Folkhälsa på villovägar

Lars Bern har skrivit ett inlägg med anledning av att Folkhälsomyndigheten har beställt samma influensavaccin, som gav narkolepsi,  igen.

 

Comments

 1. 1

  I många (alla) vacciner finns aluminium. Det har aldrig haft en plats i vare sig människors eller djurs biologi och ändå sprutas det in i en massa människor utan att man vet vilka konsekvenser det har. Här är en som forskar och försöker få ihop pengar till en undersökning med avseende på alzheimers https://www.futsci.com/project/the-aluminium-alzheimer-s-disease-hypothesis-what-is-the-role-of-aluminium-in-alzheimers-disease

 2. 2
  I Like Neil Young säger

  Jag såg intervjun i TV när den sändes med Tegnell då han skulle försvara detta.
  Jag måste säga – som jag skrev hos Lars Bern också – att det är inte ofta man vid en kritisk intervju om något , tycker reportrarna ställer dom rätta tuffa frågorna. I detta fallet gjorde han faktiskt det.Han frågade Tegnell – utan att få svar 3ggr.

  Vet ni VAD i vaccinet som skadat folk?

  Tegnell svamlade runt bara utan att ge ett svar. Det var en makaber och horribel föreställning.
  Och detta spektakel ska betalas av dig och mig via skattsedel? – Det hela börjar få en aura av demens över sig.

 3. 3
  Docent Göran säger

  Här är ett inlägg som jag gjorde hos Lars!

  Jag träffade nyss en ung kvinna som med näbbar och klor försvarat sina barn mot vaccinationer av olika slag. Hon berättade vilken oerhörd press som hennes barn utsattes för men hon försvarade dem tydligen som en ‘lejoninna’ – imponerande!

 4. 4
  ByPass x2 säger

  Sedan jag började ta en daglig dos av Kolloidalt silver för ca 2 år sedan har jag inte haft minsta lilla åkomma.
  Och DET är knappast en slump, därför att innan dess plågades jag varje år av flertalet influensor och diverse mag- och tarm-problem.
  Ny nyser jag bara ngn gång emellanåt, vilket jag upplever som enbart behagligt… 😉

  • Kolloidalt silver är det bästa ”vaccin” som finns!

 5. 5
  Britta Persson säger

  Domnade lår på eftermiddagen och dålig balans som följd, mycket liggande på soffan, på förmiddagen och fram till eftermiddagen funkar det bra, men sedan…Det har gjorts åtskilliga MR CT, lumbalpunktion, blodprovstagningar av många olika slag samt ENG, nu väntas det på EMG. Men hittills inget funnet som kan säga vad detta är och varför det blivit så.

  Har under ganska många år haft ”restless legs” pga av ett industrijobb, där man tillverkade avgasrör till bilar, man stod upp många timmar på betonggolv, kanske med dåliga skor, dessförinnan ett arbete som golvläggare och har efter det ett litet diskbråck i ländryggen. Doktorn har förklarat att det är många som har det och det skall inte kunna orsaka detta. Dessutom ett antal fästingbett pga av jobb i skogen, men de har alla blivit behandlade med penicillinkur. Är nu 67 år och man.

  Någon som känner igen detta?
  Vad kan göras åt det?
  Kan maten ha inverkan?

  Tacksam för tips, särksilt sådana som kan göra att det går tillbaka.

 6. 6

  Maten har absolut inverkan på kroppens reparationssystem. Kroppen vill hålla sig frisk och stark, men med dålig mat får den aldrig chansen att reparera sig. Ofta är det strikt LCHF med de bästa ekologiska matvaror så onödiga kemikalier hålls så låga som möjligt, tillskott av C-D-vitamin, Mg, kokosfett och collodialt silver skulle jag själv prova. Resultaten brukar visa sig efter bara några dar om man är på rätt väg.

 7. 7
  Docent Göran säger

  Britta Persson Skrev:

  Tacksam för tips, särksilt sådana som kan göra att det går tillbaka.

  Det verkar som det på alla sätt då gäller att stärka vårt immunförsvar, dvs. strikt LCHF.

  Här är det bara att konstatera att det nonsens som dietisterna får lära sig är en fullständig katastrof för vår hälsa.

  Det viktigaste är att ta bort allt i kosten som förstör immunförsvaret.

  1. Socker i alla former och här ingår egentligen alla kolhydrater som snabbt omvandlas till socker i våra tarmar.

  2. Alla vegetabiliska fleromättade fetter som finns i margarin och i alla färdigvaror.
  (Fleromättade fetter som omega-6, där solrosolja har den högsta halten, har man använt i medicinska sammanhang för att just slå ut immunförsvaret.)

  3. All mjölmat och lättprodukter av alla slag.

  Ersätt med mat med optimala näringsvärden och här gäller det att maxa det mättade fettet

  Här gäller gräsbetat kött och vildfångad fisk; komplettera med animaliskt fett.

  80 % av energin ska komma från det mättade fett

  20 % från proteiner

  Det är inte fel att komplettera med vitamintillskott av olika slag (A, B, C och D).

  Kolloidalt silver skadar knappast heller.

  Satsa också på regelbundna fasteperioder t.ex. ett par dagar i veckan.

  Det gäller att satsa på bred front.

  ’Risken’ är då väldigt stor att du blir frisk 🙂

 8. 8
  Bokmal säger

  @ Britta Persson:

  Tack för Din berättelse.

  Jag har ingen som helst koppling till vården, men närstående fick mig att börja söka information på nätet och i böcker med början 2003.
  Nu undrar jag – står Du på statiner – eller har Du stått på sådana (Zocord=simvastatin, Lipitor = atorvastatin, Crestor = rosuvastatin mfl)?
  Statiner kan ge biverkningar som liknar t.ex. ”Restless Legs” och även mycket annat.
  Jag har också hört/läst åtskilliga statin- berättelser genom åren. Här vidarebef. jag en av dem.

  —————————————————————————————————————————–

  P a t i e n t b e r ä t t e l s e
  (sträcker sig över några år, nedtecknad 2014)

  Kvinna nu i 65-årsåldern (stod på Zocord = simvastatin)

  Jag tror det var 2005 som jag och mamma hade ett ärende till R.
  Vi pratade om ditt och datt och kom även in på hälsan. Då berättade R att hon hade fått värk på flera olika ställen. Den kom och gick.
  Året innan hade mamma klagat över värk, kramper och muskelsvaghet i benen samt sömnstörningar. Jag började då informera mig om hennes tre läkemedel, framför allt om Zocord (=simvastatin). Jag upptäckte https://www.thincs.org – det kolesterolskeptiska nätverket som leds av Uffe Ravnskov. Jag fann hemsidor fulla av patientberättelser om Zocord, Lipitor (=atorvastatin) etc.

  Därför frågade jag R, litet skämtsamt, står Du möjligen på någon kolesterolsänkande medicin som t.ex. Zocord eller Lipitor? Jo, det gjorde hon. Det fanns hjärt- och kärlsjukdom i släkten och därför tog hon Zocord i förebyggande syfte. Hennes läkare gjorde likadant.
  Jag berättade att värken skulle kunna vara läkemedelsutlöst. Jag föreslog att hon skulle ta en närmare titt på bipacksedeln men även läsa Uffe Ravnskovs bok Kolesterolmyten. Jag lovade posta en del information.

  Sedan hörde jag inget mer och åren gick.
  Häromdagen stötte jag ihop med R och hennes man och undrade, förstås, hur det hade gått med värken. Har Du inte hört vad som hände, sa hon.

  Hon hade fortsatt medicineringen. Värken hade blivit värre och värre. Hon hade fått rygg- och höftproblem. Hon fick veta att hon hade ett diskbråck som kunde opereras. Tyvärr, fortsatte värken efter operationen. Hon misstänkte att det kanske kunde bero på dålig läkning.
  Hon hade svårt att stå och gå. Hon behövde rollator.
  Hon remitterades till smärtklinik vid Länssjukhuset. Hon gick igenom allehanda tester, fick kortisoninjektioner, provade den ena värkmedicinen efter den andra inkl. opioider och morfin.Inget hjälpte. Personalen sa att hon hade nervsmärtor och de skulle inte gå över.
  De var trevliga, ringde då och då och frågade hur hon hade det ( men de tänkte aldrig tanken att smärtorna kunde vara läkemedelsbiverkningar).

  En dag skulle hennes man hämta ut en ny omgång Zocord på Apoteket men leveransen var försenad. Det var också några andra problem som gjorde att det drog ut på tiden. Det blev ett oavsiktligt uppehåll i medicineringen.

  R blev mycket förvånad då hon plötsligt började känna sig bättre. Hon ringde till hälsocentralen och fick prata med en kvinnlig läkare. Hennes tidigare läkare hade slutat på grund av sjukdom. R undrade om hon kunde göra uppehåll i medicineringen och läkaren sa att det gick bra.
  R blev bättre och bättre. Hon kunde, så småningom, stå och gå och behövde inte rollatorn längre. Den mystiska värken hade försvunnit, t.o.m. de obotliga nervsmärtorna.

  Jag undrade hur hon hade reagerat – om hon hade blivit arg på den förste läkaren som skrev ut Zocord. Nej, sa hon. Han var så trevlig, lyssnade osv och tog själv samma typ av medicin och därför litade jag på honom. Men vid mitt sista besök ville jag inte belasta honom med min värk etc. för då var han han betydligt sjukare än jag. ———————

  Min anm:
  Jag skulle önska att vårdpersonal, oftare, tänkte på läkemedelsbiverkningar som en möjlig differientialdiagnos och också uppmuntrade patienterna att läsa bipacksedeln – och inte bara en gång – eftersom den är ”färskvara” och ändras över tid.
  Datum borde stå överst (med stor fet stil) men står oftast längst ned.

  Under första halvåret 2015 tillkom text om ”ihållande muskelsvaghet” i samtliga statiners bipacksedlar. I klartext betyder det att vissa människor kan få persmanent muskelsvaghet (även om de slutat med medicinen).
  När man tänker på muskelsvaghet kanske man främst förknippar den med rörelseapparaten men kom ihåg – hjärtat är också en muskel.

 9. 9
  Docent Göran säger

  @ Britta Persson:

  Apropå att förstöra immunförsvaret med ”vanlig mat” blev jag alldeles nyss chockad när jag i en intressant bok (”Trick and Treat” av Barry Groves) läste att om man tar en milkshake på MacDonalds får man i sig så mycket socker att försvarsförmågan mot infektioner minskar med mer än 90 %. En öl (maltsockret) verkar ha ungefär samma påverkan. Jag tycker faktiskt det är konstigt att jag aldrig har sett att påverkan på vårt immunförsvar är så oerhört kraftig förrän jag nyss läste om det.

  (Våra vita blodkroppars förmåga att ta hand om bakterier påverkas så att de var och en efter en sådan sockerbelastning bara kan oskadliggöra en enda bakterie istället för 14 om de inte utsatts för sockret.)

 10. 10
  Ockultist säger

  Docent Göran Skrev:

  ‘Risken’ är då väldigt stor att du blir frisk

  Ja, det där är en koncis sammanfattning av vad som har tillämpats här i femton år, och ännu har varken övervikt eller hjärtproblem synts till. Majsolja kunde ha nämnts i punkt 2..

  Listan bör presenteras för folket hos Livsmedelsverket med bön om motiverad kritik utifrån deras grundsyn. De har ännu inte ställts till svars för sin hantering av frågan. Ett ofattbart svek av medierna.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa