying for drug regulations to be enforced upon supplements to ensure our ”safety.” The obvious motivation here is to give pharmaceutical companies a whole new product line as they have been struggling to innovate new successful drugs.

  Myndigheterna här försöker ju med jämna mellanrum försvåra anskaffningen av tillskott under påskinande att de är farliga. Så jag gissar att Amina Manzoor är bara ett led i kampanjen.

 8. 8
  Lars Henrik säger

  När vi pratar om dagens Nyheter kommer jag att tänka på deras uppmärksammade granskning av Riksrevisionen sedan några veckor tillbaka.

  Riksrevisionen hade i början av juni publicerat resultatet av deras granskning av läkemedelsbolagens inflytande:

  Läkemedelsjättar med vinst framför ögonen har stort inflytande över hälso- och sjukvården. Nu varnar Riksrevisionen för att staten inte är tillräckligt oberoende gentemot den gigantiska industrin.

  https://www.dagensarena.se/innehall/riksrevisionen-vinstjagande-lakemedelsjattar-har-for-stort-inflytande/

  I slutet av samma månad berättade Dagens Nyheter att man granskade Riksrevisionen och publicerade fr o m den dagen en lång serie artiklar:

  https://www.dn.se/om/dn-granskar-riksrevisionen/

  Försöker man kompromettera Riksrevisionen och motverka spridningen av information om denna granskning?

  Såvitt jag vet nämner de inte Riksrevisionens granskning av läkemedelsbolagen någonstans men det kan ju räcka långt att använda sitt historiska och av ’riktiga’ journalister upparbetade förtroendekapital för att minska Riksrevisionens trovärdighet.

 9. 9
  I Like Neil Young säger

  Lars Henrik Skrev:

  det kan ju räcka långt att använda sitt historiska och av ‘riktiga’ journalister upparbetade förtroendekapital för att minska Riksrevisionens trovärdighet.

  Just det – jag tror det förtroendekapital som DN lever på är historiskt.Det har inget att göra med hur det ser ut på tidningen idag.

  Internet , nyliberlism och dålig styrning har gjort DN till rena slaskhinken.Här kan man läsa lite om hur det har gått till för några år sen.

  https://www.dagensmedia.se/medier/dagspress/samlad-attack-mot-dagens-nyheter-6104743

 10. 10

  @ Lars Henrik:

  – Se Ingemar Ljungqvists inlägg 832 under TTIP-tråden… Där kommenterar han Riksrevisionens information och ställer adekvata frågor… – Han var alltså med i KU den 5/8, och ställde frågor som journalist efteråt, detta finns med på inspelningen som han länkar till i inlägget. SE DEN!

  – Se även denna länk: https://2000tv.se/artiklar/?id=56 – rörande ”drevet” mot Riksrevisionens Margareta Åberg.

  Här finns ytterligare information:

  https://www.riksrevisionen.se/sv/OM-RIKSREVISIONEN/Pressrum1/Nyheter1/2016/Staten-bor-starka-sitt-oberoende-gentemot/

  – Naturligtvis är detta inte något som skall tystas ner – men i sedvanlig ordning – försöker man dölja eller förtala – eller vilken taktik man nu tar till… – Vilket är absurt, eftersom allt det som diskuteras på denna blogg, berör alla dessa statliga verksamheter, där man för det mesta är till förfogande för ”läkemedels-producenterna-distributörerna”… och så vidare… !!!

  KORRUPTION ÄR BARA FÖRNAMNET!

 11. 11
  Lars Henrik säger

  @ I Like Neil Young:
  @ Ingrid:
  Ni kompletterar bilden tycker jag! Och ansiktet som framträder är nog fulare än jag anade själv.

  Samtidigt drog jag mig länge för att ta upp denna ”konspiratoriska” tanke. Att en medlem av den s k ”LCHF-sekten” påpekar dessa märkliga sammanträffanden är förståss ganska enkelt att avfärda för DN. Även denne gräsrot har ju, inte minst av samma källa (DN), försetts med en lämpligt låg tilltro. Hen sällar sig som bekant till de konspirationsteoretiker, sekterister, populister, extremister och vänsteranhängare som menigheten dagligen får veta att de ej ska lyssna på.

 12. 12

  @ Lars Henrik:

  Säkra och effektiva läkemedel – hur hanterar staten läkemedelsindustrins inflytande? (RiR 2016:9):

  – Här kan man ladda ner den omtalade rapporten från Riksrevisionen, om man nu har tid och tålamod att läsa den – vilket vi borde ha – för att ”få än mer kött på benen” 😉

  https://www.riksrevisionen.se/sv/rapporter/Rapporter/EFF/2016/Sakra-och-effektiva-lakemedel–hur-hanterar-staten-lakemedelsindustrins-inflytande/

 13. 13
  Lars Henrik säger

  Ingrid Skrev:

  @ Lars Henrik:

  – Här kan man ladda ner den omtalade rapporten från Riksrevisionen, om man nu har tid och tålamod att läsa den – vilket vi borde ha – för att ”få än mer kött på benen”

  Tack! Jag håller med, vi borde läsa den och för enkelhets skull beställde jag en tryckt kopia. Jag tycker det är lättare att läsa hardcopies.

 14. 14
  I Like Neil Young säger

  @ Lars Henrik:
  No 9

  Givetvis avfärdar man det hela som konspirationsteorier. Speciellt från maktens och DN:s sida – vad annat kan man göra.

  Om man tar helikopterperspektiv på lilla Sverige idag så tror jag att de allra flesta nog inte riktigt känner igen sig i sin nation längre. Av väldigt många anledningar. Jag skulle kunna tänka mig att merparten av folket känner att man numera bor i ett land man inte har bett om. Desinformationen och den officiella lögnen är numera så flagrant uppenbar att dom flesta inser att nåt är gravt fel.

  Men som vanligt gäller – follow the money and the power….fundera igenom situationen, lägg ihop 2 och 2. Då ser man ganska snabbt vilka som har incitament att göra vad.

  Vi kommer aldrig – med nuvarande variant av styre och makt – att se nån förändring till det bättre för folk i allmänhet. Det kommer snarare att gå åt andra hållet för den s.k allmänheten.

  Folket måste säga ifrån och börja leda – när ”nuvarande ledare” leder – ja då ser vi hur det går. Det är dags att sätta stopp och åstadkomma en förändring till det bättre för jorden själv och dess invånare såväl människor som djur.

 15. 15

  @ Lars Henrik:

  – Här skriver också Dagens Homeopati om Riksrevisionen och DN:

  https://dagenshomeopati.se/2016/08/08/riksrevisionens-rapport-om-svangdorrar-pa-lakemedelsverket-och-efterfoljande-mediadrev/

  – Även Newsvoice diskuterar sammanhanget (en del av innehållet finns även i de tidigare länkarna jag har förmedlat):

  https://newsvoice.se/2016/08/07/2000-talets-vetenskap-orsaken-till-drevet-mot-riksrevisionen-ar-for-att-morka-rapport-9/

  – Jag hoppas verkligen att den väsentliga rapporten från Riksrevisionen når ut till ”verkligheten” med sitt innehåll, och de komprometterande kommentarerna!

 16. 16

  @ Lars Bern:

  Risken för microcefali verkar ligga på mellan 1-13% vid smitta under första trimestern, beroende på antagande om överrappotering. Även 1% tycker iaf jag är en skrämmande hög siffra. Och allt är inte en konspiration..

  https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp1605367

 17. 17
  Anders S säger

  Fler kampanjer mot vår hälsa i MSM (main-stream media). Vem betalar?

  GMO-kampanj på SvD:s debattsida:

  https://www.svd.se/greenpeace-kampanj-forvarrar-for-fattiga/om/debatt
  https://www.svd.se/anti-gmo-kampanj/om/larsson-laser

  William Engdahl har skrivit om Monsanto och det gyllene riset i boken ”Hotet mot livet”.

  https://www.piahellertz.com/Hotet_mot_livet.pdf

 18. 18
  Anders S säger

  Här en länk till Lars Berns sida där han propagerar för GMO och gyllene riset för ett år sedan. Vem betalar?

  https://antropocene.se/2015/september/hotar-gmo-var-halsa.html

  I första hand drabbas bönderna! Sedan påverkar det oss alla!

  https://svalorna.org/foretagens-makt-over-det-indiska-jordbruket/

 19. 19
  Anders S säger

  Lars Bern har svarat med ett nytt inlägg på sin sida där han skriver att ”felet är att företag har möjlighet att patentera genetiskt material”.

  https://anthropocene.live/2016/08/15/gmo-foretagen-har-satt-krokben-for-sig-sjalva

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa