Fett och sött när ungdomar instagrammar sin kost

På Netdoktor.se.
Det är naturligtvis inte bra när ungdomar blandar fett och sött. Det blir söta bakverk, kanske med tillsatser och margariner.

 

Comments

  1. 1

    Inte optimalt. Men fettet mättar väl så att de äter mindre av sötsakerna och står sig längre. Vore kanske värre med fettsnåla sockerstinna saker? Dessutom ger mer fett mindre behov av sötning – det har jag upptäckt genom att prova diverse jättegoda bakverk à la LCHF 🙂

  2. 2

    Är det verkligen så Xiro! Lyssnade på ett radioinslag för en sådär 8 år sen då en kvinnlig professor i Lund intervjuades! Hon hade gjort en då enklare studie med Lundastudenter. Ena gruppen åt hamburgare med dryck Coca-cola och andra gruppen år hamburgare med dryck vatten. För den sistnämnda gruppen höll mättnaden längre och den förstnämnda blev fort hungrig igen!

  3. 3

    Det är väl inte riktigt samma sak? Cola och hamburgare är mycket kolhydrater och rätt lite fett. Mer relevant vore väl om man testade att byta brödet och pommesen mot ost och LCHF-bröd på ägg. Fett sänker en måltids GI. Tillsammans med en hyfsat fettsnål måltid borde cola trigga en insulinkick, som leder till blodsockerdipp och förlorad mättnad – just det som professorn fick fram i sitt test.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upptäck mer från Annika Dahlqvists LCHF-blogg

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa