Silverplåstren revolutionerar brännskadebehandlingen

SVT.se
Silvret har mirakeleffekt på både läkning, infektionsförebyggande och ärrbildning.

 

Comments

 1. 1
  foie gras säger

  man borde nämna honung också, men så långt har man inte kommit i SVT än fast det pågår en form av försök i Blekinge dock utan kontakt med den aktiva verksamhet som finns vid universitetssjuhuset i franska LImoges. Honung är känt sen antiken för bakteriedödande och läkande effekt på sår och hugg på slagfälten. Idag gäller det stora operationssår som alltså inte behöver sys utan läker snabbt på nolltid, köldskador fantastiska resultat och starkt motarbetat förstås eftersom det strider mot läkemedelsindustrins intressen. Man dock ska vara mycket noga med valet av honung, det finns mycket honungsfusk i branschen. Bäst effekt för sårläkning har timjanhonung och där honungen kommer från erkänd biodlare.

 2. 2
  I Like Neil Young säger

  Jammen . alltså ,,,,VAD NU DÅ??? Silver erkänns i MSM- media…..Hur i all friden ska VOF och Åsa Melhus tackla den uppkomna ytterst prekära situationen nu då?….;)
  Gud vad jobbigt alltså – näe det måste vara FEL…vi (Åsa och VOF-gänget) VET ju att silver är en humbug och att bara kvackare använder sånt. Silverjoner i såret?? Ha..ha..det har ju ingen verkan det har vi ju full koll på…

 3. 3
  Sadiye Us säger

  Momordica charantia  är en tropisk gurkväxt och den växer i sydliga breddgrader ex i Indien, denna gurkväxt som också har läkande kraft, har själv erfarenhet av det.
  Denna frukt ska vara mogen innan den reds, frukten är orange i färgen när den är mogen, de röda kärnorna är giftiga så dem tar man bort. Skär frukten i små bitar häll olivolja så att det det täcker över frukten i en glasburk sätt på locket låt det mogna i direkt solljus i 15 dagar.
  Användning: öppna sår och man kan förtära den oralt för magsår (1 msk morgon och kväll av oljan i fastande mage, du kan fylla på med olivolja vartefter du förtär. Kan man inte dricka oljan, blanda med honung) Om åkomman är långt gången så får man använda längre tid som upp till ett halvår.
  Ville dela med mig, själva har vi använt på min mors sår skrubb som läkte på mycket kort tid och mosters magsår gav med sig inom ett halvår och det återkom aldrig 🙂 och många inom släkten har denna magiska växt i sin ”medicin skåp”
  Vet inte om frukten går att få tag på i Sverige.
  Kolloidalt silver finns också i mitt medicinskåp, förtär varje dag. Egen tillverkning

  Mvh
  Sadiye Us

 4. 4
  Steffen säger

  Kommer ju osökt att tänka på kolloidalt silver, som i mitt fall kraftigt har förbättrat min munhygien. Jag lider av muntorrhet pga. Sjögrens och har därmed stora problem med tänderna. Efter blott ett par veckor med silvret var jag till kontroll hos tandhygienisten och hon var totalimponerat över hur mycket bättre min munhygien hade blivit. Jag fick berätta för henne om silvret. Hon hade visserligen inte hört om det, men utropade: jag VISSTE att du gjort nånting!

 5. 5
  Bo Olofsson säger

  @ foie gras:
  Vad styrker du påståendet med att timjanhonung har den effekt du påstår?
  Honung har använts i brännskadeläkning sedan länge, bl.a. i Linköping. Det skulle
  vara intressant att få reda på var timjanhonungen kommer ifrån som du relaterar till.
  Speciellt som den inte finns i Sverige. Jag som undrar har pysslat med biodling i +20 år

 6. 6

  Med tanke på framgången med plåstren förstår jag paniken när det gäller kolloidalt silver….gud nåde oss om vi kan hjälpa oss själva. Risken finns att vi kan förstöra en luckrativ marknad.
  Samma rädsla som LCHF ger.
  Känns skönt att vara olydig och gå egen väg där min kropp är den bästa experten 😉

 7. 7
  Ylva Ås säger

  @ Steffen:
  Vad kul att höra att du fått sådan hjälp av silvret. Jag har precis köpt en flaska och undrar hur du använder den för att tänderna? Sköljer du som munskölj?

 8. 8

  Liksom 4 Steffen, använder jag också KS till mun och tandvård.

  Jag svischar runt med KS efter tandborstning (med filtrerat vatten ..tål inte tandkräm). Man behöver inte spotta ut KS – såvida man inte har en infektion.

  Jag använder även ekologisk kokosolja på samma sätt. Hade problem med ständiga sår, infektioner och inflammationer i tandkött och munhåla under många år – pga av Sjögrens och SLE ..som det tog 38 att diagnosticera. Numera är de problemen ett minne blott.

  Tack och lov för KS och kokosolja! Har sett recept på tand’kräm’ gjort av KS, MSM och kokosolja på facebook. Jag tar en dos MSM-pulver varje dag (plus en del andra kosttillägg) – vilket körde fibromyalgin på porten.

  Betr. Timjanhonung så finns det bl a i Grekland – säkert också på andra platser där timjan växer vilt.

 9. 9
  Docent Göran säger

  @ Mayne Sundewall Hopkins:

  Jag tänker nu själv bli lite mer ’flitig’ med KS vad gäller tandvården – någon gång då och då har jag använt KS men inte märkt någon omedelbar effekt.

  Nu har jag sedan en månad fått en ’lurig’ tandinfektion i en smal ficka (för första gången efter en allmän och enorm förbättring vid övergången till LCHF) i en enda tand och som jag inte har fått kontroll över ännu. Jag använder normalt bikarbonat och salt vid tandborstning och sedan lokalt även Corsodyl som alltid rekommenderas vid bakteriinfektioner.

  Jag ska också bli flitigare med pulling som även min tandhygienist rekommenderade. Och då blir det med kokosolja.

  Jag får helt enkelt ’skärpa till mig’!

 10. 10
  Gäst säger

  @ Mayne Sundewall Hopkins:
  Vad är MSM?

 11. 11
  Annika Dahlqvist säger

  @ 10 Gäst:
  På Google hittar man bl a https://morotsliv.com/2014/08/msm-for-en-piggare-och-battre-halsa.html
  Salva används ofta på sår av olika slag.

 12. 12

  foie gras Skrev:

  Bäst effekt för sårläkning har timjanhonung och där honungen kommer från erkänd biodlare.

  Det tror jag på! Timjan växer på torra ytor som vätter mot solen och måste alltså för den egna överlevnadens skull producera mängder av antioxidanter, för att reparera alla cellskador, som UV-strålarna orsakar. För kännedom blommar timjan som bäst just nu, vet om ett par ytor, som är alldeles ljusblå av timjanblommor! Och dessutom är det så gott – särskilt med färsk timjan tillsammans med getost och olivolja! 🙂 Det borde gå att använda de gröna små bladen också – kanske i någon sorts plåster, någon som vet eller har provat?

 13. 13
  kicki säger

  Kamomill är bra att göra ett starkt te av. Det kan användas när det svalnat till att behandla besvärliga sår som kan baddas med vätskan. Gör att sår kan läka fortare. Kan ibland används till bensår med framgång. Men bästa hjälpen mot bensår är nog att man drastiskt skär ner på kolhydrater så att blodsockret normaliseras. Vad tror Annika?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa