Om fetmaoperationer på TV-nyheterna

Anette efter operationen: Det är ett missbruk och Tuff kritik mot hjälpen för fetmaopererade.
Ja visst kan de fetmaopererade få många problem som de behöver hjälp för. Samtalsbehandling, tillskott mot näringsbrister, komplikationer efter operationen etc.
Men man pratade inte om att det kanske inte var ett nödvändigt stympande ingrepp. De hade kanske klarat problemet med LCHF, om de hade fått stöd i det – före operationsbeslut. Då hade de kunnat bli friska och normalviktiga, utan att bli av med friska vitala organ.

Maria Jallow kommer snart att göra en återställningsoperation. Spännande!
Hon skriver bloggen Härifrån och framåt – startarom.blogspot.se. Hon har också skrivit en bok: Min feta historia: Överviktskirurgi – Välsignelse eller förbannelse. Jag ska köpa den.

 

 

Comments

 1. 1

  Alla som funderar på att operera sig eller har gjort det kanske kan bli hjälpta av min blogg och boken som jag skrivit baserat på den kunskap jag inhämtat under de år jag bloggat. Jag väntar på min återställningsoperation som ska göras nästa vecka, den 5 april.
  Kika gärna in på bloggen. http://www.startarom.blogspot.com

 2. 2

  Maria jag har lagt upp det på min fb linje. Antar att det är oki. 🙂

 3. 3

  @ Maria Jallow:
  Berätta om din återställningsoperation. Trodde inte att man kunde återställa???
  Berätta också om din bok.

 4. 4
  siv wetterberg säger

  Jag håller med,såg det hela igår kväll, tänkte samma sak. Varför ta bort FRISKA organ?? jag har gått miste om mitt insulin, sen 2 år och mår bra, tack vare LCHF,TACK

 5. 5
  Docent Göran säger

  Utvecklingen av matsmältningssystemet med mun, mage och tarm går tillbaka miljarder år i tiden. De enklaste flercelliga varelserna, som t.ex.maskar, har redan fullt utvecklade sådan system och det säger sig själv att om man med operationer kopplar förbi detta system är det bäddat för allvarliga komplikationer. Som Maria skriver vet ’experterna’ bara inte vad de håller på med och de vill därför knappast höra talas om några komplikationer.

  Vi måste istället göra något åt själva orsakerna till våra samhälleliga hälsoproblem och de hittar vi knappast i vårt matsmältningssystem utan i den onaturliga, processade mat vi stressar detta system med.

 6. 6

  @ Ari:
  Absolut! Du får gärna gilla min gilla-sida också! 🙂

 7. 7

  @ Arvid:
  Du är så välkommen att kika in på min blogg eller gilla-sida, där finns all info du kan få.
  http://www.facebook.com/minfetahistoria

 8. 8

  @ Maria Jallow:
  Usch vilka tråkigheter den moderna kirurgin kan ställa till med. Lobotomi provades av samma skrå för länge sedan på stackars ”vansinniga”.
  Avlägsnande av merpart av magen för att ”bota” fetma följer dessvärre samma principer.

  Är man en tre års pojke som nyss fått en hammare ska naturligtvis allt klaras med det nya verktyget. Om dessa procedurers fortlevnad beror på att klåfingrigheten lever kvar i alltför många kirurger eller om det är ren tröghet att se från andra sidor eller möjligheten till enkelt extraarvode med minimal risk att bli stämd om man klumpar till sig, vet ingen.
  Socialstyrelsen borde snarast sätta stopp för fortsatta stympningar utan speciellt tillstånd och samtidigt tillsätta en utredning för att se om det temporära stoppet bör bli permanent.

  Eftersom en veckas fasta – googla Jason Fung – kan mildra inflammationer och även minska vikt kan du säkert minska risken för komplikationer om du ökar 24 timmarsfastan som brukar vara standard före operationer ( För att slippa uppkastningar under/ efter operation) till 2 eller 3 dar har jag förstått att inflammationer i allmänhet blir mindre. Men se om Jason Fung säger något därom.

  Min fru blev höromåret intagen för 24timmars diagnos av fibrillation eller hastig hjärtklappning, som kom och gick i veckor innan intaget. När hon åkte in hade alla symptom plötsligt försvunnit. Intaget föregicks av en 24timmarsfasta och inget åts förrän efter den dygnslånga undersökningen.
  Läkaren kunde inte hitta något fel och sa sedan att detta var inte ovanligt utan hände ofta….

 9. 9

  @ sten:
  Ja, visst är det så och jag har skrivit många gånger på bloggen om likheterna kring lobotomi och överviktskirurgi. Problemet sitter ju knappast i våra inre organ utan i huvudet och blodsockret.
  Jag ska ju opereras på tisdag och jag har nollat kolhydrater i omgångar under två månader. Jag satte igång med att nolla igår men gått så där när jag fått blodsockerfall…pga att jag är just gbp-opererad. Jag fixar inte att fasta i 24 timmar, då svimmar jag. Men däremot klarar jag av att nolla kolhydraterna fram till operationen. Jag ska skrivas in klockan sex på morgonen så jag kan försöka att inte äta på åtminstone tolv timmar innan. Jag vill ju ändå klara av att ta mig till sjukhuset! 🙂

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa