Diabetesekonomin, av Jason Fung

Kostdoktorn publicerar en bra artikel av Jason Fung, om Diabetesekonomin.
Läkemedelsföretagen tjänar miljarder på diabetesepidemin, allt under det att ingen blir friskare  av dessa preparat (gäller Dt2, Dt1 ska naturligtvis ha insulin).
(Nästan) ingen pratar om enkla kostförändringar (LCHF) som skulle kunna göra underverk mot diabetes t2. Åtminstone inte de som har starka kopplingar till Big Farma.

Kategori: Diabetes, Diabeteslänkar

 

Comments

 1. 1
  I Like Neil Young säger

  I en korrupt värld där industrin, lobbyorganisationer och monetära särintressen får sätta agendan och tala om för resten av åhörarna vad som är korrekt vetenskap och politik – ja, då kan det lätt bli så här.

  D.v.s det stupar käpprätt åt h-e fortare och fortare. Jag antar att kommande generationer (om det nu blir några) får rätt många områden att fundera över hur i hela friden det kunde blir så här illa – och det helt i onödan egentligen.

  Jag hoppas framtidens dom blir hård, skoningslös och osentimental. Nåt annat har dom styrande och dom som sätter agendan inte förtjänat.

  Dom som kan ställa sig på led är:

  *Politiker och makthavare generellt
  *BigEverything
  *MSM – media.

 2. 2
  Ammi Å säger

  När jag ser på mitt långtidsblodsocker taget i november 2015 ligger det på 35.
  Dock var inte fasteblodsockret taget. Konstigt med tanke på att en drös med prover som kostar pengar togs. I alla fall så vet jag sedan många år att jag har inget lågt fasteblodsocker utan det ligger på 5,8 – 6 vilket efter att ha läst många artiklar har nu gett mig en tankeställare.
  Eftersom jag är väldigt smal med ett BMI som ligger på ”mager” (ectomorph kropp – smal och senig) så är jag givetvis inte den typiska ”Blodsockerproblem”-personen.
  Min fråga är om jag behöver oroa mig över de siffror som visar fasteblodsockren tillbaka tiden eller om jag kan förlita mig på långtidsblodsockret. Jag är 45 år. Jag tränar styrka 2 ggr / vecka samt cyklar varannan dag mellan olika punkter. (vanlig typ till ica)

  Sägas bör att i november åt jag inte lågkolhydratkost utan det har jag gjort sedan i januari.
  Min far har precis fått diabetes 2 men han har rökt hela sitt liv och har enorm mage så detta hör väl ihop. Ändå tycker jag att det är relevant att ställa frågan om fasteblodsockret i mitt fall.

  /Ammi

  PS: EN annan tanke är hur stor betydelse kortisolet har när fasteblodsockret tas. Jag hatar vårdcentraler och ”vita rockar” så jag är ju spänd redan kvällen innan. En följdfråga kan vara: e det relevant att ta kortisol i samband med fasteblodsockret då som jag förstår, finns ett starkt samband?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa