Ni sågar LCHF – men det räddade mitt liv

My Westerdahl har fått in en jättebra artikel i Aftonbladet.

Hon har skrivit mer om det i sin blogg.

 

Comments

 1. 1

  Mycket bra artikel, och före-bilden med cola-muggen i handen blir så talande.

 2. 2

  Så bra skrivet av My. Bra och tydlig beskrivning om hennes resa till hälsa, ger starkt intryck.

 3. 3

  Grattis My att du blir publicerad än en gång! Du är bäst!

 4. 4
  Docent Göran säger

  Bilden är trots allt inte helt svart i media!

  Då och då får vi göra vår röst hörd.

  My’s framgångssaga är verkligen oemotståndlig!

  Den här typen av berättelser är nog Kostdoktorns framgångsrecept.

  Dessutom är verkligheten ’vetenskap’ om man nu förstår den!

 5. 5
  Göran säger

  My är bara helt underbar!!

  Man är ju lite färgad som LCHF´are men jag har ändå svårt att förstå hur detta kan vara så svårt att ta till sig…

 6. 6

  Jag skrev så här till webbtidningen News55:

  Hej,

  skriv gärna ett bra reportage om människor (ofta äldre) som drabbats av diabetes2 men som gör en kostomläggning till mindre kolhydrater och ökat fett, blir så bra och får ett normalt och stabilt blodsocker att de inte behöver diabetesmedicin längre.
  Det borde vara en God nyhet för alla era läsare, det finns faktiskt möjlighet till att få bättre hälsa även som äldre, livet är inte bara en enda nerförsbacke. Mera positiva hälsonyheter tack!

  Det måste väl finnas många fler än My som har en berättelse om sin hälsoresa? Vilka här på bloggen har fått ett blodsocker i balans och slutat med diabetesmediciner efter att ha gjort en kostomläggning med LCHF. Om man skriver vänligt och sakligt till media så kan man nog ibland få in sin berättelse. Vi får vara mer ”evangeliserande”! Vi tillhör ju en sekt bevara enligt motståndarsidan. 🙂

 7. 7

  Jättebra skrivet!
  Grattis My 🙂

 8. 8
  Fredrik Söderlund säger

  Det var ett riktigt bra inlägg i debatten!

 9. 9

  Vilken trevlig nyhet! Grattis till att My W fick artikeln publicerad ..och inte minst till hennes goda hälsa! 🙂

 10. 10
  Mormor säger

  I boken ”Nutrition in a nutshell” av Roger J. Williams, visserligen från 1962 men mycket aktuell fortfarande, står det på första sidan ”The proof of the pudding is in the eating and in the subsequent metabolic effects” – hur kan näringsexperterna fortsätta att ignorera dessa upplysande och uppmuntrande hälsoresor?? Ett litet tvivel borde väl smyga sej in i vem som helst…?
  Grattis till My som förtjänar ett nytt liv…och en tacksamhetens tanke går till dom som fick henne på andra tankar än de officiella kostråden, som tydligen inte hjälpte ett enda dugg…!!?

 11. 11
  Margareta Lundström säger

  Två saker att glädjas åt. För det första en sällsynt saklig och välformulerad artikel.
  Det andra är att den blev publicerad trots att den inte är näringsriktigt politiskt korrekt enligt dem som bevakar fästningen Livsmedelsverket.

 12. 12
  Lena i Umeå säger

  @ kicki:
  Kicki, för mig som alltid varit både smal och frisk (till och med friskare än det flesta) så kom det som en total överraskning för några år sedan att även för mig betydde LCHF en förbättringar av välbefinnandet. Jag har blivit av med en sån där ballongmage som TV-doktorn anser vara naturlig (”det SKA bullra”), men idag kan jag välja bort att ha det så. Jag är inte längre känslig mot laktos, jag har blivit mjukare i kroppen (mjukare än när jag var ung), lindriga artroskänningar i ett finger har försvunnit mm. Så till och med för smala och friska människor kan LCHF innebära stora fördelar, inte bara för överviktiga med diabetes 2.

  /Lena snart 57

 13. 13

  TACK Annika<3

  STOR kram på dig!

 14. 14
  Maja gräddnos säger

  Det är bara så tråkigt att hon får så många påhopp efter sin artikel i AB! Gudiol, som vanligt, kommer med en hel del negativa antydningar och drar med sig en svans av rena troll som med alla medel ifrågasätter det My står för. Obehagligt! Skriv gärna något positivt om henne på hennes blogg för att stötta henne, tror att hon behöver det.

 15. 15
  Docent Göran säger

  Maja gräddnos Skrev:

  Gudiol, som vanligt, kommer med en hel del negativa antydningar och drar med sig en svans av rena troll som med alla medel ifrågasätter det My står för.

  Nå – vi kan väl bara önska att han kommer att drabbas av samma öde som Professor Noakes gjorde när han började observera sin tilltagande kalaskula och sedan också ifrågasätta vad han professionellt hade predikat inom den professionella idrotten under hela sitt yrkesverksamma liv.

  Lyckade experiment på den egna kroppen kan förstås få även de mest dogmatiska att börja tänka självständigt även om jag nog tvivlar i detta fall för här har vi att göra med en person som redan VET och som dessutom har ett strålande självförtroende.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa