Kostfonden föreslår bättre vetenskapligt underlag för kostrekommendationer

Kostfonden har skrivit ett brev till regeringskansliet med förslag till bättre vetenskapliga studier som underlag för kostråd, tex kostråd vid diabetes, råd om välling och pulvergröt till spädbarn, och saltrestriktion till befolkningen.

Kostfonden har potential att bli ett bra inslag för folkhälsan.
Stöd Kostfonden!

 

Comments

 1. 1

  Man vill vara positiv, Annika, men bättre att vara en positiv realist. Finns det någon liknande organisation som undgått infiltration av läkemedelsmaffian? Vad är då rätt väg framåt? Meditera på saken! 😉

 2. 2
  Lars Henrik säger

  Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet Skrev:

  Man vill vara positiv, Annika, men bättre att vara en positiv realist. Finns det någon liknande organisation som undgått infiltration av läkemedelsmaffian? Vad är då rätt väg framåt? Meditera på saken!

  Så länge den nuvarande besättningen sitter vid rodret så är det nog ingen fara på taket. Men visst, med tiden och om inte garden är uppe så…

  Jag stödjer dom helhjärtat tills vidare 🙂

 3. 3

  @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet:
  Med dagens medvetande och styrelsens bakgrund finns det ingen risk.
  Känner inte till någon liknande organisation, vet du någon?

 4. 4
  Ingrid säger

  Det här inlägget kan nog platsa under flera rubriker på Annikas blogg – men jag väljer att skriva det här på grund av dess innehåll… och en tilltro till att Kostfonden kan komma att bidra till framtida gynnsamma insatser på flera områden, och rörande vår kost!

  – Vi har en snedvriden diskussion om att ekologisk odling inte skulle vara bra för miljön. – Men är då ”traditionell odling” där det vanligen används diverse besprutningar – bra för miljön, och människan?

  – Människor och miljö påverkas båda av miljögifter – utan tvekan!

  – Att det sen det finns lobbyism från SLU:s sida (Statens Lantbruks Universitet) som är negativ till ekologisk odling – är än mer diskutabelt!

  – Hur kan mer naturlig odling – utan gifter – vara så ifrågasatt från deras sida (SLU), ett sammanhang som faktiskt vid detta laget borde ha hört talas om Round Up och ”cocktaileffekten”, som summerar och tar hänsyn till alla gifter vi människor får i oss idag. Barn föds till och med miljögifter i sina kroppar numer. – Är dylikt inte intressant, och katastrofalt? Och så svenska bönder – som i hög grad idag nyttjar Round Up – för att det anses vara bra för deras arbete med ogräs! – Men de använder det som det verkar utan kunskap om, och hänsyn till medlets effekter på människa och miljö!

  Idag kom jag att läsa en ledare där ”ekologisk odling” åter ifrågasätts…

  Här är länken till den texten:

  https://www.expressen.se/ledare/dova-inte-samvetet-med-skattepengar/

  – Det var denna text som fick mig att skriva dessa rader, och jag hoppas på att vi kanske tillsammans än mer kan diskutera ekologisk odling etcetera!

  Aktiebolaget Fairtrade Sverige, som omtalas i texten, ägs av LO och Svenska kyrkan – gör mig starkt ifrågasättande! – Vad gör LO och Svenska kyrkan i dessa sammanhang, och som ägare?

  – Visst skall dylika frågor baseras på vetenskap, som Kostfonden förespråkar – men inte vilken vetenskap som helst, och särskilt inte en som företräder SLU, där lobbyismen existerar emot ekologisk odling.

 5. 5
  Ingrid säger

  FILMEN UNDERKASTELSEN, av STEFAN JARL, är mycket intressant just för att den handlar om miljögifter (se även inlägg 4) – men också på grund av att ”vi faktiskt alla tvingas till att underkasta oss i det system som råder för närvarande”…

  Filmen är helt klart både sevärd och tänkvärd!

  https://www.youtube.com/watch?v=cb_bmp0E8tc

  (Tyvärr har just denna länk till filmen en undertext med ett annat språk, men bortse från det, och se filmen ändå… !!!)

  Här är en text av Stefan Jarl, där han berättar om tanken med filmen, och vad som har hänt sedan den gjordes 2010:

  https://www.stefanjarl.se/underkastelsen-fem-ar-efterat/

  Han skrev texten för drygt ett år sen, och redan då uttryckte han sig oroande rörande TTIP – och med avseende på än mer miljögifter – för människa och miljö, att hantera!

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa