Varför är svenskar kraftigt överrepresenterade på Bilderbergmöten?

Inlägg av Lars Bern.

 

Comments

 1. 1

  Undrade lite, så jag googlade – https://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderberggruppen

 2. 2

  Lite sjukt det där, och det är dom ”markeliten/kapitalet” som styr vår värld med BIG PHARMA, GMO, TTIP, och NATO mm. ….. och i Sverige så är det tyst vad gäller GMO, TTIP och en massa lobbyande för Nato för i nuläget…. Fortfarande är det ju så att Väst betalar tio gånger mer än nu Ryssland för sitt försvar…. och ändå så bedöms Ryssland vara ett starkt hot!?
  Desinformationen blir större och större för varje år……

 3. 3

  Tufft av Annika att länka till den globala kapitalistkonspirationen. Det betyder per automatik att alla foliehattar unisont placerar en foliehatt på oss. Fast jag håller med Lars Bern att det är dags att skapa lite medvetenhet om Sveriges ledande ställning i att frigöra globala entreprenörer från överstatliga/folkdemokratiska begränsningar.

  Idag frågar vi oss varför våra nationella massmedia är så oerhört tysta när grundläggande demokratiska frågor som berör oss alla, men som diskuteras bakom låsta dörrar.

  Svaret är att massmedia ägs av samma storfinans och få länder har en så OFRI dagstidningsinformation och så hårt uppknutna journalister, som SVERIGE.

  När nu tidningarna stoppat den fria debatten i sina kommentarsfält, sedan ett halvår tillbaka. Så lever vi alla i det massmediabrus storfinansen vill att vi ska leva i.

  Att stoppa oss här hos Annika går inte för tillfället. Däremot möter vi en mur av spridda budskap ffa. från teve, som gör att vi alltid hålls på marginalen.

  Mycket förvånande att vi är optimistiska om ttip numera. Det är stort i människans historia, om vi lyckas stoppa storfinansen här.

  Sedan återstår nästa fråga och det är att storfinansen inte lägger sig ner och dör för att de förlorar TTIP. Nej, de utarbetar nya strategier för att uppnå sina mål.

  Nu kan vi konstatera att de som leder den svenska alliansen har en dold agenda! som vi kunnat studera i 8 års regeringsinnehav.

  Hur får man halva Sveriges befolkning att inte rösta på dessa partier, som arbetar för storfinansens världsdominans?

 4. 4

  Samtidigt måste man konstatera att den medvetenhet som finns emanerar från de två dokumentärfilmer vi sett på SVT, som totalt klär av hela frihandelsavtalet.

  Så anledningen till att vi vet vad som pågår har vi en pytteliten del av SVT att tacka för?

  Så någonstans djupt inne i SVT finns det riktiga reportrar, som räddar vår mentala hälsa!

 5. 5
  Lars Bern säger

  @ Georg W:
  Kanske de inte förstår vad det är de avslöjar, hemska tanke.

 6. 6

  Fast i år är det ”bara” fyra personer med från Sverige … 😉

  Andersson, Magdalena (SWE), Minister of Finance
  Jonsson, Conni (SWE), Founder and Chairman, EQT
  Svanberg, Carl-Henric (SWE), Chairman, BP plc and AB Volvo
  Wallenberg, Jacob (SWE), Chairman, Investor AB

  Danmark har även de fyra representanter, Norge två och slutligen Finland med två representanter.

  Om ni vill veta vilka dessa är så säg till så skriver jag även upp dem.

  Trevlig helg 🙂

 7. 7

  Tack så mycket Annika för att Du länkat detta – och till Lars Bern för hans bidrag till att kunna förstå varför världen är så förryckt som den är.

  Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder – så finns det hopp om en annorlunda ordning – eller ?

  Om mitt hopp på min blogg under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

 8. 8

  Vill man ha en foliehatt i Sverige så döper man sig till haschich på Hindi. Ett ord som alla idag förstår. En identitet fylld av förutfattade meningar. Du dömer dig själv till oseriositet, fast du är skärpt och seriös. (Vill jag minnas)

  Den här sammansvärjningen är tillåtet att prata om så länge man inte sätter rasistiska stämplar på det. Tvekar du på att alla företagare gör allt för att tjäna så mycket pengar de kan och att den multinationella livsmedels- och läkemedelsindustrin fungerar exakt likadant fast med gigantiska resurser?

  Statistiken talar mot den lilla grupp av människor som äger den här planeten. Vi kanske betalat våra hus och har några tusen på banken. Men resten ägs av en extrem minoritet på jorden.

  Vi måste fråga oss vilken agenda dessa fåtal individer har! Eftersom affärerna bevisligen säljer skadliga sopor och kallar det för livsmedel.

  Någon tycker att vi ska bygga den moderna människan med skräpmat från andra sidan klotet. Hela mänskligheten tvingas att köpa deras skadliga mat. Varför?

 9. 9

  Georg W Skrev:

  Statistiken talar mot den lilla grupp av människor som äger den här planeten.

  BAKGRUND TILL DAGENS FINANSIELLA ELÄNDEN

  DN.EKONOMI 20/1-14

  • De 85 rikaste personerna har lika mycket pengar som de 3.500.000.000 fattigaste. Antagligen är läget mer extremt eftersom cirka 120 biljoner oredovisade kronor uppskattas vara undanstoppade i skatteparadis.

  • Världens rikaste procent äger hälften av världens rikedom – 712 biljoner kronor – och 65 gånger så mycket som den fattigaste hälften.

  • 70 procent av världens befolkning bor i länder där inkomstklyftorna ökat de senaste 30 åren.

  – slut citat från DN här.


  Detta kan också uttryckas som att ca 1 % av jordens befolkning enväldigt förfogar över ca 99 % av jordens samlade ekonomiska och andra resurser = ca 99 % av jordens befolkning får nöja sig med ca 1 %. Vettigt eller fullständigt förryckt ?

  Om hur detta kan rättas till på min URL-länk.

 10. 10

  All media och nästan alla journalister är under de tre senaste dagarna helt upptagna med Fotbolls EM och masskjutningen i USA – årets hittills tre största händelser. Så lägligt för Bilderbergsgruppen, som under samma tre dagar har sitt årliga möte. Men det måste ju bara vara en osannolik tillfällighet…

 11. 11
  Anders S säger

  @ David:

  En del är på Eat Forum – Gunhilds ”Dream Team”.

  https://eatforum.org/

  https://eatforum.org/eat-outcome/ tja, vad kommer ut… ?

 12. 12
  Docent Göran säger

  @ Anders S:

  Tack för dessa länkar!

  Jag hade aldrig hört talas om ”Eat Forum”, som tydligen har funnits från 2013, men vad jag nu ser ’stinker’ minst sagt ”Corporate” lång väg.

  Vilka intressen gömmer sig bakom en så ’välputsad’ organisation?

 13. 13
  I Like Neil Young säger

  @ David:
  Yep – det är ett intressant ”fenomen” och verkligen inte första gången…

 14. 14
  Anders S säger

  Docent Göran skrev:

  @ Anders S:

  Vilka intressen gömmer sig bakom en så ‘välputsad’ organisation?

  https://eatforum.org/eat-initiative/partners/

  Förutom en massa organisationer och institut bland annat:

  BAMA
  REMA 1000 Norge AS
  Nestlé S.A.
  Tetra Pak
  Arla Foods
  Lantmännen
  ICA Gruppen AB
  Fazer
  SEB
  Cermaq
  Dafgårds

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa