Anmälan till IVO stoppade inte inkompetent läkare

SVT.se
Nej, myndigheternas kontroll över kompetensen hos landets läkare är inte alls tillfredsställande..
IVO fick in en anmälan från arbetsgivaren, men eftersom arbetsplatsen hade kollat läkarens aktiviteter hade inga farliga händelser inträffat.  Då valde IVO att fria läkaren. De ansåg att något farligt måste inträffa först.
Så han kunde ostörd arbeta vidare någon annanstans.
Men nu efter UG:s granskning ska de ta upp ärendet igen.

 

Comments

 1. 1
  foie gras säger

  Och hur sker nu ansvarsutkrävandet? Vem tar så lätt på åtgärder i anledning av åsidosättande av patientsäkerhetslagen? Man kräks och gråter.

 2. 2
  Docent Göran säger

  Detta var en intressant berättelse som väckte en hel del tankar hos mig kring vår sjukvård!

  Att det finns enskilda inkompetenta läkare tvivlar nog ingen på. Tyvärr tenderar det hela att bli en pseudodebatt för den stora ’elefanten i rummet’ är trots allt att alla legitimerade läkare utan undantag är infångade i ett sofistikerat vårdsystem som i grunden har korrumperats av läkemedelsbolagens ekonomiska intressen och som bland annat gör att var tredje dödsfall kan tillskrivas deras preparat.

  Det ’pikanta’ i det här speciella fallet är förstås att det rör sig om en ’invandrad’ inkompetent läkare och på grund av den rådande politiska korrektheten hos våra myndigheter har de här uppträtt med en enastående flathet. Egentligen döljer detta just den rasistiska grundsyn som man påstår sig ta avstånd ifrån.

  Inkompetens är ju inkompetens oberoende av om en läkare har ljus eller mörk hudfärg. Här verkar det också som om arbetsgivaren lät sitt yrkesmässiga kompetensansvar stå över eventuella potentiella anklagelser om ’rasism’ genom att anmäla läkaren till IVO på grund av den omfattande dokumenterade inkompetensen. I min värld är det just denna typ av missriktad politisk korrekthet som bäddar för främlingsfientliga grupper.

  Kan det vara så att man bara inte ’fattar’ att man spelar dessa grupper i händerna med denna ’flathet’?

 3. 3
  ing-marie säger

  Håller med dig.Tycker hela Gubbhögen med även damer skall ha sparken ,orkar dom inte arbeta så ge dom sparken även socialstyrelsen inkompenta arbetare bör söka ny tjänster som de klarar a

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa