Anna Bäsén talar för sockerskatt i Expressen

Expressen.se: Dags för svensk sockerskatt.

Anna har fel om mycket, men hon har rätt om sockerskatt. Allt fler länder håller på att införa sådan.
Det ska bli spännande att se vad det kan bli av detta.

 

Comments

 1. 1
  f d anhörig säger

  Hon har rätt om detta också.
  https://www.expressen.se/halsoliv/kronikorer/anna-basen/basen-alla-aldre-borde-ha-rad-med-mat/

  ”Alla äldre borde ha rätt att få mat som är näringsrik, vacker att se på och som smakar bra. Och alla äldre borde också ha råd med maten!”

 2. 2
  Lars Henrik säger

  Tyvärr har vi tidigare stiftat bekantskap med Anna Bäsén i andra mindre positiva sammanhang, t ex hennes korståg mot alternativmedicin. Då känns det desto trevligare att se henne ta strid mot sockret (och för att äldre ska ha råd med aptitlig och bra mat).

  Att dissa socker börjar bli PK faktiskt 🙂

 3. 3

  Man måste vara kritisk åt ”rätt” håll annars blir det korståg och hets enligt era uppfattningar. 😀

 4. 4
  Lars Henrik säger

  @ viola:
  Ja, eller hur! 😀

 5. 5
  I LIke Neil Young säger

  För min del får man kritisera vad man vill hur som helst. Har man inte torrt på fötterna kan det ju bli jobbigt efter ett tag – det får man räkna med. Så är det för oss alla. Även Bäsen – den här gången ser det väl ut som hon riktar sin krafter åt ett vettigt håll.

  Man kan ju undra var en sån som Rössner tagit vägen idag…t.ex

 6. 6

  Sockerskatt?
  Sockerkonsumtionen har sjunkit i Sverige. Sedan 70-talet har vi fått HFCS och det finns i allt. Det hemska är att det finns så mycket med olika namn som i sig låter oskyldiga men som innehåller detta skit. Så frågan är om en sockerskatt ska gälla socker eller även dessa HFCS.

  Lagen säger att ingredienser och tillsatser ska anges i innehållsförteckningen. Det finns ett undantag och det är modifierad stärkelse som bara behöver anges om det finns gluten i det. Jag tycker att det är helt uppåt väggarna att modifierad stärkelse, som är en HFCS, kan undantas.

  Tore Perssons föredrag ”Den blöta sanningen 2.0” är verkligen intressant.
  https://www.youtube.com/watch?v=1u4_H3xy_L4

 7. 7

  Ser ut som att man räknat allt socker i England eftersom just det billigaste HFCS används att söta läsk med. Det Brittiska initiativet kommer ut att ge stora effekter runtom med denna diskussionsstart i Huvudmedia av bl.a. Bäsen med bl.a. meddelandet att socker orsakar inte bara fetma utan också sjukdomar till hela befolkningen! Istället för att ha legat halvgömt på bloggar som denna!
  Att SLVs nyckelhålsmärkta ”hälsosamma yougurt med ’noll’ fett” men fullpackad med socker nämndes av Bäsen var viktigt för många utanför kostbloggvärlden.
  En stor seger för oss här alltså! Effekten kommer alltså ”idag” både här och i England, inte om två år då skatten införs. Alltså de som tycker att ”information och utbildning är bättre än skatt” har alltså fått det dom vill på ett oerhört snabbt och billigt sätt !

  Större forskningsintresse för socker och dess skadeverkningar följer naturligtvis också med att ämnet plockas ur garderoberna. Bättre kartläggning av sjukdomar och insikter om att alltför många billiga stapelvaror kan höja blodsocker och insulin lika mycket som läsk kan bara leda åt rätt håll!
  Så med regelbundet höjd skatt på allt socker kanske vi snart kan se slutet på epoken med billigt socker som började i slutet av 1600-talet genom ”lågprisproduktion” med Afrikanska slavar i sockerplantager i Västindien. Att de första cancerfallen i Europa registrerades runt 1750 indikerar även en klar möjlighet att denna sockergiriga sjukdom ökade som ett resultat av sockeröverflödet.
  Innan dess konsumerades socker knappt alls eftersom det var oerhört dyrt.
  Bara för att indikera vilken forskning som behövs.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa