Intressanta artiklar i Medicinsk access

I Medicinsk access intressanta artiklar.
Tex på sidan 16 om pulsvågsanalys för undersökning av kärlhälsa. På sid 32 skriver Tore Scherstén om det goda och det onda kolesterolet. På sidan 51 skriver Agneta Schnittger om Kolloidalt silver och alla dess användningsområden.
(Man får bläddra genom att trycka på pilen i sidan. Förstora till läsbarhet genom att klicka på texten)

Jag tar upp Sven Erik Nordins kommentar om Kolloidalt silver här i inlägget:

”Jag vill uppmana folk att skriva ut Livsmedelsverkets råd och kommentarer om kolloidalt silver på papper och behålla dokumentet! Deras text är fullkomligt hårresande – och saknar helt vetenskapligt stöd. Om en tid kommer man att förneka, att man skrivit något så urbota dumt.

Fast att en kunnig läkare nu får en informativ och korrekt artikel om kolloidalt silver publicerad i en svensk, etablerad och seriös tidskrift behöver inte betyda så mycket. På Livsmedelsverket, Läkemedelsverket, Kemikalieinspektionen och Socialstyrelsen tycks ju de ledande personerna leva i sin egen lilla värld, fullständigt oberörda av konkreta fakta i verkligheten utanför. De kommer att ”tiga ihjäl” detta i det längsta, och när de till sist överbevisats kommer de att avsluta debatten med att säga att ”vi hade i alla fall rätt”, precis som dåvarande generaldirektören för Livsmedelsverket, Inger Andersson, på sin tid avslutade debatten om det mättade fettet! Man kan också för sin inre syn se läkemedelsbolagen slipa knivarna och förbereda ett karaktärsmord på Agneta Schnittger. ”Hon är ju bara gynekolog”… ”Vad vet hon om cancer och infektionssjukdomar”… Kanske hittar man någon obetald parkeringsbot i hennes historia, eller har hon uttryckt någon kontroversiell åsikt i någon helt ovidkommande fråga… Blir spännande att se vilken strategi de väljer!

Tillverkaren av kolloidalt silver, Anders Sultan, har ju med hjälp Helsingborgs Dagblad och en fullständigt okunnig myndighet fråntagits sin grundlagsskyddade rätt att som privatperson på Facebook uttrycka sig om det kolloidala silvrets egenskaper (med hot om ett vite på 800 000 kr, om han överträder förbudet)… Kanske riskerar Medicinsk ACCESS sin utgivningsrätt efter den aktuella artikeln? Big Pharmas ekonomiska resurser är nästan obegränsade, och med hjälp av okunniga och/eller korrumperade myndighetspersoner kan de åstadkomma de mest otroliga saker…

När det sannolikt största övergripande hotet mot ”världshälsan” (förutom krig och svält) är den skrämmande utvecklingen av multiresistenta bakterier, borde kolloidalt silver utlösa en formlig explosion av vetenskapliga studier för att utveckla kliniska tillämpningar. Men vad sker? Ingenting! Eftersom kolloidalt silver troligen i stor utsträckning kan ersätta både antibiotika och cytostatika – två gigantiska inkomstkällor hos läkemedelsbolagen – så kan man givetvis inte förvänta sig några initiativ därifrån. Men vad gör t.ex. Folkhälsomyndigheten (mer än att planera för fortsatt behandling med garanterat skadligt vaccin)? Och var är media? Inte en rad än i våra stora tidningar! Inte ett ord (vad jag vet) i SR eller SVT! Skamligt!

Själv har jag – och några i min närhet – övervunnit garanterat dödlig cancer med hjälp av kolloidalt silver. Hittills har jag huvudsakligen bemötts med hånfullt överlägsna leenden (utom från dem som själva blivit botade). Man har funnit det upprörande, att jag kunnat tro på sådana ”huskurer”! Det har hänt att jag närmast blivit utskälld för att jag skulle försöka få människor att tro på sådan ”vidskepelse” – i stället för att stillatigande åse hur de utsätter sig för traditionell och mycket plågsam cancerbehandling (strålning och cytostatika) med minst sagt tveksam verkan…”

 

Comments

 1. 1
  Dennis säger

  Jo det är ju ”givet” att Livsmedelsverket har satt stopp för detta. Fast det är väldigt enkelt tillverka själv vilket jag gör.

 2. 2

  Jag vill uppmana folk att skriva ut Livsmedelsverkets råd och kommentarer om kolloidalt silver på papper och behålla dokumentet! Deras text är fullkomligt hårresande – och saknar helt vetenskapligt stöd. Om en tid kommer man att förneka, att man skrivit något så urbota dumt.

  Fast att en kunnig läkare nu får en informativ och korrekt artikel om kolloidalt silver publicerad i en svensk, etablerad och seriös tidskrift behöver inte betyda så mycket. På Livsmedelsverket, Läkemedelsverket, Kemikalieinspektionen och Socialstyrelsen tycks ju de ledande personerna leva i sin egen lilla värld, fullständigt oberörda av konkreta fakta i verkligheten utanför. De kommer att ”tiga ihjäl” detta i det längsta, och när de till sist överbevisats kommer de att avsluta debatten med att säga att ”vi hade i alla fall rätt”, precis som dåvarande generaldirektören för Livsmedelsverket, Inger Andersson, på sin tid avslutade debatten om det mättade fettet! Man kan också för sin inre syn se läkemedelsbolagen slipa knivarna och förbereda ett karaktärsmord på Agneta Schnittger. ”Hon är ju bara gynekolog”… ”Vad vet hon om cancer och infektionssjukdomar”… Kanske hittar man någon obetald parkeringsbot i hennes historia, eller har hon uttryckt någon kontroversiell åsikt i någon helt ovidkommande fråga… Blir spännande att se vilken strategi de väljer!

  Tillverkaren av kolloidalt silver, Anders Sultan, har ju med hjälp Helsingborgs Dagblad och en fullständigt okunnig myndighet fråntagits sin grundlagsskyddade rätt att som privatperson på Facebook uttrycka sig om det kolloidala silvrets egenskaper (med hot om ett vite på 800 000 kr, om han överträder förbudet)… Kanske riskerar Medicinsk ACCESS sin utgivningsrätt efter den aktuella artikeln? Big Pharmas ekonomiska resurser är nästan obegränsade, och med hjälp av okunniga och/eller korrumperade myndighetspersoner kan de åstadkomma de mest otroliga saker…

  När det sannolikt största övergripande hotet mot ”världshälsan” (förutom krig och svält) är den skrämmande utvecklingen av multiresistenta bakterier, borde kolloidalt silver utlösa en formlig explosion av vetenskapliga studier för att utveckla kliniska tillämpningar. Men vad sker? Ingenting! Eftersom kolloidalt silver troligen i stor utsträckning kan ersätta både antibiotika och cytostatika – två gigantiska inkomstkällor hos läkemedelsbolagen – så kan man givetvis inte förvänta sig några initiativ därifrån. Men vad gör t.ex. Folkhälsomyndigheten (mer än att planera för fortsatt behandling med garanterat skadligt vaccin)? Och var är media? Inte en rad än i våra stora tidningar! Inte ett ord (vad jag vet) i SR eller SVT! Skamligt!

  Själv har jag – och några i min närhet – övervunnit garanterat dödlig cancer med hjälp av kolloidalt silver. Hittills har jag huvudsakligen bemötts med hånfullt överlägsna leenden (utom från dem som själva blivit botade). Man har funnit det upprörande, att jag kunnat tro på sådana ”huskurer”! Det har hänt att jag närmast blivit utskälld för att jag skulle försöka få människor att tro på sådan ”vidskepelse” – i stället för att stillatigande åse hur de utsätter sig för traditionell och mycket plågsam cancerbehandling (strålning och cytostatika) med minst sagt tveksam verkan…

  Heder åt Annika, som bidrar till att sprida kunskapen om kolloidalt silver!

 3. 3
  I Like Neil Young säger

  Nåt som jag tycker är knepigt i just detta fall är att FDA har godkänt det men inte våra svenska myndigheter.I andra fall är ju svenska myndigheter/politiker väldigt benägna att rätta in sig i USA-fållan? Varför inte i detta fallet. Vad är det som gör att FDA känner sig tvungna att släppa igenom detta?

  Risk för stämning? Vill man undvika utredningar som skulle bli alltför pinsamma? Vad?

 4. 4

  @ Dennis:
  Nu blev jag nyfiken. Hur tillverkar man sitt egna kollodiala silver. Kan du berätta?

 5. 5
  I Like Neil Young säger

  Silver funkar utmärkt, exempelvis på sår/infektioner och som munskölj och vid ögoninfektioner, sen får uppstudsiga och beskäftiga VOF:are och Åsa Melhus gapa hur mycket dom vill.

  Cancer har jag ingen personlig erfarenhet av och hoppas slippa också men logiken säger att det borde vara verksamt, speciellt ihop med gurkmeja och LCHF.

  https://www.thenhf.se/svarsmalt-lakemedelsverkets-haxjakt-pa-kolloidalt-silver/

 6. 6

  Jag har inga problem med KS på ytor av diverse slag, men så snart att de skall, på egen hand, färdas till målområdet då är jag inte med längre.

  Beskrivningar att 10ppm är aktiv dos in vitro (i ”provrör”) rimmar dåligt med att 99% av inmundigat Ag lämnar kroppen rätt omgående och att använda lösningar är just 10 ppm.

 7. 7
  Annika Dahlqvist säger

  @ 6 Erik Edlund / MatFrisk Blogg:
  Ingen som är skeptisk behöver känna press att själv inta kolloidalt silver, men de som känner anledning till det bör få göra det. Särskilt de som har problem med infektioner eller cancer. Vi har inte sett några beskrivningar av allvarliga biverkningar, det är bara Livsmedelsverket som befarar att det kan finnas. Men de orkar inte organisera någon undersökning av saken, trots att det finns rikligt med anekdoter om god effekt av KS.

 8. 8
  Lekman säger

  Vad innehåller ”förband/plåster” som används till t ex bensår-fotsår, som är vanligt hos diabetiker eller i varje fall patienter som blir sängliggande och får s k trycksår? Sådana sår brukar väl innehålla bakterier?

  Utan att jag vet så har jag något minne av att det eventuell var silverpartiklar i den läkande delen?

 9. 9
  Annika Dahlqvist säger

  @ 8 Lekman:
  Ja det finns sårförband som har en hinna av silver, men det finns också förband som inte innehåller silver. Företagen som tillverkar idkar mycket påverkan på vårdpersonal för att de ska köpa deras förbandsmaterial.

 10. 10
  XMargareta säger

  @ 6 Erik Edlund/ Matfrisk blogg.

  Jag har för mig att den största delen av KS kissas ut.

  Om en stor del av KS kissas ut och på så sätt lämnar kroppen, så kan det mycket väl ha passerat de områden där det gjort sin nytta.

 11. 11
  Lekman säger

  @ XMargareta:
  Många läkemedel ”kissas” ut, vilket sägs vara dåligt för naturen. Hur är det när KS kissas ut? Dåligt?

 12. 12
  Nisse Hult säger

  Hej Annika
  Gjorde själv en Arteriograph mätning i Ö-vik för ett år sedan.
  Den investeringen borde alla unna sig en gång per år.
  Ger massor med nyttig info om artärspänst mm.

 13. 13
 14. 14

  @ Lekman:

  I en text från “American Biotech Labs” kan man läsa följande (snabbt översatt):

  Ett desinfektionsmedel av clorin-typ (som finns på varuhusens hyllor och fritt kan köpas i dag) har en ”toxic spill ratio” på 3 gallons (ca 11 liter) – vilket betyder att ett utsläpp på 11 liter eller mer måste rapporteras till EPA (United States Environmental Protection Agency). I jämförelse har Biotec Labs´ nanosilver produkt på 32 ppm en ”toxic spill ratio” på 12 500 000 gallons (ca 47 317 500 liter).

  En vanlig oljetanker rymmer omkring en miljon gallons (ca 3 785 400 liter). Det betyder att mer än 12 sådana tankers skulle behöva tömma hela sin last av nanosilver på samma ställe för att utsläppet skulle bedömas som giftigt för miljön! Ledningen för ”American Biotech Labs” anser att det i hela världen inte finns någon tillräckligt stor tanker för att ett totalt utsläpp av denna nanosilverprodukt skulle behöva rapporteras som ett giftigt utsläpp för miljön. Med andra ord torde denna produkt, med avseende på miljön och sin förmåga att döda bakterier, mögel, jästsvamp och andra patogener vara kanske det säkraste desinfektionsmedel som finns.

  Med tanke på att det kolloidala silver som saluförs i Sverige har bara 1/3 av detta medels koncentration, så förefaller riskerna för miljön lindrigt sagt överdrivna!

 15. 15

  Vill man göra sitt eget silvervatten så behövs destillerat vatten(ÖOB) två silverstavar med högsta renhet och en elektrisk generator typ 13.5/30V AC power adapter och gärna en ppm mätare. Allt går att inhandla på nätet(Googla) för några hundringar. På 20-30 minuter har man färsk kolloidalt silver klart för en kostnad av c:a 10 kr/litern.(närmare 200 kr i handeln)

 16. 16
  Lekman säger

  @ Sven Erik Nordin:
  Tack – det låter tryggt med den jämförelsen du gör.

 17. 17

  En liten jämförelse från Florens. Här kan man köpa kollloidalt silver 10 ppm på apoteket, med användningsområde: den egna organismen. I Sverige finns det vare sig på apoteket eller i de Lifebutiker jag frågat i. Utan man får gå till de butiker som sätter hälsan iför kunderna före pengavinsten för företaget.
  En annan jämförelse från samma stad . I Florens fick Macchiarini tillstånd att transplantera många luftstrupar från avlidna på patienter som var nära döden. I Sverige fick han höga vederbörande tillstånd att plantera in plaststrupar på patienter som hade lång förväntad överlevnadstid.
  Resutaten var dock liknande. De alla flesta patienterna såväl i Florens som de på Karolinska.Dock den första patienten i Florens , en kvinna har överlevt, sedan man gjort om transplantationen ett otal gånger. En annan likhet är att på båda håll väntar stora räfst och rättegångar.
  Men när man får ta del av den brevväxling som skett mellan överordnade i såväl Stockholm och dito Florens, så förekommer inte ett uns av kritik utan man ser Paolo Macchiarini som en hjälte för den nya medicinen.
  Samma överordnade som inte vill tillåta sina undersåtar att avskaffa en infektion i luftvägarna genom att spraya med kollloidalt silver.

  Skrivet av Ingemar Ljungqvist, undersökande chefredaktör för 2000-Talets Vetenskap, som för övrigt var först 2003 redan då att låta Anders Sultan publicera en mycket informativ artikel om kollloidalt silver:
  https://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm För övrigt en artikel som Läkemedelsverket använde i det åtal man ville väcka mot Anders Sultan och företaget Ion Silver.
  Man kunde inte ens hålla reda på preskriptionstider. Däremot har Läkemedelsverket lärt sig av misstagen. Man har faktiskt gjort polisanmälan gentemot Karolinska för vållande till annans död.
  Ett sådan brottsbeskrivning gör att preskriptionstiden blir ordentligt utdragen, så nu är det svårt att låta tiden gå medan utredningarna snurrar i snigelfart.

 18. 18

  Om någon till äventyrs fortfarande skulle vara oroliga för det kolloidala silvrets effekter på miljön, så kan man läsa följande utlåtande från “American Biotech Labs”:

  Ett desinfektionsmedel av clorin-typ (som finns på varuhusens hyllor och fritt kan köpas i dag) har en ”toxic spill ratio” på 3 gallons (ca 11 liter) – vilket betyder att ett utsläpp på 11 liter eller mer måste rapporteras till EPA (United States Environmental Protection Agency). I jämförelse har Biotec Labs´ nanosilverprodukt på 32 ppm en ”toxic spill ratio” på 12 500 000 gallons (ca 47 317 500 liter).

  En vanlig oljetanker rymmer omkring en miljon gallons (ca 3 785 400 liter). Det betyder att mer än 12 sådana tankers skulle behöva tömma hela sin last av nanosilver på samma ställe för att utsläppet skulle bedömas som giftigt för miljön! Ledningen för ”American Biotech Labs” anser att det i hela världen inte finns någon tillräckligt stor tanker för att ett totalt utsläpp av denna nanosilverprodukt skulle behöva rapporteras som ett giftigt utsläpp för miljön. Med andra ord torde denna produkt, med avseende på miljön och sin förmåga att döda bakterier, mögel, jästsvamp och andra patogener vara kanske det säkraste desinfektionsmedel som finns.

 19. 19

  Så här ser Livsmedelsverkets uppgifter i dag ut på deras hemsida (jag har inte rättat deras stavfel). Jämför beskrivningen med de uppgifter Agneta Schnittger ger här ovan!

  Kolloidalt silver
  Kolloidalt silver är silverpartiklar i metallisk form som svävar omkring i en lösning. I produkter med kolloidalt silver kan silver till viss del också finnas i form av joner (salter i lösning).

  Behöver vi silver?
  Nej. Det finns inga vetenskapliga belägg för att silver skulle vara ett livsnödvändigt ämne för människor.

  Kan silver ha antimikrobiell effekt?
  Ja, silver i form av joner/salt har antimikrobiell effekt. I sårsalvor och förbandsmaterial används silver i saltform, vilket alltså dödar mikroorganismer. Silver i rent metallisk form har däremot inte sådan effekt.

  Finns det hälsorisker med att använda kolloidalt silver?
  Ja, det kan ha skadliga hälsoeffekter, särskilt om man under längre tid använder produkter som innehåller kolloidalt silver eller silverföreningar.

  Vilka är riskerna?
  Nanopartiklar
  Silverpartiklarna i kolloidalt silver är troligen så små att de skulle kunna karaktäriseras som nanopartiklar. En sådan partikel har en storlek från en och upp till 100 nanometer (1 nanometer=1 miljondels millimeter). Kunskaperna om risker med nanopartiklar är begränsade. De reagerar lätt med andra ämnen och kan binda till bland annat proteiner och förändra eller påverka celler.

  Argyria
  Det finns uppgifter om personer som efter lång tids intag av silver, även kolloidalt silver, har utvecklat så kallad argyria. Argyria ger en skiffergrå/gråblå missfärgning av framför allt hud och ögonvitor. Även inre organ kan missfärgas. Argyria är sällsynt, men missfärgningen är permanent och försvinner inte även om man slutar ta silverprodukter. Troligen krävs höga doser för att drabbas, men någon säker dos för att inte utveckla argyria är för närvarande inte känd.

  Resistens
  Bakterier som utsätts för antibiotika och andra antibakteriella produkter kan bli motståndskraftiga mot preparaten. Kolloidalt silver som innehåller silverjoner kan ha bakteriedödande effekt. Det innebär att bakterier som utsätts för sådana produkter kan bli resistenta mot silver. Det är tänkbart att silverresistenta bakterier också blir mer motståndskraftiga mot antibiotika.

  Kan kolloidalt silver skada miljön?
  Kolloidalt silver skulle kunna påverka miljön. Effekterna beror på i vilken form silvret förekommer, den giftigaste formen är den fria silverjonen. Framför allt påverkas organismer som lever i vatten. Silver har varit ett problem bland annat vid utsläpp från fotolaboratorier.

  Är det tillåtet att sälja kosttillskott med kolloidalt silver?
  Nej, kolloidalt silver får inte längre ingå i kosttillskott, men marknadsförs och säljs numera som ”vattenreningsprodukt” av företag som tidigare sålde det som kosttillskott.
  Det är kemikalieinspektionen som ansvarar för kontrollen av vattenreningsprodukter och därmed även av kollodialt silver.

  Varför är det inte tillåtet att sälja kosttillskott med kolloidalt silver?
  Efsa (den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerherhet) har inte kunnat utvärdera om kosttillskott med kolloidalt silver är säkert att konsumera, bland annat beroende på att underlaget är ofullständigt. Det innebär i sin tur att kolloidalt silver inte finns med i EU:s förordning med ämnen som är godkända att ingå i kosttillskott.

  Flera av EU:s förordningar tar upp problematiken med nanopartiklar och kräver att man i varje enskilt fall måste utreda om de medför hälsorisker innan de får användas i livsmedel eller förpackningar. Inga produkter med nanopartiklar har hittills blivit godkända.

  Varför får silver användas i vattenreningsprodukter när det inte får användas i kosttillskott?
  Det betraktas då som desinfektionsmedel och sådana får säljas utan godkännande. De flesta desinfektionsmedel som redan finns på marknaden får fortsätta säljas fram till dess att den pågående europeiska utvärderingsprocessen av silver är slutförd. Därefter bedömer man om dessa produkter har acceptabel användning ur miljö- och hälsosynpunkt.

  Varför får man använda silver som livsmedelstillsats?
  Silver i fast, metallisk form som en beläggning används som tillsats till livsmedel. Detta är alltså inte silver i form av nanopartiklar.
  Senast granskad 2016-02-17

 20. 20

  Annika skrev:
  ”Hon är ju bara gynekolog”… ”Vad vet hon om cancer och infektionssjukdomar”… Kanske hittar man någon obetald parkeringsbot i hennes historia, eller har hon uttryckt någon kontroversiell åsikt i någon helt ovidkommande fråga… Blir spännande att se vilken strategi de väljer!

  Detta är väl självklart för de mogna deltagarna på denna blogg, men ändå…:

  Inom gynekologin förekommer såväl cancrar, virus-, bakterie som svampinfektioner och till o med hormonella rubbningar, som ofta eller nästan alltid påverkar andra system i kroppen än just fortplantningsfunktionerna. En erfaren gynekolog är tvungen att begripa helheten.

  Lite spännande känns det, men vi är garderade: Bor i Frankrike och har blivit accepterade som franska medborgare med franska pass! Vi kommer inte längre att ta i hand utan kommer att tillämpa tre kindpussar, så det så! 🙂
  Får se om vi blir insläppta till Duse Camping den 30 juni.

 21. 21
  Margareta Olsson säger

  Annika, kan KS skada magens goda bakterier, de vi vill ha för en fin tarmflora? Kunde inte utläsa detta av artikeln.

 22. 22
  Annika Dahlqvist säger

  @ 20 Erling:
  För ordningens skull: Det var inte jag som skrev det, utan jag citerade Sven Erik Nordins kommentar.
  Det ska bli kul att träffa er på Säffle Camping i sommar!

 23. 23

  Annika Dahlqvist Skrev:

  Det ska bli kul att träffa er på Säffle Camping i sommar!

  Ja absolut! Debut för oss, är det mycket myggigt?

 24. 24
  Annika Dahlqvist säger

  @ 21 Margareta Olsson:
  Så vitt jag har läst mig till så ska KS inte skada de goda bakterierna. Det är som att det friska inte skadas, utan bara sjuka organismer.

 25. 25
  Annika Dahlqvist säger

  @ 23 Erling:
  Jag har inget minne av några myggor.

 26. 26

  Margareta Olsson
  Ett korrekt svar skulle väl vara: I mycket mindre grad än de traditionella antibiotika som intas oralt!

 27. 27

  Varken min man eller jag har haft minsta snuva eller magsjuka sedan vi började använda KS – för flera år sedan. Därför har vi (tyvärr 😉 ) aldrig haft tillfälle att prova SilverGroggen som intas vid snuva/flunsa/halsont.
  Recept: 50ml KS, 50ml ekologiskt rött vin (eller 25ml starksprit) plus saften av en halv citron (eller en lime). Drickes ’smuttvis’ tills tömt glas före vila. Kan upprepas.

  Magsjuke-kuren har vi inte heller haft tillfälle att prova – vilket vi är mkt nöjda med. 🙂
  Recept: ett glas med ca 1dl av KS och samma mängd varmt vatten drickes stående (så att vätskan snabbt kommer dit den ska) – sedan vila. Kan också upprepas. Man kan inte överdosera KS.

  Det ’Livsfarlighetsverket’ talar om är ju silverklorid ..en helt annan produkt – en ren skandal att de inte uppdaterat (läs korrigerat!) informationen om KS.

  Vi tar våra små KS-supar varje dag – och grannskapets smarte Ragdollhane, som besöker oss dagligen, vägrar att dricka om han inte får lite KS i vtn-skålen. Han vet var flaskan står och tittar uppfordrande, ömsom på mig ömsom på skåpet, tills han får sin KS-skvätt.
  Han har inte haft vare sig loppor eller mask de senaste två åren – trots att han är en finslipad mössjagare och jag kan inte se annat än att KS spelar en roll i detta. Tidigare hade han jämt loppor och mask. Jag har även tvättat sårskador (en del riktigt otäcka) efter slagsmål med andra katter och efter en rävattack.

  Jag gör eget KS numera och använder KS även till mina plantor och snittblommor och kommer alltid att ha KS i mitt ’medusin’-skåp. 🙂

 28. 28
  Lars Henrik säger

  Vi brukar hålla ett förråd av KS hemma men personligen använder jag det enbart vid känning av infektion. Jag är fortfarande lite osäker på effekten på de goda bakterierna.

 29. 29

  @ 28 Lars Henrik

  Om KS hade en negativ effekt på de goda bakterierna borde jag ju (och många med mig) inte må så bra som jag (vi) gör – efter att ha ’huttat’ KS (ca 1msk morgon och kväll) i flera år.

  På grund av SLE (som kan påverka alla organ och system i kroppen från matsmältningen till blödande tandkött, sår i munhåla/näsa, svampinfektioner, fibromyalgi, hjärndimma -heter det så på svenska tro?)- led/muskel-inflammationer, stroke, hjärtproblem och fruktansvärd fatigue etc..) har jag testat det mesta i läkeväg under många år.

  KS är en av de saker som jag skulle våga dricka hinkvis av utan att oroa mig.
  Det finns en trevlig grupp på fb – tror den heter Kolloidalt Silver 3 – med utmärkt information och där man kan få svar på frågor. Jag har sett bl a där att KS inte har någon neg. påverkan på de goda bakterierna.

  Är man fullt frisk för övrigt känns det kanske onödigt att hutta varje dag – men eftersom silver inte finns i våra jordar i den mängd som fanns ’förr’ tror jag att en daglig dos är bra för alla – oavsett hälsotillstånd.

  Dessutom litar jag nog mer på kattskrällets intuition än min egen.. 😉

 30. 30

  KS kan köpas i hälsokosten i Frankrike. Man får använda det utvärtes och tom som gurgelvatten i svalget. Att råda någon att svälja det är visst olagligt.
  En liten reflektion: om det är frågan om nanopartiklar behöver man ju inte svälja ner lösningen – det borde räcka och tom vara effektivare att låta partiklarna passera munslemhinnan eller någon tunnhudad yta på kroppen, så att inte matsmältningsvätskorna kommer åt med sin kemi. Jämför med snus och smärtlindrande gel.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa