LCHF-campingen i Säffle

Nu är jag tillbaka hemma efter att ha varit med på ett av årets gemensamma LCHF-höjdpunkter: LCHF-campingen i Säffle.
(Den andra höjdpunkten är Åbo-kryssningen på vårvintern)

Vädret var väl inte så alldeles perfekt hela tiden, men med rätt kläder är vädret aldrig fel.
Jag och mina väninnor bodde i en fin campingstuga, där vi hade alla moderna bekvämligheter. Vi startade med grillning på torsdag kväll – vi kom för sent till invigningen. Det var gott, och väldigt trevligt att träffa gamla vänner.
På fredag och lördag var det konferens, fylld med intressanta talare. Först ut var jag som berättade min historia, följt av lite om demens och cancer, och deras relation till kostfaktorer.
Därefter Ann Fernholm om ’ett sötare blod’ och ’Majoren’ Fredrik Söderlund, om sina erfarenheter från kost mot övervikt och metabola syndromet, för egen del, och de personer som han rådgivit.
Efter lunch anförde Kostdoktorn sin som vanligt excellenta föreläsning, och till slut berättade Johan Falk om sina erfarenheter av viktnormalisering. Han hade gått ner 57  kilo med LCHF, men märkte därefter att vikten smög uppåt igen. Han analyserade då sitt matintag, och kom fram till att han hade en tendens att överäta av LCHF-maten. Han började därför att kontrollera sina matmängder, och lyckades då åter gå ner till normalvikt.
Han har startat en hemsida/blogg, Lagom LCHF, där han berättar om  sin vikt- och hälsoresa.

Hans berättelse var särskilt intressant för mig, eftersom jag hela tiden har anfört att LCHF gör att vi inte längre blir lika hungriga och sugna, och därför kan minska matmängden tills viktnedgång.
De som påstår att ’med LCHF kan man äta tills man är nöjd’ pratar kanske för de flesta, men inte för alla, inte för de som har tendens till överätning även på LCHF.

På lördag berättade Jonas Bergqvist dels om fasta, dels om paleokost.  Jenny och Magnus Andersson berättade om sin paleokost-historia.
Agneta Schnittger redogjorde för den hormonella obalans som ger metabola syndromet och diabetes typ 2. Låg insulinregim…
Lindha Vikström, Halva Lindha, berättade om sin viktresa, då hon halverade sin vikt från 140 kg, och de problem som uppstått efter det. Hennes berättelse var mycket gripande.

Bosse Zackrisson från LCHF-magasinet modererade skickligt som vanligt.

Fredag och lördag grillade vi också på kvällen och umgicks på campingplatsen, så på söndagen åkte vi hem nöjda och glada med årets event. Vi ser fram emot nästa års träff, med nya intressanta föreläsare och erfarenhetsutbyte med alla glada LCHF-are.

Evenemangskalendern

Kategori: Evenemang

 

Comments

 1. 1
  Arvid säger

  Tack till arrangörerna LCHF event. Det blev en bra helg med intressanta föreläsare och en fantastisk säljare vid bokbordets alla böcker och produkter.

  Nya föreläsare för mig var Jonas Bergqvist, Jenny och Magnus Andersson, Lindha Vikström och Fredrik Majoren Söderlund

  På grillkvällarna saknade jag tidigare års föreläsare som t ex Professor Göran, Monique, Skaldeman och några till. Dom hör till även om dom inte föreläser.

  Suveränt vore om vi nästa år kunde få lyssna till läkaren Nisse Simonson och varför inte läkaren Tore Persson. Båda bedriver kamp mot socker. Vad gör Lars-Erik Litsfeldt? Honom har jag inte sett eller hört på länge.

 2. 2

  Underbart! Jag ska kolla in ”Lagom LCHF” och kanske börja följa den. Äter LCHF sedan flera år tillbaka men hade tyvärr gått upp några kg under vintern som gått. Mest pga. fusk och avsteg.
  För närvarande jobbar jag stenhårt med att komma i världens form och har snart minskat en storlek. Körde igång Träningsbloggen nu under semestern för att peppa mig själv och kanske även andra https://kikkisandstrom.blogspot.se/search/label/TR%C3%84NINGSBLOGGEN

 3. 3

  Arvid Skrev:

  Nya föreläsare för mig var Jonas Bergqvist, Jenny och Magnus Andersson, Lindha Vikström och Fredrik Majoren Söderlund

  Hade Du ett anfall av paltcoma alldeles efter lunch på lördagen, eller missade Du Agneta Schnittger av andra skäl? 🙂

 4. 4
  Arvid säger

  @ Erling:
  Åååhhh…snarare paltcoma idag! Jag satt och funderade…vem var det mer?

  Självklart Agneta Schnittger:
  Säffle: https://www.youtube.com/watch?v=gmw9BPXmXkc
  https://www.insulindenfelandelanken.com/
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wSGEQap24z4

 5. 5

  Det var så roligt att se dig i verkligheten igen och prata lite med dig!

 6. 6
  Annika Dahlqvist säger

  @ 5 Martina Johansson:
  Detsamma Martina!

 7. 7
  Docent Göran säger

  Det här är kanske lite OT men inte helt.

  När man är på resor träffar man ofta nya intressanta människor men alla är förstås inte LCHF-are som på Säfflecampingen men förvånansvärt ofta stöter man ändå på en och annan ”själsfrände”

  På vår väg hem från Gällivare brukar vi övernatta på ett vandrarhem i Fågelsjö några mil söder om Sveg. Vandrarhem är till sin natur sådana att men frotteras med övriga som bor där i köket och om man då som vi steker renblod med rentalg blir folk nyfikna och då är det dags för en ”föreläsning”.

  Ett äldre par 80 + från Östersund blev speciellt intresserade och det visade sig att de i princip var LCHF-are och i stort sett levde på älgkött. Mannen var oerhört sympatisk och väldigt spänstig både till kropp och själ, organiserade jakter och hade själv skjutit 50 älgar och var fortfarande aktiv. Han berättade att han brukade ta tillvara blodet i PET-flaskor och stekte sedan samma typ blodpannkakor som vi gjorde.

  Sedan kom vi in på mediciner och sjukdomar och det visade sig att hans fru var sjuksköterska och att Nisse Simonsson var deras husläkare. Som vi tog de helt avstånd från alla mediciner och som vi hade de också blodtryck på 110/60 båda två. Och att kolesterol var ett nyttigt ämne och att statiner var ett ”djävulens påfund” var vi alla helt överens om då vi delade på ett par glas vin.

  Det är således möjligt att även träffa LCHF-fränder även på andra ställen än i Säffle.

  Snart kommer vi för övrigt passera Säffle och eventuellt kvarvarande LCHF-vibrationer.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa