Om TTIP och Monsanto

Inlägg av Lars Bern

 

Comments

 1. 1
  Docent Göran säger

  För mig är det förstås speciellt roligt att mitt tal i Göteborg nu når en bredare publik hos Lars Bern.

  Själv tycker jag det är lite tråkigt att Kostdoktorn har en så begränsad, om än väldigt intressant agenda, och därför helt verkar undvika frågan om GMO och den allmänna förgiftningen som det moderna jordbruket för med sig.

 2. 2

  Bra tal Göran!
  Kostdoktorn kanske väljer att fokusera på det som folk har lättast att förstå och har mest problem med.
  Han gör ett jättebra jobb tycker jag!

 3. 3

  Och förstås Du med Göran, Du är bäst!!

 4. 4
  Pingo säger

  @ Docent Göran:
  Tyvärr är väl Kostdoktorn livrädd för att bli kallad Kvacksalvare och förlora sin läkarlegitimation.

 5. 5
  Bo Zackrisson säger

  Jag skrev om TTIP-avtalet för drygt två år sedan i 2000-Talets Vetenskap. Artikeln lades även upp på Kostdemokratis hemsida och kan läsas här för den som har intresse:
  https://www.kostdemokrati.se/2000taletsvetenskap/2014/05/21/ttip-anteckningar-om-ett-farligt-handelsavtal-med-usa/

  Bästa försommarhälsningar
  Bo Zackrisson
  redaktör
  2000-Talets Vetenskap och LCHF-magasinet

 6. 6
  Piltson säger

  @ Bo Zackrisson:
  Där hittade jag detta:
  ”…en omvänd subsidiaritetsprincip. Allt som kan beslutas över folks huvuden, skall beslutas över folks huvuden.”

  Ja, detta fick en drastisk bekräftelse i de hinder som upprättades för både ländernas parlamentariker och EU-delegater som ville läsa de handlingar som de skall rösta om: högst fyra timmar i veckan under övervakning på USA:s ambassad utan möjlighet att kopiera text. Dock inga journalister och inga från oppositionspartierna.

  Samtidigt med Malmströms fromma uttalanden om att allting var så öppet och allmänt tillgängligt. Det rimliga vore då EU-kommissionens hemsida, men där fanns de ej.

  Tack vare Greenpeace Holland kan en del nu läsas på Wikileak. Jag har försökt orientera mig i detta material. Det är skrivet på en legalistisk jargong som är nästintill obegriplig för en vanlig person. Tyska parlamentariker har klagat över att de skulle ha behövt hjälp av jurister för att hitta rätt, men sådan fick ej medföras.

  Bara denna otillgänglighet är skäl nog att rösta ned alltsammans utan hänsyn till innehållet.

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  @ Piltson:
  Fy fan vilket jävla bondfångeri. Vad BRA det är med EU.

  Tjänstedirektiv, Ohanterliga flyktingströmmar, Vägpirater – och nu TTIP.

  I går såg jag på TV att kungafamiljen m.fl firade Stolta Sveriges Nationaldag.
  Snart finns inget att fira längre…

 8. 8
  Piltson säger

  @ I Like Neil Young:
  Ja, och när jag nu igår fick lära mig att EU-kommissionen skapades av en ökänd nazist, så föll några pusselbitar på plats.

  Lägg märke till att Hitler kom till makten på ett formellt oantastligt sätt, genom röstning i Weimarrepubliken. Men så snart han kommit dit började han montera ned dess demokratiska organ. Det var inte så svårt, för de var inte särskilt genomtänkta.

  Men EUs organ verkar faktiskt genomtänkta för att möjliggöra något sådant Kommissionen initierar lagförslag utan uppdrag från parlamentet. Det är egentligen inget parlament, eftersom kommissionen inte härrör ur parlamentet och dess medlemmar såvitt jag förstår inte sitter i parlamentet.

  Parlamentet kan diskutera vad det föreläggs och rösta, men förhindras med kraft från att orientera sig om frågorna och är utsatta för de lobbyister som dräller runt i Bryssel. Därför röstar de ofta emot allmänintresset – ett exempel var etiketteringen av livsmedel för några år sedan.

  Den som är missbelåten kan väcka ärendet inför EU-domstolen. Men den fungerar så långsamt att den inte kan vara aktör i ärendena medan de pågår. Kommissionens avslag av ECI-kampanjan ingavs t.ex. för ett år sedan och har erkänts men har ännu inte kommit upp på dagordningen.

  Intressanta paralleller? Har vi här fröet till ett nytt naziststyre, denna gång under USA:s välvilliga domvärjo?

  Det var nog detta som Boris Johnson hade i tankarna när han uppförde sig illa för ett par veckor sedan. Piltson skall återkomma till frågan.

 9. 9
  I Like Neil Young säger

  @ Piltson:
  Ja det stämmer ganska väl in på vad Dr.Greer påstår om det amerikanska The Military Industrial Complex.
  Eisenhower tappade ju makten över ”denna apparat” och det skedde ett antal år efter att man importerat många av dom gamla Nazist-vetenskapsmännen till sig för att jobba i olika projekt.

  Numera är det en Internationell apparat där UK och USA är dom som jobbar hårdast med black projects och konfiskerande av ny teknik som hotar ”petrodollar-systemet”.

  När man vet det här så är det ganska lätt att se att man jobbar på många olika plan mot ett visst mål.

  Här ingår alla dom stora näringsgrenarna.

  Militärindustrin
  BigFood
  BigPharma
  BigAgro
  OilCoalGas , Nuclear

  Alltså – allt vi är beroende av för vårt dagliga liv. Så TTIP är ju ett utmärkt steg på vägen i den nya världsordningen och för att knyta ihop säcken.

 10. 10
  Piltson säger

  När jag skrivit ovanstående tänkte jag att jag borde ta reda på vad jag skrivit om och hittade detta i EU:s eget material:

  ”The European Commission is the EU’s politically independent executive arm. It is alone responsible for drawing up proposals for new European legislation, and it implements the decisions of the European Parliament and the Council of the EU.”

  ”Executive arm” på svenska: ”verkställande organ”. Men parlamentet initierar ingenting för detta organ att verkställa. Det framgår ju redan av nästa mening.

  Det förde tankarna till handlingar (från Moskva?) som offentliggjordes efter DDR:s sammanbrott. I den av dem läste vi ”Det måste se demokratiskt ut…”

 11. 11
  Piltson säger

  I Like Neil Young Skrev:

  Så TTIP är ju ett utmärkt steg på vägen i den nya världsordningen och för att knyta ihop säcken.

  Jag tror att detta är en berättigad kommentar. Det var detta perspektiv som nyligen fick mig att skriva att TTIP är den viktigaste fråga som hittills kommit upp hos Annika Dahlqvist.

  Andra frågor har handlat om enskilda personer eller om delmängder av landets befolkning, de som har besvär med metaboliska störningar. Men TTIP handlar om hela landet, hela folket i ett vägskäl som hotar dess möjlighet att besluta i sina egna angelägenheter, och utan återvändo försåvitt man inte kan lämna EU.

  Det har därför engagerat Piltson ännu mera intensivt än Stephan Rössners dumheter för tio år sedan.

 12. 12
  Ingrid säger

  Piltson Skrev:

  Det har därför engagerat Piltson ännu mera intensivt än Stephan Rössners dumheter för tio år sedan.

  Se där, åtminstone något bra med dessa dumheter… Jag menar att du Piltson engageras – Och du, du gör ett grymt bra jobb…

  – Det är svårt att koppla av, ju mer man lyckas förstå av ”det tysta spelet”… – JA, det är sannerligen extremt obehagligt det som pågår… – I Like Neil Young – har rätt på alla punkter…

 13. 13
  Piltson säger
 14. 14
  Ingrid säger

  @ Piltson:

  ”Top secret and under the table”… – Det speglar absolut verkligheten… – Grymt bra gjord!

 15. 15
  Docent Göran säger

  Det verkar som om Piltson blir mer och mer radikal!

  Kamp mot nazister och USA, det är helt i min smak! Riktiga tag!

  Denna utvecklingen är bara att gratulera till.

  Han kanske också gillar mitt tal nu?

  Snart ser vi kanske Piltson också demonstrera på gatorna även om det då förstås sker tyst 🙂

 16. 16
  Piltson säger

  @ Docent Göran:
  I den trängre kretsen har Piltson sedan länge varit erkänd centerextremist. Det är en person som inte har annat val än att gå på djupet.

 17. 17

  @ Piltson:
  Ja det känns som att vi står vid ett vägskäl utan återvändo….

 18. 18

  Dear Avaazers,

  18 months ago, Monsanto’s vast chemical-agricultural empire was rock solid.

  Now, after over 2 million of us ran 20 campaigns, with millions of signatures, messages, phone calls, stunts, advocacy meetings and media stories… the future of the ’Monsanto model’ is actually in question!!

  The European Union just refused to grant Monsanto a new license for its flagship product – the pesticide glyphosate. This is massive – glyphosate accounts for up to a third of all Monsanto’s revenue!

  ”Looking to where we were in the beginning of this year and where we are now, Avaaz is indisputably the driving force of the fight for glyphosate discontinuance.”

  Pavel Poc, Vice-Chair of the EU Parliament’s Environment Committee, and key leader of the glyphosate fight

  https://secure.avaaz.org/en/nothing_we_cant_do/?blVNqjb&v=77356&cl=10114860343&_checksum=3d689290f6774f1f841996047163a46a3ab28c5feef782890b58d63f258a7f7b

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa