Larhammar och Volk i UNT

I UNT.se: Dieter – funkar det egentligen.
Artikeln är möjligen en reaktion på att Litsfeldt har sökt tjänsten som GD för SLV.
Artikeln avslutas så sant med att Larhammar säger:
– Om åsikterna är diametralt motsatta måste någon faktiskt ha fel!

Vetenskapen visar dock inte alls det Larhammar och Volk påstår.
Larhammar skyller på att vi har ljusare hemma på kvällarna nu och hinner läsa mera om olika dieter. Men det är ju längre sen vi började få möjlighet att läsa på kvällarna än när LCHF blev populärt.

 

Comments

 1. 1
  Melker säger

  Hoppsan, det var knappt ett enda kommatecken i den artikeln jag håller med om…

  Jag orkar dock inte gå i polemik med en betald lobbyist som aldrig kommer ta till sig några argument.

  Någon som varvat upp argumenten och ger sig på att kapa Larhammar i höjd med fotknölarna?

 2. 2

  Är det en ”diet” att inte käka allt sk*t som livsmedelsproducenterna spottar ut? ”Ät lite arsenik, nehej är du på diet?”

 3. 3

  Det är väl SLV som håller på med modediet, folkhälsan har helt gått i botten sen myndigheter började leka expertis.

 4. 4

  Wilhelm Peterson-Berger var som bekant en vida känd och framstående tonsättare. Han verkade också som musikkritiker och kunde då vara oerhört bitsk mot dem han inte tyckte nådde upp till acceptabel kvalitet. En gång uppträdde en operasångerska, och hennes insatser var sådana att de inte nådde upp till musikälskares förväntningar. Peterson-Berger skrev en synnerligen kortfattad, men på sitt sätt oerhört vältalig recension: ”Hon bar en grön klänning”…
  I analogi med detta skulle jag beträffande Larhammars framträdande i media vilja ge följande recension: ”Han talar någorlunda begriplig svenska”.

 5. 5
  Lars Henrik säger

  @ Sven Erik Nordin:
  😀 Jag har inget att tillägga.

 6. 6

  Nej professor Larhammar! LCHF handlar inte om ”stora köttbitar”! Håll dig till sanningen!
  Finns inte nånstan, vad jag vet, en sådan rekommendation från Annika Dahlqvist eller andra författare av LCHF-recept.

 7. 7
  Maja gräddnos säger

  Enligt bl a i DN: Olagliga och hormonstörande ämnen i svensk mat! Livsmedelsverket larmar inte! Nu är det väl dags att de ägnar sig åt detta med all kraft och slutar att försvara sina felaktiga kostråd.

 8. 8
  Ingrid säger

  – Angående dieter inom vården:

  https://www.stockholmsfria.se/artikel/122211

  – Hur väl underbyggt vetenskapligt är detta experiment?

 9. 9

  Jag skrev en kommentar i UNT, som de tydligen inte tänker publicera. Jag skrev att Larhammar bedriver spetsforskning i att uppfinna ett piller som gör att man inte går upp i vikt, även om man äter kolhydrater.

  När Annika för många år sedan avslöjade att kolhydrater omvandlas till fett och blev berömd för att säga att vi inte ska äta en massa kolhydrater. Så blev plötsligt Larhammars forskning väldigt oseriös. Man kan faktiskt kalla det pseudovetenskap.

  Som tur var för Larhammar så var han då ordförande i VoF. Därmed hade han tillgång till en armé av unga teknikintresserade, med uppgift att försvara etablissemangets värderingar. De utsatte Annika för den sjukaste, mest äckliga förföljelse och det pågick år efter år tills allmänheten och vetenskapen blivit uppdaterad till slut och gett Annika rätt på varje punkt.

  De kan fortfarande inte erkänna att de hade fel på varje punkt och välkomnar fortfarande varje attack mot Annika även om det inte är vetenskapligt underbyggt, ett tillrättaläggande finns inte.

  Dessa intellektuella ja-sägande, rövslickande, ordningsmän i klassen har sedan dess förlorat hela sin vetenskapliga trovärdighet och tystnat. Men Larhammar, som har orsakat Annika och oss mer skada än någon annan, är fortfarande det sjuka, ruttna samhällets stöttepelare. Mina känslor saknar distans till denne vedervärdige skitstövel. Förlåt mig!

 10. 10
  Docent Göran säger

  Georg W Skrev:

  De kan fortfarande inte erkänna att de hade fel på varje punkt och välkomnar fortfarande varje attack mot Annika även om det inte är vetenskapligt underbyggt, ett tillrättaläggande finns inte.

  Du blir i mina ögon som sagt bara ”bättre och bättre” 🙂

  VoF hade en ’gigantisk’ monter (vem betalade för den?) på förra årets bokmässa i Göteborg och jag gick då på dom i denna fråga och sa att om de inte kunde erkänna sitt ’misstag’ på den här punkten så är det omöjligt att ha någon respekt för deras påstådda vetenskaplighet.

 11. 11

  @ Docent Göran:
  Tack, om det inte är förmätet av mig, så går ju din utveckling inte av för hackor heller. Fördelen med att lägga upp sin hjärna här till allmän beskådan. Gör ju att vi kan konstatera en positiv utveckling 🙂
  Vi kan ju också konstatera att VoF har i princip tystnat, även här.

  Jag hittade även din vassa kommentar i Jordbruksaktuellt. Vansinnigt roligt att se en samlad front och att du är med på detta fasansfulla mänsklighetens räddningståg. Det börjar lukta illa från makthavarnas toaletter.

  https://www.ja.se/artikel/50087/visa?utm_source=nyhetsbrev&utm_medium=email&utm_content=Artikel-50087&utm_campaign=160321-180

 12. 12
  Reefer säger

  Riktigt tragiskt att se hur en förment seriös forskare använder sin position och titlar för att torgföra någon annans (betalda) agenda.

 13. 13
  Mikael säger

  # 10 Docent Göran…

  Vad svarade de?

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa