Smarta Diabetikers Insamlingsstiftelse

Bitte Kempe Björkman berättar idag på sin blogg, att Smarta Diabetiker kommer att starta Smarta Diabetikers Insamlingsstiftelse.

Bitte mailade till mig:

”I dag publicerar vi det upprop som är det första steget i bildandet av Smarta Diabetikers Insamlingsstiftelse. Syfte och ändamål är detsamma som vi arbetat för sedan grupperna startades på Facebook av Marie Nehagen: att sprida kunskap och information om LCHF/lågkolhydratkost till diabetiker i syfte att förbättra hälsan och förhindra att fler blir diabetiker.

Anledningen till att vi startar en insamlingsstiftelse är att det ger Smarta Diabetiker möjligheter att arbeta mer strukturerat och organiserat. Insamling av medel till en insamlingsstiftelse står under kontroll från både Länsstyrelse och Skatteverket, vilket är en trygghet för de som vill stödja stiftelsens arbete.

Steget efter uppropet är att skicka in registreringsanmälan till Länsstyrelsen. När stiftelsen registrerats där, går turen till Skatteverket som ger oss ett organisationsnummer. Därefter kan vi öppna ett konto, och först då kan vi börja ta emot gåvor och bidrag.

Vi lanserar samtidigt en ny hemsida – www.smartadiabetiker.se  I dagsläget saknas en del, men vi fortsätter arbeta med den och lägger in material från gamla hemsidan. På nya hemsidan ligger stadgar, styrelsepresentation och upprop.

Styrelsen för Smarta Diabetikers Insamlingsstiftelse

Patrik Olsson, stiftare och ordförande
Patric Högman, stiftare och styrelseledamot
Bitte Kempe Björkman, stiftare och styrelseledamot
Hanna Boëthius, styrelseledamot

————————

För mer information, kontakta Patrik Olsson 076-148 76 76 eller Bitte Kempe Björkman 073-142 57 30.”

 

Comments

 1. 1
  Thomas Jansson säger

  Ett hårt jobbande gäng detta som har realistiska planer med sitt arbete – de har lagt ned massor med jobb hittills och deras kompetens är mycket hög. Skall bli intressant att följa!

 2. 2
  siv wetterberg säger

  Låter mycket intressant, Siv

 3. 3
  Pre-diabetiker säger

  Hur kommer stiftelsen att jobba? Berätta mer. Facebook i all ära men på vilka andra sätt? Mot allmänheten eller mot ”vården”?

 4. 4

  @ Pre-diabetiker:
  Våra planer är att bygga upp ett nätverk av kontaktpersoner över hela landet, att ha informella träffar, kurser, föreläsningar mm. Vi ska även trycka upp en folder som kan läggas ut på vårdcentraler od. Då vi inte har någon som helst aning om hur det kommer att se ut rent finansiellt, satsar vi till att börja med mest på frivilliga/ideella krafter. Fram tills vi får vårt konto, står jag (NutriAvans) för de kostnader stiftelsen har, så det går redan nu att stödja Smarta indirekt genom att handla hos mig.

  I vårt upprop redogör vi för stiftelsens ändamål:

  Stiftelsens ändamål är att i

  Första hand sprida information och kunskap om LCHF/lågkolhydratkost till diabetiker.
  I andra hand arbeta för att de diabetiker som väljer denna kost får adekvat stöd samt hjälpmedel från sjukvården.
  I tredje hand ge stöd till sjukvårdspersonal/dietister som i sitt arbete med diabetiker vill rekommendera LCHF/lågkolhydratkost.
  I fjärde hand arbeta för att förebygga diabetes.

  Titta gärna in på hemsidan för ännu mer info! http://www.smartadiabetiker.se

 5. 5

  @ Thomas Jansson:
  Tack Thomas!

 6. 6
  Docent Göran säger

  Detta initiativ är oerhört viktigt.

  Till skillnad mot patientföreningar och stiftelser med dubiösa ovetenskapliga agendor kommer den här stiftelsen verkligen kunna hjälpa till att få diabetiker symptomfria och samtidigt motverka läkemedelsbolages korrupta inflytande.

  Jag tänker bara på hur min fru fick tillbaka sin nattsyn och blev av med sin glaukomdiagnos genom strikt LCHF och nu har helt perfekta ögonbottnar för att nu inte tala om hur hon blev av med sina hemska nervsmärtor (den perifera neuropatin) i fingrar och tår efter ett år.

 7. 7
  Gabriela säger

  Tack Annika, jag fick veta om stiftelsen och gruppen Smarta diabetiker genom dig idag!!
  Ha en fin dag!!
  Gabriela wenger

 8. 8
  Lars Henrik säger

  Lite OT: Han skänker två miljarder till cancerforskningen

  – Läkemedelsföretagen vill inte hitta botemedel. De vill utveckla läkemedel som förlänger livet så länge som möjligt till en väldigt hög kostnad för patienten eller sjukvården. Det är så klart deras inriktning och deras skyldighet att göra så mycket pengar som möjligt. Men det är inte säkert att det är det bästa för patienten, resonerar Bengt.

  Därför kommer hans stiftelse fokusera på att utforska alternativa läkemedel och hur de kan användas i kombination med de traditionella, precis som han själv har behandlats. Anledningen till att han vill starta en egen stiftelse är för att han dessutom vill elda på en traditionellt sett långsam utveckling.

  https://www.gp.se/nyheter/sverige/han-sk%C3%A4nker-tv%C3%A5-miljarder-till-cancerforskningen-1.771907

 9. 9
  Docent Göran säger

  @ Lars Henrik:

  Tack för länken!

  Undrar hur detta kommer att organiseras? Hur stöder man alternativ medicin på ett konstruktivt sätt?

  Jag har en nära anhörig som drabbats av en aggressiv hjärntumör och i den familjen litar man helt och hållet på skolmedicinen. Det går bara inte att diskutera frågan över huvud taget.

 10. 10
  ByPass x2 säger

  Lars Henrik Skrev:

  Läkemedelsföretagen vill inte hitta botemedel.

  Så sant! Det har jag oxo kommit fram till…
  Läkemedelsindustrin är inte det minsta intresserade av att BOTA människor — deras tydliga agenda är att hålla oss (deras kunder) lagom sjuka/friska!
  En ”bonus” för denna kriminella verksamhet är om ”kunderna” dessutom får en negativ biverkning för vilken tillverkaren självfallet oxo har en medicin vilken behandlande läkare rekommenderas att förskriva patienten.
  Och DET läkemedlet kommer givetvis inte heller att helt bota patienten utan bara kanske lindra symptomen osv…

  Därför att en tillfrisknad patient innebär ju en förlorad ”kund” — och så kan vi ju inte ha det.
  För hur skulle DET se ut om alla åt RIKTIG mat och därigenom aldrig blev sjuka!? 😉

 11. 11
  Ingrid säger

  – Vad sägs om denna text från Lunds Universitet rörande melatonin och typ 2 diabetes?

  https://www.lu.se/article/nya-ron-forklarar-sambandet-mellan-melatonin-och-typ-2-diabetes?ref=pressrelease

 12. 12
  Annika Dahlqvist säger

  @ 11 Ingrid:
  Jag har svårt att värdera den studien. Det som är viktigt i fråga om utvecklingen av diabetes 2 är att hålla insulinet lågt, genom att äta mindre av kolhydrater. Denna studie säger ingenting om detta.

 13. 13
  Ingrid säger

  @ 12 Annika:

  Ja det var väl så jag också tänkte, och i koppling till allt annat jag har lärt mig här på din blogg. – Jag saknade alltså en koppling till kosten i artikeln, och med det lägre intag av kolhydrater!

  Men å andra sidan, det är också intressant att se vilken ”forskning” som förekommer, och vad den fokuserar på – och därmed väljer bort – i ett sammanhang där någonting så väsentligt som mindre kolhydratintag borde förekomma.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa