Alla tycks ha tappat omdömet

I SvD.se, Lars Olof Kallings, epidemiolog, uttalar sig om massvaccinationen 2009.

Staten påbjöd genom sina myndigheter att hela folket skulle vaccinera sig. Nu måste den ta ansvar för de katastrofala följderna.

Artikel i Expressen om narkolepsin.

 

Comments

 1. 1
  foie gras säger

  även medierna har anledning fundera över sitt ansvar med absolut okritiskt anammande av påbuden från överhetssamhället. Den fria oberoende pressen har inte stora möjligheter så länge medierna själva har så stora svårigheter att handskas med friheten.

 2. 2
  Ingrid säger

  @ foie gras

  Hej,
  jag skulle vilja ha tips på ”fri oberoende press” – vilka är det, och var hittar men dem?

  Jag har länge sökt dylikt, men inte hittat mer än newsvoice.se – som jag ofta läser.

  – Detta är sannolikt också intressant för flera andra, än mig personligen – för läser vi den fria oberoende pressen – kan också det föra goda förändringar med sig – genom att där kan ”obekväma frågor” lyftas och som är osynliga i vanlig media.

  Alltså ju fler av oss som hittar fram till alternativ media – desto mer gynnsam påverkan kan det ha på många frågor, eller hur?

  – Tipsa gärna både om svensk och engelsk – fri oberoende press!

 3. 3

  Jag antar att det var några som såg ”Vetenskapens Värld” i går på TV 2… Förfärligt! Bland en massa obestridliga och sedan länge kända sanningar om t.ex. fetma och diabetes blandades förrädiskt in tokigheter! Kanske var det allra värsta, att man som orsak till den världsomfattande epidemin av fetma och diabetes över huvud taget inte nämnde myndigheternas vansinniga kostråd (ät mindre fett och mer kolhydrater). Dessa kostråds introduktion i USA sammanfaller ju tämligen exakt med nämnda epidemis start! Som litet ”lök på laxen” (om uttrycket tillåts) lät man den kvinnliga forskaren oemotsagd framföra åsikten att svensk strömming skulle vara rena hälsokosten. Hon hade uppenbarligen inte hört talas varken om LCHF eller om de höga halterna av dioxin i Östersjöns feta fiskar. SVT borde få en knäpp på näsan!

 4. 4

  Det var inte bara myndigheterna och kvällspressen som propagerade för massvaccinering. Både här hos Annika och på Kostdoktorn.se fanns det ’element’ som dagligen skrev och tyckte att man var osolidarisk om man inte vaccinerade sig, samt en massa andra floskler om vikten av vaccinationer.. I dag när vi har facit i hand så hörs de inte av längre, de har väl krupit tillbaka under sin sten antar jag.

  I framtiden gäller det att vara vaken så att det inte går som i Frankrike där man har vaccinationstvång: ”Nyligen dömdes ett föräldrapar till två månaders fängelse villkorligt, eftersom de har vägrat att låta vaccinera sin äldsta dotter. Pappan Marc Lerère säger till Läkemedelsvärlden att vaccinerna är farliga och att läkemedelsindustrin har korrumperat myndigheter, experter och sjukvårdsministrar. Marc Lerère berättar också att han är fast övertygad om att man kan skydda sig mot alla sjukdomar genom att äta bra mat.”

  https://www.lakemedelsvarlden.se/fordjupning/fick-fangelse-att-inte-ha-vaccinerat-sitt-barn-14957

 5. 5
  Arvid säger

  Härmed får vi hylla dr Annika Dahlqvist! 🙂

 6. 6

  Bästa skydd mot alla sjukdomar inklusive cancer blev feberframkallande barnsjukdomar enligt en Holländsk sammanställning jag såg för ett tag sedan.
  Vi känner till att kroppen lär sig att försvara sig mot de specifika sjukdomarna den råkar ut för, grundvalen för vaccinering. Men att råka ut för en febersjukdom är bara en del av fördelarna, hävdar man. Med minst 3 vanliga i allmänhet ofarliga febersjukdomar som barn, så ”lär” sig immunsystemet inte bara den specifika smittan utan även hur man ”tar hand om” liknande angrepp, ungefär som soldater i träning tränas på ett antal uppgifter och sedan ver hur man bäst slåss i allmänhet.
  Att det gick vidare till cancerfrekvens var förvånande. I sammanhanget framkom att innan kemoterapin blev vanlig bestod bästa cancerbehandling i att hitta en lämplig bakterie för att framkalla feber. Det grundade sig på iakttagelser att ett flertal långt gångna ”hopplösa” cancerfall med metastaser gick i total remission efter att den cancersjuke drabbades av en febersjukdom som klarades. Hippocrates lär väl också ha sagt något åt det hållet som: ”Ge mig en feber och jag kan bota varje sjukdom”

 7. 7
  Pingo säger

  @ sten:
  Men så insiktsfullt av dig. Tack för det inlägget.

  Själv så har jag haft alla barnsjukdomar och blir knappt sjuk längre. På 3½ år har jag bara varit snorig en enda gång. Det var då något besvärligt virus i omlopp.

 8. 8

  Det är bättre sent än aldrig att ”experter” och massmedia ägd av Wall street, samt WHO erkänner sitt misstag och tysta medverkan till korruptionen. För de 330 barn med narkolepsi i Sverige är det kanske ett tecken på att denna massmedia, dessa ”experter”, WHO och aktieägarna till dessa företag vill ge dem kompensation? De som drabbats kan ju alltid ta upp saken med dem i fall de skyldiga själva inte har den goda smaken att göra det?

 9. 9

  @ Ingrid:
  Ingen är väl helt fri, men i högerspalten på Vetenskapliga partiet försöker vi samla alternativa nyhetskällor som åtminstone försöker hålla sig till sanningen så som vi uppfattar saken.

  Ett bra sätt att fokusera på bättre nyheter är att skapa en egen blogg där man själv listar sina källor i högerspalten och att man sedan utgår från dessa när man letar nyheter, samt gärna själv analyserar olika nyheter och länkar till andra bloggar.

  Jag rekommenderar själv WordPress.com p.g.a. bra ägarförhållanden som jag uppfattar saken.

  Medierna sänder/mörkar/vinklar med en agenda som beror på ägarförhållanden och politisk färg så det är alltid bra att ha koll på detta när man läser media för detta färgar givetvis oftast texterna.

 10. 10
  I Like Neil Young säger

  Det är ett ganska påfallande fenomen detta , många verkar fatta modet att uttala sig om det dysfunktionella i vår värld först när dom nått upp i pensionsåldern och ibland långt över det.
  Samma fenomen kan man se hos Dr.Greer i hans disclosureproject – merparten av dom som berättar om vad som egentligen hänt och hur förda bakom ljuset vi är – ja dom är pensionärer.

 11. 11
  Roffe säger

  Ingrid, du kan prenumerera på tidningen 2000-Talets Vetenskap. Tidningen som talar….när andra tiger. Anmäl dig direkt på hemsidan http://www.2000tv.se den är mycket läsvärd.

 12. 12
  Docent Göran säger

  I Like Neil Young Skrev:

  merparten av dom som berättar om vad som egentligen hänt och hur förda bakom ljuset vi är – ja dom är pensionärer.

  Som pensionär har man sitt på det ”torra”.

  Men ändå har dessa pensionärer som har varit direkt inblandade i lurendrejeriet utan tvekan så kallad ”inside information”, dvs. de vet vad de talar om. Det kanske är ett sätt att få bättre damvete innnan de hamna inför ”Sankte Per” 🙂

 13. 13
  Bara Calle säger

  Skulle vara intressant att se en jämförelse mellan Sverige och t ex Tyskland som, så vitt jag vet, inte massvaccinerade befolkningen. Hur många dog eller blev sjuka för livet där jämfört med våra 330 narkolepsidrabbade?

 14. 14
  Mats Lindberg säger

  Här finns en video som öppnar en del ögon:

  https://www.youtube.com/watch?v=sGOtDVilkUc

 15. 15
  Docent Göran säger

  När man som jag själv nu under några år läst ”många tjocka böcker” som mycket tydligt visar hur de vanligaste sjukdomarna som hjärtsjukdom, diabetes och cancer orsakas av växtoljor och kolhydrater och att dessa födoämnen är de som etablissemanget påstår vara hälsosamma måste man också inse att man lever i en värld som helt har korrumperats av Big Food hand i hand med Big Pharma.

  Det sorgliga är att man med den insikten kan känna sig som den Helige Antonius som predikade för fiskarna.

  Den tyske konstnären, Paul Andreas Weber, har gjort många anslående och väldigt starka grafiska arbeten, bland annat med den Helige Antonius, som illustrerar den dubbelmoral som genomsyrar överklassen i våra samhällen. En ödets ironi är att priserna på hans grafiska blad gör att det bara är medlemmar av denna klass som kan tänkas ha råd att köpa ett sådant blad.

  https://www.google.se/search?q=Paul+Andreas+Weber&client=safari&rls=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi3xpaDvdHMAhVLiCwKHXESC5AQ7AkILg&biw=1072&bih=671

 16. 16

  @ Pingo:
  Tack!
  Lägg därtill att hålla vettiga vitamin D3 nivåer året runt och en större del av de sjukvårdsengagerade vi har idag kan börja ägna sig åt uppbygande ting istället. Förr kunde vi få Vitamin D3 från vårt eget sommarbyggda fett om vi var fattiga och svalt lite under vintern, annars från D3 rikt djurfett, eftersom djuren då gick ute åtminstone på sommarhavåret.
  Liknande i varmare länder förr, fast djuren gick där i halvskugga under träd. Idag i stallar synbarligen året runt, överallt, drivet av billigt ”kraftfoder”, ofta subventionerat av konsumenterna, från USA eller Sydamerika, GMO-baserat i storproduktion går bra som djuföda trots att GMO är högst tveksamt och näringskedjan faktiskt slutar ett steg högre upp: Att tarmarna blir tunna på Bt toxin-GMO matade djur så att dessa ibland inte ens duger till korvskinn ser ut att rimma bra med förtunnade tarmväggar och IBS hos många av oss idag. Ekologiskt kan alltså lösa dessa växande mördande problem, men det blir väl forskningsinsamling för att få fram nya tarmläkemedel istället.

  Men för de som inte ”har råd” med ekologiskt kött kan Jason Fungs information om fasta och dess mycket hälsobringande effekter på hela kroppen, inklusive plånboken bli nyckeln:

  Ät tex endast dyrt ekologiskt kött/produkter ett par dar i veckan och fasta ett par andra dar.

  På det sättet kan man bokstavligen kontinuerligt byta ut en del av sin kropp med ofta helt giftfria byggstenar, på befintlig budget! Ett tänkesätt som naturligtvis är helt främmande för modern läkarvetenskap och kirurgi. Där är siktena bl.a. inställda på masstransplantationer för den del av befolkningen som har råd. Resten av oss får snart skriva på donorkort, eller så kan det bli ”jämikhetslag”, så att transplanteringsorganen kan hålla högsta kvalite, dvs tas direkt från levande personer som ”inte har några utsikter”, avgjort av närmsta läkare så att ingen tid förloras…

  ( Orwell behövs igen för att förklara mer om ordvrängerit den styrande eliten idag skrattar i mjugg åt med varandra. ”Partnership” för att slå ut landets miljölagar som man försöker med TTIP och CETA är ett exempel. )

 17. 17
  Docent Göran säger

  Så här känner jag mig som sagt ibland 🙂

  https://www.szene-ahrensburg.de/wp-content/uploads/2016/02/IMG_3994.jpg

 18. 18
  Docent Göran säger

  @ Mats Lindberg:

  Tack för länken!

  Jag undrar om folk i allmänhet bara inte ”vill veta” av självbevarelsedrift.

  Man kanske intuitivt inser att konsekvensen av att ”vilja veta” är att man tappar förtroendet för hela vårt samhällssystem och just ser den konspiratoriska agendan som t.ex. William Engdahl så tydligt avslöjar i sin bok ”Hotet mot livet”.

 19. 19

  #17 @ Docent Göran:
  Kanske du till en del är vår tids Cassandra, hon som fick gåvan att se i framtiden utan att bli trodd.

  Till historien hör att hon även varnade för grekerna gömda inuti den Trojanska hästen.

 20. 20
  Docent Göran säger

  sten Skrev:

  Till historien hör att hon även varnade för grekerna gömda inuti den Trojanska hästen.

  Ja det är en klassiker!

  Av en tillfällighet råkar hustru och jag just nu ha, som vår gemensamma högläsning, boken ”Troja och trojanerna” av Carl Blegen.

 21. 21
  I Like Neil Young säger

  @ Docent Göran:
  No:17……hmmmm..ha..ha .ja 🙂 fast jag antar att så länge nätet är fritt så blir du i alla fall inte mera ensam om dina åsikter med tiden..tvärt om.Så se med tillförsikt tiden an!!

  Idiotin har haft sin tid och med ett antal justeringar i samhället i stort så kan väldigt många människor till slut få det väldigt bra. Jag antar att kampen faktiskt förs exakt just nu. Väldigt många människor speciellt i högre positioner har väldigt svårt att ställa om sitt mindset. Jag får väl säga som Paul McCartney sa i 60års åldern nånstans – jag har träffat 17 åringar som är ”äldre än jag”…:)så sant så sant – dessvärre verkar det som vi fått in en sådan i Sverige som Social och Hälsominister.

  Eller som Don Juan sa till Castaneda när dom diskuterade människan och människans villkor.
  Remeber – young age is in no way a detterent to sinility.

  Och med det menar man väl då ”indoktrineringen” vi alla utsätts för – från tidig ålder.

 22. 22

  ”Ungdom är inget skydd mot åldersjukdom”. Verkligen LCHF!

  Jag vet inte vilken av böckerna du refererar? Jag läste de första 7 böckerna, 7 gånger! Sedan har jag inte kunnat läsa en enda bok efter det. För 30 år sedan (utom påtvingad studentlitteratur).

  När jag var ung så fick man välja på Castanedaböckerna, eller Sagan om ringen-böckerna. Sagan om ringen-läsarna blev alla hobbitar och Castaneda-läsarna blev alla shamaner.

  Men jag tror att docenten skulle få en hjärtattack av dessa böcker som beskriver verkligheten utifrån en trollkarls ögon.

  Eller tror du att det är möjligt att skapa en jordbävning ur en trollkarlsfjärt? 🙂

  Det var Don Juan som sa att man inte ska vara en högtflygande hök, för varje bonde som ser dem rusar in och hämtar bössan. Bättre att vara en kråka på en gren i trädgården som ser allt och som alla struntar i.

  Frågan är hur man blir en vanlig människa igen efter att ha läst dessa böcker i sin ungdom. Skadan blev permanent karriärmässigt, men vägen genom livet blev mycket intressant ändå.

  Jag vill tacka Don Juan för min flytande/svävande världsbild! Det är det som öppnat dörrar till nya kunskapsområden!

 23. 23
  Ingrid säger

  @ I Like Neil Young:
  @ Georg W

  – Att se ”bortom horisonten” det lärde jag mig framförallt under min tid som öboende, där havet omgav ön och inspirerade perceptionen till vidare djupsinnighet… 😉

  Men då hade jag förvisso också läst Castanedas alla böcker en del år innan…

  – Förmågan att skifta perspektiv är väsentligt för att se bortom det som urlakar tilltron till vetenskapen, eftersom de ”antagandena” verkar ha bytts ut till diverse skumma dogmer, med ogynnsam inverkan på människans välmående… – Exemplen börjar nu bli alltför många, som kosten och vaccinationerna, samt alla andra underliga ”råd” som pådyvlas oss… utan tvivel på konsekvenserna för gräsrötterna… De ansvariga borde alla omskolas till det nya holistiska paradigmet – där allting hänger ihop – utan tvekan, ja utan tvekan hänger allt ihop!

 24. 24
  Docent Göran säger

  Georg W Skrev:

  Men jag tror att docenten skulle få en hjärtattack av dessa böcker som beskriver verkligheten utifrån en trollkarls ögon.

  Jag läste inte dessa böcker men drabbades ändå av en hjärtattack. Min hustru däremot var svag för Castanedas flum kanske för att hon pss Castaneda hade studerat socialantropologi. Hon tyckte böckerna var ”kul” för att de väckte fantasin. Detta hörde till 70-talet.

  Däremot tror jag att ett holistiskt synsätt är nödvändigt och framför allt en ödmjuk inställning inför tillvarons komplexitet på alla plan. Man måste helt enkelt förundrat ”lyssna på verkligheten” utan förutfattade meningar.

  Några andliga substantiella väsen tror jag däremot inte på utan ansluter mig helt ock hållet till en naturvetenskaplig syn på världen. ”Andliga upplevelser” inför livets oförutsägbarhet drabbas jag dock av varje dag; t.ex. när jag ser små insekter sprattla för sina liv när de trillat ned i våra dammar.

 25. 25
  Håkan säger

  #2 Ingrid

  Annikas blogg är väl ett utmärkt exempel på fri, oberoende press. Du kanske tänker dig något som mer liknar gammaldags tidningar, men så behöver det naturligtvis inte vara.

 26. 26

  VISSTE DU ATT VART FJÄRDE DÖDSFALL ORSAKAS AV BIVERKNINGAR AV MEDICINER OCH VACCINER ?

  Föredrag med Linda Karlström i Stockholm den 20 maj 2015.

  Ska man vaccinera sina barn?
  Är vacciner effektiva?
  Är vacciner ofarliga?
  Hur testar man vacciner?
  Kan mina barn bli autistiska eller drabbas av narkolepsi pga. vaccin?

  Vaccinationsfrågan är hetare än på mycket länge, något som vaccindebatten i de konventionella medierna detta år tydligt visar. Den vaccinskeptiska skaran ökar, och det har visat sig att när människor får tillgång till allsidig information om vaccinernas risker och bristande effektivitet väljer många att varken vaccinera sig själva eller sina barn.

  Kunskap är frihet – friheten att fatta ett medvetet och välgrundat vaccinationsbeslut !

  – slut citat av texten under videon ”Vacciner – Risker och vetenskapliga Brister”

  https://www.youtube.com/watch?v=0rdn11LtnhE

 27. 27

  Om vad vacciner innehåller här.

  APROPÅ VACCIN MOT STELKRAMP

  Det man ska komma ihåg när det gäller stelkramp är att det är väldigt många som är antingen helt ovaccinerade eller som vaccinerades för så länge sedan att deras skydd har försvunnit. Slår man ihop dessa två grupper så utgör de en stor andel av Sveriges befolkning. Ändå är det bara ungefär en (1 st) person per år i snitt som får stelkramp som diagnosticeras av läkare. Denna enda person per år som får stelkramp blir dessutom efter vård med bland annat antibiotika och antikroppar mot stelkrampstoxinet helt frisk och har inga kvarvarande men.

  – slut citat härifrån.

  Om antalet stelkrampsfall i Sverige 2006-2016 enligt Folkhälsomyndigheten här. Siffrorna i tabellen är presenterade som Totalt antal fall – och siffrorna baseras på samtliga fall, oavsett smittland.

  Skall jag tro på den statistiken – och det gör jag – så förefaller stelkramp ej vara någon landsplåga precis – eller ?

 28. 28

  @ Håkan:
  #2 Ingrid

  Jag har noga genomsökt marknaden för fri debatt hos de flesta dagstidningar i Sverige och konstaterat att detta år 2016, så fick dagspressen ordning/stopp på det fria ordet. De har styrt in debatten på facebook och betalkunder. De som fortfarande har en kostnadsfri registrering av fri debatt, har verkligen en fri debatt tills jag har varit där några gånger. Det jag ser i media, som jag nu lämnat sedan några månader, eftersom debatten har blivit så strypt att även trollen har förlorat intresset. Vilket är den officiella förklaringen till den tysta censur i massmedia som pågått i detta land det senaste halvåret.

  Det har blivit uppenbart att sådana som mig nu anklagas för att vara utskickade av Putin för att destabilisera folkopinionen i landet.

  Hela den svenska debatten är idag mycket styrd och viktiga frågor får helt enkelt inte vara med. Ett numera tydligt exempel är TTIP. Finns det inga debattörer eller är debatten nedtystad? För att inte skapa samma situation som vid införandet av Euron. Att folkopinionen blir medveten om vansinnet och fullständigt röstar bort ekonomiskt lönsamma affärsavtal, för exportindustrin.

  Det finns en tidning i Sverige som verkar vara fullständigt fri i ord och mening. Det är Folkbladet i Östergötland.

  https://www.folkbladet.se/nyheter/

  Min egen lokaltidning vt.se är ett exempel på modern tidningscensur. Styrd från ovan, eftersom redaktionen vägrar att censurera det jag skriver. Så begränsar ägarna debatten och fråntar läsarna kontrollen. Så en debatt som går snett blir omedelbart begravd. Länken försvinner.

 29. 29
  Mats Lindberg säger

  Problemet med vaccinkritik är att undvikande av vaccinering kan skapa rejäla problem i samhället med återkommande sjukdomar. Vi måste skilja på allmän kritik mot vaccinering och kritik mot dåliga vacciner.

 30. 30
  I Like Neil Young säger

  Nu vet jag att vi inte diskuterar Castaneda specifikt i denna tråd. Men som så mycket annat hänger det ihop. För mig personligen är Castandedaböckerna antitesen till flum. Om man tar den genomsnittlige New Age-entusiasten så antar jag att dom inte har mycket till övers för Castaneda egentligen, eftersom det trycks så hårt på mental, andlig och värdslig disciplin. Man trycker hårt på att man som individ har en skyldighet att hålla sig mentalt och kroppsligt frisk och sund. Ungefär den precisa motsatsen till vad NWO vill. Böckerna är spännande, utmanade så det räcker (speciellt för den genomsnittlige Västerlänningen) och väldigt förklarande i väldigt många aspekter.

  Att avfärda denna litterära gärning som studentflum och liknande – det är att göra det väldigt lätt för sig. Jag skulle tro att världen egentligen aldrig nånsin behöver Castaneda mer än den gör nu.

  Skulle samtliga västerlänningar läsa igenom samtliga Castaneda böcker och om bara en 3:e del av dessa skulle kunna ta till sig och faktiskt förstå vad man läser och därtill ha viljan till personlig förändring – ja då kan man nog garanterat säga att Korruption, NWO, Våld på människor och moder Natur skulle te sig väldigt främmande för dom flesta – i stället för som nu – nåt naturligt.

 31. 31
  Ingrid säger

  @ Josef Boberg:

  Ett mycket bra inlägg om vaccinationsfrågan!

  – Linda Karlström är redaktör för följande sida med mycket god information rörande vaccinationernas skadeverkningar:

  https://vaccin.me/

  – På den sidan finns även flera berättelser från dem som har påverkats illa av vaccinationer…
  – Själv drabbades jag rejält som barn av vaccinationer, förmodligen har jag ännu en del problem som kan kopplas samman med de sviterna…

  Jag lyssnade på Linda när hon hade ett föredrag i Göteborg maj 2015. Hon är ypperligt väl insatt i problematiken!

 32. 32

  https://www.clickondetroit.com/health/fda-to-reevaluate-definition-of-healthy_… även det här passar väl in under bloggrubriken: Sötade flingor passar under FDA-rubriken ”healthy”, däremot inte avokado och och lax… Inte heller frukt-och-nöt-bars på grund av för mycket mättat fett.
  Eller har jag missat att någon skämtar.

 33. 33
  Zikaviruset säger

  Svininfluensavaccinet var värdelöst och farligt och dom flesta blev inte specielt sjuka av viruset.
  Men det finns virus som är farliga.

  ”Nu vet forskarna hur zikaviruset orsakar fosterskador”
  ” Viruset äter sig in i moderkakan”

  ”Forskare i USA och Kina har lyckats bevisa att zikaviruset orsakar allvarliga fosterskador, något man tidigare misstänkt. Resultaten publiceras i kommande nummer av Nature, Cell och Cell Stem Cell.

  Enligt virologen och zikaexperten Åke Lundkvist är upptäckten ett viktigt genombrott i kampen mot viruset.

  – Fynden är viktiga eftersom de bekräftar kopplingen mellan zikavirus och skador på foster. Det är liksom ingenting att diskutera längre, säger Åke Lundkvist som är professor i virologi vid Uppsala universitet.

  Zikaviruset har länge funnits i Afrika och sprids via myggbett, men symptomen viruset orsakat har ansetts som relativt harmlösa.

  För något år sedan började en variant av viruset öka explosionsartat i Brasilien och många barn föddes med onormalt små huvuden, så kallad microcefali.

  Nu har tre forskargrupper i USA och Kina, oberoende av vandra, lyckats visa att det verkligen är zikaviruset som orsakat fosterskadorna.

  I djurförsök visar de hur viruset äter sig in i moderkakan och sedan angriper fostrets hjärna.

  Resultaten publiceras parallellt i tre av de högst rankande vetenskapliga tidskrifterna, Nature, Cell och Cell Stem Cell.

  Virologen Åke Lundkvist hoppas att resultaten ska leda till att världen tar zika på större allvar än vad den hittills gjort.

  – Nu behöver vi inte tveka utan kan vi kan vi hjälpas åt för att får fram väldigt mycket resurser för att lära oss riktigt mycket om zikavirus och därmed hur vi kan skydda oss mot det, säger Åke Lundkvist.”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6430359

  Alt tyder nu på att det är virusets fel och inte bekämpningsmedel.

 34. 34
  Ingrid säger

  Annika, du är omnämnd här:

  https://borjeperattdebate.wordpress.com/2016/05/12/idag-debatterar-riksdagen-ersattningen-till-offren-for-svininfluensavaccinet/

  Annika – för mig och så många andra är du fantastisk, du är modig som sjutton, och klok som få… Se bara på ”den gedigna svans av följare som du har”… – Så många av oss gläds stort av all vederkvickande kunskap och alla djuplodande hälsosamma tips som vi erhåller här… En bättre blogg kan du inte ha… – Och vad gäller din upprättelse… – Den har du början till här bland alla dina följare som ständigt återkommer… Och med tiden kommer allt fler att inse att du faktiskt ”hade rätt”… Medan somliga är för veka för att erkänna… Bry dig inte om dem, utan lyssna istället till alla oss andra… 🙂

  Många Varma Hälsningar från Ingrid

  PS. Ett Stort Tack för att Du också startade tråden om TTIP – ett sammanhang som faktiskt knyter ihop hela debatten om allt som tystas ner och osynliggörs… – De inläggen är kanske de allra viktigaste om kosten, miljön och vår framtid! Likaså den här tråden är fylld av väsentliga sammanhang, att än mer diskutera, och fundera över… – Tillsammans är vi starka… !!!… DS.

 35. 35
  bosse50 säger

  @ Ingrid:
  Jag brukar besöka dessa sidor, om dom är helt oberoende vet jag inte men tycke dom är läsvärda i alla fall.

  https://2op.se/
  https://humanismkunskap.org/
  https://www.friatider.se/
  https://www.vaken.se/
  https://newsvoice.se/
  https://anthropocene.live/
  Tidningen 2000- talets Vetenskap
  Annikas blogg så klart.

  Bra fråga för nu dyker det upp svar som leder mig till nya sidor jag kan läsa.

 36. 36
  Ingrid säger

  FRISKARE UTAN VACCIN? – JA VISST!

  En sevärd föreläsning i 4 delar:

  https://www.thenhf.se/friskare-utan-vaccin-foredrag-med-docent-ann-charlotte-stewart-se-det-har/

 37. 37
  Mats Lindberg säger

  I denna nyutgivna video, med anledning av dokumentären Vaxxed, berättar Andrew Wakefield hur hans yrkesliv förstördes av starka krafter inom läkemedelsindustrin. Skrämmande!

  https://www.youtube.com/watch?v=mT0VzAvfnb4

 38. 38
  kicki säger

  https://www.facebook.com/nisse.simonson/posts/10154135801545782

  Nisse Simonson om människans ovilja att ändra ståndpunkt. Läsvärt.

 39. 39
  Ingrid säger

  MERCK & VACCINATIONER – Doctors receiving ’Merck Vaccination Service Awards’ for pushing vaccines:

  https://www.jeffereyjaxen.com/blog/doctors-receiving-merck-vaccination-service-awards-for-pushing-vaccines-us-medicine-falls-to-conflict-of-interest

  – Världen är galen – utan tvekan, ja, eller är det kanske profiten som gör människorna – i världen, mer eller mindre galna… ?

  – Hur kan man bara komma på att dela ut dessa ”AWARDS”… ???

  – Och hur kan man vara så enastående obegripligt girig – att ta emot dylikt… för en prestation som till och med skadar i stor skala… ???

 40. 40
  Lars Henrik säger

  Om nu någon fortfarande tvivlar på att läkemedelsbolagen inte styrs av omtanke om patienterna så kan vi bjuda på denna aktuella nyhet:

  MS-läkare: Bolag vill diktera val av behandling

  Av rädsla för att tappa andelar på en lönsam marknad försöker läkemedelsbolagen förhindra att läkare och MS-patienter själva får komma överens om vilken behand­ling som ska ges. I stället är målsättningen att läkemedelsanvändningen ska kunna dikteras av bolagen, skriver flera MS-läkare.

  https://www.svd.se/ms-lakare-bolag-vill-diktera-val-av-behandling/om/debatt

  Be dom och deras advokater och jurister att dra år h******e!

 41. 41
  Docent Göran säger

  Lars Henrik Skrev:

  Be dom och deras advokater och jurister att dra år h******e!

  När man sett igenom korruptionen på något speciellt område, som detta med vacciner och speciellt om det har drabbat ens egna barn på ett ohyggligt sätt, så känner man precis på detta sätt.

  Börjar man sedan tänka i vidare banor och skaffa sig egen information, inte nöjer sig med vad våra media pumpar ut, ser man samma sak inom alla områden i samhället och man kan då till och med bli ”radikal” och delta i gatudemonstrationer och hålla tal på torg.

  Det är en härlig känsla av demokratisk delaktighet i att öppet våga utmana en korrupt maktapparat trots eventuella risker för sin egen välfärd. Vi beundrar alltid dem som utan baktankar tar striden mot övermakten och berättar sanningen. Det är bland annat därför flera av oss deltar i diskussionerna här på Annikas blog och en blog som vi kan vara övertygade om följs noga av maktens ögon.

 42. 42
  I Like Neil Young säger

  @ Docent Göran:
  No 41

  Sant , sant.

  Ljug så att det låter bra och övertygande – låt sedan nån annan som kämpar i sitt anletes svett för att få ihop det med jobb , familj , ungar , fritid och släkt – ta konsekvenserna.

  Och jag måste än en gång påpeka precis som DrGreer säger – Förändring i Samhället till det bättre har ALLTID utan undantag kommit underifrån genom olika gräsrotsrörelser och ”vanligt folk organisationer” historiskt och i nutid, som tryckt på.

  Försämringar? Vem framkallar dom?….Jag tror alla direkt kan peka åt ett visst håll.

  Om man gör den jämförelsen – tror någon att LCHF rörelsen inte är att lita på?

 43. 43
  Ingrid säger

  Hej,
  jag vill tacka alla som i denna tråden har kommit med bra information rörande ”alternativ” media, och fler länkar att förkovra sig i… (- vilket jag efterfrågade i inlägg 2)…

  Jag vill här också bidra med ytterligare en länk:

  https://www.landetsfria.se/omstallning

  – Framför allt är jag där inspirerad av allt det som skrivs om OMSTÄLLNING… – då jag alltmer inser betydelsen av det lokalt odlade och andra aktiviteter – i stark kontrast till all fraktad global ”mat” mm…

  The Transition Movement – är världsomspännande, och i en positiv anda av tillväxt – så även i Sverige… – sök bara på Transiton eller Omställning så dyker det upp diverse intressant information att inspireras utav…

  Hälsningar Ingrid

 44. 44
  Docent Göran säger

  @ Ingrid:

  Det är just det världsomfattande motståndet mot de pågående vansinnigheterna, som jordbruksgifterna och GMO innebär, från många olika håll på gräsrotsnivå som ger mig hopp om att en förändring kan vara möjlig. Detta gäller också vansinnet med vaccinationer som tar sig rent fascistiska utryck i olika länder. Men när man inser storleken och organiseringen på de krafter som vi har att kämpa emot är det lätt att misströsta och förbli passiv.

  Den organiska odlingen har dock nått en väldigt stor omfattning idag och växer så det knakar men detta har tagit 40 år sedan det startade på 70-talet. Hoppet om förändring på sikt finns därför. Tyvärr verkar det mesta fortfarande handla om grönsaker och inte om djuruppfödning.

  Jag håller på att läsa en oerhört intressant bok ”The Modern Nutritional Diseases” och inser alltmer den oerhörda betydelsen av att minska mängden av processade omega-6-fetter från växtoljorna i vår kost. Nå – redan 1999 insåg jag själv detta men det är få människor som har en aning om att detta är minst lika viktigt som att minska på sockret.

 45. 45
  Ingrid säger

  Ytterligare en extremt ökande omfattning av medicinering, och med oerhörda konsekvenser:

  https://www.specialnest.se/forskning/adhd-lakemedel-misstanks-orsaka-hjartsvikt

  Och varför ökar ADHD-diagnoserna i antal?

 46. 46
  Ingrid säger

  En som forskar om ADHD, och som även har ”tänkt till”:

  https://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.4089066–vi-sviker-barnen-nar-vi-medicinerar-dem-

 47. 47
  Ingrid säger
 48. 48
  Docent Göran säger

  Som rubriken ”Alla tycks ha tappat omdömet” säger verkar detta framför allt ha drabbat läkarkåren.

  Nyss talade jag med en granne som brukar gå förbi med sin hund. Hon såg oförskämt frisk ut och hon berättade att hon också kände sig väldigt frisk och att hon också var mycket intresserad av hälsosam kost och därför ganska ’påläst’.

  Sedan kom vi att tala om sjukvården och hon berättade att hon nyligen hade varit i kontakt med den för någonting men när hon ändå var där passade man på att mäta hennes kolesterolhalt och då var tydligen hennes totalkolesterol ”för högt” enligt datorprogrammet. Hon frågade då om det var det goda eller det onda det var frågan om men på detta kunde läkaren inte svara men skulle återkomma. Det visade sig senare att läkaren hade ”glömt bort’ detta vid nästa kontakt men att de skulle ’ta tag i frågan’.

  Jojo!

  När jag tänker på vår korrupta sjukvård får jag obehagliga upprörda känslor i magen och detta måste jag försöka komma över med tanke på att jag nu håller på att smälta den goda glödstekta saltsillen 🙂

 49. 49
  Ingrid säger

  ”Så är den klar, dokumentären om läkaren Erik Enby, som visar en ensam pionjärforskares uthålliga och modiga kamp för sina teorier gentemot attacker från företrädare av det gamla paradigmet i samarbete med myndigheternas maktmissbruk. En fruktansvärd thriller om vad som sker bakom de samhälleliga kulisserna rullas upp och blir till en riktig väckarklocka.”

  EN LYCKAD PREMIÄR AV FILMEN OM ERIK ENBY:

  https://humanismkunskap.org/2016/05/26/premiaren-pa-borje-peratts-film-lakaren-som-vagrade-ge-upp/

  Dan Larhammar omnämns vilket kanske inte är så konstigt, eftersom det handlar om ett drev emot den som utmanar det gamla paradigmet…

 50. 50
  Ingrid säger

  De kostråd som sprids ovanifrån, används av diverse institutioner, och I USA antas det att 1 av 4 amerikaner tar del av dem…

  – När vi nu är så oerhört många som bland annat förstår betydelsen av ett ringa kolhydratintag, samt vilken gynnsam inverkan fett, såsom smör och cocosfett – har på våra kroppar – är det än mer katastrofalt att en sådan stor del av befolkningen fortsätter att lyssna till de kostråd som inte ger människan en optimal hälsa…

  I denna mycket informativa text, samt djuplodande intervju – speglas denna situation i USA:

  https://www.organicconsumers.org/news/why-us-dietary-guidelines-are-inappropriate-most-americans

  – Visst, vi är inte alla lika, men med somliga modifikationer – kan troligen en lågkolhydratfattig- och fettrik kost anpassas till det stora flertalet… förmodligen med stora hälsovinster…

 51. 51
  Ingrid säger

  Hm, kanske en GOD NYHET…

  Ethel Forsberg, tidigare generaldirektör för Kemikalieinspektionen, och författare av en ypperlig bok rörande miljögifter – blir ny generaldirektör för forskningsrådet Forte, som hanterar, finansierar och initierar forskning bland annat rörande hälsa och välfärd… Forte ligger under Socialdepartementet:

  https://www.aktuellhallbarhet.se/ethel-forsberg-i-ny-gd-roll/

  – Jag undrar om det kan medföra några förändringar i förhållande till synen på kost och hälsa?

 52. 52
  I LIke Neil Young säger

  @ Ingrid:
  Ja det kanske är en god nyhet. Vi får hoppas. Men när det gäller dessa frågor har jag fått en annan syn på det hela.

  Vi kan sluta tänka Myndigheter och Beslutsfattare. Vi får sluta att liksom i bakhuvudet ha tanken – att till slut ska dom väl ändå inse något? Vi får sluta stå med mössan i hand. Vi får sluta tro att nån ”annan ska ta över snart ställa allt till rätta och göra DET RIKTIGA JOBBET” Vi får sluta tindra med ögonen mot ”dom vuxna, dom däruppe, dom som egentligen vet och egentligen kan” Det är ett misstag att – ”tro att dom andra”

  Det kommer inte att hända.

  Dom andra finns inte och i den mån dom finns så har dom en helt annan syn på detta. Dom har fått oss att tro – att dom finns – men det gör dom inte. I den mån dom överhuvudtaget begriper vad dom håller på med så ljuger dom sig blåa – hela dagarna.

  Utsikten är att 1 på 3 får Cancer i västvärlden – ska vi anse att det är normalt och att ”dom har koll på läget? Ursäkta mig men ett sandlådebarn kan svara på den frågan.

  Så i detta står vi ensamma och får finna oss i att leda utvecklingen så gott det går. Blir vi tillräckligt många så – blir ”dom andra” , dom som är vana vid att sitta vid rodret och ha makten, till slut tvungna att följa efter.

  Vi här inne är det absolut jobbigaste som finns för dom som har makten och är vana att sätta agendan. Jag kan utan överdrift säga att vi gör dom spyfärdiga.

  Vi som har fattat läget – har egentligen allt vi behöver – här och nu. Det är bara att ta sprida ”gospeln” och föregå med gott exempel. Visst är det jobbigt många gånger men vad är alternativet?

  Att bli en NWO-zombie?…Tror inte det – inte för mig i alla fall.

 53. 53
  Ingrid säger

  @ I LIke Neil Young:

  Jo men visst, du har en hel del poänger!

  Dock räknar jag Ethel Forsberg till de ”vetandes skara”… – Har du läste hennes bok om miljögifter?

  Det intresserar mig oerhört mycket att göra ”dom andra spyfärdiga”… – Jag ruvar på mothugg i flera sammanhang…

  – Ett skifte av perspektiv tar tid… Somliga går före… Andra kommer aldrig ens fram till kanten av avgrunden… – För att ”våga hoppa”…

  Beträffande kostråden (se inlägg 50) är det samma soppa som dikteras i USA…

  – Att föregå med gott exempel, det är fullt möjligt, trots att man strider ihärdigt…

 54. 54
  Docent Göran säger

  @ I LIke Neil Young:

  Jag tror tyvärr att du har helt rätt!

  Egentligen vill man inte se att det egentligen inte finns något hopp om att ”omvända” etablissemanget annat än under galgen. Bland annat franska revolutionen och befrielsekriget i Vietnam talade sitt tydliga språk på den punkten. Man vill så gärna behålla hoppet om att skurkarna till slut ska ta sitt ”förnuft till fånga”. Kostdoktorn har definitivt den agendan – själv är jag inte lika ”optimistisk”. Till och med Lars Bern som trots sin klarsyn på vår korrupta värld verkar ha en del illusioner om att ”förnuftet ska segra”.

  Jag läser just nu en intressant bok, ”The Truth About the Drug Companies: How They Deceive Us and What to Do About It”, skriven av Marcia Angell som under 20 år var chefredaktör för en av världens mest respekterade medicinska tidskrifter ”The New England Journal of Medicine”.

  Hon avslöjar i sin bok oavbrutet läkemedelsindustrin som ett stinkande byk av korruption hand i hand med ett lika korrupt etablissemang och hon vet verkligen vad hon talar om. Ändå kan hon inte inse att till och med de fåtal exempel hon nämner på ”framgångsrika” mediciner som t.ex. psykofarmaka och statiner i själva verket är de största medicinskandalerna genom tiderna.

  På ett stället i boken medger hon att hon ”måste” tro på medicinerna som kommer ut på marknaden för annars skulle ju hela hennes yrkeskarriär ha varit förfelad. Mellan raderna kan man ändå inte låta bli att läsa in hur hon skäms.

  Jag har ännu inte kommit till slutet i boken där hon kommer ”avslöja” ”What to Do About It”. Jag har dock redan nu mina tvivel på framgångsrecepten.

 55. 55
  I Like Neil Young säger

  Docent Göran Skrev:

  Egentligen vill man inte se att det egentligen inte finns något hopp om att ”omvända” etablissemanget annat än under galgen.

  Jag förmodar att det är en väldigt stor sanning. Det politiska systemet vi har nu, har för många inbyggda fel och är alldeles för trögrörligt, av många orsaker, för att kunna reagera snabbt och adekvat på förändringar. När dom reagerar är det oftast för sent och ibland helt felaktigt.

  Jag tror som du när det gäller Kostdoktorn – Kostdoktorn gör en ovärderlig gärning men frågan är om det gänget förstår på vilket sätt? Dom gör en ren gräsrotsgärning – nåt ”etablissemang” kommer man aldrig att kunna omvända. I alla fall inte offentligt. Dom ”sanningar” som skulle behöva sägas om kost och hälsa från officiellt håll kommer vi inte att få höra. Droppen kommer förmodligen att urholka stenen även på den fronten till slut, när brallorna är för långt neddragna – men det kommer att ta lååång tid p.g.a Makt, Pengar, Prestige och det är ju inte smågrejor precis.

  Idag startar man förmodligen hellre krig än att släppa detta ifrån sig – och då finns det bara en sak att göra – rörelsen kör sitt eget race, utbildar och undervisar varandra och växer gradvis – precis som nu sker.

 56. 56
  Ingrid säger

  @ Docent Göran:

  PÅSKRIFTER BEHÖVS EMOT GLYFOSAT:

  https://actions.sumofus.org/a/eu-glyphosate-june-6-vote/?akid=19830.11429925.RAOVk8&rd=1&source=fwd&t=2

  Toppen att du också stödjer SomOfUs…

 57. 57
  Ingrid säger

  ”Medan planeten blir mer och mer giftig och farlig så förändras vår uppfattning av säkerhet, inte för att göra oss säkrare utan för att hålla oss mindre rädda”.

  Vårt vatten är inte så rent som vi tror… Tvärtom behöver det renas med tanke på vad det numer innehåller:

  https://humanismkunskap.org/2016/06/02/vatten-inte-sa-rent-som-du-tror/

  Absolut någonting att begrunda!

 58. 58
  Ingrid säger
 59. 59
  Ingrid säger

  – En färsk, och mycket intressant samt läsvärd artikel – om ett nytt paradigm!

  Några rader ur innehållet:

  ”Hur vi än betraktar det, så är det uppenbart att den officiella cancerpolitiken är ett massivt fiasko. Och när man vet hur många effektiva, naturliga och billiga botemedel som finns mot alla slags cancer, botemedel som motarbetats av systemet och förbjudits, då måste man dra slutsatsen att det är ett avsiktligt fiasko. Och därtill ett mycket lönsamt sådant.”

  Jens Jerndal: Förstå cancerns egentliga ursprung – Nytt cancerparadigm kommer:

  https://newsvoice.se/2016/07/22/jens-jerndal-forsta-cancerns-egentliga-ursprung-nytt-cancerparadigm-kommer/

 60. 60
  Ingrid säger

  Ofta återkommer jag till tanken – ”alla tycks ha tappat omdömet” – och även till denna tråden, just för att – DE FLESTA TYCKS HA TAPPAT OMDÖMET! – Men det finns också de som engagerar sig själva, och andra – för att agera och inspirera till det som ”kan bli så mycket bättre”…

  I Finland verkar det som om man – förbereder tvångsvaccinering:

  https://vaccin.me/2016/07/27/finlandsk-media-driver-hatkampanj-mot-vaccinkritiker-riksdagen-forbereder-lag-om-tvangsvaccination/

  En läkare ”upptäcker hur vården fungerar”:

  https://www.lakartidningen.se/Aktuellt/Kultur/Kronika/2016/07/Hittills-forskonad-fran-allvarlig-sjukdom-utanfor-mitt-professionella-liv-blir-jag-plotsligt-anhorig-till-nagon-som-ar-svart-sjuk/

  Psorias & ketogen kost:

  https://fethalsa.wordpress.com/2016/07/23/psoriasis-botas-med-ketogen-kost/

  Till sist, ett tips på en unik och intressant podcast – startad av en sjuksköterska, som säger följande:

  ”Jag började (som sjuksköterska) ifrågasätta hela sjukvårdssystemet och behandlingarna man gjorde ju längre tiden gick”… – Härligt att det finns fler, som du Annika – och som vågar följa sitt hjärta – och därmed skapa en grund till förändring:

  https://www.halsosant.nu/avsnitt-22-carolina/

 61. 61

  – Här är ett tips på en mycket sevärd film, som handlar om – KOLLOIDALT SILVER:

  https://www.youtube.com/watch?v=5yxBM7d-Vsk

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa