Miljön och klimatet hotas enligt läcka om handelsavtal

På SVT.se.
Enligt Greenpeace kommer miljö och klimat att skadas av handelsavtalet TTIP.
Cecilia Malmström kallar läckan för en ”storm i ett vattenglas”.

”Greenpeace säger att dokumenten visar att industrins lobbyorganisationer har nära och tät information om förhandlingarna, medan miljö- och konsumentorganisationer är utestängda”.

 

Comments

 1. 1
  tipp säger

  Här får ni veta mer om bl a Kanadas erfarenheter av TTIP fast det där heter NAFTA https://topdocumentaryfilms.com/ttip-might-is-right.
  Egentligen finns det bara ett ord för sådana som Cecilia Malmström. – landsförrädare. I all sin enfaldighet har hon också dragit in Putin för att skrämmas så att det ska gå igenom. Med TTIP så blir det lätt att få in Monsanto-GMO i Europa. Ryssarna vill satsa på GMO-fritt så det skrämmer kanske.

 2. 2

  TTIP är en demokratisk och miljömässig katastrof. Punkt!

 3. 3
  Ingrid säger

  – Mycket bra Annika att du har lagt ut denna information som en enskild tråd, eftersom allt detta som ”pågår bakom dimhöljda ridåer” – riskerar vår gemensamma framtid…

  Det finns en ny dokumentär – Fraktad – som kompletterar TTIP, och vad gäller allt annat av problematiska förhållanden – som miljögifter, och att konsumtionsvaror transporteras över hela världen, och med extrema konsekvenser.

  Här är länken:

  https://www.svtplay.se/video/8128523/fraktad/dokument-utifran-fraktad-fraktad

  –> Lyckas vi inte med gemensamma krafter stoppa TTIP (mm) – kommer vi att än mer bli insyltade i ett totalt korrupt system, och det vill vi inte, eller hur?

  – Dessutom är det dags för att satsa än mer på närodlat, och andra ’högkvalitativa’ varor som är producerade i vårt eget land – vilket allt skulle bidra till att minska alla dessa miljönegativa frakter… !!!

 4. 4
  Lars Henrik säger

  TTIP-förhandlingar: ”USA ute för att luckra upp europeiska regler”

  Enligt konsumentskyddsmyndigheter i Tyskland är det här ett klart bevis för att den amerikanska lantbrukslobbyn, försöker få hela sitt produktsortiment in på den europeiska marknaden, det vill säga också de genmanipulerade livsmedlen.

  – I pappren nämns förstås inte genmanipulerade livsmedel specifikt, men däremot står det helt klart att USA är ute efter att luckra upp vårt europeiska regelverk.

  https://svenska.yle.fi/artikel/2016/05/02/ttip-forhandlingar-usa-ute-att-luckra-upp-europeiska-regler

 5. 5
  Docent Göran säger

  Ja – denna fråga har verkligen med vår mat och vår hälsa att göra.

  Det gäller helt enkelt att ”rädda vår framtid”.

  21 Maj organiseras över hela världen, i mer än 600 städer, ”Marschen mot Monsanto”, ”March against Monsanto”, MAM. Liksom LCHF är MAM en ren gräsrotsrörelse och där våra politiska partier i Sverige samt och synnerligen håller sig borta. Egentligen är detta helt otroligt om man tänker på ordet demokrati.

  Själv kommer jag efter förmåga hjälpa till att organisera det hela i Göteborg och där vi förra året var runt 300 hundra deltagare. (Det är som att bli ung på nytt!)

  Plakaten mot TTIP var en självklar del av demonstrationen redan då.

  https://www.facebook.com/MAMSweden/?fref=ts

  Här finns en också en fantastisk bild från Tyskland där folk nu verkar ha lärt sig av historien.

  https://healthyfoodpro.com/germany-to-ban-gmos-in-a-revolutionary-act-of-food-democracy/

 6. 6
  Lennart säger

  Ang att klimatet hotas. Vi är tydligen i en brytpunkt nu när temp stegringen på jorden börjar accelerera av sig själv.
  Vattenfall ska sälja kolkraftverket i Tyskland till ett Företag i Tjeckien som tänker öka produktionen och utsläppen.
  Var finns sunt förnuft?
  Finns det ngn som känner till hur stora utsläppen av CO2 och sotpartiklar är från detta kolkraftverk,
  och gärna en jämförelse med hur mycket Vi släpper ut totalt i Sverige.

 7. 7
  I Like Neil Young säger

  Cecilia Malmström säger att det är ingen fara och det är en storm i ett vattenglas etc.
  Ungefär som organisationen JA till Europa gick på inför EU-omröstningen. Tänk om vi vetat då vad Schengen skulle innebära för oss t.ex….Ohanterbara flyktingströmmar, tiggare på gatorna överallt i varje svensk stad, vapen och droger som rullar rätt in i Sverige utan möjlighet att stoppa och tulla. Vägpirater….Ja – jag undrar hur JA till Europa hade hanterat den verkligheten som vi hamnade i ett antal är senare. Men då var det ju ingen fara – EU, ja det var ju ett fred och frihetsprojket som skulle göra så att alla får det så mycket bättre…..
  I mina ögon vart det den exakta motsatsen. Jag kan inte nämna nåt med EU som jag inte personligen skulle kunna vara utan. Inte en enda sak.

  Jag antar att det Cecilia Malmström pushar för nu – egentligen är ännu värre. I en sån här fråga skulle det helt enkelt folkomröstas.

 8. 8
  sten säger

  Cecilia Malmström fattar inte att demokrati, miljö och hälsa hotas av dessa bottenlösa avtal utan talar då om ”storm i vattenglas”. Om hennes landsförräderi bottnar i enfald vittnar inte hennes snabba försök att förlöjliga sina kritiker.

 9. 9
  Mariann säger

  Julian Assange sa i en youtubelänk jag såg för någon vecka sen att TTIP-avtalet är så oerhört omfattande och svårtillgängligt att det är nästan omöjligt att få en överblick av vad det verkligen gäller. ” and the Devil is in the Details” sa’ han.
  Det låter inte som om Cecilia Malmström har läst dom detaljerna…

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa